Uvlačiva vrata: izrada ruku

Anonim

Za proizvodnju takvih vrata koriste se različiti materijali. Možete odabrati nasilne, ploče, jednokratno, furnir, od MDF-a, iverice, šperploča ili povezivanje nekoliko materijala. Uređaj njihovog dizajna, metoda otvaranja je važna za one koji žele uštedjeti prostor, osim toga, neka takva vrata su elegantna, trendi i lijepa. U potonjem slučaju govorimo o klizanju ili kliznim vratima. Da biste postavili vrata s vlastitim rukama, trebate barem vještine i alate.

Uvlačiva vrata: izrada ruku

Uvlačna vrata su vrlo udobna, jer oni pomažu u uštedu prostora u sobi.

Osnovni karakterizirajući podaci

Da bi se instalacija učinila kvalitativno, trebate znati osnovne strukturne elemente. Takva vrata su školjkaša, pojedinačni učenik. Njihovo pričvršćivanje i vodiči mogu biti na katu ili niži ili tamo, i tamo. Ako želite, vodič se može utopiti u podu ili stropu. Važno je da ih odredite visoku kvalitetu, jer ponekad se zveckaju, to se posebno odnosi na vrata s jednim vodičem. Postoje vrata harmonika, sastoje se od dva i više preklopnih krila. Vrata se sastoje od krila koja se događa:

Uvlačiva vrata: izrada ruku

Dizajn uvlačnih vrata.

  • paralelno klizanje;
  • Kliznu preklapanje.

Unutarnja vrata su pokretna, najčešće za njih koriste lakši materijal, iako su neke opcije izrađene od čvrstih drvenih nizova i elemenata stakla. Drvena ploča, sastav drva drva, iverice, furnir je najčešći u svojoj proizvodnji. Tu su i opcije od udarnog stakla, povezuju ga i drvene dijelove. Izvorno i jednostavno izvršenje takvog uređaja iz okvira poput vreće, prekrivene posebnom krpom. Uvlačiv dizajn se sastoji od takvih elemenata:

  • Tračnice ispod prijevoza, valjci;
  • pričvršćivanja, ograničenja fiksiranje dijelova;
  • Krista, daske, platforma;
  • Priključci (brave, ručke).

Klizni mehanizmi postoje dvije vrste:

Članak o temi: Balkon i loggia Koja je razlika: Detaljni pregled

Uvlačiva vrata: izrada ruku

Uvlačna vrata imaju lošu zvučnu izolaciju, tako da se treba uzeti u obzir kada su instalirani.

  • ugrađeni (skrivanje u zidu i nevidljivom);
  • Šarka (vidljivo na zidu).

Dizajn tih elemenata može se razlikovati za svaku vrstu vrata, ali načelo djelovanja je isti. Valjci se izvode iz materijala prekrivenog silikonom, u njima se nalaze tihi ležajevi, tako da postoji vrlo malo buke kada vrata rade. Nabori imaju najmanje dva takva valjka. Ako su vrata teška, oko 80 kg, ili velike dimenzije, onda su opremljeni velikim brojem valjaka - četiri na krilu. Pozitivne značajke:

  • Prostor se sprema;
  • Lako otvoriti, otporan na nacrti, zračne turbine;
  • Možete instalirati automatizirani sustav.

Imaju neke negativne trenutke:

Uvlačiva vrata: izrada ruku

Mehanizam povrata vrata.

  • niska buka i toplinska izolacija, oni ih ne stavljaju na kupaonice, kupaonice;
  • Dvorci i priključci su skuplji nego za obične;
  • Zidna ravnina, zajedno s kojim se kreću, trebaju biti slobodni od ukrasnih predmeta, žica itd.

Mehanizam valjka može biti i gornji i donji ili na isto vrijeme i na vrhu i ispod. Prednosti samo - u dodatnoj estetici: Vrata su obješena iznad površine, nema pragova, ali dizajn je malo nestabilan.

Alati i instalacijski materijali

  1. Odvijači različitih veličina i vrsta.
  2. Vijci, vijci, vijci.
  3. Rezač ili parket pile, ako je platno samostalno napravljen.
  4. Bušilice i bušilice za pričvrsne rupe.
  5. Olovka, rulet, Razina, Plumb - za označavanje i provjeru ravnosti.
  6. Dizajn vrata (platno, vodiči, kutija).

Instalacija: Praktične preporuke

Uvlačiva vrata: izrada ruku

Pričvršćivanje za list vrata treba odabrati ovisno o tome koji je materijal napravljen sam vrata.

Udio se može izraditi neovisno, dovoljno je imati neke vještine i potrebne alate. U osnovi, dizajn jednostavnih vrata sastoji se od dva ili jedan krila koji se kreće na vodičem.

Članak o temi: matrice za strop s vlastitim rukama pomoći će u dizajnu sobe

Instaliranje ih nije tako jednostavno, kao što se čini na prvi pogled. Ispod je fazni proces popravljanja i dovođenje funkcionalnog stajališta s nekim neovisnim radom na njihovoj proizvodnji.

Dizajn je pričvršćen na zidnu površinu. Njegova razina je zabilježena. Sada se pokušava u otvaranju, zabilježeno je na vrhu. Potrebno je pažljivo pobrinuti da će rasti glatko. 70 mm se računa do stropa, ova oznaka je označena izravnim vodoravnim. Upravo je ovdje mjesto za fiksiranje profila.

Jebeno samoizvlačenjem na zid drveta 50x50 mm. To je šire dva puta dužina od otvaranja, a također je postavljen strogo horizontalno. Profil je pričvršćen za Bruse, njegov kraj. Važno je osigurati da je izravna i organizirati je što je više moguće bez obzira na ostale elemente, uključujući i bar.

Zatim izračunajte mjesto pod pričvršćivanjem na obje strane profila (debljina weba je podijeljena u dva, udaljenost od zida je dodan u rezultat). Lako se popravi samoizvlaštenjem. Isto rade s druge strane.

Uvlačiva vrata: izrada ruku

Mogućnosti obavljanja kliznih vrata.

Vijci su umetnuti u kočiju ne do kraja, s malo se suočavaju. Prikupljeni kočiji će se pretvoriti u profil, provjeriti klizanje.

Dijelovi željeznica su instalirani kako bi ograničili moždani udar. Dalje, 15 mm se broje od ruba okvira, u sredini izbušena na bočnim stranama jedne rupe. Pod profilom ispod je utor strogo u središtu. Elementi fiksiranja prijevoza montiraju se u sredinu na platnu, dok se povlače s krajeva 2 mm. Izrezi u zagradama okreću se zidu. Dizajn je obješen, pričvršćen je na profil, izrez na nosači na desnoj strani se kombinira s vijkom za prijevoz na desnoj strani.

Matica s perilicom nalazi se na vanjskoj strani nosača, vijak je uvučen u nju.

Staples su fiksne, vijci se ne odgađaju. Dio dna je postavljen, profil u donjem utoru je montiran. Tada se s podesivom oštricom vraća na horizontalni položaj. Zasun noža instaliran je u "otvorenom" stanju. Jaz između zida i vrata podešava se na oko 5 mm, to je učinjeno ovako: Dio krila je skrenut od dna dok se ne dostigne zid, mjesto noža za oštrice. Matice u variagesu su odvrnuti, vrata se uklanjaju i donji profil je fiksiran na vijak za samozaštit.

Članak o toj temi: HomeMade Simulator hiperextension (crteže, fotografije, video)

Preobrat je ponovno priključen, vijci za nosače su na rupama nosača, matice se ne isključuju potpuno, jaz između krila i poda je podešen, to je 5-7 mm, matice su fiksirani. Montirana pokrivača. Napravljen je sklopiv da dođe do krila ako je potrebno. Navedena metoda ugradnje pogodna je za samoprotična klizna vrata. Iu gotovom obliku prodaju se zajedno sa svim potrebnim rezervnim dijelovima. Uključuje standard:

  • platno, kutija;
  • Pribor, vodiči, valjci, vijci, zatvarači.

Montirajte gotove vratara neće raditi. Faze instalacije vrata izgledaju ovako:

  • Vodič je fiksiran na vrh, između njega, a zid je ostavljen 15, 20 cm za ugradnju platforma ili postolje;
  • Klizna unutarnja vrata montiraju se u vodilicu, ograničivači se bilježe na rubovima;
  • Na vrhu mehanizma uvlačenja, zagrade za pričvršćivanje su fiksne, donji profil je pričvršćen na donjem kraju;
  • Staples se stavljaju na, unutarnja vrata suspendirana na čizmama kočije za podešavanje, ostaviti jaz između weba i površine;
  • Prilikom pričvršćivanja i ugradnje vodiča na pod, osi duž obraženog platna treba biti simetrična;
  • Pograničitelji moždanog udara pričvršćeni su posebnim vijkom;
  • Da bi se dobilo estetski tip konstrukcije, dekorativni elementi iznad glave su fiksirani na montažnom traku.

Zatim se montiraju priključci, dizajn je spreman. Sretno u popravku!

Čitaj više