Plijesan u kupaonici - Riješite problem drastično

Anonim

Plijesan u kupaonici - Riješite problem drastično

Svaka osoba barem jednom je naišla na plijesni, pa je mogao odmah pronaći. Kalup se često pojavljuje u kupaonici, jer su uvjeti ove sobe povoljni za njegovo pojavljivanje i razvoj.

Uzroci pojave

Kalupi su mikropore koji se kreću u zraku. Kada im se pojave povoljni uvjeti, naselili su se na zidove i počeli se aktivno reproducirati. Kao rezultat toga, crne mrlje počinju se dogoditi uskoro.

Uvjeti koji promiču mikrosporedne reprodukcije:

  • Visoke razine vlage - oko 90-95%, budući da dođe do isparavanja velikih volumena vode;
  • Nedovoljna količina sunčeve svjetlosti , jer se lijepo bore s širenjem gljivica;
  • Loša ventilacija , priliv svježeg zraka je slab;
  • Tijekom popravka, nije provedeno dodatno liječenje Ili je loše postignut.

Gore navedeni uvjeti često se javljaju u kupaonici, tako da je pojava plijesni u kupaonici vrlo čest.

Plijesan u kupaonici - Riješite problem drastično

Plijesan u kupaonici - Riješite problem drastično

Plijesan u kupaonici - Riješite problem drastično

Nego opasan kalup u kupaonici

Kada se kalup tek počinje manifestirati na stropu ili zidovima, vidjet ćete crne točkice, koje kasnije postaju mrlje, ako ne poduzmete nikakve mjere za borbu. Prisutnost plijesni kvari izgled kupaonice. Tijekom vremena, obloge i žbuka će biti zarobljeni. Ali to nije sva šteta plijesni.

Plijesan u kupaonici - Riješite problem drastično

Glavna šteta krilnog mikrospora može uzrokovati vaše zdravlje i druge. Oni mogu izazvati razvoj kandidijaza, uzrokovati manifestaciju alergijskih reakcija, kao i uzrokovati razvoj bronhijalne astme i drugih respiratornih bolesti.

Prevencija

Tako da se plijesan nikada nije pojavio u vašem domu ne bi se trebao držati Pravila za profilaksu , Naime:

  • U kupaonici se mora pohađati Grijana pruga ručnika , Uostalom, to je toplo zagrijava zrak, kao rezultat toga je izgubljena vlaga.
  • Pokušajte otvoriti vrata kupaonice kako biste poboljšali cirkulaciju zraka. Također možete koristiti Ispušni ventilator za kupaonicu.
  • Nakon uzimanja procedura kupaonice, potrebno je napraviti površine za brisanje suhom krpom, pločice i podove treba posvetiti posebnu pozornost.
  • Češće, obrišite suhu površinu u kupaonici tako da kondenzat ne ide. Posebna pozornost posvećuje se šavovima između keramičkih pločica, praznina za sudoper, kupaonicu, tuš. Da bi se spriječilo pojavu plijesni, potrebno je provesti Obrada s posebnim antisepticima. Možete koristiti različite bljeskalice ili mastiks za šavove između pločica i na površinu pločice tako da se apsorbira manje vlage.
  • Ne preporučuje se sušenje vlažnih stvari u kupaonici tako da se razina vlage ne povećava.
  • Potrebno je pratiti zdravlje vodovodnog sustava kako ne bi propustio mali propuštanje.

Članak o temi: Kako isprati iz Organe: Uputa

Plijesan u kupaonici - Riješite problem drastično

Plijesan u kupaonici - Riješite problem drastično

Plijesan u kupaonici - Riješite problem drastično

Često se plijesni formira u kupaonici, tako da treba redovito nadahnuti zidove i strop, kao i ne zaboraviti na preventivni rad. Ako samo primijetite prve manifestacije plijesni, odmah odmah započnite borbu. Ako poduzete mjere nisu učinkovite, tada bi se trebale koristiti kemijske pripravke snažnih mjera ili se kardinal treba provoditi - provoditi remont.

Glavno pravilo je da se treba provesti redovito čišćenje kupaonice, čak i ako vizualno sve izgleda čisto. Potrebno je obrisati keramičke pločice, pažljivo oprati pod pomoću posebnih deterdženata.

Čišćenje će spriječiti prve manifestacije plijesni ili riješiti aktivne reprodukcije spora.

Znakovi plijesni

Ako pokrenete reprodukciju plijesni, onda je jako teško riješiti ga. Može potrajati čak i nekoliko godina. Stoga bi u ranoj fazi njezine manifestacije trebala početi s trenutnom borbom.

Znak plijesni je formiranje uspona, a ne sastoji se od onečišćenja, već ima neobičnu boju - crnu, sivu ili močvaru. Pokušajte na dodir i odmah definirati ili ovaj kalup, jer je to karakteristično za to, mekoća i poroznost je karakteristična.

Plijesan u kupaonici - Riješite problem drastično

Također, trebate obratiti pozornost na mjesta koja su najviše predisponirana za manifestaciju plijesni - to su zidovi tuša, ispod kupaonice, oko perilice rublja. Sporovi se obično množe u onim mjestima gdje se vlaga ne može osušiti.

Ako vam je i dalje teško odrediti ili rezultirajući RAID je plijesan, onda bi trebao biti njuškanje. Miris konzumiranog i sirovog zraka nemoguće je zbuniti. Postoji osjećaj kao da ste u starom podrumu ili podrumu.

Narodne metode

Mnogi ljudi koriste folklorne metode za borbu protiv plijesni, jer nisu koristili ne jednu generaciju ljudi. Za početak aktivnog rata s sporovima plijesni, prvo biste trebali istražiti koliko su jači zidovi i strop. Korištenje posebnih pripravaka za uništavanje gljivica prema uputama se događa na sljedeći način: alat treba razrijediti u 10 litara vode, a zatim se nanositi na zidove i nakon nekoliko sati obrišite suho.

Članak o temi: Kako napraviti luk u zidu

Klor i octa

Druge bake su koristile klor i ocat koji će se osloboditi svog doma od plijesni. Danas, u bilo kojoj kućnoj kemijskoj trgovini možete kupiti sredstva za to da je klor. Prvo, zapanjeni zidovi su razmazani posebnim otopinom koji sadrži klor, a postupak se ponavlja nekoliko puta.

Nakon dva ili tri sata idu kako bi očistili zidove iz spora, koristeći krutu četku.

Umjesto klora, možete isprobati tekući izbjeljivač, ali postupak obrade treba se proizvesti nekoliko puta, jer je koncentracija klora tamo.

Tehnički alkohol

Također vrlo popularan u borbi protiv neprijateljske koristi Tehnički alkohol , Prvo se primjenjuje na zidove i nakon tri ili četiri sata treba ukloniti s površine.

Bakrena kuner

Mnoge generacije koriste bakrenu snagu. Primijenjena je pomoću posebnog tassela, a nakon nekoliko sati, kao iu prethodnim verzijama, otopina se ispere iz zidova i osuše se. Kada ga koristite, morate biti vrlo uredan, da djeluju u skladu s sigurnosnim pravilima.

Plijesan u kupaonici - Riješite problem drastično

Ekonomski sapun s dodatkom kreozota ili ureje

Recepti za izradu rješenja za uklanjanje kalupa za deset litara vode.

Možete pripremiti jednu od predloženih opcija:

  • 1 kg bakrenog raspoloženja;
  • 100 grama bakrene pare i izbjeljivač s sadržajem klora;
  • 500 GR bakra i 2 litra stolnog octa;
  • 1 litra bjelila, koja uključuje klor.

Plijesan u kupaonici - Riješite problem drastično

Borna kiselina, vodikov peroksid, octa i voda

Također eliminira kalupnu otopinu s borom kiselinom, vodikovim peroksidom, octom i vodom. Njihov broj treba obaviti prema omjeru 1: 2: 2: 4. Da biste podigli djelovanje otopine, mora se zagrijati na 50-70 stupnjeva.

Ako je kalup već pogodio ogromne dijelove u kupaonici, navedena sredstva neće pomoći. Ostaje samo jedna opcija - srušiti zidove do cigle kako bi uklonili sav zaprepašteni materijal i čist.

Članak na temu: Izvorni paneli to čine sami: Opcije i proizvodnja

Kako se nositi s kalupom s modernim sredstvima

Moderna sredstva za suočavanje s plijesni su učinkovitiji, a očekivani rezultat neće se dugo čekati.

  • Kemikalije Posebna kompozicija omogućuje vam da se riješite plijesni na prvim znakovima. Prvo, uz pomoć spužve, crne mrlje treba ukloniti, a zatim nanijeti tvar za zadivljena područja. Kako ne bi ponovno infekciju, ovaj postupak se treba ponoviti nekoliko puta.
  • Antiseptike moćnog djelovanja Primjenjuju se u posljednjoj fazi reprodukcije mikropore. Oni mogu biti različiti tipovi: topljivi u vodi, kuhani na naftnoj bazi ili na temelju bijelog duha. Prilikom odabira antiseptičkog, treba ga odbiti iz materijala na kojem se razvija kalup. No, remont ne vrijedi odgoditi. Bolje je koristiti antiseptike na golim zidovima, nakon uklanjanja pločica, žbuke ili druge obloge.
  • Postupak ionizacije i sanitacije zraka Pomoći će jednom zauvijek zaboraviti na plijesan. Da bi ga proveo, poziva se stručnjak koji vrijedi u skladu sa svim sigurnosnim propisima. Ovaj postupak će pomoći da se riješite glodavaca i insekata. No, njezin je trošak prilično velik, pa se usluge stručnjaka već tretiraju u iznimno pokrenutim slučajevima.

Plijesan u kupaonici - Riješite problem drastično

Kako se riješiti mirisa vlage u kupaonici

Obično se pojava plijesni u kupaonici karakterizira prisutnost neugodnog mirisa vlage. Da biste dobili osloboditi od mirisa, izvor infekcije treba eliminirati, naime, svi materijali na kojima postoje spore gljiva.

Ako se kalup pojavio na keramičkoj pločici, možete ga pokušati oprati i iznuditi iz gljivica s posebnim rješenjima. Ako se podnice, žbuka ili suhozida pale ispod kalupa, onda ništa neće pomoći u uklanjanju neugodnog mirisa. Jedini način će biti implementacija velikih popravaka.

Plijesan u kupaonici - Riješite problem drastično

Da biste barem dobili osloboditi od mirisa kalupa, potrebno je brzo zrak kupaonicu, koristiti osvježivače zraka.

Vrlo dobar alat je soda hrane, zahvaljujući izvrsnoj apsorpciji mirisa. Preporučljivo je posipati sva prethodno obrađena područja i napraviti čišćenje nakon nekoliko sati. Također treba pamtiti da soda apsorbira i vlagu, tako da će postati dobra sprječavanje gljivica.

Plijesan u kupaonici - Riješite problem drastično

Zapamtite da je bolje slijediti pravila za sprječavanje formiranja plijesni, nego voditi dugu borbu s njom. Ali ako se kalup pojavio u vašoj kupaonici, može se lako poraziti pomoću narodnih ili modernih metoda.

Čitaj više