Kako samostalno napraviti pola godine gipsane ploče?

Anonim

Bločica je pogodna za stvaranje širokog raspona elemenata dekor: od najjednostavnijih dizajna do neobičnih i jedinstvenih dizajnerskih ideja. A jedno od najčešćih područja GCC-a je stvaranje polu-ubojica ili lukova. Pravilno stvorena pola mrtvaca može ukrasiti apsolutno bilo koju sobu.

Kako samostalno napraviti pola godine gipsane ploče?

Jedna od prednosti suhozida je sposobnost stvaranja složenih struktura, kao što su luk ili polume.

Pola dana gipsane ploče je lijep curvilinear dizajn, preklapajući vrata. Takav element dekor savršeno se uklapa u bilo koje interijere, upečatljiv svojim originalom, lakoćom i privlačnosti. Ako želite, možete napraviti pola godine gipsane ploče vlastitim rukama.

Kako odlučiti o izboru dizajna luka?

Prije pola jutra, morate odlučiti o vrsti dizajna. Gipsana ploča omogućuje stvaranje bilo kojeg curvilinear sustava. Zbog svoje svestranosti da je ovaj materijal pronašao tako rasprostranjenu uporabu u dizajnu prozora i vrata. Postoje dvije glavne vrste struktura koje možete napraviti suhozid vlastitim rukama:

Kako samostalno napraviti pola godine gipsane ploče?

Dijagram dijagrama projekta iz suhozida s dimenzijama.

  1. Konstrukcije imaju trajni radijus zakrivljenosti.
  2. Sustavi s promjenjivim radijusom zakrivljenosti (najpopularnija opcija je polu-terminala).

Prvi tip najbolje odgovara za otvoreno vrata (oko 250-270 cm). Može se izvesti u klasičnoj verziji iu stilu modernog. Klasična otopina je prikladna za gotovo sve sobe. Najbolje od svih, sličnih sedam kompleta uklapaju se u široke otvore. Moderni je više kompaktniji i najbolje je koristiti sličan sustav u particijama skrotišta.

Pola dana gipsane ploče je najpopularnije arhitektonsko rješenje s promjenjivim radijusom zakrivljenosti. Arch je vrlo jednostavan za sami. Ona će savršeno uklopiti u bilo koji interijer i naglasiti njegovu individualnost. Dugogodišnje uspješne uporabe je najbolji dokaz praktičnosti takvih struktura.

Članak o temi: Vrste i faze izgradnje stubalnih temelja

Početne faze rada

Kako samostalno napraviti pola godine gipsane ploče?

Skup alata za rad s gipsanim pločama.

Priprema počinje s činjenicom da će se vrata u kojoj će pola godine od gipsana ploča biti opremljen starim završetkom i temeljito se čisti iz različitih vrsta zagađivača. Nakon toga se na površini vrata nanosi oznaku koja će se ugraditi okvirne okvire i druge elemente strukture. Učinite to s obveznom uporabom mjernih instrumenata kako bi rezultirali dizajnom najviše kvalitete.

Pripremite sljedeće alate za rad:

  1. Električna jigsaw.
  2. Bušilica.
  3. Škare za metal.
  4. Odvijač.
  5. Mjerna linija.
  6. Perforator.
  7. Čekić, nesebičnost i tiple.

Nakon toga, morat ćete popraviti na obje strane vrata na dva vodilica. Da izdrže takvu udaljenost od ruba, koja će odgovarati debljini stečenog lista od gipsane ploče. Takav potez će vam omogućiti da dobijete savršeno glatku površinu bez ikakvih izbočina i nepravilnosti.

Kako samostalno napraviti pola godine gipsane ploče?

Montažne profile na zid za ugradnju gipsane ploče.

Zatim, pod okupljenim vodičima, vodoravni profil je fiksiran. Koristite element s blago zakrivljenim donjim dijelom. Kao rezultat toga, dobit ćete vrlo lijepu i pouzdanu nagnutu površinu. Nakon toga točno pričvrstite profile s suprotne strane vrata. Na ovom okviru budućnosti i suhozida će biti spremni.

Važno je napraviti sve što je završena polovica i najstabilnija, pouzdanija i izdržljiva. Pokušajte ispravno popraviti sve elemente sustava tako da u budućnosti nisu imali priliku napustiti svoje mjesto. Koristite tiple za pričvršćivanje vodiča i profila. Između sebe, strukturni elementi pričvršćeni su posebnim vijcima. Za montažne ploče od gipsa, morate koristiti samorezane vijke posebno dizajnirane za tu svrhu. Prilikom instaliranja profila koristite brtvenu traku. Učinit će dizajn pouzdaniji i izdržljiviji, kao i daljnji povećanje svojstva izolacije buke sustava.

Članak o temi: Kako lijepiti vinil pozadinu na papiru na temelju ispravno: recenzije, video, što ljepilo je bolji, kako ukloniti, je li moguće obojiti koliko suha

Uputa korak po korak o izgradnji gradnje

Nakon što u potpunosti dovršite okvir okvira, nastavite do njegove trim. Gipsboard kupi ovu veličinu koja će odgovarati veličini vašeg vrata.

Bolje je da je list malo više od otvaranja, jer Ako je potrebno, bit će moguće izrezati bez ikakvih problema i povećati dimenzije malog lista tako jednostavno neće uspjeti.

Kako samostalno napraviti pola godine gipsane ploče?

Dijagram pripreme predloška luka iz lista od gipsane ploče.

Nacrtajte na list suhozida s željenim parametrima, uzmite elektrolovku i izrežite dizajn preko primijenjene oznake. Nakon toga napravite još jednu isti stavku.

Pričvrstite praznine na okvir okvira pred-sklopljenog i fiksiran na vratima. Prvo ćete morati stvoriti posebne vodiče. Oni su fiksirani na dnu sedam. Također trebate napraviti zakrivljeni vodstvo. Učinite ih vrlo jednostavnim. Uzmite obični profil čeliča. Uz pomoć metalnih škaraca, pripremite rezove na strani i stražnjem profilu. Da biste izdržali udaljenost između rezova od oko 60 cm. Nakon takve pripreme, možete iscrpiti profil bez puno truda, jer zahtijeva planirani dizajn.

Red fiksacije gipsane ploče

U ovoj fazi morat ćete popraviti gipsanu ploču. Pripremite listove željenog oblika i veličina. Možete ih montirati na nekoliko načina. Metoda se najčešće koristi, prema kojima su dijelovi fiksirani na vodilice na vratima, a zatim je u nastavku montiran zakrivljeni dio. U skladu s drugom metodom, najprije morate priložiti zakrivljene vodiče na plahte, a zatim umetnite i sigurno popraviti dizajn u otvoru. Možete koristiti metodu koja vam odgovara. Rezultat pod bilo koje okolnosti je jednako dobar.

Kako samostalno napraviti pola godine gipsane ploče?

Montažna ploča od gipsa u okvir luka.

U pravilu, donja skupina strukture je zakrivljena. Da biste to učinili, morate unaprijed savijati izravnu stavku. Možete napraviti različite metode. Najčešće se koristi najpogodniji, brži i proračunski. U skladu s njom, bend mora biti instaliran na posebne sigurnosne kopije i savijanje, što ga čini mehaničkim naporima. Nema potrebe djelovati previše nepristojno i snažno, pod visokim tlakom, materijal se može jednostavno slomiti. Problem je u tome što je gipsana ploča prilično krhki materijal i zahtijeva najtočniji odnos.

Članak o temi: Kompaktan WC - idealno rješenje za malu kupaonicu

Drugi način podrazumijeva preliminarno stvaranje superfita na unutarnjoj strani lista. Takve igle čine proces savijanja još lakšim. Možete koristiti drugi način. U skladu s njim, materijal se mora pomiješati s malo vode pomoću četke za primijeniti. Pitkom vodom, list će početi lažirati pod vlastitim težinom. Druga metoda uključuje korištenje valjka za iglu. To vam omogućuje da stvorite elemente s gotovo bilo kojim oblikom, parametrima i savijanjem.

Pozadinsko osvjetljenje i završni vodič za ugradnju

Ako želite, možete opremiti svoju polovicu i izvornu pozadinsku osvjetljenje iz suhozida. Da biste to učinili, prije popravljanja listova da položite ožičenje u stvorenom dizajnu. Plahte se izrađuju u veličini odabranih svjetiljki. Zatim je dizajn konačno sastavljen i pričvršćen s okvirom samozaučeljica.

U završnoj fazi stvaranja pola prehrane, morate na odgovarajući način upravljati dizajnom. Prije svega, zatvorite zglobove i šavove uz pomoć meša i posebnih brtvila. Odozgo, cijela površina je čišćenja. Ako želite, možete lijepiti tekućim noktima zaštitnim uglovima. Nakon toga napravite oblogu pola agmera. Da biste to učinili, možete koristiti postojeće dekorativne materijale. Pokupite ih u skladu s vašim individualnim željama i nužno se pobrinite da se uklapaju u ukupnu unutrašnjost sobe. Dobar posao!

Čitaj više