Čišćenje zemljišta

Anonim

Čišćenje zemljišta

Kupnja seoske kuće ili parcela nije samo radost stjecanja, već i masu problema s njim. Jedan od nužnih, prije svega, postupci čišćenja stranice.

Ako se zemlja već dugo koristi, stanje je vjerojatno vrlo daleko od savršenog. Još jedan razlog zašto su vlasnici seoskih kuća svjesni potrebe za dobrom čišćenjem je nedavno završen popravak.

U pravilu, popravak je povezan s masom smeća u obliku ostataka građevinskog materijala, otpada, starih premaza ili jagnjeca. Jednom riječju, sve se to suočava na parcelu, čeka svoju sudbinu i pokvari cijelu sliku. Kada hrpa smeća, krupova i šikara malina, bez obrta za vrt i druge dekoracije neće pomoći.

Dakle, napravili ste rješenje za čišćenje. Zašto trebate početi? Za početak, pogledajte oko sebe i označite za sebe ono što biste željeli promijeniti na web-lokaciji, što se čini viškom, neprikladnom.

Recimo, stari panj koji kvari cijelo stajalište, suhi bijeg u kutu ograde, gomila slomljenih cigli u blizini kuće, žuri Malinnik. Kada točno odredite što će uključivati ​​čišćenje područja zemlje, možete premjestiti na aktivne radnje.

Čišćenje vikendica

Vrijedno je reći da postoji mnogo tvrtki koje se profesionalno bave čišćenjem mjesta. Takvi stručnjaci imaju tehniku ​​koja vam omogućuje da lako očistite snijeg, uklonite čak i veliko smeće, mučenje panjeve i stavite grmlje u red.

Naravno, takva usluga je vrlo prikladna. Nitko od nas ima osobnu upotrebu MK-82M za poslovni rad. Međutim, o troškovima usluga takvog čišćenja i korištenja smeća zaboravlja. Ovdje je izbor između osobne udobnosti i štednje.

Članak o toj temi: Odabir spremnika i popravak u mikseru za tuširanje

Ako odlučite ukloniti travu od parcele, prikupiti smeće, u riječi, dati vikendicu kako bi, sile, morate napraviti plan djelovanja.

Čini se da je takva stvar kao čišćenje, za početak s planom besmisleno. Međutim, zahvaljujući unaprijed, čišćenje je zajamčeno brže i bez značajnih gubitaka.

Za što je plan? Pretpostavimo da još uvijek gradimo vikend ili nadzorne zgrade. Bez smeća, takav rad ne prolazi, što znači obaviti građevinsko smeće samo kada je završio posao. Štedi i snagu, vrijeme i živce. Dok možete napraviti mjesto vrta.

Nasuprot tome, ako je izgradnja dovršena, potrebno je otvoriti kamene staze ili utrke od šljunka, a vrt još nije uklonjen, panjevi nisu očvrsnuti, grmovi nisu ošišani. Zatim radite s poboljšanjem gubi svoje značenje, jer će, vjerojatno, to biti pumpa zbog vrtnog otpada i smeća.

Dakle, razmišljali ste o svojim postupcima i nećete čekati da idete izravno na poboljšanje vaše web-lokacije. Svi rade na čišćenju teritorija mogu se podijeliti u tri dijela:

  • Čišćenje i uređenje vrt.
  • Čišćenje dvorišta i viška zgrada.
  • Poboljšanje i ukrašavanje teritorija.

Počnimo s vrtnim radom. Ovdje vam je možda trebala moćna električna kosilica, TV lopata, vlaknasta ploča.

Prvo, uklonite sve glasnije smeće. Može biti pale grane, stare vrtne klupe i sjenice, staru slomljenu ogradu. Sve je to bolje odmah poslati u automobil, koji će izaći smeće nakon čišćenja.

Zatim ide red grmlja. Povucite nepotrebnu u vrtu, Malina nije tako lako. Prvo, mora se smanjiti. Ako je električna energija prilično moćna, možete ga koristiti. Tada trebate nastaviti korijene. Mnogi znaju da prije uklanjanja panjeva s mjesta, bolje je pokušati ih povući s posebnim sredstvima. Ruše se korijenje, ne dopuštajući da biljka nastavi postojati.

Članak o toj temi: Kako napraviti 4-vrhove krova: uređaj, čvorovi

Čišćenje zemljišta

Bournean i Busting grmlje također su lako smanjiti s kosilicom. Preostali dijelovi biljaka lako će se ukloniti kultivatorom. Odvojeno, vrijedi reći o starim stablima jabuka.

Ako prije nego što odaberete vikendicu koju nikada niste imali u mojim vlasništvu stranice, vjerojatno ne znate da se jabuke koje pale s drveta na tlo moraju se nužno prikupiti.

Inače, riskirate dobivanje Zemlje i obližnje voćke s gljivicom.

Moguće je ukloniti jabuke sa simptomima, izlijevanje u drvene kutije ili plastične vrećice. Konačno, završna faza čišćenja bit će šišanje grmlje i uzgoj pročišćenog prostora s motoblokom.

Ako ne namjeravate saditi povrće u vrtu, bolje je pjevati oranicu s travom travom. Bit će atraktivna od estetske strane.

Čišćenje dvorišta

Čišćenje dvorišta je također prilično komplicirano zanimanje. Mora se početi s uklanjanjem i izvozom velikog smeća. Mnogi vlasnici, dovršavajući popravke, ostavite građevinske materijale "o dionicama", čak i ako ih ima potpuno malo njih.

Ako ste jedan od tih vlasnika, pobrinite se da su ti ostaci sigurno skriveni i nisu pokvarili izgled dvorišta.

Mala smeća iz okolnih zgrada i od spina samog dvorišta bolje je prikazati uobičajena metla. Dobivene hrpe prikupljaju lopatom u istim kutijama ili vrećicama i izvozu.

Ako ne želite očistiti stranicu potrajati dugo, vodite računa o pravovremenom uklanjanju smeća. Ako ne pokrenete vlastite "imovine", čišćenje će ući u naviku i neće trajati predugo.

Postavljajte pitanja ili se raspravljaju u komentarima ili na našem građevinskom forumu. Recite svojim prijateljima o web-lokaciji i pretplatite se na newsletter!

Čitaj više