Kupanje za demontažu - s lakoćom riješite zadatak!

Anonim

Kupanje za demontažu - s lakoćom riješite zadatak!

Ljudi često kažu da je popravak gori od vatre. Gotovo je nemoguće završiti. Uvijek postoji nešto što treba podići, do pakla, dovršiti itd. Međutim, ovaj se pristup rijetko primjenjuje na kupaonicu. Ako bez popravka u stambenim sobama ili čak u kuhinji još uvijek možete nekako učiniti, a zatim bez WC-a i kupelji vjerojatno nećete živjeti dugo vremena.

Ako imate veliki remont kupaonice, jedan od najčešćih problema bit će rastavljanje kupke. Činjenica je da čak i ako ne planirate kupiti novu kupku, a vi ćete samo napraviti popravak u sobi (položiti novu pločicu, promijeniti vodovod, cijevi, itd.), Morat ćete u potpunosti osloboditi soba s bilo kojeg stranog predmeta, uključujući i iz kupaonice.

Pripremna faza

Saznajte tko je dužan sudjelovati u korištenju velikog tereta pod ugovorom s tvrtkom za upravljanje. Činjenica je da Bilo koji veliki smeći i građevinski otpad nemate pravo baciti u zajednički spremnik s kućnim otpadom , Da bi se iskoristila takva smeća u dvorištu kuće, može se instalirati dodatni spremnik, što se odluka vrši na Glavnoj skupštini. Vaše društvo za upravljanje može vam pružiti takav privatni poredak na plaćenoj osnovi. Ako nijedna od navedenih opcija nije dostupna, smeće ćete morati biti neovisno izvezeni na mjesto posebno za te svrhe, najvjerojatnije, izvan grada.

Proširite sve stavke iz kupaonice: perilica rublja, šarkama ormarića i police, ogledala, umivaonik, WC - u riječi, sve je očišćeno.

Kupanje za demontažu - s lakoćom riješite zadatak!

Uklonite stare mješalice - ako ste počeli remont, to ima smisla promijeniti cijeli vodovod odjednom. Štoviše, vijek trajanja mješalica i tako u većini slučajeva podzemlja.

Počnite, hoće li kupatilica biti na vratima ili će također morati ukloniti iz petlji ili čak demontirati cijeli okvir vrata. Čak i ako se kupka u dimenzijama uklapa u prolaze, potrebno je uzeti u obzir da kupanje još uvijek može imati noge koje lako mogu oštetiti vrata. U većini slučajeva, lakše je ukloniti vrata s petlji na neko vrijeme od kupnje novog. Ako kategorički ne želite to učiniti, pokušajte zaštititi premaz vrata od oštećenja pomoću bilo kojeg mekog tkiva ili filma.

Članak na temu: Flout za šavove ceresit pločice

Kupanje za demontažu - s lakoćom riješite zadatak!

U takvim uvjetima, platiti rastuću uslugu i izvoz kupaonice ponekad je mnogo lakše nego to učiniti sami.

Obavezni alati

Ako ste još uvijek prihvatili odluku o rastavljanju kupke, morat ćete zaliha:
  • podesivi ključ i skup ključeva ključa;
  • odvijači;
  • putovnice;
  • sječivo;
  • hacksaw za metal;
  • sledgehammer;
  • otpad;
  • Bugarski;
  • zaštitne naočale i respirator;
  • veliki komad tkanine;
  • silikonski brtvilo;
  • nove gumene brtve za vodovod;
  • paketi za građevinsko smeće;
  • Dodatni par ruku je da se uključe u takvu ozbiljnu stvar samo ne može biti samo teška, ali čak i pokušava.

Sigurnost rada

Kada je rastavljena kupka, kao u bilo kojem drugom odgovornoj tvrtki, važno je pridržavati se sigurnosnih tehnika:

  1. Odvojite dovod vode. Ne zaboravite da se voda ne isporučuje ne samo sudoperu i kadu, već i na bačvu za odvod za WC. Stoga je najbolje odmah pokriti zastavu, koja se nalazi na putu do odvodne cijevi.
  2. Otvori kanalizacije kanalizacije. Na primjer, zatvorite ih s bilo kojim vodootpornim filmom pričvršćivanjem na kasetu na pod ili zid.
  3. Ako također planirate zamijeniti dio kanalizacijske cijevi s zamjenom kupaonice, Dajte nove cijevi kako bi u redu: moraju biti čisti, međusobno se približavaju, a krajevi metalni plastične cijevi moraju se očistiti.
  4. Odaberite prikladnu odjeću. Budući da morate raditi s teškim alatima, kao što su otpaci i slebehammer, bit će bolje ako samo u slučaju da zaštitite svoje tijelo guste hlače i košulje. To će omekšati udarac, ako nešto pođe po zlu.
  5. Iskoristite naočale i respirator - Kada radite s maljkom, pogotovo ako caklina, veliki i oštri komadi gradnje smeće mogu oštetiti oči ili ući u respiratorne organe.

Kupanje za demontažu - s lakoćom riješite zadatak!

Ako ste na zamjeni stare kupke izabrali ste jacuzzi, savjetujemo vam da pročitate naš članak o instalaciji vruće kade.

Raspršivanje na nogama

Mnoge stare kupke, osobito kupke od sovjetskih vremena lijevanja, proizvedeni su na nogama. Zbog velike vlažnosti u kupaonici, noge s vremenom i suze ih iz kade postaje sve teže. Ako su noge kupelji tvrdoglavo odbijati odvijati, imate dvije mogućnosti - ili ih ostavite na istom mjestu i pokušajte im se okupati s njima, ili ih pospite brusicom. U svakom pojedinačnom slučaju morate pogledati situaciju, treba li ostati ili bolje smanjiti.

Članak o temi: projekti kupke s sjenicom i roštiljem - značajke struktura

Kupanje za demontažu - s lakoćom riješite zadatak!

Demontaža kupelji svinjskog željeza s očuvanjem integriteta

Uklanjanje kupelji od lijevanog željeza je najteže, jer teži tako kupanje. U nekim slučajevima, neće dopustiti širinu vrata iz kuće u nekim slučajevima.

Ako imaju dovoljnu širinu, možete pokušati završiti kupku sa cjelinom, držeći se na sljedeći akcijski plan:

  • Uvjerite se da su noge kupaonice čvrsto fiksirane i neće biti uvijene kada se transportira. Ako se to dogodi, možete ozbiljno patiti i dobiti prijelom. Provjerite, ako klinovi nisu ozlijeđeni, koje su noge pričvršćene na kupanje.
  • Trebalo bi početi s rastavljanjem sifona. Pokušajte ga odmotati uz pomoć podesivog ključa. Počnite s mjesta gdje se nalazi odvod vode iz kupaonice. Ako ne možete promicati, morat ćete pribjeći za korištenje hacksaw za metal, brusilicu ili čekić i dlijeto.
  • Stare kupke, osobito čak i sovjeta, napravljena je čvrsto pričvršćena na zidove Uz pomoć morta i također je za obmanjujući kupku s cjelinom i postavite ga s pločicama. Sve to rješenje trebat će ukloniti pomoću dlijeta. Kupka bi trebala biti slobodna od zidova i spola.

Kupanje za demontažu - s lakoćom riješite zadatak!

  • Ako je kupka umetnuta u zid, najprije morate ukloniti noge kupelji s ove strane, stavite nešto ispod kupelji, tako da ne oštetite pod i ne ispuštate kupku na noge, a zatim pritiskom na kupaonicu Na kupaonici - kupka treba prekinuti i pasti.
  • Zatim morate gurnuti kupku od zida na takvu udaljenost tako da se jedna osoba može stati tamo. U prosjeku, ova udaljenost je do pola mjerača. Da biste to učinili, najlakši način korištenja montaže ili otpadaka.
  • Nakon kupke će biti odmaknut, jedna osoba ide u rezultirajući prostor i pomaže od dna kako bi se okupao za 90 stupnjeva. Budi oprezan! Ne dopustite da se kupanje padne ili pomakne. Da bi se kupka ne skliznula, radite u rukavicama i nakon kupke će moći okretati, donijeti je s nečim teškim dnom.
  • Iz tog položaja, kupka je prikladna za postavljanje na horizontalno mjesto tako da slobodno prolazi na vratima i bilo je prikladno nositi zajedno.

Članak o toj temi: Prisilni ventilacijski podrum u garaži

Kupanje za demontažu - s lakoćom riješite zadatak!

Demontaža kupelji za svinjsku željeznu kupelji s maljkom

Kupanje za demontažu - s lakoćom riješite zadatak!

Ako nije moguće završiti kupelj od lijevanog željeza, mi ćemo ga izvesti iz dijelova:

  1. Uklonite sifon i riješite se građevinske mješavine oko perimetra kupelji, kao što je gore opisano.
  2. Pokušajte gurati kupku od zida najmanje 15 centimetara.
  3. Pokrijte kupku vlažnom krpom - to će vam omogućiti da zaštitite svoje tijelo od fragmenata koji mogu letjeti iz maljaka.
  4. Nema smisla probiti sleddgeshamps preko cijele površine kupke - samo nanesite par točnih jakih udaraca. Možete koristiti otpad: u ovom slučaju, morat ćete primijeniti jedan točan udarac s maljkom na mjestu gdje je prethodno bio isušivanje. Ako kupka nije podlegla, možete koristiti brusilicu i napraviti male prostirke na stranama, a zatim raditi maljku duž dna kupke.

Kako ukloniti staru čeličnu kupku?

Osnovna načela pri rastavljanju čelične kupelji ostaju isti kao i kada se demontira od lijevanog željeza, s jedinom razlikom, koja je, prvo, čelične kupke manje vaganje, drugo, Da biste razbili takvu kupku neće raditi - ako kupanje ne prođe na vratima, to će ga morati vidjeti.

Umjesto sifona u čeličnim kupkama, u pravilu, koristi se poseban sustav plastičnih ili čeličnih cijevi, koji se također naziva indeksiranjem za kupanje ili sudoper-overflow sustav. Rastavljanje takav sustav je mnogo lakši od cjevovoda od lijevanog željeza. Prvo pokušajte promovirati sustav.

Kupanje za demontažu - s lakoćom riješite zadatak!

Ako to ne uspije, čelična traka treba rezati s brusicom, a plastika se može podijeliti s redovitim čekićem ili bilo kojim drugim prikladnim alatom.

Kupanje za demontažu - s lakoćom riješite zadatak!

Demontaža akrilna kupka

Glavne prednosti akrilne kupke je njegova jednostavnost (masa kupelji od oko trideset kilograma) i razne različite oblike. Fancy zavoji kupelji u nekim slučajevima mogu značajno pojednostaviti nošenje kupke kroz vrata, tako da akrilne kupke rijetko moraju unaprijed odrezati prije odlaganja.

Kupanje za demontažu - s lakoćom riješite zadatak!

Poteškoće kada se mogu pojaviti samo akrilne kupke samo ako je na njemu instalirana dodatna oprema, kao što je sustav hidromasažnog sustava. U tom slučaju, bolje je uputiti se na stručnjake kako ne bi bio neprikladan za daljnju uporabu.

Pročitajte i naš članak o instalaciji akrilne kupke.

Čitaj više