McSians u kupaonici: Kako se riješiti zauvijek

Anonim

McSians u kupaonici: Kako se riješiti zauvijek

"Moja kuća je moja tvrđava" - dugo smo se koristili za ugovor i stoga radimo sve što je moguće kako bismo zaštitili svoje stanovanje od invazije nepozvanih gostiju. Željena vrata i interfon su gotovo svaki stan, ali mnogi vlasnici ne zaustavljaju u ovome, opremanje stana pomoću alarmnih i video nadzor kamera. Međutim, ove mjere opreza predostrožnosti su nemoćni protiv nekih neplođenih gostiju. Oni prodiru na naše kuće kroz najmanji prorez u zidovima, vodenim cijevima i ventilacijskim rešecima. Oni ne pokušavaju na našoj imovini ili zdravlju, ali u međuvremenu mogu otrovati naše postojanje jednom prisutnošću.

Dakle, danas ćemo govoriti o Mokricah. Možda ste se već došli u susret s tim "šarmantnim" stvorenjima. Tko su oni, i kako napraviti sastanke s njima samo sa sjećanjima, naučit ćete iz ovog članka.

Opis

Mokari su artropod koji pripadaju klasu viših rakova. Njihovo prirodno stanište je isto kao i kolege rakovi i rakovi: radije se naseli na obalama rezervoara. Usne se nalaze mokri i sjenovitog prostora, na primjer, pod kamen ili korporativni, i izgubiti dan tamo, a uz zalazak sunca se oporavlja u potrazi za hranom.

S razvojem gradova vatre iz obalnih šikara, postupno su se preselili u naše apartmane. Tamo su našli mjesto koje u potpunosti zadovoljava njihove zahtjeve: tamu i vlažnost. Doista, najčešće se mogu naći u kupaonici.

McSians u kupaonici: Kako se riješiti zauvijek

Često je to jedino mjesto u kući u kojoj ne realizira sunčeva svjetlost. Zato, biti u urbanom stanu, Mikirici mijenjaju svoj prirodni životni stil - početi pokazivati ​​aktivne življenja ne samo noću, već i tijekom dana.

Drugo obvezno stanje za ugodan život za ove artropode je voda, jer dišu uz pomoć škrga. Ovdje je sve jasno, voda u kupaonici je uvijek tu, i rijetko kada je moguće potpuno zaštititi pod i zidove od prskanja.

Za traženje hrane, Mocrochiches uopće nisu sigurni da napuštaju kupaonicu, jer postoji sve što ona treba. U obroku, vatri nisu izbirljivi: hranite se organskim ostacima. U svojoj kupaonici, njihova dnevna prehrana čini čestice kože, plaketa na pločici, komadići toaletni papir i tako dalje.

Kupaonica - najmočniji okoliš za stanište mokar. Ne pretvaraju se u druge sobe u kući. Dakle, da su vati zauzimaju cijeli stan, morate ga dovesti do istinski žalosne države: u mnogo sati, ne znači da se ne izvodi smeće, a ne zrak i sipa sve okolo s vodom. Stoga, kako bi se riješio neugodnog susjedstva zauvijek, dovoljno je staviti u red samo jedne sobe u kući.

McSians u kupaonici: Kako se riješiti zauvijek

Dakle, ako jednom pronađete stvorenje u kupaonici sa žohara, s dugim iscrtanim pričama, antenama i sedam parova šapa, onda ne biste trebali paničariti. Samo pročitajte članak pažljivo i pokušajte slijediti savjete dane u njemu.

Članak o toj temi: Koja je razlika između razine laserske razine?

Jesu li mokri najaba u kupaonici?

Unatoč strašnom izgledu, vata su potpuno sigurna stvorenja.

Najneugodnija posljedica sa sastanka s njima je vrištanje i cviljenje, uzrokovano učinkom iznenađenja, a ne agresivno ponašanje tog bezopasno vješto.

Mokari ne grizu, ne glupo i pokušavaju izbjeći kontakte s ljudima. Ako pokušate dotaknuti šipku ili ga okrenuti na leđa, najvjerojatnije će biti ubijen od strane orla, i neće dati nikakve znakove života dok se opasnost ne boji.

Mokari nisu nositelji bilo koje bolesti, štetne bakterije ili mikrobi, dakle, od sanitarne i higijenske točke gledišta, također su potpuno bezopasni. Osim toga, neće pokvariti vaš namještaj, zidove i završni premazi (samo ako još nije podignuta). Vaša hrana je također sigurna, dok šaljete u kuhinju iz mraka, udobna kupaonica mokro je vjerojatno da će biti izblijedjela.

McSians u kupaonici: Kako se riješiti zauvijek

Ipak, prozirno multi-sam samostalno stvorenje puzi u skladu s vašim čistom podnom pločicom, prema kojem ste navikli u hodanje bosonoga - spektakl nije ugodan, pa nakon prvog susreta s mokrim, bolje je učiniti sve što su ti sastanci više se ne ponavljaju.

Prevencija

Kao što je gore spomenuto, povišena vlažnost je nužan uvjet za postojanje mokrog. Prema tome, kako bi preživjeli artropod susjeda, prvo morate "sušiti" kupaonicu. Uzmite pravilo da zračite prostorom svaki put nakon usvajanja postupaka vode. Ako je teško ispuniti (na primjer, ako imate veliku obiteljsku ili susjednu kupaonicu), samo napustite kupaonicu otvorenom za noć. Nemojte se bojati, vatre se neće raspršiti po cijelom stanu - za njih su suše. Također pokušajte jednom dnevno suho obrišite sve površine u kupaonici.

McSians u kupaonici: Kako se riješiti zauvijek

Provedite temeljito čišćenje cijele kupaonice, pogledajte sve teško dostupne mjesta, provjerite je li u njima i klasteri vode i prljavštine. Posebna pozornost posvećuje se prostorima ispod kupaonice, umivaonik, za toalet i perilicu rublja. Tretirajte sve skrivene kutove s sredstvom za čišćenje. Nema potrebe provoditi takvo čišćenje svaki dan, ali pokušajte ga ponavljati barem jednom mjesečno. Dalje, morate se pobrinuti za hidroizolaciju. Provjerite cijele vodovodne i vodovodne cijevi za propuštanje i eliminirajte ih.

Članak na temu: bar namještaj: značajke, značajke, dizajne i materijale

McSians u kupaonici: Kako se riješiti zauvijek

Izdvojeni zrak u kupaonici pomoći će grijani pruge za ručniku. Ako toplina nije dovoljna, instalirajte grijač i uključite ga nekoliko sati dnevno. To neće biti suvišno i dobiti poklopac za kupaonicu.

McSians u kupaonici: Kako se riješiti zauvijek

Ako kao rezultat čišćenja, niste pronašli ništa što bi moglo privući pozornost mokra i učiniti ih zauvijek kako bi se smjestili u vašoj kupaonici, vjerojatno dolaze posjetiti vas iz susjednih apartmana.

U ovom slučaju, provjerite sve ventilacijske rupe - nema mreže? Također je vrijedno gledanja pod i zidove - možete pronaći pukotine između pločica ili zidova. Ako se takav nađe, zatvoriti ih i blokirati pristup ožičenju vašem stanu neće biti težak.

Narodne metode

U prethodnim vremenima omiljeno stanište mokra bila je kupka. Gdje je doista tamno i sirovo! Od tada je došao do nas stari narodni lijek za raspolaganje tim stvorenjima.

Ovo je vrlo ljudska metoda koja vam omogućuje da donesete najabe, bez da ih štete. Kako bi izbacili artropod iz svog stana, trebat će vam nekoliko kotlova breze. Noću, navlažite metle i dogovorite ih u najkrovu i tamni mjesta kupaonice. Otišao je prikupiti metle i uzeti ih izvan stana. Za veću pouzdanost, bolje je spaliti ih, ali ako ste sigurni da se Miknuti ne vraćaju k vama, samo ih bacite u posudu za smeće.

McSians u kupaonici: Kako se riješiti zauvijek

Ovdje je još jedan, moderniji recept: trebate uzeti prstohvat crvene paprike, sode i duhana i sipati litru topline vode , Zatim sve temeljito pomiješajte i poprskajte ovu smjesu na pod i strop noću, a ujutro pratimo sve ujutro.

Možete isprobati druge narodne recepte. Na primjer, Pospite sumnjiva mjesta u solju u kupaonici I ostavite ga nekoliko dana. Ili Podijelite suhi kvas u kipućoj vodi u omjeru 1: 5 i liječiti rezultirajuće rješenje sve površine u sobi. Važno je napomenuti da će te metode utjecati samo ako U potpunosti ste osigurali svoju kupaonicu od ponovnog pojavljivanja mokar (To jest ispunio sve stavke iz prethodnog dijela). U suprotnom, povratak vaših mumoznih susjeda neće dugo čekati dugo vremena.

Kemikalije

Ako se recepti ljudi ne sviđaju, možete koristiti radikalnije moderne načine. Kemija će doći do spašavanja.

Članak o temi: Spavaća soba dizajn u kući kuće: značajke, izbor stila

Najviše jeftinije sredstvo - Ovo je običan clork , Ako ga uspijete pronaći u čistom obliku, bilo je prikladno sredstvo za čišćenje, koji sadrži dovoljno visok sadržaj klora. Napunite ili ulijte alat u svim kutovima u kupaonici i ostavite noć. Ujutro se temeljito isperite vodom sva mjesta koja ste obradili, jer je klor iznimno opasan za ljude i životinje. Potrebno je izbjeći njegov hit u respiratornom traktu, u očima i, osobito u želucu.

McSians u kupaonici: Kako se riješiti zauvijek

Još jedna dokazana metoda uzimanja riješenog mokrog u kupaonici je organizirati kemijski napad s negiranim vapnoma , Morate ga ispuniti malom spremnikom i ostaviti u kupaonici najmanje tri dana. Tijekom tog vremena, soba koja se koristi ni u kojem slučaju ne može se koristiti, tako da je bolje odgoditi ovaj eksperiment dok ne pronađete cijelu obitelj da odmorite nekoliko dana. Postoje i sredstva posebno dizajnirana za borbu protiv mocikara. Lako ih možete pronaći u ekonomskom odjelu bilo kojeg hipermarketa. Ovdje su neke od najpopularnijih fondova: "Dichlofos Varan", "Tarax", "Get", "Tetriex", "Schabengel", "Mole".

Budite sigurni da slijedite upute za uporabu, kao u ovim lijekovima sadrži trovanja tvari koje mogu naškoditi osobi.

Što ako ništa ne pomaže?

Ako ste već pokušali svi narodni i suvremeni fondovi, ali to nije donijelo nikakve rezultate, morat ćete pribjeći pomoći stručnjaka. Usluge koje se bave ubrizmom raznih kukaca iz apartmana, u bilo kojem gradu postoji ogroman iznos. Najlakši način za pronalaženje takve usluge je pažljivo ispitati oglase zalijepljene u blizini vratašca. Ako ne postoji ništa za otkrivanje bilo čega, novine, gradske stranice i druge medije koji će vam pomoći.

Profesionalni dezinfektori koriste moćne agense i profesionalnu opremu koja će gotovo sigurno prisiliti vlažnog s vašeg doma.

McSians u kupaonici: Kako se riješiti zauvijek

Konačno, ako je proveden sanitarni i dezinfekcijski tretman, ali najabe i dalje slobodno poboljšavaju vašu kupaonicu, može biti uzrokovana u susjedima. U tom slučaju, ima smisla ujediniti napore stanovnika nekoliko stanova i organizirati zajednički rat s glazbenicima. Uz sve susjede se slažu, naravno, to neće biti moguće. Pokušajte uvjeriti barem vlasnike stanova odozgo i ispod. Ako pokrenete "vojne akcije" u isto vrijeme, onda vjerojatnost da ćete biti u mogućnosti da biste se riješili artiformnih stanovnika kupaonica za zajedničke napore.

Glavna stvar, zapamtite to Čistoća i suhoća u kupaonici - ključ za to, vatre se nikada neće vratiti u vaš dom.

Čitaj više