Kako lijepiti linoleum na podu: za beton ono što vam je potrebno, gluitivno što videa, što je prekriveno lopaticom, vlaknastom brodom i PVA

Anonim

Kako lijepiti linoleum na podu: za beton ono što vam je potrebno, gluitivno što videa, što je prekriveno lopaticom, vlaknastom brodom i PVA

Prije nastavka s ljepilom linoleuma, pažljivo je pažljivo ukloniti površinu poda od smeća i prašine pitanje kako lijepiti linoleum na podu, rješava se čak i prije početka rada. Ako je područje prostorije prilično veliko, a duga vijek trajanja je namijenjen, onda je poželjno riješiti podne obloge. Od toga što je točno zalijepljen, trajanje njegove operacije ovisi. Metode fiksiranja mogu biti različiti i ovise o vrsti materijala.

Mastiks ili ljepilo: kako slijepiti linoleum

Linoleum je najpristupačniji materijal, koji, štoviše, ima dug život. Osim trajnosti, odlikuje se jednostavnim metodom čišćenja, ne skuplja prašinu i dobro je čist. Međutim, on ima vlastite kontra - takav kat može se pomaknuti i bobi, pogotovo kada se kreće na njemu namještaja. Stoga, u nekim slučajevima, linoleum treba zalijepiti. To se može učiniti s ljepilom ili bez njega.

Kako lijepiti linoleum na podu: za beton ono što vam je potrebno, gluitivno što videa, što je prekriveno lopaticom, vlaknastom brodom i PVA

Kupi mastiks ili ljepilo za lijepljenje linoleum u bilo kojoj građevinskoj trgovini po maloj cijeni

Postoje tri vrste pokrivenosti na otvorenom:

  • Kućanstvo, uglavnom se koristi za takve stambene prostore, kao što je stan ili privatna kuća;
  • Komercijalni i polu-komercijalni linoleum, koji se koristi za javne ustanove, urede, trgovačke centre itd.

Pravilno lijepljeni materijal ostaje glatko za dugo vremena, ali za to trebate odabrati prikladno ljepilo.

Prevlaka za poduzeće može se zalijepiti s posebnim umjetnim smolama mastiks. Ako je linoleum odabran na tkivu na bazi ili tkivu, koriste se sljedeće mase: akrilax, sintaksa, bisks il dfk.

Ta sredstva su također prikladna u slučaju lijepljenja domaće vrste materijala na drvenom podu. Glavna stvar je da se treba zapamtiti - ljepilo, što god da je, treba biti kvalitativno.

Članak o toj temi: Popravak male kuhinje vlastitim rukama, rasporedom male kuhinje

Što ljepilo za linoleum na betonskom podu je bolje koristiti

Kada je potrebno lijepiti linoleum na betonski pod, takve se opcije obično razmatraju:

Akrilna ljepila - Ova vrsta ne ispušta štetne tvari, bezopasne za zdravlje i nema neugodno miris. Budući da nema otporan na niske temperature, lijepljenje akrila, u pravilu se odnosi samo u unutrašnjost. Možete lijepiti materijal s ovim na vlastite ruke kod kuće.

Kako lijepiti linoleum na podu: za beton ono što vam je potrebno, gluitivno što videa, što je prekriveno lopaticom, vlaknastom brodom i PVA

Izvrsno rješenje je za lijepljenje linoleuma. Primjena ljepila njemačkog proizvođača.

Najčešće vrste akrilne ljepljivog smjese kao:

  • Bustilat koji se koristi za izolirane vrste linoleuma;
  • Akrilatni sastav za linoleum klora na bazi vlakana, juta i sintetike;
  • Gumilaks na temelju gume ili lateksa za podove na temelju osjetljivog i tkiva.

Također, na betonu, moguće je lijepiti reakcijske adhezije na temelju epoksidnih i poliuretanskih smola. Ove skladbe se odlikuju visokom otpornošću na vlagu i elastičnost. Zbog činjenice da nema vode, nema karakterističnog skupljanja materijala. Takvo ljepilo se ne odnosi na stambene površine zbog oštar miris i opasnost od požara kada naljepnica.

Ako je površina pod prilično neujednačena, bolje je koristiti takva sredstva kao ljepljivi mastik koji sadrži umjetne smole. Sposoban je poravnati pod zbog debljine sloja. Osim toga, ova metoda pomaže dodatno povećati rad površine, iako ima prilično visoku cijenu.

S druge strane, mastiks na gumenoj bazi, bitumensku kompoziciju i disperzijsku mastiks, kada je linoleum potreban s toplinskim izolacijskim slojem.

Trebam li lijepiti linoleum na pod

Mnogi su negativni o lijepljenju linoleuma, jer zahtijeva stjecanje adhezivnog sastava i potrebno je puno vremena. Osim toga, ljepljeni linoleum, u slučaju zamjene, bit će nemoguće odvojiti od poda površine.

Članak o temi: curenje tima. Kako eliminirati?

Kako lijepiti linoleum na podu: za beton ono što vam je potrebno, gluitivno što videa, što je prekriveno lopaticom, vlaknastom brodom i PVA

Nakon što se linoleum izlije na ljepilo, vrijedi to s valjkom

Doista, u nekim slučajevima, kućište materijala nije potrebno ako:

  • Površina poda je apsolutno glatka;
  • Materijal je postavljen visoke kvalitete i neće biti dovršen;
  • Linoleum je fiksiran pomoću postolja.

Međutim, nakon nekog vremena, s određenom padom temperature ili poboljšanjem vlažnosti, takav idealan premaz može izdati "valove", a to se može dogoditi vrlo često.

Ne postoji želja za ljepilom linoleumom kada će vlasnik ukloniti premaz nakon nekog vremena. Ali zamjena, obično se događa tijekom ukupnih popravaka, ne više od jednom 10 godina. Ispada da će se sve to vrijeme obitelj morati koristiti seksualni premaz loše kvalitete.

Osim toga, uopće nije moguće da se linoleum ne može ukloniti je moguće. Upravo tada morate očistiti bazu pod novim materijalom.

Što se tiče vremena provedenog na lijepljenju, taj proces nije tako kompliciran. Ali bore i mjehurići nisu previše ugodni fenomen u apartmanu.

Kako odabrati lopaticu za ljepilo pod linoleum

Da bi linoleum bio gladak, posebno u uvjetima visoke vlažnosti, potrebno ga je montirati ljepilom.

Što bi trebao biti lopatica ovisi o vrsti ljepila.

Kako lijepiti linoleum na podu: za beton ono što vam je potrebno, gluitivno što videa, što je prekriveno lopaticom, vlaknastom brodom i PVA

Lopatica za ljepilo pod linoleumom može imati drugačiji oblik i veličine.

Uređaj se primjenjuje ne samo zato što je najpogodnije, već i za spašavanje adhezivnog sastava:

  1. Ako se takav sastav odabire kao razbijanje, potrebna je plastična zupčanica, koja će ravnomjerno raspodijeliti sloj ljepila duž površine poda.
  2. Poštu s raspršenom ljepilom, kao i akrilna i druga vrsta obično se proizvodi zupčastoj lopaticom na jednoj strani na dnu poda.
  3. Osim PVA ljepila, pogodna za različite vrste podova, kao što su tepih, vlakna ploča, iverice i linoleum. Može se nanijeti s valjkom, pa čak i četkom. Kada je potrebno kazniti linoleum trake, i lopaticu i valjak.

Članak o temi: Paul i vrata u unutrašnjosti: pravila iste boje

Pripravak ljepila treba primijeniti u skladu s uputama. To daje osnovne informacije o alatima, sobnoj temperaturi i vlažnosti, kao i vrijeme izlaganja.

Osim nazubljene plastične lopatice, može se koristiti aluminijski uređaj od nehrđajućeg čelika. Različiti modeli se odlikuju dubinom depresije između zuba, širinu depresije i specifične brzine protoka ljepljivog smjese u svakom slučaju.

Kako ljepilo linoleum (video)

Naljepnica linoleuma može se provesti neovisno i s profesionalnim majstorima. Da bi pod da bi se pod pokrivenim ravnomjerno, morate pravilno izrezati materijal, uzimajući u obzir zglobove. Ako postoji uzorak na oblogu, mora se kombinirati što je moguće točnije. Radno vrijeme može značajno varirati, ovisno o vrsti linoleuma i odabranom ljepilo, budući da je materijal zalijepljen odjednom, a na drugoj nakon nekog vremena. Važno je i općenito lijepljenje.

Čitaj više