Store povrća to radiš sami

Anonim

Store povrća to radiš sami

Store povrća je potrebno za svaki tokket s jedinom svrhom - da bi se žetva okupila što više vremena. Da biste to učinili, u starim danima korišteni su posebne jame punjene snijegom i ledom, ledenjaci.

Malo kasnije, pojavio se podrum u obliku koji smo navikli. Pravilno dizajnirano povrće može smjestiti dovoljno povrća i rezerve cijele zime i zadržava ih svježim dugom vremenom.

Preživjeti zimu, ne kvariti i bez gubitka korisnih svojstava, mnogo povrća i voća može biti voće, krumpir, kupus, luk, mrkva, repe, bundeve, zimske sorte jabuka i mnogih drugih.

Nesumnjivo, za jednu ili dvije obitelji, dovoljno malih povrća. Ako se vaš vrtni rad postiže industrijskim vagama, bolje je izgraditi višenamjensku sobu, kako Lentab grupa učiniti, njihova web stranica www.llantab.ua. Kao rezultat toga, dobit ćete punopravno skladištenje povrća.

Kao rezultat toga, izgradnja povrća dućan nije bio besmislen, važno je znati koje je pokazatelje karakterizirano. Prvo, to je prilično niska temperatura - od nula stupnjeva. Drugo, potrebno je održati određenu vlažnost. Moguće je kontrolirati ispravno organiziranu ventilaciju.

Izgradite povrće s vlastitim rukama na nekoliko načina. Postoje zemaljske i podzemne povrće. Oni, zauzvrat, nalikuju vrstama staklenika na dogovoru, a podijeljeni su na vezan, masa i dubine.

Izgradnja povrća

Znajući kako sami izgraditi pohranu povrća, lako možete izgraditi i staklenik i verandu. Obično zimski staklenik je izgrađen s izračunom da će se usjev zadržati, tako da su te zgrade međusobno povezane.

Prvo morate odabrati mjesto za gradnju. Ako želite izgraditi moćnu trgovinu povrća, pokušajte ga smjestiti na brda. Za izgradnju, pjeskovito tlo najbolje odgovara, neće dopustiti da podzemne vode ispuni podrum.

Članak na temu: Kako i koji tapeta zalijepi u hodniku

Ako prevladavate u tlu gline, bolje je da se brinete o odvodima pored podruma unaprijed, jarak platne.

Razmotrite građevinsku shemu najjednostavnijeg tipa povrća - dubine. Vožnja je bolja kopati ručno kako bi oštetila bazu i zidove stroja. Morate kopati ljeti. Ne zaboravite osigurati da udaljenost od dna budućeg podruma do podzemnih voda je najmanje pola metra.

Store povrća to radiš sami

Zidovi podruma postavljaju iz spaljene opeke, pričvršćuje ga cementnim mortom. Ako izgradimo kolibu iz opeke ili kamena, moguće je da ostaci nakon izgradnje će biti dovoljni za izgradnju malog povrća.

Kada je polaganje zida završeno, vrijeme rasporeda podova. Podovi u podrumu mogu biti izrađeni od jednostavne drvene ploče. Potrebno je staviti ga na drvene zaostaje tako da iz gusti kontakt s tlom, materijal se nije počeo brzo srušiti.

Ako vam se drveni podovi ne uklapaju, oni također mogu biti izrađeni od tla. Imajte na umu da ako ste zamislili konkretan ili kat od cigala, zrak u trgovini povrća bit će mnogo mokar.

Kameni kat je položen na cementnu otopinu. Kada je postavka završena, potrebno je instalirati preklapanja. Oni su obično izrađeni od istog materijala kao i zidova, od opeke. Ponekad možete pronaći preklapanje od drva.

Od gore navedenog podrum natočio je zemlju, stvarajući visinu. Dakle, da se Zemlja ne širi od kiše, sjetve travu ili travnjak.

Od posebne važnosti u organizaciji domaće povrće ima ventilaciju. Ako je odsutan, ili je pogriješio, riskirate dobivanje punjene vlažne prostorije, ne prikladnog za skladištenje povrća.

Hood s ventilacijskom cijevi nalazi se na vrhu ispod stropa. Cijev bi trebao biti ventil, koji je zatvoren za zimu, otvarajući se samo ponekad za odzračivanje.

Ako podrum organizirate umetnute, tada vrata mogu biti uobičajeni otvor, koji se pomiče na ulaz u sobu. Tada će vam trebati stubište za spuštanje na podrum.

Članak o temi: Nadležno mjesto utičnica u kuhinji

Mnogo je prikladnije i sigurnije napraviti vrata iznad tla. Od njezinih koraka koji vode izravno do podruma. Takav uređaj eliminira slučajni pad u jamu i neizbježne ozljede.

Vrata za ulazak nalazi se na sjevernoj strani. Mora pouzdano zatvoriti ulaz u podrum, ne prolazi u zrak i oborine u obliku kiše ili snijega.

Unutar prostora trgovine povrća, morate napraviti lari ili koru. Mogu se napraviti od ostataka korištenih materijala. Ako su materijali za izgradnju vikendice ostali, napravite ladice s preklapanjem za bitno povrće.

Krumpir se može pohraniti, samo je zaspati u kora. Repa, mrkva se kreću suhi pijesak tako da ne pokvare.

Uz zidove napravite police, udobne za skladištenje limenke s očuvanjem. Tako možete spremiti red u podrumu, a mjesto za povrće spasiti.

Zapamtite da podrum, poput bilo koje druge zemlje, treba periodično čišćenje. Nakon zime potrebno je ukloniti ostatke povrća od tamo, uzvraćajući zemlju i pijesak, pospite pod ako je izrađen od drva, piljevine.

Prije uporabe potrebno je dobro prozračiti. Također, ne zaboravite provjeriti je li kalup ili gljivica ne formira.

I postavite sva preostala pitanja u komentarima ili na našem građevinskom forumu. Ne zaboravite se pretplatiti na newsletter i reći prijateljima o web-lokaciji!

Čitaj više