Kako napraviti spavaću sobu i dnevni boravak

Anonim

Kako napraviti spavaću sobu i dnevni boravak iz hodnika? To bi izgledalo prilično teško pitanje, jer je jedna soba namijenjena za odmor, a drugi za primanje gostiju. Takvo stanovanje naziva se studio, a u njemu postoje mnoge mlade obitelji, budući da su cijene za takve apartmane relativno niske. Kako se kombinirati u jednom prostoru?

Kako napraviti spavaću sobu i dnevni boravak

Koristeći neke tehnike zoniranja iz jedne sobe, možete dobiti prostor za sjedenje i zonu za spavanje.

Ipak, postoje mnoga uspješna dizajna rješenja koja vam omogućuju da pretvorite studio u prikladnu i funkcionalnu sobu. A korisne preporuke u nastavku će pomoći u shvatiti dizajn i organizirati stan vlastitim rukama.

Proširenje prostora s ponovnim razvijanjem

Ovo je radikalno rješenje koje zahtijeva troškove. Vrlo često pored hodnika je loggia. Redukcija se provodi na takav način da loža postaje dio prostorije. Zid je uklonjen između dvije sobe, loggia proizvodi visokokvalitetno ostakljenje i izolaciju. Za ostakljenje najbolje je koristiti dobre plastične okvire s trostrukim naočalama, koje savršeno drže toplo.

Kako napraviti spavaću sobu i dnevni boravak

Stambene prostorije možete proširiti pomoću balkona i kombiniranja sobe.

Zagrijavanje se može izraditi vlastitim rukama, uklanjajući staru završnu obradu od zidova i stropa, lijepljenu izolaciju, izradom pare barijere i konsolidiranje završne obloge. Pavao bi također trebao biti nadahnut. Nakon takvog popravka u ovom dijelu hodnika već možete napraviti spavaću sobu. Trebalo bi biti odvojeno od dnevnog boravka uz pomoć draperije ili pregrade. Dobro rješenje će biti stvaranje podij, koji će dodatno dodijeliti spavaću sobu u zasebnoj zoni. Osim toga, pod podij, možete napraviti različite ormariće, koji nikada neće biti suvišni u jednosobnom stanu. Postoji veliki krevet s baldahinom na visini. Ako se loggia ne razlikuje u velikim veličinama, onda se samo dio njega može koristiti.

Članak o temi: Klizna vrata za svlačionice s vlastitim rukama

Još jedna verzija Redevelopment je kada, osim kombiniranja s lođom, dolazi do kuhinje i dnevnog boravka. Prije uklanjanja zida, trebali biste se pobrinuti da to nije nosač. Zidovi ležaja ne mogu se rastaviti. Ova emisija redevelopcije značajno povećava dnevni boravak. Postaje prostrano. Obično je kuhinja odvojena od hodnika s barom, što je vrlo prikladno, jer eliminira potrebu za korištenjem stola za blagovanje. Iza stalka možete ručati i opustiti se s prijateljima. Ovaj element u dizajnu sobe izgleda posebno dobro kada je istaknut dobro raspoređenim svjetiljkama.

Ako napravite obnovu

Kako napraviti spavaću sobu i dnevni boravak

Spavaća soba-dnevni boravak projekt.

Ali to se događa da iz nekog razloga nemoguće je ponovno razviti u stanu. Ili nema novca, ili apartman je strašan. U tom slučaju možete učiniti najjednostavnije načine da podijelite dvoranu na dnevnoj sobi i spavaćoj sobi. Metode - Instalacija različitih particija i već spomenutih podij. Prije nego što nastavite s takvim radom, morate uzeti u obzir sljedeće:

  • U spavaćoj sobi uvijek morate napustiti prodavača sobe s ulaznih vrata;
  • Iz spavaće sobe ne smije biti prolaz u kuhinju;
  • Ovaj dio sobe treba imati prirodnu rasvjetu;
  • ne bi smjelo pokušati prebaciti sobu manje od 20 m2;
  • Particija nikada ne smije biti gluha.

Vrste particija za prostor za zoniranje

Možete kaputati sobu s gipsanom pločom ili drvenom pločom. Možete staviti kauč, garderobu ili akvarij kao particiju. Ako je takav zid prije stropa, onda je potrebno učiniti djelomično transparentno. To jest, ako je particija montirana iz suhozida, treba osigurati brojni prozori. Ako s stabla, treba izvesti u obliku stalka ili police. Ako je zona ispunjena kabinetom, onda ne bi trebalo biti preveliko i visoko. Uvijek morate zapamtiti da je zadatak napraviti dvije zone u istoj prostoriji, a ne stvoriti dvije odvojene sobe. Zoniranje prostora je mnogo prikladnija opcija za studio nego stvaranje dvije male sobe.

Članak o temi: oznaka utičnica i prekidača na građevinskim crtežima i sheme

Kako napraviti spavaću sobu i dnevni boravak

Uobičajena metoda zoniranja spavaće sobe i dnevnog boravka je korištenje particije od gipsane ploče.

Montažu stalak, to bi trebalo biti učinjeno tako da se skladno uklapa u cjelokupni dizajn sobe. Na primjer, ako je dizajn moderan i strog, polica ili stalak s rezbarenim regalima neće stati ovdje. I odabirom interijera za studio apartman, treba slušati savjete dizajnera koji preporučuju minimalizam prilikom uređenih, napustiti sve nepotrebne elemente. Na primjer, umjesto montiranih police, napravite nišu u zidovima koji će služiti policama, napustiti ormare ispod televizora, stola za blagovanje, velika sjedala i ormarići.

Odvojila je spavaću sobu iz dnevnog boravka pomoću ormara, treba misliti na koji će se način okrenuti. Preporučljivo je koristiti ormare, jer se njihova vrata pomiče u stranu, bez potrebe za dodatnim mjestom. Osim toga, ogledalo je često pričvršćeno na vratima. Kao što znate, ogledala u maloj sobi vizualno ga povećavaju. Na koji način u spavaću sobu ili dnevni boravak - ormar će se rotirati, trebate se pobrinuti za uređenje leđičkog zida. To mogu biti gravure, crteži, drape ili iste zrcala. Ni na koji način ukrašen stražnjem zidom kabineta može pokvariti dizajn.

Odabir zone s draperijom izgleda sjajno samo kada dizajn dvorane već ima dizajn tkiva. U suprotnom, zavjese ili zavjese izgledat će kao element vanzemaljaca. Na primjer, dovoljno je ukrasiti jedan zid s malim tepihom s malim tepihom ili applicam iz tkanine tako da su zavjese razdvajaju spavaću sobu već čine mjesto. Sve što je napisano o gluhim particijama, primjenjuje se na draperiju. Tkanine moraju obavljati dekorativnu funkciju. Ako u potpunosti zatvore prolaz, neće biti zoniranje, postat će blisko u sobama.

Ako je soba uređena u orijentalnom stilu, onda je Shirma dobro pogodna kao particija, koja se često koristi kada dizajn interijera u kineskim i japanskim stilovima. Od namještaja možete instalirati kauč, koji također izgori spavaću sobu, a možete staviti veliki akvarij. U večernjim satima poslužit će kao dodatni izvor svjetla.

Članak o toj temi: Upute za sastavljanje tuš kabine učiniti sami

Spavaća soba i dnevni boravak rasvjeta

Kako napraviti spavaću sobu i dnevni boravak

U zoni spavaće sobe, au dnevnoj sobi mora postojati odvojena rasvjeta.

Što se tiče rasvjete, to bi trebalo biti odvojeno za spavaću sobu i dnevni boravak. To mogu biti dva lusteri ili točke svjetla montirane u suspendirani strop. U spavaćoj sobi se preporuča istaknuti zrcalnu zonu odvojeno (može biti ogledalo na vratima kabineta), au dnevnom boravku - prostor za sjedenje u blizini TV-a. Najlakše je to učiniti uz pomoć ugrađenih svjetiljki s usmjeravanjem svjetla, budući da se zidni lista ne preporuča da se montiraju u malim sobama.

Ako govorimo o cjelokupnom dizajnu dvorane, pretvorio se u spavaću sobu i dnevnu sobu, onda treba napomenuti da sobe ne bi trebale biti previše različite jedan od drugoga. Dakle, ako je hodnik dizajn napravljen u modernom stilu, onda u spavaćoj sobi se ne preporučuje instalirati čisti krevet s rezbarenim elementima.

Ako se sve učini ispravno i uzeti u obzir sve nijanse, studio apartman će se pretvoriti u prikladnu sobu za smještaj, s dobro ispuštenim spavaćim sobama i dnevnim boravkom.

To postiže potrebnu udobnost, što nedostaje stanovnici jednosobnih stanova.

Čitaj više