Što ako perilica preskače tijekom žarenja?

Anonim

Što ako perilica preskače tijekom žarenja?

Svi strojevi za pranje rublja "hodaju" ili barem vibriraju u procesu rada. Glasne zvukove koji prate okretu i "skakanje" uplašiti mnoge vlasnike. Ponekad je to posljedica nepravilne instalacije koja se može brzo ispraviti. A ponekad - zapečaćeno je da se stroj treba popraviti.

Što ako perilica preskače tijekom žarenja?

Zašto se dobro trese?

Ako govorimo o kvaru ili braku, onda se krećemo uz pomoć perilice rublja:

  • Prijevozni vijci. Oni se stavljaju na stroj posebno kako bi zaštitili mehanizam tijekom prijevoza. Nakon isporuke, oni su odvrnuti, jer smanjuju učinkovitost rada, a također dovode do kvarova. Točan iznos i mjesto pričvršćivanja ovih vijaka prikazano je u uputama.
  • Neujednačen i sklizak kat. Tehnika bi trebala stajati na glatkom podu. Čak iu ovom slučaju, ona može zadrhtati tijekom žarenja i lagano kretati (za nekoliko centimetara), na zasišenom podu, strojevi su jednostavno valjani. Smanjite udaljenost "bijeg" i smanjiti buku, pomoći posebnim koracima i prostircima. Njihovi gumirani materijal gutaju se zveckaju i sprječavaju "kretanje" kućanskih aparata. Ako su noge same stroja različitih duljina, onda se njihova visina podešava i fiksira.
  • Čak će se čak i servisni stroj snažno ljuljati kad je posteljina preopterećena, koja se okupila u koga. Ovaj fenomen se naziva neravnoteža. Da biste to izbjegli, morate uzeti u obzir da težina vlažnih stvari ne smije prelaziti maksimalno opterećenje bubnja. Izbrišite posteljinu odvojeno od malih stvari, često su zategnuti u velikim listovima i kaputama, stvarajući velike i teške zapenici.
  • Često uzrok buke i usmjeravanja postaje zanimljiv trivijalnosti (kovanice, igle), koji zaboravljaju ukloniti prije pranja. Pronalaženje u mehanizmu postaju mini sporo gibanje.

Što ako perilica preskače tijekom žarenja?

Što ako perilica preskače tijekom žarenja?

Tehnički razlozi

Ako su se na perilici rublja pojavili jake vibracije i buke tijekom rada, oni nisu rezultat preopterećenja, prethodno se ne manifestira, to je dokaz o slomu.

Iskusni majstori na određenim značajkama mogu odrediti određeni razlog:

  • Nosite opruge i amortizeri - ovi detalji, kao što su prigušivači, nisu dizajnirani za puno radnog vremena, a opterećenje na njih je velika. Stoga često ne uspiju, pogotovo ako je proizvođač spremio na komponente.
  • Problemi s protutežom su dvije vrste: sama blok prekida ili slabi pričvršćivači koji ga drže.
  • Slomljeni ležajevi su čest razlog za popravak pisaćeg stroja, koji karakterizira jaka rika unutar automobila. Zbog visoke vlažnosti, neki mehanizmi podliježu koroziji, što dovodi do potpune neispravnosti stroja. Slomljeni ležajevi su upravo to. Ali to se događa uskoro - nakon 5-7 godina rada.

Članak o toj temi: Instaliranje drugog ulaznih vrata u apartman: fotografija, video

Prilikom otkrivanja odstupanja u radu, bolje je ne odgoditi s popravkom: slom i zaustavljanje u procesu rada - pitanje vremena. Ako stroj jednostavno ne počne, onda je to sreće. Poplavljeni susjedi vjerojatno neće biti drago.

Što ako perilica preskače tijekom žarenja?

Koja perilica rublja vibriraju više?

Međutim, za neke modele, vibracije se karakterizira i u početku je povezana buka. To je moguće odrediti to prilikom odabira modela.

Sustav za čišćenje buke i vibracije u stroju se odvija i utječe na troškove. Stoga im plaćaju manje pozornosti jeftinim brandovima. Oni štede na materijalima koji su utopili zvuk radnog motora. Zubi su također uski i mali modeli, kao i strojevi za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem. U takvim tvrtkama pokušavaju unatoč veličini stvaranja visoke učinkovitosti (broj okretaja, volumena učitavanja). Osim toga, područje za podršku nije dovoljna u usporedbi s opcijama u punoj veličini. Stoga, ako stroj ima male veličine, a visoki pokazatelji će se odraziti na buku tijekom svog rada.

Što ako perilica preskače tijekom žarenja?

Neće biti suvišne informacije o materijalu bubnja: pouzdan metal doprinosi pojavi buke, plastike, na koji postoji sumnja, ponaša se tiše. Kako bi se osigurao tihi rad, čak i vodeći proizvođači pokušavaju koristiti optimalne dimenzije agregata, dovoditi ih s izolacijom buke i plastičnim bubnjem.

Što ako perilica preskače tijekom žarenja?

Razina buke ukazuje na specifikacije navedene u putovnici (u DB) i na klasifikacijskoj skali. Tradicionalno, "dobri" pokazatelji se bilježe po trošku. Da, a ovaj indikator je označen na kraju popisa, tako da ga rijetko dodatno privlači pozornost.

Što učiniti?

Ako se pojavi buka zbog istrošenih stavki, samo popravak može pomoći. Dok ga jamstveno razdoblje nije objavljeno, morate kontaktirati uslugu, ne možete ometati brtve kako biste sami sami otkrijeli razlog.

U drugim slučajevima moguće je razumjeti što je problem i ispraviti situaciju:

  • Kada je preopterećen na elektroničkom semaforu, može se prikazati pogreška UE ili UB pogreške. Za strojeve s prednjim utovom možete vidjeti neujednačenu distribuciju rublja na bubnju. Neravnoteža je lakše spriječiti, ako u potpunosti ne učitate stroj, ne stavljajte velike stvari i male stvari u pranje. Kada kvar, morate zaustaviti pranje, isključite stroj. Provjerite je li tekućina potpuno spojena iz bubnja ili provodi postupak u nuždi (prema uputama). Uklanjanjem razloga neravnoteže (uklanjanje dijela stvari, rastavljeni COM), možete uključiti stroj i pokrenuti okrenuti.
  • Neravnomjerna baza, zupčanik poda pod strojem također doprinosi buci i vibracijama. Odredite, točno je li jedinica jednostavno jednostavno: nastavite ga s bokom naizmjenično sa svih strana. Ako se stroj ne pomakne, onda je sve u redu. Ako se uređaj "miješa" na savršenom podu, onda je potrebno poravnati njegove noge. Za ovo postoje posebne brave.
  • Oni koji su napustili džepove, koji su prekinuli gumbe mogu se dobiti samostalno. Osvjetljenje svjetiljke unutar bubnja, lagano ga uljepšajte u stroju isključen. Skupite stavke bit će vidljive ili padne. Ako su ozbiljno zaglavi, morat će nazvati stručnjaka.

Članak o toj temi: Tehnologija proizvodnje zavjesa iz isječaka radi sami

Što ako perilica preskače tijekom žarenja?

Što ako perilica preskače tijekom žarenja?

Ako se uklone brtve s perilicom rublja, onda možete tražiti uzrok buke unutar.

Svaki rad mora biti siguran: isključite uređaj, de-energiju ga uklanjanjem kabela iz utičnice.

  • Provjerite amortizer. Uklonite prednji dio ili stražnji zid. Oslobodite pričvršćivanje na jednoj strani, morate "tresti" stavku. Ako je lako podložno, potrebno je zamijeniti. U dobrom stanju, amortizeri su ugašeni vibracijama, pokazujući otpor sa sličnim mehaniziranim šokovima. Morat ćete promijeniti i amortizer, čak i ako samo jedan ne radi. Drugi se čini povećanim opterećenjem, a također će uspjeti uskoro. Dovoljno je povući zatvarač, instalirati nove dijelove, konsolidirati iste čahure ili vijke. Amortizer je spreman za rad.
  • Problemi s prigušivačima odražavaju se u rasporedu (plastični dijelovi, dijelovi koji se odlaze iz spremnika). Puknuti ili razmaženi dijelovi su podložni recikliranju. Da biste postavili nove, morate oslabiti zatvarače, zamijeniti dio širenjem repova štapova u obliku slova P. Umetanjem zamjene na mjesto, postupno otpustite stisak, vraćajući šipke za pričvršćivanje na mjesto, a zatim vijak matice i vijke kako biste ojačali dizajn. Značajke dizajna mogu utjecati na ovaj postupak.
  • Protuteže - betonski ili plastični dijelovi koji smanjuju oscilacije. Instalirani su u gornjim i donjim dijelovima stroja. Konkretne opcije mogu se slomiti zbog trošenja. Ako je protuteža u redu, a brave su oslabljene, onda ih morate stegnuti, ali nesposobni - zamijenite.

Zamjena ležajeva zahtijeva vještine, pa se vjeruje kod majstora. Isto vrijedi i za slom mehanizacije.

Što ako perilica preskače tijekom žarenja?

Savjet

Kupnjom perilice o vibracijama i razini buke, čini se da misle kasnije. Često je povezano s ograničenim izborom zbog malih veličina stana ili kupaonice. Ili nakon što se dijete pojavljuje u kući, buka krši osjetljiv san. Kako smanjiti količinu neugodnih zvukova?

  • Nemojte ignorirati pomoć posebnih nosača ispod nogu uređaja ili tepiha koji apsorbiraju udarce. Oni će pomoći s problematičnim podovima, a glatki pod će biti uklonjen iz tragova tvrdih sigurnosnih kopija i čipova.
  • Koristeći ormare za uobičajeni i ugrađeni stroj, smatraju da im je potrebno nekoliko centimetara za pomicanje tijekom predenja i ostaviti malo mjesto prostora. U suprotnom, ormar neće dugo trajati.
  • Neki vlasnici zalijepi zvučni izolacijski sloj iza zida perača. Tako možete spremiti zidove i tijelo uređaja.
  • Izračunajte točnu težinu mokrog platna je teška. Zato ostavite prilikom učitavanja platno pisaćeg stroja za trećinu. To je dovoljno.
  • Izbrisati velike i male stvari odvojeno. Odvojite velike plahte i pojedinosti odjeće tako da u početku u bubnju nisu bili upleteni u Kom Linen. Teško ga je otkriti u mokroj.

Članak o temi: Izvrstan rattan namještaj s vlastitim rukama

Što ako perilica preskače tijekom žarenja?

Što ako perilica preskače tijekom žarenja?

Naravno, ne postoje vječne tehnike, na kraju ne želi ažurirati stare agregate na nove i funkcionalne uređaje. Međutim, vijek trajanja velikih kućanskih aparata može biti više od 10 godina s pažljivim stavom. Ako ne obraćate pozornost na neispravnost i vanjske zvukove, ljuljanje stroja, to će se pokazati ne samo na nagli popravak opreme, poplave, već iu velikim izdacima. Štoviše, stav prema tehnici i sukladnosti s jednostavnim preporukama je put do razumnih ušteda i planirana ugodna kupovina koja će vam donijeti zadovoljstvo.

Što ako perilica preskače tijekom žarenja?

Čitaj više