Kako očistiti WC s urinarnog kamena?

Anonim

Kako očistiti WC s urinarnog kamena?

Svaki domaćica pokušava podržati stan u čistoći: usisavanje, ispiranje, čisti, uklanja najudaljenije kutove sobe. Međutim, ne, ne, ali neke sitnice se previdi i problemi koji zahtijevaju ozbiljnije smetnje. Na primjer, oštrica. Nije ni čudo što se zove kamen, čvrsta, prljava neugodna boja, ne samo da pokvari izgled toaleta, ali čak i s vremenom može značajno smanjiti rupu za odvod.

Kako očistiti WC s urinarnog kamena?

Uzroci obrazovanja

Urinarni kamen najčešće se pojavljuje na dnu toaleta, rjeđe - na rubu. Uzrok njegovog pojavljivanja je nepravilna odvodnja vode, kao rezultat kojih se nakupljaju mineralni naslaga na zidovima toaleta. Tijekom vremena, sloj se povećava i ukloni jednostavan osip bez korištenja posebne uporabe više nije moguće.

Kako očistiti WC s urinarnog kamena?

Kako čistiti narodne lijekove

Ako flaka još nije previše ustajala, možete se nositi s njom i lijekovima. Najčešće je:

  • Tablica ocata.
  • Limunska kiselina
  • Soda bikarbona
  • Dotjerati

Kako očistiti WC s urinarnog kamena?

Kako očistiti WC s urinarnog kamena?

Kako očistiti WC s urinarnog kamena?

Kako očistiti WC s urinarnog kamena?

Za početak, potrebno je ukloniti vodu iz WC-a kako bi se uklonila preostala voda, na primjer, uz pomoć plastične čaše i obrišite suhom krpom. I zatim pokrijte površinu, koja je prekrivala kamen, odabran na sredstvima i pustite da stoji sat ili dva. Ako je potrebno, postupak se može ponoviti.

Kako očistiti WC s urinarnog kamena?

  • Ako se zaustave na octu, onda uzeti dominantni alat - octetična bit. Dobrodošli krpa i nanesite na suhu površinu oko nekoliko sati. Možete koristiti uobičajenu tablicu octa 9% -perasperce, ali je poželjno zagrijati do temperature od 40 stupnjeva i miješati s sodom. Rezultirajuća otopina se izlije u toalet i ostavite preko noći.
  • Usput, sama soda nije loše uspostavljena u borbi u kamen i napad. Za ovaj paket sode bogato pospite unutarnju površinu zahoda i otići do jutra. Ako kamen nije previše izdržljiv, ujutro će ostati samo hodanje četkom i ispere depozite vodom.
  • Limunska kiselina je pristupačna i proračunska agenta. Štoviše, samo par vrećica, čiji se sadržaj izlije u toalet i ostaviti 6-10 sati - ovisi o debljini sloja. Štoviše, ako je slučaj potpuno lansiran, može biti potrebno više kiselinski.
  • Dobro utemeljena i takva naizgled nestandardna metoda pročišćavanja upotrebom poznate koke-cola, čija se djelovanje objašnjava limunska kiselina u njemu. Dvije ili tri natrijeve boce ulijte u zahod i čekaju dok se ne nose s depozitima.

Članak na temu: Napravimo kotla od djevojke

Kako očistiti WC s urinarnog kamena?

Kemikalije za čišćenje

Tamo gdje je bilo nemoćnih kućanskih agenata, kemikalije dolaze do spašavanja:

  • Salo kiselina
  • Elektrolij baterije
  • Ortofosforna kiselina
  • Klor
  • Alati poznatih brandova

Kako očistiti WC s urinarnog kamena?

Kemijski fondovi osmišljeni su da se nose s najkrenutijim slučajevima, ali njihova uporaba zahtijeva usklađenost s posebnim mjerama. U većini slučajeva bit će potreban respirator ili gazni zavoj, kao i gumene rukavice tako da alat ne padne na kožu. Konkretno, takve mjere su jednostavno potrebne pri radu s klorovodičnom kiselinom, budući da je vrlo jaka sredstva. Glass kiseline, izlije u toalet, može se nositi s depozitima za četvrtinu sata. Međutim, to je zabranjeno primijeniti ako imate plastične cijevi.

  • Elektrolij baterije U tekućem obliku na vlasti, ne daje se klorovodičnoj kiselini. Pomoći će se nositi s najkrenutijim napadom. Jedina stvar, često ga koristi nije poželjna i ponovno se primjenjuje samo u slučajevima ako imate cijevi od izdržljivih materijala, kao što je metal.
  • 5-7% otopina ortofosforna kiselina - također učinkovito i jeftino sredstvo borbe protiv mineralnih sedimenata. Štoviše, samo 100 g otopine koje se nanosi na zidove i ostavite 10-15 minuta. Budući da ne komunicira s plastikom, možete koristiti u svakom slučaju - vaše cijevi neće patiti od njega.
  • Klor , točnije sredstvo koje sadrže klor, kao što je "bjelina" - učinkovit, ali vrlo štetan za zdravlje. Ako druge opcije nisu prikladne za vas za jedan ili drugi razlozi, popeti se na "bjelinu" u zahodu kako biste čvrsto zatvorili poklopac i ostavite oko sat vremena.
  • Mnogo Posebni pripravci za suzbijanje depozita Danas se poznati brandovi mogu naći na policama trgovina. To su rješenja, kreme, gelovi pod takvim popularnim brandovima kao što su Cillit, Domesti, WC Healling. Najčešće se proizvode na temelju klorovodične kiseline ili klora. Prije uporabe, pažljivo ispitujete upute navedene na paketu. Jedina stvar ako ćete primijeniti abrazivne proizvode za čišćenje, koristite ih s oprezom kako ne biste oštetili zidove WC-a.
  • Objavljen I. Posebna tableta to se mora staviti u spremnik. Oni ne rade samo dobro s obzirom na sve vrste depozita, ali i izvrsno preventivno sredstvo. Također možete saznati ako i dalje djelujete na boju vode u određenoj nijansi, a ako voda postane transparentna, morate dodati još jednu tabletu na oznaku.

Članak o toj temi: Kako napraviti vijenac za zavjese s vlastitim rukama od djevojke?

Kako očistiti WC s urinarnog kamena?

Lansirani slučajevi

U lansiranim slučajevima u kamen je dodani još jedan vapna, koji je prisutan u krutoj vodi. Može začepiti rupe kroz koje se voda isporučuje za otpad. Najčešće se bljeska odgođena na starom vodovodu, čija je površina postala gruba s vremenom. Stoga, slijedite takav toalet će morati biti izuzetno temeljit ili ako postoji prilika, vrijedi ga zamijeniti na novu.

Kako očistiti WC s urinarnog kamena?

Prevencija

Da ne bi mogao komplicirati vaš život, potrebno je uskladiti s preventivnim mjerama koje će spriječiti formiranje depozita na vašem vodovodu. Za početak, potrebno je smanjiti razinu vode, koja se dovodi u spremnik za ispiranje ili odmah kupiti spremnik u kojem je osigurana isplativo korištenje vode. Također je važno eliminirati bilo koji protok.

Osim toga, higijensko čišćenje toaleta može se provesti pravodobno uz pomoć herochika i deterdženata, te dodavati posebne pripravke za vodu za ispuštanje, što će ga omekšati. Nemojte uliti u toaletnu tekućinu, na primjer, topla voda, koja može dovesti do stvaranja na površini malog, ponekad nevidljivo za oči, jer su idealno okruženje za izgled plaka.

Kako očistiti WC s urinarnog kamena?

Čitaj više