Pjenasti pozadini: pregled i karakteristike

Anonim

Tijekom proteklih desetljeća, pozadini su postali uistinu popularni materijal. Oni ne samo da dolaze iz mode, već i proširuju svoju prisutnost na tržištu. To se događa, ne samo, zahvaljujući novinama koje su dužne primjenjivati ​​najnovije tehnologije u proizvodnji, kao i inovativni pristup u dizajnu. Među najzanimljivijim i traženjem od strane masovnog kupca, novi proizvodi mogu biti dodijeljeni pozadinu pjene.

Pjenasti pozadini: pregled i karakteristike

Pjenasti pozadini imaju različitu strukturu i različite temelje

Vinil, papir, na fluselin osnovi i profil - ovisno o korištenim sirovinama, kao i tehnologiji proizvodnje, mogu biti potpuno drugačiji.

Pjenalne pozadine dužne su biti njihova popularnost da imaju značajan broj prednosti i prednosti koje olakšavaju njihovo lijepljenje i njihovo iskorištavanje duže u usporedbi s mnogim drugim analozima. Zahvaljujući atraktivnom izgledu, oni su u stanju značajno ukrasiti unutrašnjost vašeg stana, što ga čini samo praktičnim, već i individualnim.

Pjenasti pozadini: pregled i karakteristike

Na obliku mekih i reljefnih

Osim toga, takve plemese će biti vrlo organski gledano u nerezidentnoj sobi, kao što je ured, kafić ili upravna zgrada.

Pješčana papirna pozadina: Karakteristike

Dakle, što su pjenaste pozadine na papirnatom osnovi? Kako slijedi iz samog imena, oni su napravljeni na podlozi od papira. Dakle, imaju dva sloja - vanjski i unutarnji.

Pjenasti pozadini: pregled i karakteristike

Pozadina na bazi pjene

Ove platno se proizvode pomoću metode ispisa zaslona. Tako radi. Unutar peći je grijanje, doseže veliku temperaturu. To zauzvrat pokreće proces isparavanja posebnih tvari, koji su dio kompozicije vinilnog sloja.

Pjenasti pozadini: pregled i karakteristike

Dati tajanstveni izgled

U skladu s tim, mame se šupljine formiraju, također poznate kao pore. Ispada da zbog njihove formiranja, vinilni sloj postaje "pjena".

Korisne informacije! Zbog činjenice da se vinilni sloj (PVC) ima povećanu gustoću, ona se suprotstavlja isparavanju atmosferske vlage. To pozitivno utječe na karakteristike platna, jer onemogućavaju stvaranje i širenje plijesni i gljivice.

Pjenasti pozadini: pregled i karakteristike

Zapaljene pozadine profila

Članak o temi: zavjese i til na petlji u unutrašnjosti

Osim toga, takve platne su također poznate kao "pjenasti profil pozadine". Što se tiče njihove površine, dovoljno je mekan i ugodan na dodir.

To je karakteristično za ovu površinu:

  • Biti malo grub, može imati jasan olakšanje ili uzorak.
  • Savršeno skriva male štete, čips i ogrebotine na radnoj površini zidova sobe.
  • Karakterizira se raznim bojama i nijansama, što ima pozitivan učinak na mogućnost projektiranja dizajna interijera u različitim stilovima.
  • Slična volumena tekstura pozadine može stvoriti osjećaj za korištenje za završetak zidova atraktivne reljefne žbuke.

Pluse i kontra pjenastih pozadina na bazi papira

Za sve one koji planiraju kupiti slične proizvode za svoj stan, želim saznati više o svojim glavnim prednostima i nedostacima. Dakle, ovdje su:

  1. Povećan vijek trajanja i trajnosti.
  2. Sigurnost okoliša (usprkos odobrenju nekih "stručnjaka" da su takvi materijali štetni za ljudsko zdravlje).
  3. Izvrsna otpornost na vodu zbog kojih se može provesti njihovo mokro čišćenje.

Pjenasti pozadini: pregled i karakteristike

Pjenasto papirnati papir

U nekim slučajevima, s preliminarnoj pripremi zidova zidova, ne smijete čak ni koristiti završni sloj kita, jer, zahvaljujući velikoj debljini i teksturiranoj površini, vinil vinil pozadinu može se savršeno nositi s "korekcijom." "od svih vrsta nedostataka zida.

Pjenasti pozadini: pregled i karakteristike

Pozadina pjena na fleislinskim osnovi

Naravno, treba razumjeti da govorimo isključivo o malim nedostacima, čips i rupe.

U isto vrijeme, trebalo bi se prepoznati da podaci o platnu imaju brojne nedostatke:

  1. Zbog mekoće strukture, oni su dovoljno osjetljivi na netočnu privlačnost i izloženost stranim objektima, zbog čega se njihov dekorativni sloj može pokvariti.
  2. Ljepilo pjenaste vinilne pozadine na papiru na temelju vlastitih ruku - također nije tako lako kao što se može činiti. Da biste to učinili, preporučljivo je dobiti pomoćnika, jer je sve rad na njihovom lijepljenju poželjno držati zajedno.

Kako lijepiti

Usput, ukratko ćemo razmotriti značajke ispravnog lijepljenja tih pozadina. Kao što je već spomenuto, oni su u stanju sakriti male rupe i nedostatke. Međutim, kako biti ako ste već pokupili stare platneze? Ili što učiniti ako je zid obojen? U takvim slučajevima, morat ćete u potpunosti pripremiti zidove. Ako je potrebno, zidovi sobe će morati odlagati, obradu uz pomoć brusnog papira, a zatim je već potpuno pripremljena.

Članak na temu: Zavjese u unutrašnjosti spavaće sobe: boja, dizajn, vrste, tkanina, stilovi, 90 fotografija

Nakon toga, možete se preseliti na ljepilo. Faze ovog rada su standardne i ne razlikuju se od lijepljenja drugih teških platna. Kao preporuka, želio bih napomenuti da je vrlo poželjno koristiti specijalizirane sorte ljepila.

Pažnja! Za razliku od mekših i tankih papirnatih analoga, nakon nanošenja sloja ljepila, pjena pozadina ne može se preklopiti na pola za veću i bolju impregnaciju, jer može oštetiti dekorativni premaz.

Što se tiče dizajna prostorije unutarnjih poslova, možete koristiti platnu ne samo jednu standardnu ​​boju, već i kontaktirati izvorne dizajnerske pristupe kombiniranjem raznih nijansi u unutrašnjosti. Slično podebljane kombinacije boja, zajedno s gore spomenutim prednostima, napraviti pjenaste pozadine s izvrsnom opcijom za gotovo bilo koju sobu u apartmanu. Mogu se zalijepiti u kuhinji, u hodniku (hodniku), u dvorani (dnevni boravak), pa čak iu spavaćoj sobi i dječjoj sobi.

Pjenaca pozadine na bazi Flizelina

Sada ćemo platiti neko vrijeme za čitanje informacija o pjenastoj pozadini na temelju Flizelina. U svom dizajnu ne razlikuju se od analoga izvedenih na papirnatom podlogu: svi isti 2 sloja: nosač i dekorativni.

Pjenasti pozadini: pregled i karakteristike

Iz sobe ne rastrgati izgled

Treba napomenuti da je cijena takvih pozadina, kao pjenasti vinil, nešto više nego što moramo učiniti sa svim najjeftinijim radovima iz papira. Međutim, ovaj trošak je u potpunosti opravdan jer imaju brojne prednosti. Općenito, glavne prednosti ove pokrivenosti podudaraju se s prednostima PVC-based PVC pozadina opisanih gore.

Pjenasti pozadini: pregled i karakteristike

Pozadina pjena na papiru

Najširi izbor boja, kao i takva tehnika, kao i uporaba šljokica, može učiniti svaki obje stambene i nerezidentne prostore vrlo lijepe i privlače ne samo iznenađene poglede gostiju, već i neprestanih priznanja stanovnika ove kuće , Usput, ne smijemo zaboraviti na korištenje vinil pjenaste pozadine na fliesline bazi ne samo u stambenim zgradama i stanovima, već iu uredu, javnim i upravnim ustanovama.

Napomena! Na nekim web-lokacijama na internetu postoje informacije o ovom obliku završne obrade zidova, kao vinilne pozadine na temelju pjene. To nije u potpunosti istinito. Baza može biti papirnati ili fliseline. Vinil je materijal za vanjski dekorativni sloj. Stoga budite svjesni i istovremeno koristite ispravnu terminologiju.

Čišćenje i njegu

Najpouzdaniji i dokazani proizvođači pružaju svojim klijentima svim potrebnim informacijama o skrbi i mogućnostima za čišćenje pozadine pjene. Obično ili na paketu, ili na priloženim uputama, označeno je kako oprati takve pozadine i kako pažljivo brinuti za njih. To se radi kako bi se proširio njihov život. Informacije o označavanju obično se vrši primjenom posebnih znakova. U pravilu, to su mali "valovi":

  1. Jedan označava da je njihovo čišćenje dopušteno s blago mokrim mekom spužvom ili tkaninom.
  2. Dva ili tri - da možete bez najmanjih oscilacija za obavljanje punog pranja.
  3. Val slikom češlja - možete se sigurno pranje spužvom.

Članak na temu: nebo na stropu to učiniti sami

Pjenalne pozadine na papiru ili flastelinskoj bazi su prekrasan materijal. Unatoč nekim nedostacima, to je sve više popularno u izgradnji i završnom tržištu materijala u Rusiji i drugim zemljama CIS-a. Prednosti i pozitivne karakteristike takvog premaza - mnogo više. Stoga, uzimajući u obzir ono što možete odabrati proizvod na temelju razine cijene i njegovih karakteristika potrošača, možemo sigurno reći da je ovaj završni materijal jedan od optimalnih izbora za dekorativne popravke u sobi.

Čitaj više