Kako očistiti Paula iz stare boje: Uklonite drveni, uklonite i čistite, uklonite u apartmanu, udaljenim parkama

Anonim

Kako očistiti Paula iz stare boje: Uklonite drveni, uklonite i čistite, uklonite u apartmanu, udaljenim parkama

Prije čišćenja podne obloge potrebno je učiti iz kojeg materijala će napraviti skup opcija za način provesti učinkovito pročišćavanje podne obloge od stare boje. Glavne stvari smatraju: mehanički, kemijski i termalni. U pravilu, čistite drveni pod od stare boje, koristite prva dva načina, ali toplinski ne odustaje od svojih pozicija i također je popularan, a uz njegovu pomoć, čišćenje se provodi učinkovitije. Stručnjaci preporučuju odmah kontaktiranje gospodara, ali ako želite, možete spremiti i samostalno ukloniti boju, ako pripremite potrebne alate i materijale.

Kako ukloniti staru boju s drvenog poda s kemijskim putem

Uklanjanje stare boje s drvenog poda treba provesti: uredno, faze i najopsnije. Sve je to potrebno kako bi se uklonila boja i istovremeno ne oštetila premazivanje.

Kako očistiti Paula iz stare boje: Uklonite drveni, uklonite i čistite, uklonite u apartmanu, udaljenim parkama

Primjena na drvenom podu se provodi pomoću četke, au nekim slučajevima može biti potrebno nekoliko slojeva, od kojih se svaki primjenjuje s razlikom od 30 minuta

Pripravci koji se koriste u ovoj metodi nastaju na temelju tvari kao što je:

  • Otapalo;
  • Kiselina;
  • Jesti alkalije.

Vrlo je važno udovoljiti sigurnosnoj tehnici, koja je zaštitna rukavica, temeljito proučavanje uputa za rad s pripravcima. Boja se može potpuno otopiti ili omekšati, nakon čega je površina čista, a ostaci se isperu od bijelog duha.

Upute: kako pocijepati staru boju s pod toplinskom

Prezir ili drugim riječima, uklonite boju s poda u stanu može biti u toplinskoj metodi u kojoj: premazivanje se omekša, možete ukloniti boju s konvencionalnom metalnom lopaticom, dopušteno je koristiti bilo koju opremu koja može Zagrijte podne obloge.

Članak na temu: Pozadina za tamnu spavaću sobu

Uklanjanje se provodi samo nakon visokokvalitetnog grijanja, za koje će se uklopiti:

  • Graditeljstvo sušilo za kosu;
  • Aparat za zavarivanje;
  • Plamenik.

Kako očistiti Paula iz stare boje: Uklonite drveni, uklonite i čistite, uklonite u apartmanu, udaljenim parkama

Strogo je zabranjeno koristiti termički način za uklanjanje boje od drvenog poda u zatvorenoj sobi gdje je loša ventilacija, kao što postoji izbor toksičnih para koje mogu uzrokovati trovanje

Metoda je vrlo učinkovita i s njom, možete pripremiti premaz za novo bojenje što je brže moguće i bez dodatnih troškova. Nažalost, postoje brojni minusi i ograničenja s kojima trebate čitati prije posla.

Nemoguće je koristiti takvu metodu plastične površine, budući da se rastopi kada se grije, toksini izoliraju i oblaganje se može deformirati.

Ova metoda se smatra potpuno beskorisnim ako trebate eliminirati staru boju s poda na kojem je žbuka ili od betonskog premaza. Termička obrada je najoptimalnija opcija za pod drvenog tipa, jer je moguće čistiti brzo i učinkovito.

Preporuke: Kako ukloniti boju od parketa

Parket - premaz: prekrasna, skupa i lijepa. Što učiniti ako je parket bojao ili slučajno, boja zamućenje? Vrijedno je koristiti mehaničku obradu za koju trebate koristiti poseban alat i ručni pogled i električni. Električni alat smatra se najprikladnijim, budući da postoji mogućnost postizanja izvrsnog uspjeha tako što ćete čistiti seks vlastitim rukama.

Nema napora previše za rukovanje čak ni preveliko. Ručni alati se koriste u slučajevima kada je potrebno provesti teško dostupan prostor i raditi na ograničenom području ili ukloniti boju koja je počela oguliti i nabubati.

Takve alate mogu se pripisati:

  • Strugač;
  • Šmirgl papir;
  • Četka;
  • Kit nož.

Kako očistiti Paula iz stare boje: Uklonite drveni, uklonite i čistite, uklonite u apartmanu, udaljenim parkama

Profesionalci uživaju u specijalnim strojevima za brušenje zrakoplova, na račun kojih možete očistiti pod velikim površinom od boje

Članak na temu: Kabinet pozadinsko osvjetljenje Coupe to učiniti sami: Instalacijske značajke

Ako govorimo o električnom alatu, onda je dopušteno koristiti stroj za mljevenje ili brusir s posebnom mlaznicom. Neki stručnjaci koriste bušilicu s određenom mlaznicom u obliku metalne četke.

Postoji metoda mehaničkog pjeskarenja. To je da se mlaz koji se sastoji od vode i malih abrazivnih čestica usmjerena je na podnu pokrovu.

Visok tlak, moguće je ukloniti ne samo staru boju iz parketa, već i od metalne površine. Među prednostima se mogu primijetiti da nije potrebno provoditi dodatnu obuku poda prije obrade. Također, ova metoda omogućuje čišćenje teško dostupnih mjesta za minimalnu količinu vremena i bez posebnih prednosti. Mehanička metoda se koristi u slučaju kada ne postoji potpuno uklanjanje premaza boje, a potrebna je djelomična obrada platna.

Kako ukloniti boju s betonskog poda

Betonski pod nije uvijek pokriven drugim materijalima, kao što je: obojeno, uređeno na različite načine, može se očistiti od boje ako želite. Najčešće se, posebni ispiri i otapala koriste za čišćenje betonskog poda. Alati za čišćenje ne mogu se jednostavno izlijevati u platno, jer se pridržavanje zahtijeva ne samo upute, već i sigurnosna oprema.

Ako boja nije prestaća, onda je sasvim moguće da ga jednostavno ispustite s krpom navlaženom u otapalu ako je podni dio mali.

Prvo morate zagrijati premaz vode za jedan dan. Zatim je beton nužno obrisati agresivnim deterdžentima, tako da boja dobije poroznost, a onda morate nanijeti otapalo za kaput. Pranje će postupno omekšati boje, koja će omogućiti uklanjanje brže i lakše. Blagajnik od boje i otapala uklanja strugač ili kruti četkom. Metoda je prikladna samo za svježu boju, jer stara boja treba teže artiljerije i druge metode.

Članak o temi: Montaža Značajke Kutna kupka

Kako očistiti Paula iz stare boje: Uklonite drveni, uklonite i čistite, uklonite u apartmanu, udaljenim parkama

Obojite betonom s širokom mlaznicom s širokom mlaznicom

Moguće je čistiti konkretan spol pomoću građevinskog sušila, a to je mnogo lakše učiniti mnogo lakšim od upotrebe otapala ili ugljena. Zbog toga je metoda u velikoj potražnji među mnogim gospodarima. Dopušteno je koristiti ga za bilo koju vrstu boje, uključujući epoksidne smole i vodootpornu laka, ali će trebati puno vremena, strpljenja i sila.

Proces uklanjanja pojavljuje se u fazama:

  1. Slikani beton je izložen mlazu vrućeg zraka.
  2. Kroz kontakt s toplinom počinje baciti boju.
  3. Zatim možete ukloniti premaz s lopaticom ili strugačima.
  4. Preporučljivo je čistiti čišćenje djelomično, budući da se boja nakon otekline može ponovno držati, ili drugim riječima suhi.
  5. Uklanjanje nije prebrzo, ali vrlo učinkovito.

Tajne: Kako očistiti pod od stare boje (video)

Čišćenje premaza iz stare boje treba provesti samo tehnologijom i uporabom zaštitnih sredstava za uklanjanje štete za zdravlje i respiratorni trakt. Moguće je ukloniti boju iz bilo kojeg platna ako ne krši preporuke stručnjaka.

Čitaj više