Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Anonim

opće informacije

Često se ispostavlja da se popravlja u novoj zgradi, ili, jednostavno planirano "osvježenje" unutarnjih poslova, zahtijeva značajne troškove gotovine. Ono što nije iznenađujuće, s obzirom na visoke cijene za mnoge građevinske i završne materijale. U isto vrijeme, postoji mnogo metoda dizajna soba koje vam omogućuju da provedete vrlo jeftin i proračun ukras unutarnjeg prostora. Kao što znate, zidovi su jedan od najočitijih strukturnih elemenata koji definiraju ukupni dekor u sobi. Zato smo danas odlučili razmotriti ovu mogućnost ukrasiti kao dekor na zidu u obliku leptira, izrađenih vlastitim rukama.

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Opcije za obavljanje takvih ukrasa dosta:

  • Izrezati s papira i zalijepljenih zidova.
  • Crteži nacrtani kroz šablone na pozadini ili jednostavno napravljeni putem predloška ili skica.
  • Ukrasne naljepnice i zidne naljepnice, uklj. i volumetrijski 3D.
  • Prekrasne slike i paneli napravljeni slikanjem prema rasporedima.

Danas ćemo govoriti o svim tim načinima dekoracije, provodeći neku vrstu malog maternog razreda kako napraviti zid s leptirima, kako organizirati desno, prema dizajnerskim standardima i kako ukrasiti cijelu sobu u cjelini.

Leptiri u dizajnu sobe

Njihove siluete i slike koriste se pri izradi dizajna interijera vrlo često. Štoviše, unatoč činjenici da se najčešće takve crteže ili fotografije primjenjuju na zidove, najčešće se mogu vidjeti na mjestima kao što su namještaj i osvjetljenje, dekorativni dijelovi, ogledala, izbočeni dijelovi stropova gipsane ploče itd. Mnogi narodi, osobito orijentalni, vjeruju da su papirnati leptiri, ili jednostavno njihovi crteži, simbol ljepote i blagostanja. Nije dar, slični krajolik su jedna od komponenti u interijerima napravljenim prema pravilima Feng Shui, te u istočnom etničkom stilu, općenito.

Što se tiče primjene leptira na zidu s vlastitim rukama, ova vrsta unutarnjeg dekora može se izvesti pomoću potpuno raznovrsnih materijala, u rasponu od papira i tkiva, a završava s kartonom, a ponekad i starim vinilnim zapisima. U isto vrijeme, treba napomenuti da, u pravilu, takve slike ili aplikacije, u većini slučajeva, nisu čvrste. Drugim riječima, prilikom uređenja, nekoliko krilate ljepotice se odmah koristi, koje se mogu smjestiti u blizini ili tijekom cijelog zida. Mogu biti i velike i vrlo male.

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Pažnja! Što se tiče mjesta za postavljanje, boje, kao i najizradniji sastav - onda je sve to ograničeno na fantaziju vlasnika stana, obavljanja popravaka ili stručnjaka u dizajnu interijera, koji razvija zemljište crtež.

Jedna od najčešćih opcija je smještaj u unutrašnjosti spavaće sobe. Osim toga, prekrasni moljci izgledat će sjajno i kao sastav na zidovima dnevnog boravka. Nije iznimka i dječja soba. Drugim riječima, korištenje takvih crteža ili naljepnica bit će vrlo povoljna izgledati gotovo u bilo kojoj sobi apartmana, od kuhinje do hodnika, pa čak i predsoblje.

Članak o temi: ekološki prihvatljiva pozadina za spavaću sobu

Kako napraviti: Dekor Mogućnosti

Treba napomenuti da će se ova verzija krajolika lako uklopiti u gotovo bilo koji stil, bez obzira na njegove značajke. Oni će jednako dobro pogledati u klasičnom interijeru iu high-tech, potkrovlje, Provence, moderno. Naravno, takve slike i naljepnice su savršeno usklađene sa sobama napravljenim u orijentalnim, etničkim i značajkama, kineskim i japanskim stilovima.

Savjeti od stručnjaka za dizajn! Zanimljiva značajka je činjenica da je prisutnost svijetle dekor s leptirima, napravio vlastitim rukama kroz matricu ili naručene od profesionalaca, može značajno diverzificirati interijer. To je osobito istinito kada je riječ o zidovima ili particijama jedne, ne jako svijetle ili samo pastelne boje. Osim toga, izgledaju sjajno kao kontrastne slike: bijelo / crno ili crveno, itd.

Usput, neki napredni ljubavnici, i, naravno, profesionalci, počinju ojačati najmodernije i moderne trendove u dekoru. Dakle, sve češće možete vidjeti volumetrijske (3D), ili fluorescentne pripravke koji su u stanju napraviti bilo koji apartman je jednostavno strašan i jedinstven.

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Pre-obuci

Želite li znati kako napraviti leptir na zidu, kao što je već spomenuto gore, postoji nekoliko načina odjednom. Razmotrimo ih glavni. Bilo kako bilo, bilo koji posao, osobito onaj koji se odnosi na uređenje unutarnjeg prostora zahtijeva pažljivu pripremu. Inače, nemoguće je biti siguran u konačni uspješan rezultat.

Dakle, ono što nije potrebno učiniti prije nego nastavite izravno raditi s vlastitim rukama? Razmotrimo glavne faze pripremnog rada i zadataka koje morate riješiti. Ovdje su njihov popis:

  1. Prije svega, morate odlučiti koji ćete materijal koristiti za ukrašavanje interijera.
  2. Zatim odlučite o boji ili radije, s bojama u kojima će se izvršiti vaš budući dekor. Razmislite o činjenici da se siluete leptira trebaju isticati na pozadini zidova, a ne spojiti s njima.
  3. Nakon toga trebate točno odlučiti, koje ćete moljci veličine koristiti. Usput, dimenzije se mogu uspješno kombinirati koristeći i velike, postoje srednje, kao i male slike.
  4. I na kraju, važna faza je točna definicija mjesta u kojima će se nalaziti svaki pojedinačni element budućeg umjetničkog sastava.

Članak o temi: Pozadina na zidu: Fotografija u unutrašnjosti, ispod muralnog za kuhinju, što odabrati, bešavne u kući, Phlizelin, moderan s učinkom fresaka, videozapisa

Metode izvršenja ukrašavanja

Dakle, preliminarni rad je uspješno završen, a sada je vrijeme da odete na opis različitih načina da pravilno primjenjuju leptire na zid s vlastitim rukama.

Na temelju kartona

Ova opcija je prilično jaka i pouzdana, posebno u usporedbi sa standardnim papirom (pročitajte leptire na zidu papira odmah ispod).

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Njihova glavna prednost u usporedbi s običnim papirom je da su bolji i duže vrijeme zadržavaju oblik. Izrežite ih - vrlo jednostavno: Ovaj zadatak ne predstavlja nikakve dodatne poteškoće.

Usput! Značajka kartona je da, ako želite, možete dobiti malo. Dakle, možete koristiti ovaj dizajner recepciju za savijanje krila leptira.

Papirnati leptiri na zidovima

Ova metoda je najčešća. Možete koristiti različite vrste papira, u rasponu od najjednostavnijeg watmana i završiti obojenim papirom. Osim jednostavnosti rada s ovim materijalom (čak i dijete može napraviti takav program), jedna od njegovih prednosti je niska cijena i dostupnost. Štoviše, ako vam se čak i takvi ukrasni elementi mogu smetati, lako ćete ih ukloniti, zamjenjujući ih, bez ikakve ozbiljne štete za zidove ili unutrašnjost prostorije.

Glavne opcije za primjenu papirnatih leptira na zid su dva:

  1. Prije svega činimo šablonu iz gustog materijala (uobičajeni karton je prikladan). Zatim obrišite uz pomoć konture i odrežite lik leptira. Sve naljepnice za papir su spremni.
  2. Druga mogućnost je pronaći gotove slike. Dakle, možete pokupiti prikladne opcije na internetu tako da ih ispisujete na pisač. Ako želite, možete ih učiniti još atraktivnijim, stavljanjem šljokica ili drugih komplementarnih ukrasnih elemenata.

Ako ne znate kako držati takve aplikacije, ne brinite. Najčešće ih je popraviti na zidu koristeći obični PIN. Alternativno, možete koristiti ljepljivu traku, pogotovo ako je dvosmjerna.

Vinilna naljepnice

Ako smatrate da nisu predisponirani za stvaranje umjetničkih djela, možete nastaviti mnogo lakše. Danas nema problema kako bi se kupiti već gotove vinilne naljepnice (naljepnice). Više pojedinosti o ovom elementu dekoracije opisano je u drugom članku na našoj web stranici: "Dekorativne naljepnice na zidovima u unutrašnjosti stana." Možete ih lijepiti i na pozadinu, a na drugim površinama zidova, što ih čini vrlo praktičnim.

Članak o temi: trokrevetne zavjese u unutrašnjosti

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Leptiri na zidu: dekor to učiniti sami

Upotreba ovog pristupa je u stanju brzo, i, što je najvažnije, vrlo jeftino preobraziti unutrašnjost stana ili čak zasebnu sobu. Ako ne znate kako držati takve vinilne naljepnice - ne brinite. Napravite - vrlo jednostavno. U pravilu, radna shema i upute su priložen od strane proizvođača na svaki paket sa sličnim proizvodima.

Crteži leptira na zidu

Odvojeni grafikoni su crteži leptira na zidovima sobe. Učinite ovu dekorativnu mogućnost vlastitim rukama - to nije uvijek lako, jer ne svatko ima talent da napravi umjetničku sliku. Međutim, moderna industrija materijala za završnu obradu i popravak pripremili su vam neke alate s kojima se lako može nositi s ovim zadatkom. Dakle, evo koje opcije postoje:

  • Napravite matricu ili kupite već spremne u pozadini i koristite malu spužvu kao tassel.
  • Nacrtajte se, s četkima i bojama prema skicu.
  • Napravite konture crteža koristeći nož tako da ih popunite standardnim bojama.

Stoga, za početak, trebali biste odlučiti koji je od ovih metoda prikladan za vas na najbolji mogući način. Tada biste trebali pripremiti sve potrebne alate i početi raditi na crtežu. U svakom slučaju, najčešće se danas primjenjuju opcije s različitim vrstama matrica. I na taj način na ovaj način nacrtati s malom sponijom, koja se može ispuniti s uzorkom.

Zanimljiv! Što se tiče boje, najbolje rješenje će biti korištenje bezbrine ili akrilne boje. U isto vrijeme, pogotovo ako je leptir uzorak dovoljno velik, možete primijeniti malu količinu fluorescentne boje, zahvaljujući kojem će konture slike biti atraktivno trzanje u mraku.

Nudimo se upoznavanje s video uputama o tome kako napraviti dekor od leptira na zidu s vlastitim rukama i kako ih ispravno postaviti:

Usput, jedna od izvedbi slike je njegov dizajn u obliku slike. Sam tehnologija ostaje približno ista, s bujnom razlikom da ćete za sliku (ili ploču) trebati okvir. Sasvim je prikladan za standard, za slike i foto okvir. Usput, dio sličnog pripravka može biti izrađen od tkanine.

Dakle, pregledali smo osnovne metode primjene leptira na zidovima stana. U svakom slučaju, u svijetu dizajna i dekor postoji mnogo veći izbor takvih ukrasa. Naučite ih, pogledajte na internet recenzije i savjete profesionalnih majstora i pokušajte raditi. Nemojte sumnjati: uspjet ćete!

Čitaj više