Hranilica za čišćenje radi sami

Anonim

Hranilica za čišćenje radi sami

Izrežite za kokoši - potreban atribut kokošinjca. Nije nužno kupiti, možete to učiniti sami.

Štoviše, takav događaj je vrijedan da započne ne samo onima koji žele spasiti, ali također žele napraviti hranilice potrebnih veličina.

Prilikom stvaranja Froševa za piliće, pažljivo pripremite materijale.

Uvjerite se da su glatki, čisti i obrađeni dezinficijensi.

Takav uređaj je prilično prikladan, jer ne morate nekoliko puta dnevno hraniti svoja nonscakes. Dovoljno je sipati hranu ujutro i učiniti vaše poslovanje cijeli dan.

Zapamtite da ako odlučite pričvrstiti hranicu na zid, tada udaljenost od tla ne smije biti više od 50 centimetara.

Feeder za čišćenje radi sami iz cijevi

Hranilica za čišćenje radi sami

Najjednostavnije polipropilenske cijevi pogodne su za stvaranje kostura ulagača. Oni su prilično pronađeni u zemlji

.

Štoviše, proizvod se može normalizirati, to jest, distribuirati količinu hrane. Da biste stvorili količinu piletine, trebate takve materijale:

  • izravno cijevi;
  • spojnice;
  • Nešto što može povezati cijevi bez pukotina i razmaka (doslovno bilo koji spojni uređaji prikladni za promjer koji pilići neće moći oštetiti).

Usput, cijevi su prikladne u različitom promjeru. Ako nemate puno ptica, možete koristiti ovaj dizajn: jednu cijev i jednu spojku. Naravno, koljeno je pričvršćena na donji kraj cijevi.

Sada je dovoljno samo zaspati do gornje rupe i gledati kako se kokoši hrane.

Hranilica za čišćenje radi sami

Glavna prednost koja nosi takav tvrdi hladnjak za pušače sa svojim vlastitim rukama je prvi feed će ići dobro, ali s vremenom proces postaje slabiji.

Članak na temu: Svježe ideje Slikarstvo zidova u spavaćoj sobi

Nekoliko dana kasnije (ili sljedećeg dana - sve ovisi o količini pilića i promjera strukture) Možete izliti sljedeći dio hrane.

Ako imate puno pilića, možete učiniti isto, dodajte još jednu cijev, koja će biti postavljena gotovo horizontalno. Ali kada se hrana počne završiti, neće dobiti kokoši, a to bi trebalo uzeti u obzir kontroliranje količine hrane.

Problem možete riješiti s postavljanjem hranilice za piliće za kokoši, tako da ptice mogu dobiti feed, djelomično penjanje kore.

Hranilica za čišćenje radi sami

Istina, postoji nedostatak. Piletina se može zatvoriti izravno do hranilice, popeti se u nju. Postoji mogućnost da će pokvariti proizvod tijekom vremena. Osim toga, hrana nije moguće normalizirati.

Moguće je montirati ulagač za valutu vlastitim rukama na fiksnim cijevima pomoću žice, a možete napraviti više izdržljivih struktura za pričvršćivanje na zidove.

Ako napravite piletinu s vlastitim rukama, a mjesto dodijeljeno za piliće može pokupiti, guranje od broja ptica, sljedeća opcija je prikladna za vas.

Bunker ulagač za čišćenje radi sami

Trebat će vam:

  • obična plastična kanta (eventualno nakon boje);
  • Plastična zdjela (možda imate takav boravak nakon psa);
  • nož.

Želim odmah reći da je ovaj hranilica automatski i može biti dovoljno velik.

Ako su pilići jako mnogo, možete napraviti nekoliko takvih. Kupnja već gotovih proizvoda u trgovini može se pretvoriti u veliku količinu troškova, ali kod kuće se mogu napraviti neovisno, i vrlo brzo.

Usput, zdjela je bolje uzeti presjek. Njegova veličina trebala bi premašiti donji promjer kante za oko 50%. Možete i više.

Hranilica za čišćenje radi sami

Zatim smo uzeti nož i izrezati u kantu na dnu rupa tako da hrana može pasti u dio. Svaka rupa će biti namijenjena jednom dijelu.

Članak o toj temi: Kako se stavi željezo vrata u drvenu kuću

Usput, opcije za pričvršćivanje takvog hranilice za piliće. Na primjer, možete ga jednostavno staviti na plastičnu posudu. Možete napraviti samo kantu preko priložene misije, a sve možete suspendirati.

Hranilica za čišćenje radi sami

Blagovaonica s cricks za piliće

Dobar pileći štednjak za pušenje smijeh se može napraviti s cijelom blagovaonicom. Trebat će vam:

  • nož;
  • Plastični spremnik (na primjer, nakon neke tekućine za podmazivanje). Bolje ako je kapacitet veliki;
  • Rabitz.

Napravite hranicu za pušače s vlastitim rukama je vrlo jednostavno. Dovoljno je uzeti spremnik i izrezati na jedan od njegovih bočnih dijelova veliku rupu. Bit će hrana.

Hranilica za čišćenje radi sami

Top Instalacija, dobro pričvršćivanje, rešetka. Na tržištu kapaciteta možete napraviti rez.

Na ovom mjestu možete objesiti na ogradu hranilice tako da ptice mogu skočiti tamo za određenu visinu.

Hranilica za čišćenje radi sami

Ona svira samo činjenicu da ptica koja ne želi jesti ne želi uložiti napore za to. Ali pilići, hodajući na kokošinju i skupljanju hrane preko površine poda, mogu prejesti.

Šperploča za mnoge piliće

Hranilica za čišćenje radi sami

Takav hranilica je pravi hozblock vlastitim rukama. Pogodan je za veliku kokošitičku kokošinjac i može se napuniti jednom nekoliko dana.

Da biste to učinili, uzeti faneru i izrezati, povezati sve elemente sidrima.

Glavna stvar ovdje je da prednji stroj svakog odjeljka hranilice ne bi trebao postići vrlo razlog, tako da je hrana učvršćena u fiksnom kapacitetu. Kapacitet se također može izraditi od šperploča, kao što je prikazano na fotografiji ispod.

Hranilica za čišćenje radi sami

U isto vrijeme, hranilica je prilično prihvatljiv za stvaranje kao glavni komad namještaja kokošinjca. Što je više odjeljaka, to bolje. Njihova visina može biti drugačija.

Ako napravite puno odjeljaka u punjenju šperploča za valutu sa svojim vlastitim rukama, bolje je pripremiti bazu u obliku ravnog spremnika sa stranama unaprijed, a već guranje veličina za dodavanje spremnika za punjenje hrane.

Članak na temu: Najtraženija žbuka je cement-pijesak žbuka

Hranilica za čišćenje radi sami

Ako ih učinite visokim, možete se spasiti od potrebe za dodavanjem feeda nekoliko dana, pa čak i tjedana, što je posebno važno za poljoprivrednike, koji periodično odlaze izvan naselja.

Pročitajte i o tome kako napraviti hranitelj za ptice.

Čitaj više