Kako šetati linoleum: pjevajući ispravno s vlastitim rukama, betonski pod i video u apartmanu, kao što je riječ napisana

Anonim

Kako šetati linoleum: pjevajući ispravno s vlastitim rukama, betonski pod i video u apartmanu, kao što je riječ napisana

Prije nastavka s podove linoleuma, vrijedi ispitivati ​​teoretski dio procesa, a savjet stručnjaka počeli su popravke u svom stanu, kupili sve potrebne materijale i shvatili da nazovete instalatere da sve pridruže na naša mjesta za vas sada ne-invaliditeti? Nije problema, jer većina rada na ugradnji materijala na zidove, pod, pa čak i strop možete napraviti svoje ruke! Danas ćemo vam reći o tome kako pjevati linoleum sami. Prateći naše savjete i upute, moći ćete popraviti pod bez mnogo poteškoća.

Opći pripremni rad prije sjedenja linoleuma

Linoleum je jedna od najjeftinijih podnih obloga. Međutim, unatoč niskoj cijeni, ovaj materijal ima masu pozitivnih obilježja. Također u korist linoleum govori svoj ugodan izgled, neke platnene imaju crtež "pod parket".

Pod listroleam nije osvijetljen, ne bojim se vode i vrlo je lako. Može potliti u apsolutno bilo kojoj sobi, ali je najbolje pokazati se u kuhinji i hodniku, jer su ove sobe najviše osjetljive na zagađenje.

Kako šetati linoleum: pjevajući ispravno s vlastitim rukama, betonski pod i video u apartmanu, kao što je riječ napisana

Dakle, da linoleum služi dugo vremena, prije nego što ga pošaljetno vrijedi temeljito očistiti pod iz smeća, koji tijekom rada može oštetiti podne obloge

U prvoj fazi morate odabrati odgovarajući materijal. Ovdje nema posebnih pravila. Jedina stvar koju trebate obratiti pozornost je debljina listola linoleuma, jer je takav premaz deblji, postojani za nošenje će biti pod. Iskusni majstori ne preporučuju korištenjem tanji od platna 3 mm.

Zatim izmjerite duljinu zidova i saznajte područje prostorije na temelju kojih se izračunava broj valjaka. Broj kvadrata Materijalni metara mora biti malo velik nego što ste izračunali način na koji se baterija napravi kada je instaliran.

Nakon kupnje linoleuma, potrebno je donijeti sve namještaja i druge predmete iz sobe koja može ometati popravak. Ako u sobi ima ormari, s pokretom koji se ne možete nositi sa sobom, onda pitajte svoje prijatelje o pomoći. Nemojte podrezati podove u obliku namještaja, ostavljajući parcele ispod nje ne sjaji, jer u ovom slučaju nećete moći dalje napraviti permutacije.

Sada možete samo pripremiti sljedeće alate:

  • Široka i uska lopatica za boje;
  • Poseban ljepilo;
  • Valjak;
  • Dvostrana traka;
  • Škare.

To je možda sve pripremni rad, zajednički za podove različitih vrsta. Sljedeće polaganje linoleuma bit će malo drugačije.

Članak o toj temi: Kako napraviti ogradu na balkonu

Kako možete položiti linoleum na ljepilo

Postoji nekoliko načina da leže linoleum, najbolje je posaditi takav materijal na ljepilo. U ovom slučaju, premaz će biti čvrsto zadržan i služi vam mnogo duže.

Kako šetati linoleum: pjevajući ispravno s vlastitim rukama, betonski pod i video u apartmanu, kao što je riječ napisana

Da biste sigurno popravili linoleum, dovoljno je primijeniti malu količinu posebnog ljepila na pod

Postoje samo dvije mogućnosti kako staviti linoleum na ljepilo:

  1. Premaz s adhezivnim sastavom cijele površine baze. Za takva djela koriste se valjak ili nazubljena lopatica i posebna ljepila, može biti jedno-komponenta, dvokomponentna, voda-disperzivna, poliuretana ili izrađena na temelju otapala.
  2. Da biste popravili linoleum, ljepilo se nanosi s kapljicama na nekim mjestima. U tom slučaju, možete koristiti bilateralnu traku ili posebno ljepilo za fiksiranje.

Budući da su vrste linoleuma dosta dosta, postoje i posebni adhezivi za uporabu u tom ili na drugi način. Da bi se poravnala tkanina na osnovi topline, koristi se disperzijski ljepilo, koji se primjenjuje na pod sloj s debljinom od oko 0,7 mm. Za materijale na osnovi tkiva također se koristi disperzijsko ljepilo, ali njegova debljina njegovog sloja ne smije prelaziti 0,5 mm.

Na stražnjicu linoleum betonskog poda upotrijebite posebnu bitumensku mastiks. Pruža bolji kvačilo i duži vijek trajanja.

Lijenje linoleuma je napravljeno kako slijedi:

  1. Prvo, potrebno je rezati linoleum u obliku sobe. U slučaju da vežete cijeli kat s jednim webom, onda treba dati da legne nekoliko dana u raspoređenom obliku. Nakon izravnanog materijala, potrebno je izrezati na takav način da njegovi rubovi ne dolaze do zida jednog centimetra. Potrebno je, linoleum nije ležao u zidu kad ga probudite i rastegnite ga.
  2. Pola ležeći na pod linoleumu valjao se u valjak. Pod ispod njega je podmazan ljepilom, nakon čega se tkanina odvija.
  3. Isto mora biti učinjeno s drugom polovicom.
  4. Zatim se zalijepljeni linoleum mora valjati s valjkom i ostaviti do potpunog sušenja.

Ako koristite nekoliko linoleuma kalenda da završite sobu, onda oni mašu brkovi jedni na druge. Nakon toga, jedan se čvrsto raste i propustili ljepilo, samo trebate ići s drugim komadom materijala. Na jock, morate napraviti rez i ukloniti sve nepotrebno podrezivanje. S takvim lijepljenjem, šav između dijelova linoleuma provodi se savršeno glatka.

Kako žao linoleum u apartmanu bez upotrebe ljepila

Jednostavnija, ali manje pouzdana metoda polaganja linoleuma - pokrivena je bez upotrebe ljepila. Ova opcija je prihvatljiva ako koristite solidan linoleum platno za podnu površine. Međutim, ako odlučite pohraniti pod s takvim materijalom bez pomoći ljepila, onda biste trebali znati da u svakom slučaju rizik od pojavljivanja na preklapanju nabora ostaje.

Članak o toj temi: Odabiramo štapiće stabla za vikendice i vrtove (40 fotografija)

Kako šetati linoleum: pjevajući ispravno s vlastitim rukama, betonski pod i video u apartmanu, kao što je riječ napisana

Linoleum polaganje bez uporabe ljepila pomoću bilateralnog viskija

Kada instalirate linoleum na pod, sobna temperatura ne bi trebala biti spuštena ispod 18 stupnjeva. Također je potrebno da vlažnost zraka ne prelazi 68%.

Ako odlučite staviti linoleum bez upotrebe ljepila, morate točno postaviti i odrezati linoleum. Samo se u ovom slučaju može postaviti ispravno.

Kako rezati linoleum:

  1. Potrebno je loše zadržati krpu s linoleom i dati ga tražiti nekoliko dana.
  2. Linoleum je složen u prostoriji na takav način da se na svakom zidu formira ujednačeno lansiranje.
  3. Ako u sobi u kojem radite popravak, postoje vanjski kutovi, onda morate početi rezati linoleum od njih. Prije svega, potrebno je rezati linoleum na ovom mjestu tako da je backstage za svaku stranu kuta jednaka ljepilom na zidu, tako da je platno lakše spojiti stranu kuta na stranu kutak. Nije vrijedno rezati kut kao što kažu "na oku", tako da materijal glatko leži u takvim kutovima, morate potrošiti dvije paralelne linije: prvo - od početka zida prije kuta, a drugi - od vanjskog dijela kuta do okomitog zida. Isto mora biti učinjeno s druge strane.
  4. Sada možete nastaviti do konačnog rezanja linoleuma. Da biste to učinili, morate saviti platno na zidu i koristiti ravnalo za mjerenje takve udaljenosti od njega, tako da kada previše izrezati, došlo je do 0,5 cm za linoleum između ruba linoleuma i zida. Stavite Točku na ovom mjestu, nastavite mjeriti istu udaljenost dalje po sobi. Spojite liniju sve točke i izrežite dodatne trake materijala.

Nakon obavljanja svih radnji, možete savršeno smanjiti linoleum. Ako ćete staviti nekoliko traka linoleuma u sobu, onda vam savjetujemo da odbijemo s treptajnog puta. Međutim, možete spojiti komade materijala s hladnim zavarivanjem. Za ovu uporabu posebno ljepilo, uputa o njegovoj uporabi obično se napisuje na paketu.

Opis: Kako pravilno kotrljati linoleum na betonskom podu

Vrlo važna faza u popravku je priprema površina. Dobro linoleum na slabo pripremljenom podu je beskorisni rad koji će uskoro biti prerađen.

Uglavnom podovi u apartmanima su dvije vrste: beton i drveni (DVP, iverice). Prva opcija često zahtijeva novi estrih, koji postavlja sve stare nedostatke.

Kako šetati linoleum: pjevajući ispravno s vlastitim rukama, betonski pod i video u apartmanu, kao što je riječ napisana

Dodatni komadi linoleuma mogu se odrezati s nožom

Priprema konkretnog spola za ugradnju linoleuma zahtijeva brigu i odgovornost, međutim, sami će se nositi s njim. Prije svega, morate ukloniti stari završni materijal. Pokušajte biti na betonskom katu, niti se osuši ljepilo, niti krhotina ni prašina.

Članak o temi: Kako napraviti poklopac na stolici s vlastitim rukama?

Sada morate istražiti pod za prisutnost nepravilnosti. Ako su samo male depresije i izbočine prisutne na površini, onda ćete ga podnijeti s poravnanjem s metalnom lopaticom i cementnom žbukom.

Ako poda ne ispunjava standarde, a nemoguće je ukloniti nejednake metode, morat ćete promijeniti strategiju i ponovno instalirati ispunu pod. Mnogo možemo napisati mnogo o različitim načinima estriha, međutim, to je najlakše raditi s punilom samonivelirajućim podovima. Ove smjese omogućuju da se većina ravna površina, osim toga, dovoljno suha.

Ne preporučuje se da linoleum odjednom povuče betoni, u ovom slučaju, dovoljnu toplinsku izolaciju bit će opremljena prostorima. Bolje je zatvoriti beton s posebnim čepom supstratom.

Također vrijedi obratiti pozornost na karakteristike samog linoleuma. Za betonsku osnovu potrebno je odabrati materijal s toplinskim izolacijskim ili pjenastim slojem. Također linoleum je podijeljen na vrste.

Vrste linoleuma:

  1. Komercijalni linoleum je pogodan za uporabu u javnim prostorima;
  2. Kućanski linoleum se može koristiti za završetak stanova;
  3. Dvojni dimenzionalni linoleum kombinira pozitivna svojstva prvog i drugog tipa.

Dalje, materijal je stele na podu. To se može učiniti jednim od gore opisanih metoda. Izrežite linoleum, ne morate zanemariti rotacije zidova i kutova.

Kako pravilno iznajmiti linoleum na Fane

Još jedna verzija linoleuma je njegov rusk u faneru. Takvi drveni listovi se koriste ako je potrebno poboljšati toplinsku izolaciju poda ili ojačati stare zajednice. U prvom slučaju (ako je površina betonska), možete koristiti phanneur na 1 cm debljine ako želite pripremiti drveni kat, a zatim odaberite materijal koji nije tanji 1,5 cm.

Kako šetati linoleum: pjevajući ispravno s vlastitim rukama, betonski pod i video u apartmanu, kao što je riječ napisana

Ako odlučite podići linoleum na faneru, između njezinih kriški treba biti mala udaljenost tako da se premaz ne razbije tijekom pokreta na njemu

Riječ o tome kako odvoditi šperploča na drvenom katu:

  1. Poremećene daske moraju se zategnuti na baze baza samoizvladi;
  2. Aksijalni zaostaji moraju biti začepljeni;
  3. Zamijenite srušene dijelove starog kata s novim pločama;
  4. Prikupiti sve čvorove i izbočine na stablu;
  5. Podijelite listove šperploča. Najmanje dva dijela i pričvrstite ih na pod s malo premještanja u odnosu na drugo.

Zatim možete prisustvovati linoleum Phanneur. Najbolje je to učiniti s ljepilom, onda će vam popravak mnogo duže.

Kako gutati linoleum (video)

Linoleum je jedan od najjeftinijih fi završnih materijala. Mnogi smatraju da je nesiguran, au slučaju proizvoda loše kvalitete, to je istina. Međutim, savjesni proizvođači su dugo napušteni dodavanje štetnih tvari linoleumu, stoga ne oklijevajte poslati prodavatelja za potvrdu o kvaliteti.

Detalji: Kako torbici linoleum (Primjeri fotografija)

Kako šetati linoleum: pjevajući ispravno s vlastitim rukama, betonski pod i video u apartmanu, kao što je riječ napisana

Kako šetati linoleum: pjevajući ispravno s vlastitim rukama, betonski pod i video u apartmanu, kao što je riječ napisana

Kako šetati linoleum: pjevajući ispravno s vlastitim rukama, betonski pod i video u apartmanu, kao što je riječ napisana

Kako šetati linoleum: pjevajući ispravno s vlastitim rukama, betonski pod i video u apartmanu, kao što je riječ napisana

Kako šetati linoleum: pjevajući ispravno s vlastitim rukama, betonski pod i video u apartmanu, kao što je riječ napisana

Kako šetati linoleum: pjevajući ispravno s vlastitim rukama, betonski pod i video u apartmanu, kao što je riječ napisana

Kako šetati linoleum: pjevajući ispravno s vlastitim rukama, betonski pod i video u apartmanu, kao što je riječ napisana

Kako šetati linoleum: pjevajući ispravno s vlastitim rukama, betonski pod i video u apartmanu, kao što je riječ napisana

Kako šetati linoleum: pjevajući ispravno s vlastitim rukama, betonski pod i video u apartmanu, kao što je riječ napisana

Kako šetati linoleum: pjevajući ispravno s vlastitim rukama, betonski pod i video u apartmanu, kao što je riječ napisana

Čitaj više