Kako oprati parket: podovi kod kuće, sredstvo za čišćenje, kako očistiti prirodno drvo

Anonim

Kako oprati parket: podovi kod kuće, sredstvo za čišćenje, kako očistiti prirodno drvo

Da bi parket uvijek bio lijep, morate naučiti kako pravilno carpackel park podove, položene kod kuće iu bilo koje druge sobe, zahtijeva posebnu skrb, ne samo zato što je skup materijal, ali i za duže očuvanje pravilan tip i proširenje vijek trajanja. Nije lako skrbiti za parket prirodnog stabla nije tako lako kao što se može činiti na prvi pogled, budući da ne sva sredstva i metode mogu dati pozitivan rezultat i neće štetiti premaz. Ako je skrb netočna, to će utjecati na radna svojstva premaza i značajno odmarati svoju estetiku, te je stoga potrebno biti vrlo uredne i ne poželjno uštedjeti.

Parketna njega

Važno je napomenuti da je moguće ispravno čistiti parket vlastitim rukama.

Kao i svi ostali podne obloge, parket se ne smije pratiti, nego provesti mokro čišćenje, budući da ispiranje uobičajene tekuće vode ne samo da nije poželjno, ali također može uzrokovati stvaranje gljivica i sličnih problema. Čišćenje se provodi pomoću posebnog sredstva i da bi se točnije, zatim kemijski neutralan čistač na bazi vode je klince.

Kako oprati parket: podovi kod kuće, sredstvo za čišćenje, kako očistiti prirodno drvo

Parket treba oprati vrlo pažljivo, jer parket premaz ne tolerira prekomjernu vlagu

To vam omogućuje da uklonite kontaminaciju kao pažljivo i bez štete na oblogu, bez razvoda. Najbolje je odabrati clinar istog branda kao i sam parket.

Ne rijetko čišćenje se provodi posebnim sredstvima koji štite pod i istovremeno za njega. Njihova značajka je da se sastoje od prirodnih ulja i mekog otapala, zahvaljujući kojem se briga provodi najteži i potpuno bezopasniji. Učestalost poliranja ovisi o tome koliko je mjesto u kojem je parket položen. Općenito, dovoljno je koristiti vodu s uljem 2-3 puta mjesečno, ali sve to ovisi o sastavu i preporukama tekućeg proizvođača, jer mogu postojati različite komponente komponenti.

Članak o temi: Smjernice za zamjenu linoleuma radi sami

Dnevno čišćenje: Kako oprati parket

Dakle, da je parket u potpunosti opravdao sva očekivanja: pokupite visokokvalitetnu premaz, za izvođenje instalacije, da biste koristili pravilno odabrani deterdžent. Očistite pod, prekriveni laminatom mnogo lakšim od onog koji je ukrašen parketom, jer se laminat može isprati i sa starih mrlja, na primjer, najobičniji prljavštini, ali parket zahtijeva svakodnevnu njegu.

Kako oprati parket: podovi kod kuće, sredstvo za čišćenje, kako očistiti prirodno drvo

Početi pranje parketa na slici, tako da će izbjeći neželjene razvode

To je B.:

  • Uklanjanje pijesaka;
  • Uklonite male čestice prljavštine;
  • Uklanjanje mrlja.

Kao što je moguće, potrebno je provesti zagađeni dio s pamučnom krpom, pred-navlažen u otopini vode s dodatkom kliničkog koncentrata. Jednom u 6-7 dana, čišćenje je potrebno kroz mop mop ili mikrovlakane krpe, također navlažene u Clivery. Ako postoje tepisi u sobi, onda se moraju redovito ispušiti, kako bi se uklonili tuš malih čestica prljavštine, pijeska i malog smeća, tako da se natkriveni pod, dodatno naslikali laka, nisu se deformirali interakciju s takvim stranama. Očistiti pod od blata s klinnom, vrijedi prvo upoznati se s preporukama proizvođača i pravilno pridržavati omjer, inače je moguće da jednostavno ne možete postići željeni učinak ili ometati estetiku platno.

Kako se brinuti za parket s lakom

Parket lakirani pod je: luksuzan, skupi i lijep. Dakle, on zapravo zadovoljava takve kriterije, potrebno je pratiti ga vrlo pažljivo i samo garirati da to nije dovoljno. Iako bi stari, barem novi parket trebao biti obrađen posebnim polyrolskim. U početku se obrađuje 2 tjedna nakon primjene svježeg sloja laka i više puta nakon 4 mjeseca.

Polirol može biti:

  • Mat;
  • Sjajan;
  • Bezbojan;
  • U boji.

Članak o temi: Koji ljepilo odabrati za tešku pozadinu

Kako oprati parket: podovi kod kuće, sredstvo za čišćenje, kako očistiti prirodno drvo

Prije pranja parketa, prekriven lakom, potrebno je pažljivo čistiti usisivač

Prije nanošenja polirolola potrebno je očistiti površinu poda od prljavštine, prašine i ostataka od drugih agensa koji se koriste za brigu za web. Moguće je koristiti posebnu četku ili široku krpu koristeći posebnu četku ili široku krpu, kao i ujednačenu raspodjelu kompozicije tijekom cijelog perimetra. Bez obzira na veličinu sobe, ona se mora obraditi u vrijeme tako da ne postoji odstupanja na sjeni.

Opet, ne zaboravite preporuke proizvođača, jer je uglavnom potrebno razrijediti sastav u određenom omjeru.

Polirol se treba primijeniti i prepustiti da se potpuno osuši, a kat možete koristiti samo za nekoliko sati tako da se površina parketa potpuno osuši. Strogo je zabranjeno primijeniti drugi sloj ako je prvi tek počeo gurati, u ovom slučaju bolje je čekati potpuno sušenje i malo kasnije ponovno obraditi.

Parketna njega kod kuće

Neki vjeruju da vlažnost zraka u zatvorenom prostoru igra veliku ulogu i utječe na koliko puta tjedno morate obraditi pod.

Zapravo, sve ovisi o tome:

  • Panteri u sobi;
  • Postupak;
  • Kvaliteta sastava pripravka.

Potrebno je redovito provoditi opće čišćenje, ali ga je poželjno provesti po potrebi. Na primjer, ako se mogu oblikovati otpornim zagađenjem i mrlje za štetu.

Za takvo čišćenje možete koristiti najobičniji klince, ali samo koncentrirani.

Važno! Čišćenje imaju svoje podvrste, a time i pri odabiru sredstava za opće čišćenje, vrijedi obratiti pozornost na oznaku od proizvođača. Na primjer, Glutolean je pogodan za uklanjanje masnih i starih mrlja na podu, obrađen voskom.

Kako oprati parket: podovi kod kuće, sredstvo za čišćenje, kako očistiti prirodno drvo

Da biste uklonili složene mrlje, bolje je ne koristiti dodiplomski alat, jer eksperimenti mogu oštetiti parket

Članak o toj temi: Kako povezati električnu energiju s mjesta do kuće

COSWIK proizveden je proizvodnjom parketa i oslobađanjem srodnih dobara. Provoditelji tvrtke preporučuju se, provodi opće čišćenje prema posebnom shemu.

Naime:

  1. Očistite oblaganje s usisivačem kako biste uklonili malu smeće.
  2. Primijenite koncentrat s prskanjem unaprijed pripremljen na preporuku na mjehuriću.
  3. Kategorički je nemoguće dopustiti privez parketa.
  4. Sljedeće trlja pod posebnim krpom od mikrovlakana ili pamučne tkanine.
  5. Nakon što je pod suhom, tretira se posebnim sredstvima za zaštitu, ponovno se pre-razvedena u željenoj koncentraciji.

Ovaj slijed nije previše kompliciran i držati ga, nećete se morati kontaktirati stručnjake. S obzirom na izbor kompozicije za čišćenje i obradu na proizvođaču, to je osobna sklonost svakog i više, jer se može razlikovati: sastav, cijena, metoda uporabe, koncentracije. Na primjer, ako trebate ukloniti mrlju od tinte, smole ili na svim petama s parketom prekrivene lakom, najbolje je koristiti dokazani alat za market kiilto parquet mrlja za uklanjanje.

Da bi kat dugo održavao izvrsna operativna svojstva, morate provoditi pažljivo čišćenje i pravilno brinuti za premaz. Vrlo je važno da pod ne podliježe mehaničkim oštećenjem. Kada formira ozbiljne kontaminante, vrijedi uklanjanje mjesta s parketne daske odmah kako bi se uklonio njihov ulazak u tkaninu.

Što i kako oprati parket (video)

Parket, koji se obrađuje lakom, maslacem ili voskom, zahtijeva redovito ažuriranje premaza pomoću polirola. Ovisno o vrsti kazne poda, odabrani su određena sredstva i način liječenja liječenja. Prekrivena firnskim platnama zahtijeva odvojenu skrb. Važno! Vođenje brige za parket je sasvim moguće s vlastitim rukama, ali ako nema posebne potrebe ili želju da se neovisno nositi s pokrivenošću, bolje je vjerovati sve to od strane stručnjaka.

Čitaj više