Život ožičenja

Anonim

Život ožičenja
Nacrt električne energije naziva se kabeli i njihove veze među sobom. Grubi električar može biti položen na površinu iu obliku skrivenog ožičenja, zatvorena u zid ili pod. Završna električna energija uključuje sve vrste prodajnih mjesta i prekidača koji su postavljeni isključivo na površini.

Vrijeme električnog ožičenja podijeljeno je na nominalno, stvarno i jamstvo.

Nominalni servisni život

Ova kombinacija čimbenika u kojima se osigurava radni uvjet proizvoda. Za nominalni vijek trajanja, gornje i donje granice su osigurani.

Na primjer: Nym kabel se koristi za montiranje ožičenja u svakodnevnom životu i industriji. Može se upravljati u prostorijama i iz njih. Kabel se izračunava na radnom naponu od 0,66 kV i može se stabilno upravljati na temperaturama od -50 do + 50 ° C. Pod tim uvjetima, vijek trajanja kabela je 30 godina. Međutim, biljka proizvođača osigurava jamstvo 5 godina. To znači da će u roku od 5 godina kabel pod nominalnim parametrima u radu (0,66 kV na temperaturama od -50 do + 50 ° C) izgubiti svoju izvedbu, proizvođač mora osigurati njegovu zamjenu.

Život jamstva

Ovaj put tijekom kojeg je tvrtka proizvedena kabelom zajamčena i sačuvana navedene karakteristike proizvoda. Jamstvo proizvođača vrijedi samo ako potrošač je u potpunosti poštivanje svih pravila za svoj promet, skladištenje, kao i ugradnju i rad. Ako je potrošač povrijedio pravila operacije kabela (na primjer, dopušteno je pregrijavanje kabela na + 70 ° C), zatim u ovom slučaju jamstvo je otkazano.

Stvarni vijek trajanja

Ovisi isključivo od potrošača i određuje se time kako je proizvod tretiran. Stvarno razdoblje može biti prekoračeno i biti manje nego što je navedeno u tvorničkoj dokumentaciji za ovaj proizvod. Stvarni život proizvoda određuje samo njezino tehničko stanje.

Članak o toj temi: Upute za analizu spremnika za odvod spremnika

Uslužni život završne struje (utičnice, prekidači, utičnice, utičnice) ovisi isključivo od potrošača i njenog nježnog rukovanja opremom. Što se tiče nacrta električne energije (kabel i njegove veze), tada je situacija potpuno drugačija. Činjenica je da su moderni električni paneli zaštićeni linijom na takav način da se bilo koji od automata (podložan njihovom ispravnom izboru) će se isključiti mnogo prije nego što kabel nije toliko opekline, ali će početi čak i toplo.

Na primjer: kabel s poprečnim presjekom od 2,5 mm mirno rješava struju od 20 do 25 pojačala. U isto vrijeme, on štiti svoj automat sa samo 16 pojačala. Zahvaljujući tome, kabel se nikada ne zagrijava i stoga služi gotovo zauvijek. Ako padnete na takvu kabelsku struju od 80 ampera, onda će reći da opekline. Ali takvi slučajevi su iznimno rijetki.

Koliko bi trebao jamstveno razdoblje električnog ožičenja?

Život ožičenja

Život jamstva mora biti najmanje 10 godina. Ako vi, kao kupac, dajte jamstvo manje od 10 godina, onda s takvim "stručnjacima" je jedinstveno ne vrijedi komunicirati. Crni zatvarač električar je dužan izdržati najviše pet ažuriranja obnove. Ta se ažuriranja vrše na frekvenciji od 5-7 godina.

Dakle, čak i pod najtežim uvjetima rada, crnci bi trebali služiti najmanje 50 godina. Nakon isteka nominalnog vijeka trajanja, mreža se ponovno testira pod opterećenjem. Ako, kao rezultat takvog testiranja, dođe do kvara električnog kabela, onda se mijenja. Ako je kabel opterećenja ustao, tada se u ovom slučaju njezin rad nastavlja. Postoje predmeti na kojima se stari aluminijski ožičenje poslužuje više od 70 godina.

Moderni kabeli u kombinaciji s proljetnim terminalima mogu raditi najmanje 100 godina bez ikakvih problema. Trenutno se električni kabel provjerava na posebnim ispitnim štandovima.

Članak o temi: zavjese na jednoj strani prozora: fotografije Mogućnosti asimetrije

Testiranje stoji, to su mehanizmi imotirajući rad u uvjetima najviše bliže moguće. Zahvaljujući testovima na tribinama, moguće je vrlo kratko vrijeme prilično točno predvidjeti što će se dogoditi s kabelom nakon 10, 30, 50, pa čak i 100 godina rada.

Testni stalci dizajnirani su i za testiranje kabela i za testiranje njegovih spojeva. Plinice su zatvorene prostorije u kojima je kabel položen u zidovima, valovima, kao i jednostavno u otvorenim vezama. Kabel je podvrgnut svim vrstama opterećenja. Što se može dogoditi u stvarnim uvjetima iskorištavanja. To je opterećenje struje, temperaturne kapi, kapi vlage. Kabel je izdržao sve testove daljnji rad bez potrebe za zamjenom.

Čitaj više