Kako sastaviti i instalirati proturovaonice vrata

Anonim

Oni koji vole napraviti i napraviti popravak vlastitim rukama, mogu imati želju da se upoznaju s time kako prikupiti i instalirati internet vrata. Zapravo, ovaj proces traje određeno vrijeme i zahtijeva napor. Stoga, na samom početku, trebali biste se upoznati sa svim fazama koje moraju ići, a zatim biti prihvaćeni za rad.

Kako sastaviti i instalirati proturovaonice vrata

Desna mjerenja vrata.

Prije svega, vrata se sakupljaju, a zatim su uključeni u instalaciju. Dakle, da su proizvodi bez praznina i drugih nedostataka, morate izvršiti sljedeće korake:

  • Pripremiti prostorije;
  • Pripremiti vrata;
  • Obrada potrošnog materijala i alata;
  • Prikupite proizvod uzimajući u obzir svoje značajke dizajna.

Prvo pozornice: Prostori pripremni radovi

Kako sastaviti i instalirati proturovaonice vrata

Shema s veličinom postavljanja petlji i ručka.

Kupnja novih vrata, trebali biste biti spremni za činjenicu da se vrata ne podudaraju s veličinom. Stoga, prije odlaska u trgovinu, preporučljivo je ukloniti veličinu otvora, a zatim se uzimaju nova vrata, koja će se morati instalirati umjesto starog.

Zatim obratite pozornost na koju su odabrane vrata: u kuhinji, kupaonicu, zahodu itd. Zašto je tako važno? Jer u svakoj sobi ima vlastitu komunikaciju, koja u vrijeme instalacije već treba biti spremna. Isto vrijedi i za cijevi vodoopskrbe ili grijanja. Oni su instalirani uzimajući u obzir potrebnu sklonost, i bolje je to povjeriti profesionalcu.

Ekskluzivni ljubavnici trebaju obratiti pozornost na ožičenje. Sada je postalo moderno dizajnirati unutarnja vrata s pozadinskim osvjetljenjem. Dakle, sve žice moraju biti prethodno razvedene na potrebne točke.

Shema instalacije vrata.

I kako pripremiti vrata? Iznad gore navedeno je da se posebna pozornost treba posvetiti ovom mjestu. Prije svega, trebali biste ukloniti stari otvor. U ovoj fazi moguće je oštetiti samo kutiju, sami zidovi treba sačuvati. Mnogi pokušavaju uštedjeti instaliranjem novih vrata do starog dovratnika. Kao praksa pokazuje, to ne dovodi do nečeg dobrog. Vrata mogu barem ne ući u kutiju, ali kao maksimum - u zatvorenom stanju ostaviti značajne utore ili ne zatvoriti.

Članak na temu: Fantastičan dnevni boravak u stilu Hi Tech to učiniti sami

Nakon demontaže starog okvira, označava se, uz pomoć u kojem se određuje mjesto ručke vrata, metoda otvaranja (unutar ili iz sobe), itd.

Ne smijemo zaboraviti skidanje, što podrazumijeva uklanjanje viška završne obrade, kao što su kriške vješanja cementa, itd.

Instalacija i alati za IT: Preporuke

Kako sastaviti i instalirati proturovaonice vrata

Veličina tablice vrata u GOST-u.

Bez obzira na vrstu instaliranih vrata, instalacija ima glavne klasične faze:

  1. Skupština i ugradnja okvira vrata.
  2. Vješanje vrata.
  3. Instaliranje dovoljno pojedinosti.
  4. Pričvršćivanje platforma.

Što se tiče alata, on je sljedeći:

  • bušilica;
  • odvijač;
  • Perforator;
  • kružna pila;
  • Wood Hacksaw;
  • razina izgradnje;
  • čekić;
  • mjerilo;
  • nositelj noktiju;
  • kiyanka;
  • Stuslo;
  • dlijeto;
  • Tiple, nesebičnost;
  • Viski, koji se koristi u slikarstvu;
  • montaža pjene;
  • Drveni podupirači i klinovi.

Kako sastaviti i instalirati proturovaonice vrata

Shema za izradu vrata.

Mali savjet od stručnjaka: Za kontrolu glatke instalacije, najbolje je imati vodovod pri ruci. Ako koristite gumenu sliku, postoji mogućnost da će tragovi ostati na površini, tako da bi trebao biti zamijenjen s drvenim.

Da biste osigurali okvir, tiple su najprikladnije. A kada je riječ o petlji, bolje je vjerovati ovom zadatku s žuto-objedinjenim galvaniziranim self-haljinama. Standardni zatvarači nisu osobito pouzdani.

Da ne bi kupili odvojeno klinove i potpore, oni se mogu napraviti neovisno, a cijeli proces obratka treba proći zajedno s instalacijom samog vrata, jer je tako da možete odabrati prave dimenzije.

Drugo: Skupština i ugradnja okvira vrata

Kako sastaviti i instalirati proturovaonice vrata

Shemu maksimalnih praznina prilikom instaliranja petlji.

Prije svega, provodi se proces postavljanja praznina, dok je potrebno uzeti u obzir podove. Ako su unutarnja vrata dizajnirana za stambene prostore, onda su praznine najbolje obaviti u 1 cm.

Redoslijed prikupljanja kutije je sljedeći:

  1. Bar za lijevanje peče ispod petlje, tj. Mora se usvojiti dva elementa, zatim oznake linije, nakon čega je napravljen čisti propil i od kraja se očisti s dlijetom.
  2. Zatim, rešetke za izlijevanje i petlje povezane su samo-crtanjem, a kut spoje mora biti 90 °.
  3. Nakon toga, petlje su pričvršćene na traku za petljanje.
  4. Tada su spojeni tri dnevnika i vrata se stavljaju. Strop Lutka se podešava na kraju.

Članak o temi: topli kat u drvenoj kući: vrste i aparati za zemlje, električni grijani zrak, privatna kuća

Za zaključavanje kutije preporuča se koristiti komade kartona ili organskog, ali samo tako da svi imaju istu debljinu. To će pomoći u osiguravanju praznina između ruba vrata i samog okvira. Oni će biti 0,3-0,4 cm. Ali ovdje trebate kontrolirati klivove tijekom uvrtanja vijaka tako da ne idu slobodno.

Za ispravno funkcioniranje vrata, posebna se pozornost posvećuje rezanje spojnica.

Da biste montirali zaključavanje, morate izvršiti sljedeće korake:

Kako sastaviti i instalirati proturovaonice vrata

Instalacija petlji po kutiji.

  1. Pregledana vrata. Za to je list vrata umetnut u kutiju, nakon čega su spojeni rubovi petlje. Od vrha i sa strane, intervali se mjere, koji bi trebali biti jednaki: od poda do 4 mm, preostalih 2 mm. Ako ne odgovaraju tim veličinama, rubovi platna su avion.
  2. Zatim je postavljanje gnijezda. U tu svrhu, strana petlje provodi se linijom, mjerenjem od gornjeg pred-15 cm. Zatim se petlja nanosi duž konture i označena je donja strana elementa. Nakon toga, reysmaus je instaliran između središnjih i rubnih dijelova ploče, navodi se linija s prednje strane duž ruba. Zatim su povezane dvije konture. Čim se rad s osnovnim oznakama dovrši, mjeri se mjesto naknadne petlje, dok je 22,5 cm povučeno s donjeg ruba.
  3. Zatim produbljivanje uz pomoć dlijeta, Bevel i XY. Oporavak rubova za 0,2 cm, materijal se izreže u dubinu jednaku debljini ploče. Da bi proces bio točan, dlijeto se drži pod kutom od 45 °, a udarci se primjenjuju jasne i oštre. Ne smijemo zaboraviti o ravništvu rubova, za koje je dlijeto na liniji postavljen okomito i očistiti čips.
  4. Da biste visjeli vrata snimanja, petlja se nalazi u gornjoj utičnici, dok postavljaju buduće rupe za vijke, nakon čega su petlje fiksirane. Zatim, platno vrata montirana u samoj kutiji, klinovi s klinovima, slično obilježavanje se vrši na džemu. Tada bi petlje trebale biti učvršćene na kosu kroz vijke.
  5. Rad se događa na rasporedu mjesta dvorca, vretena i bunara ispod dvorca. Nakon toga, rupe su izbušene na pripremljenim točkama. Lock je fiksna vijcima. Posljednji trenutak u ovoj fazi je vezanost za preklapanje.
  6. Uz pomoć dlijeta čine zareze za jezik brave i kravate. Da biste popravili okvir vrata u otvoru, koristite klinove. Njihova fiksacija treba biti teška. Dakle, da Lutka ne izgubi svoj oblik dok se smiruje montažnom pjenom, podupirači su instalirani.

Članak o temi: Kako napraviti luminiscentnu svjetiljku vlastitim rukama?

Treći stupanj: Treperi tkaninu

Nakon ulaza opremljena je kutijom, a to je, zauzvrat, fiksiran od strane klinova i je suspendiran s podupiračima, možete objesiti vratara. Ali prvo, udaljenost između kutije i otvora se rastopi, a vrijeme je dano tako da se punilo ukloni.

Dakle, da površina nije pokvarena montažnom pjenom, ona je unaprijed umotana s bojom trakom.

Tada su platna vrata obješena vidjeti kako je glatko napravljen kutija, hoće li se vrata slobodno otvoriti i zatvoriti. Ako je sve u redu, ona se uklanja i provodi rad na izgledu šavova. Za to su izrezani ostaci očvrsli pjene, šavovi su postavljeni, nakon čega su vrata potpuno obješena.

Zatim instalacija platforma. Ali prije nego što se uzimaju za njih, sva djela sa zidovima moraju biti dovršena, bilo da je zalijepila pozadinu ili nešto drugo.

Prikupite i instalirajte Vrata skroom ne žure. Nakon što je instaliran na svom mjestu, preporučuje se da se preporučuje 3-4 dana za promatranje ako je korišten lošoj kvalitetnoj tkanini, može ga iskriviti ili neće biti otvoreno i zatvoreno. U ovom slučaju, svatko će morati prvo učiniti.

Čitaj više