Fleksibilno zalijevanje za vodu: vrste, izbor, instalacija, život

Anonim

Fleksibilno zalijevanje za vodu: vrste, izbor, instalacija, život

Korištenje fleksibilnog vodoopskrbe omogućit će spajanje kupaonskih uređaja na onim mjestima gdje je nemoguće primijeniti krutu cijev zbog svojih tehničkih karakteristika. Fleksibilna linija se uglavnom koristi za WC školjke, tuš kabine i miješalice. Unutarnji dio fleksibilne obloge zauzima gumenu crijevo prekrivenu metalnom pletenicom. Umjesto toga, fleksibilan eyeliner, samo se sastoji od crijeva i zaštitne pletenice od metala.

Struktura i život fleksibilne ponude

Fleksibilno zalijevanje za vodu: vrste, izbor, instalacija, život

Mnogi proizvođači koriste netoksično gumeno crijevo tijekom proizvodnje visokokvalitetnih fleksibilnih pletenica, što ih čini apsolutno sigurno za zdravlje. U niskokvalitetnim ložama, tehnička guma ima neobičan miris. Gumena crijeva pletenica može biti izrađena od pocinčanog čelika, aluminijskog, nehrđajućeg čelika ili najlona. U pravilu, treeliners su prekriveni aluminijskim pletenicama, ne uspije mnogo ranije od njihovog kolega u prosjeku nakon 36 mjeseci rada. Ova vrsta opskrbe je dizajnirana za radni tlak od oko 5 atmosfera. U slučaju pletenica od pocinčanog čelika, situacija je mnogo lošija. Ako prvi može trajati do 3 godine, onda iz pocinčanog, neće uspjeti u roku od nekoliko tjedana rada.

Fleksibilno zalijevanje za vodu: vrste, izbor, instalacija, život

Metalni oblozi (od aluminija i pocinčanog) se boje kondenzata. Kada je pokriven kondenzatom u zatvorenom prostoru, koji je loše ventiliran, podvrgnut je oksidaciji i ojačanju nestaje tijekom vremena. Kao rezultat toga, crijevo eksplodira. Zbog toga, vlasnici stana moraju napraviti neplanirani obnovu kupaonice, a to su dodatni financijski troškovi i vrijeme provedeno. Da biste se zaštitili od takvih neočekivanih "iznenađenja", potrebno je pristupiti izboru materijala s umom. To će biti mnogo lakše preplatiti za visokokvalitetne proizvode nego tada platiti veliki novac za popravke. Ovo pravilo se odnosi na ne samo olovku, već i sve popravke.

Pogleda

Fleksibilno zalijevanje za vodu: vrste, izbor, instalacija, život

Upoznajte se detaljnije s vrstama fleksibilnog ožičenja. Najčešći udarci koji se najčešće nalaze u apartmanima ili kućama uključuju fleksibilno ožičenje, čija je pojačanje izrađena od "nehrđajućeg čelika", odnosno od žice od nehrđajućeg čelika. Takav će lozinčić biti u mogućnosti dobro služiti desetak godina. Njegov radni tlak doseže znak 10 atmosfera.

Postoje dvije glavne vrste eyeliner:

  • obični;
  • ojačana.

Osim konvencionalnog vodoopskrbe na koje su urbani stanovnici najviše navikli, postoji još jedna vrsta armiranog obloga. Mogu se provoditi u pletenici iz različitih materijala. Poboljšani eyeliner će moći mnogo duže služiti iz svojih standardnih analoga, oko 15 godina. Oni mogu izdržati radni tlak do 20 atmosfera i temperatura do 110 stupnjeva.

Članak o temi: Ventilacija kanalizacije: Svrha i uređaj

Fleksibilno zalijevanje za vodu: vrste, izbor, instalacija, život

Fleksibilni uređaji također su podijeljeni materijalom pletenice:

  • Čelik Cink;
  • aluminij;
  • ne hrđajući Čelik;
  • najlon;

Prije kupnje i instaliranja fleksibilnog eyeliner, potrebno je razjasniti o načinu rada na radnom tlaku i temperaturu u sustavu vodoopskrbe vašeg prebivališta. Ako je tlak u sustavu ispod 5 atmosfera, a temperatura ne prevlada oznaku od 85 stupnjeva, onda nema potrebe za kupnjom armiranog obloga. Zapravo, prodavači vodovodnih trgovina bi trebali znati o svemu ovome. Ako niste upoznati s nekim nijansama ovog procesa, stručnjaci će vam rado pomoći.

Savjeti za izbor fleksibilnog kapala

Fleksibilno zalijevanje za vodu: vrste, izbor, instalacija, život

Prije odabira fleksibilnog eyeliner, uzmite ga u ruke i pažljivo pogledajte vanjsko stanje. Prijavite se iz kojeg je napravljeno ovo objavljivanje. Ako niste u mogućnosti procijeniti svoj amaterski izgled, onda pitajte prodavatelja-konzultant. U slučaju da prodavatelj na elementarnim pitanjima o izboru proizvoda je odgovoran da je danas prekrasno vrijeme, bolje je kontaktirati drugog prodavatelja ili odabrati drugu trgovinu. Preporučljivo je kupiti sve vodoinstalatere samo u specijaliziranim prodavaonicama. Morate razjasniti sastava i karakteristike izvedbe stečene fleksibilne obloge.

Fleksibilno zalijevanje za vodu: vrste, izbor, instalacija, život

Također je potrebno saznati koji su materijali proizvedeni - vrlo je važno. Osim standardnog aluminijskog ili čelika, još uvijek postoji treći materijal - najlon. Poznato je po svojoj snazi ​​i trajnosti, osim toga, sigurno je za ljudsko zdravlje. Istina, još uvijek postoji jedan minus u ovom materijalu: najlon eyeliner je redoslijed veličine skuplje od svojih analoga. Zbog visokih troškova, ne mogu svatko priuštiti instalaciju najlonskog oklopa.

Za vizualnu usporedbu morate uzeti dva fleksibilna okupari. Provedite vizualnu procjenu: ako je jedna od opcija previše lagana, onda je vjerojatno da će biti lažni niske kvalitete. U pravilu, takve se detalji proizvode iz loših materijala koji će vrlo brzo propasti. Često proizvođači proizvode aluminijske taloženja matice, koji se lako mogu razbiti bez ozbiljnih uzroka. Odabir proizvoda, obratite pozornost na fleksibilnu kvalitetu ocjene. Materijal mora biti elastičan, mora biti mekan i savijati se u različitim smjerovima bez mnogo truda. Gumeno crijevo od jeftinog oklopa, u pravilu, ne savija se na sve i kada ga pokušava savijati, samo se slomi.

Fleksibilno zalijevanje za vodu: vrste, izbor, instalacija, život

Ako je montaža izrađena od plastike, bolje je ne kupiti takve proizvode - najvjerojatnije, za nekoliko tjedana rada to će teći. U nekim slučajevima, montaža se može samo slomiti s matice, a ona će se pretvoriti u male dijelove. Razmeće se na komade sama, bez uporabe bilo koje fizičke sile.

Članak o toj temi: Je li mogućnost minisije s vodenom ogradom iz spremnika?

Pristup se može izvršiti za različite načine temperature, na temelju toga što mogu biti:

  • za hladnu vodu;
  • za tople vode;
  • Univerzalni.

Za prepoznavanje postoje posebne trake. Za hladnu vodu, plava vrpca je instalirana na eyeliner, a za vruće - crveno. Dvije trake su prisutne na univerzalnoj vrsti opskrbe.

Fleksibilno zalijevanje za vodu: vrste, izbor, instalacija, život

Mnogi stručnjaci preporučuju instaliranje univerzalnih fleksibilnih kapka, jer će biti u mogućnosti da traju redoslijed veličine duže od specijalizirane opskrbe pod hladnom ili toplovom vodom. Debljina napajanja - to je ono što trebate obratiti pozornost na kupnju. U jeftinoj niskoj kvaliteti robe, debljina je mala, zbog čega se eyeliner pod utjecajem vode može sroditi tijekom vremena. To se odnosi na rt. Potrebno je obratiti pozornost na debljinu obojenih oraha, kada se raspakiraš kupnja, au trgovini vodovod. Mnogi kupci ne smatraju da je potrebno pregledati izgradnju kupljenog eyeliner, tako da moraju nakon nekog vremena ponoviti takvu kupnju. U visokokvalitetnim oblogama, debljina matice je na odgovarajućoj razini, oni su više izdržljiviji u usporedbi s njihovim jeftinim kopijama.

Savjeti za montažu

Fleksibilno zalijevanje za vodu: vrste, izbor, instalacija, život

Za ugradnju kapka moraju se morati zatvoriti pečate za sol. Ne znaju svi ljudi za to, tako da omotaju poseban pečat na mjesto gdje je rt sol matica je pričvršćena. Lana ili obična traka koristi se kao brtva. U većini očiju, postoji posebna gumena brtva, koja je ispod rt. Za uvrtanje matice, nije potrebna uporaba visoke čvrstoće ili posebne alate. Obično je sve to učinjeno rukom. Samo u nekim slučajevima dopušteno je koristiti ključ rta za zatezanje matice. Najčešće se to radi zbog obloge na teško mjesto ili s nedostatkom sila za pritezanje (ali to je vrlo rijetko).

Instaliranje brošura zabranjeno je provesti u napetosti. To jest, s nedostatkom duljine - produžite dizajn ili zamijenite eyeliner s dužem opcijom. Inače, ako i dalje uspijete instalirati fleksibilnu košuljicu u napetosti, uskoro će izbiti od podnožja spojenja ili oštećenja na neko drugo mjesto. U tom slučaju, eyeliner neće dugo raditi, nažalost. Kada instalirate, provjerite je li crijevo za oči u slobodnom položaju. To će smanjiti dizajn od preranog neuspjeha. Eyeliner ne bi trebao biti vrlo vođen, to jest, ako se savija ispod malog kuta, onda je to normalno. Ali ako se savija na pola, to je pogrešno. Potrebno je instalirati dodatne kutove ili koristiti duži eyeliner tako da se veći radijus stvara kada se savija.

Važno! Prilikom zatezanja očiju, pobrinite se da se ne okrene i pletenica nije zamrznuta. Jesu li to kategorički zabranjeni. U suprotnom, materijal pukne ili se prekida tijekom vremena. Crijevo mora biti glatka kada je instaliran.

Fleksibilno zalijevanje za vodu: vrste, izbor, instalacija, život

Zatezanje rt matice, pobrinite se da ga ne povuče. Najčešće se događa kada koristite ključ. Uz jako pooštravanje, rizik od oštećenja brtve, koji se nalazi na matici se pojavljuje. U slučaju da okrenete rt, crijevo i spoj će proći vodu. Tijekom vremena možete preplaviti susjede odozdo, što će podrazumijevati dodatne troškove.

Članak na temu: Kako ljepilo Phlizelin pozadine: lijevanje kutovima, okrenuti crtež

Kada koristite nisku kvalitetu linije, ili za mjere opreza, preporučljivo je koristiti poseban ventil koji vam omogućuje da spriječite poplave u slučaju oštećenja crijeva. Najčešći ventil za tu svrhu je aquastop ventil. Njegova vrijednost nije previsoka za zanemarivanje zaštitnih sredstava beskonačnosti.

Savjeti za uslugu

Da bi fleksibilno zadržavanje ugradili mnogo dulje, potrebno je izvršiti periodičnu dijagnostiku. Da biste to učinili, pogledajte atnicu barem jednom mjesečno.

Fleksibilno zalijevanje za vodu: vrste, izbor, instalacija, život

Ako koristite fleksibilno zalijevanje za vodu na mjestima s teškim pristupom, koristite valovitu cijev od nehrđajućeg čelika. To se također može učiniti kako bi se poboljšala sigurnost. Takve obloge prilično lako, ali ostaje u fiksnom položaju. Uz ovaj eyeliner, možete jednostavno povezati WC ili drugi vodovod element. Na njemu nema priključaka, umjesto toga se instalira talost. Konektor je također opremljen posebnom brtvom. U pouzdanosti takve obloge nema sumnje. Trošak obloge s valovitom cijevi nije mnogo viša nego obično, tako da svatko može priuštiti da napravi sličnu kupnju.

PE-X fleksibilan

Fleksibilno zalijevanje za vodu: vrste, izbor, instalacija, život

PE-X Fleksibilna ponuda je nova vrsta vode za vodu s dugim servisnim životom. Na primjer, ako obični treeliners vam služe od 3 do 15 godina, ovisno o kvaliteti proizvoda i načinu rada, nova plastična fleksibilna potpora će poslužiti do 50 godina. Cijena crijeva elemenata izrađena su od umreženog PE-X polietilena, koja može biti više od 50 godina servisa, dok praktično ne gubi svojstva tijekom termina.

Fleksibilno zalijevanje za vodu: vrste, izbor, instalacija, život

Gornji grafikon pokazuje kako gumene crijevo i ušivene polietilenske dobi. Fleksibilna PE-X opskrba može se koristiti za povezivanje grijanja, hladne i vruće vode, izdržavanje tlaka do 20 atm i maksimalne temperature 100 ° C, 15 godina jamstva.

Čitaj više