Kako napraviti luk kod kuće

Anonim

Arch kao element arhitekture zgrade namijenjen je dijeljenju prostorije na zoni bez uporabe vrata. Posljednjih godina obilježila je aktivno korištenje tih strukturnih elemenata. Takav elegantan uređaj može se stvoriti i ukrasiti bilo koji stan, uštedjeti život, koji je posebno relevantan za mala područja. Često se mogu vidjeti u hodnicima, u kuhinjama i između drugih soba. Kako napraviti luk kod kuće? Da biste to učinili, potrebno je proučiti značajke instalacijskog rada.

Kako napraviti luk kod kuće

Izračuni sheme veličina luka.

Takvo preklapanje može se kupiti na gotovom obliku ili ga učiniti sami. Oblik takvih sastoji se također različit: u rasponu od klasičnih opcija i završava modernističkim uzorcima. U procesu njihove proizvodnje uzimaju se različiti građevinski materijali: opeka, kamen, metal, drvo, PVC, DVP, iverica, Gljivica, šperploča. Listovi gipsartona su najveća popularnost. Oni su plastične i značajke instalacije.

Pripremni rad

Da biste razumjeli kako napraviti luk, važno je naizmjenično instalirati. Prvo se mjeri određeni prostor: određuje se širina i visina.

Početak rada s izgradnjom luka, vrijedno je s obzirom na činjenicu da će se ravnina vrata smanjiti za 10-15 cm. Ovi pokazatelji dodiruju visinu. Kasnije se ovaj prostor može hraniti ukrašavanjem umetcima iz obične pjene.

Mjeri se i podijeljena na dva. Te će brojke biti potrebne kako bi se tradicionalni polukrug bio gladak i simetričan.

Ti su podaci izjednačeni pomoću unutarnje udaljenosti koja odgovara suprotnim stranama prostora. Na početku rada treba odlučiti o obliku strukture.

Kako napraviti luk kod kuće

Sheme slijeda i sheme instalacije proizvoda.

Tradicionalno se instaliraju uzorci polukružnog prikaza ili listova GLC-a, kao što će se raspravljati u nastavku. Kako napraviti luk ispravno, odmah ispod. Prvo se trebate usredotočiti na vertikalnu površinu, inače će dizajn izgledati ružno i jednostrano.

Članak na temu: luster to učiniti sami - najbolja instrukcija i master klasa (100 fotografija)

Ako postoji potreba, unutarnja ravnina treba poravnati s gipsa ili kit, fokusirajući se na instalirane svjetiljke.

Potrebne atribute za rad

Navedeni popis uređaja će samostalno instalirati:
  1. Profil vrste vodiča.
  2. Profil rastezanja.
  3. Dowel s vijkom za pričvršćivanje okvira profila za beton, zidove od opeke.
  4. Vijci za samo-tapkanje za drvene površine i pričvršćivanje listova GKL-a.
  5. GLKL listova.
  6. Pile s pericom za prešanje.
  7. Valjak s igalima.
  8. Poseban kutak s perforacijama.
  9. Lateks kit za GLK.
  10. Electrolzik.
  11. Nož za tiskanicu.

Instaliranje luka komponenti lica

Kako napraviti luk kod kuće

Dijagram izračuna veličine vrata i visinu luka.

Nabavite odgovor na pitanje kako napraviti luk, to je moguće, počevši od izrezivanja prednjih elemenata dizajna. Glavni problem u tom razdoblju je da je potrebno dobiti dva identična elementa, bez obzira na materijal iz kojeg se vrši luk. Obilježavanje i rezanje za svaku od njih provode se u jednoj shemi.

Glatki polukrug može se napraviti na različite načine. Na primjer, primjenom bilo kakvih čvora. Kao takvi uzorci, možete uzeti snažnu i elastičnu konopac i jednostavnu olovku.

  1. Uže je vezan za šipku.
  2. Postoji središte kruga. Da biste ispravno odredili radijus, morate se sjetiti broja koji se pokazao u procesu prethodnih mjerenja.
  3. Dakle, ako su indikatori širine 1 m, željena figura će odgovarati 50 cm.
  4. S jednim od rubova lima, 60 cm je odgođen i nacrtana je osobina. Udaljenost od vrha otvora do vrha budućeg luka odgovara 10-15 cm.
  5. GLC posjekotine, fokusirajući se na širinu ravnine vrata. Dakle, u ovoj izvedbi je 100 cm.
  6. Tada granica koja odgovara određenoj ravnoj liniji označava granicu koja odgovara 50 cm, sa svakom od strana. Ovi pokazatelji označavaju granice hemisfere.
  7. Uz pomoć olovke i konopca, označena je duljinama užeta od 0,5 m, a posljednji pola srca se održavaju. Ispalo je analog domaće cirkulacije. Kao rezultat korištenja takvog uređaja, krug se formira s glatkim rubovima.
  8. Na označavanju slagalice ili noža za tiskanicu, provedena je polukružnica. Njegova širina odgovara 1 m, a visina je 60 cm.

Članak na temu: Decor ideja: Kako koristiti stvari koje mrzite, ali ne možete ukloniti

Kako napraviti luk kod kuće

Profil za otvaranje lukova je izrezan kako bi dobio potrebno savijanje.

Arch je proizveden na drugi način s dugim i fleksibilnim elementom. Da biste to učinili, možete uzeti plastičnu ploču, fleksibilan postolje.

  1. Izrežite pravokutnu bazu u veličini u 100 × 60 (65) cm. Nakon svake strane izmjere se 50 cm i provode se 2 redaka. Mjesto njihovih križanja označeno je točkom.
  2. List suhozida je savijen na obje strane prema širini budućeg otvaranja. Ispada polukrug. Glavni dio odgovara točkama koje su ranije određene, a ciljevi bi trebali biti u kontaktu sa sjedalima pravokutne baze na dnu.
  3. Spreman luk je gledao i izrezan.

Drugi način proizvodnje lukova zahtijeva privlačenje dodatne osobe. Izvršite točna mjerenja sama neće biti lako.

Arch

Učinite ovaj važan element u kući se može pripremiti metalni profil. Vodiči za označavanje s orijentacijom na širini otvora. Ovdje ovi pokazatelji odgovaraju 1000 mm. Oni su fiksirani na bilo kojoj strani. Oni su fiksirani na beton i cigle, koriste posebne vijke za točenje za drvene površine.

Da bi dizajn bio u istoj ravnini sa zidom, okvir treba fiksirati unutar otvora za 12 mm.

Kako napraviti luk kod kuće

Dijagram luka iz suhozida.

Čim će GLC plahte biti fiksiran i staviti kit, baza će steći i pokazatelje.

Pričvršćivanje proizvedeno s obje strane oba bočne dijelove okvira. Duljina takvih elemenata odgovara 600 mm.

Dno profila je izrezano pod kutom. Fiksiranje na okviru dijelova vijaka za metalne baze.

Završna faza ugradnje

Zatim je zatvaranje kraja luka:

  1. Okvir je montiran, zakrivljeni dio će biti fiksiran na njega.
  2. Da biste izvršili takav rez, škare se uzimaju za metalne površine i označava luk.
  3. Profil ima konfiguraciju slova "P". Pretvara se preko mehanizma sata. Ovaj dio će biti smješten iz unutrašnjosti fiksnog prednjeg elementa na desnoj strani luka. Druga stavka je fiksirana na drugoj strani prvog elementa.
  4. Rezovi se izrađuju na vrhu i usred profila, čineći jednake uvlake u 40-50 cm. Takav dizajn oblika zmija je pričvršćen preko ruba hemisfere.

Članak o temi: Mesh za šume: Značajke i opseg

Jaka pauza zahtijeva instalaciju izbijanja na profilu.

  1. Jačanje uređaja. Poprečni dio je izrađen i učvršćen u okvir zakrivljenog oblika. Vijci samo-tapka s perilom za prešanje uzete kao učvršćivači.
  2. Izrezan je mali dio GLC lista, njegova širina je izjednačena debljinom otvora zida.

Duljina takvih traka potrebno je učiniti malo više željene veličine, tijekom posla potrebno je odrezati nepotreban dio.

Gipsana traka za buđenje:

  1. Traka je navlažena vodom.
  2. Površina se obrađuje valjkastom valjkom.
  3. Ova se stavka oslanja na potporu ispod nagiba.
  4. Leaf savijanja čvrsto je pričvršćen na okvir.

Na kraju svih radova, luk je doveden na logičan završetak: daje se ispravan oblik, svi nedostaci su maskirani, kut s iskrom se stavlja na namotati dio. Tada se provodi pravedna podnožja sastava dubokog djelovanja. U pola sata, može se izoštriti, a zatim obojiti ili stick pozadinu. Dajte uređaj potpuni prikaz omogućit će se lučni uglovi na bilo kojoj strani. Da biste napravili drveni luk u kući, trebali biste proći iste faze, samo umjesto ploča GLC uzima šperploča i iverice. Mali list vlaknasti ploča uzima se kao element savijanja.

Čitaj više