Kako pokriti drveni pod: kako se nositi s spolom, voskom i borovom oblogom, tretman drva

Anonim

Kako pokriti drveni pod: kako se nositi s spolom, voskom i borovom oblogom, tretman drva

Kako bi drveni pod služio za dugo vremena, trebalo bi biti prekriveno zaštitnim sredstvom prirodnog drva, to je prednost bilo kojeg apartmana. On je onaj koji interijeru čini ugodnim, elegantnim i bogatim. No, nažalost, prirodni materijal podliježe utjecaju okolnih čimbenika. U izgledu i operativne karakteristike drva, otvorene sunčeve zrake, promjene temperature, povećana vlažnost u prostoriji mogu biti negativno utječene. Kako bi zaštitili drveni pod od brzog trošenja, popravka i zamjene, zadržati iskonski tip premaza, potrebno je brinuti o njegovoj zaštiti. Kako i što se nositi s drvenim podom, čitati u nastavku.

Izbor kompozicije: Što obraditi drvene podove u kući

Najbolji način za zaštitu premaza od truljenja, abrazije, izgaranja, insekata i sušenja je da ga pokrije posebnim pripravkom. Danas, tržište za obradu drva nudi smjese koje ne samo pouzdano štite drvo od bilo kojeg uništenja, već i naglašavaju svoje dekorativne kvalitete. Izbor sastava ovisi o svakom pojedinom slučaju.

Kako pokriti drveni pod: kako se nositi s spolom, voskom i borovom oblogom, tretman drva

Pripravak za obradu drvenog premaza može se kupiti u bilo kojoj građevinskoj trgovini.

Odvojeni pripravci sa sigurnim za ljude i domaće životinje od strane biocida trebaju biti izabrani za obradu podova unutar kuće.

Drveni pod u apartmanu na prvom katu slijedi obvezno za pokrivanje sredstava protiv gljivica i plijesni. Kako bi zaštitili drveni pod na verandama i terasama privatnih kuća, čiji sredstva uključuju insekticide. Najčešće proizvođači nude spojeve s kombiniranim učinkom. Na primjer, Belinka impregnan će pomoći u zaštiti poda i štetočina, a od kalupa i PIRILAX Suite - od parazita vlage i insekata. Šarmantna propuštanje biopsitis premaz od rotacije, plijesni i gljivice.

Kada kupujete drveni agens za zaštitu od tla, pažljivo naučite naljepnicu i sastav.

Obratite pozornost na rok trajanja. Ako je to na desetke godina, onda, najvjerojatnije, imate tvar za vanjski rad. Takva sredstva sadrže agresivne biocide koji su opasni za ljudsko zdravlje. Brandirana sredstva često se stavljaju na oznaku broj telefonske linije, koju možete dobiti odgovore na sva pitanja. Slobodno nazovite, jer ne ovisi samo o "životu" vašeg drvenog poda, a zatim zdravlje svih stanovnika kuće.

Članak o temi: Duplex strop od gipsane ploče vlastitim rukama (video, upute s fotografijama)

Lucky za drvene podove: kako i kako pokriti pod

Najpoznatiji alat za zaštitu stabla je lak. Vanjski lakovi ne samo da štite površinu od vlage, prljavštine, kukaca i sunca, već joj i daju sjaj, naglašavaju prirodnu boju drva.

Kako pokriti drveni pod: kako se nositi s spolom, voskom i borovom oblogom, tretman drva

Potrebno je odabrati takav drveni lak koji ne sadrži štetne tvari.

Postoji nekoliko vrsta lakova koji imaju različite karakteristike:

  1. Vodotopivi lakši. Takvi će se lako osušiti, nemaju neugodan miris i dobro su povezani s bazom. Ovisno o vrsti laka topljivog u vodi (jedan ili dvofazni), može poslužiti od 3 do 10 godina bez ponovnog premaza poda.
  2. Alkid. Takve lakovi su idealni za "kreće" podove, zagrijane parketne podove, ali oni će se sušiti dugo vremena. Osim toga, tehnologija primjene takvih lakova ima mnoge nijanse. Život takvih lakila je 2-3 godine.
  3. Bezvodni poliuretanski lakovi. Takva sredstva imaju visoku razinu otpora trošenja, otpornu na kemikalije i visoku vlažnost. Ona suši tako laka brže od topljivog u vodi. Za pokrivanje poda s poliuretanskim laka, drva vlaga ne smije biti više od 8%. Inače, lanac može ići mjehurići. On služi tako zaštitni premaz 2-3 godine.
  4. Lakovi koji se mogu izlječiti. Takve lakovi imaju najveću performanse: jamče pouzdanu premaz koja nije strašna kemijska i mehanička oštećenja, vlaga. Primijenite takav lanac jednostavno, ne zahtijeva za alate. Međutim, obrada bi trebala proći u ventiliranoj sobi i slijedi u respiratornoj maski.

Lutko se ne preporučuje da se koriste na podovima prekrivenim uljem ili olfičnim, otvorenim verandama, terasama (većina lakova slabo reagiraju na ravne sunčeve zrake).

Pine Drveno ulje: Značajke proizvoda

Ulje je dobar izbor za premazivanje drveni kat: to će se brzo sušiti i omogućuje vam da provedete lokalne popravke (kako biste ponovno obradili pod, nije potrebno nositi namještaj, za obavljanje brušenja). Osim toga, ulje je apsolutno siguran, ekološki proizvod (to je važno za alergijske i obitelji s djecom). Ali, sudeći po mišljenjima korisnika, malo ima niže operativne karakteristike, a ne laka.

Drveni kat, koji je naslikao Beatz, kategorički je zabranjeno pokriti ulje: ulje ne tvori izolacijski film i bilo koju stavku za bojanje ostavit će na podu otiska boje.

Kako pokriti drveni pod: kako se nositi s spolom, voskom i borovom oblogom, tretman drva

Zbog ulja možete poboljšati estetska i operativna svojstva drvenog poda borova.

Članak o temi: Vrste i značajke rafting struktura

Međutim, za neke pasmine, ulje je jedini izlaz. Prema tome, premazivanje poda od borove ploče lako može dovesti do činjenice da nakon kratkog rada, pod će ići pukotine: solidan laka se slabo kombinira s mekim drvom i lako može oštetiti seksualnu ploču. Stoga je ulje savršen izbor za premazivanje mekanog poda bora.

Prilikom oblaganja ulja borovog poda, treba pamtiti da se zbog smole, koja se nalazi u drvu, impregnacija će se sušiti dulje od drugih crnogoričnih stijena.

Graditelji savjetuju odabir pokrivanja podova borovog drveta u kući s voskom. Takav proizvod dobro prodire u pore stabla, što ga čini jačim. Osim toga, ulje s voskom i dobro naglašava teksturu drva: pod nakon primjene izgleda prirodno i privlačno.

Vosak za zaštitu poda: Kako pokriti drveni pod u kući

Vosak je tradicionalni način za zaštitu drva od vlage. Moderni vosak za preradu drvenih podova izrađen je od pčelinji voska, anorganskih aditiva i ulja. Glavna prednost voska je njegova dostupnost i ekološka prijateljstvo. Osim toga, vosak je pogodan za prevlačenje apsolutno svih vrsta drva. Može biti oboje i bezbojna, sjajna i mat. To omogućuje vraćanje izvorne boje starog drvenog premaza i naglašava novi kat.

Kako pokriti drveni pod: kako se nositi s spolom, voskom i borovom oblogom, tretman drva

Kako bi zaštitili pod, dovoljno je primijeniti tanki sloj voska

Da biste obradili pod s drveta s voskom koji trebate:

  1. Čisto premazivanje. Stari lak se uklanja pomoću otapala ili ciklusa. Možete primijeniti alat preko ulja.
  2. Pijesak i odmašćivanje površine radi boljeg drvnog adhezije i voska. Možete dodatno obraditi površinu tla na drvu i staviti sloj nakon sušenja.
  3. Nanesite vosak pomoću tampona tkiva s kružnim pokretima, kao da ga trljate u pod.
  4. Pričekajte sušenje sloja i, ako je potrebno, ponovno pokriti pod.
  5. Poljski pod nakon sušenja voska s osjetljivom krpom.

Članak o temi: Brtvljenje kupka sa zidom

Proces sušenja voska može se ubrzati odabirom sredstva s akceleratorima polimerizacije. Možete dodati sequiva na gotovu mješavinu voska.

Kako ravnomjerno pokriti pod uljem (video)

Zahvaljujući ekološkoj prijateljstvu i atraktivnom izgledu, drvo se sve više koristi za završetak unutarnjih i vanjskih prostora. Spasite drvene prevlake je primarni zadatak svakoga tko je bio dovoljno sretan da ima kuću od parketa, ploča, laminata. A ako se rod može naslikati samo, danas specijalizirana sredstva mogu pomoći u zaštiti premaza koji se lako primjenjuju vlastitim rukama. Odaberite sastav ovisno o vašim financijskim mogućnostima, kao što su drva i okolni uvjeti i uživajte u prekrasnom drvenom katu ne desetak godina!

Čitaj više