Arch od suhozida između kuhinje i dnevnog boravka

Anonim

Neoblikovane particije Kuhinja i dnevni boravak - nezamjenjiv atribut apartmana Studios. Nedostatak zida između dnevnog boravka i kuhinje nije samo počast modi, već i pomaže racionalizaciji prostora sobe koja se nalazi ispod jednog stropa.

Arch od suhozida između kuhinje i dnevnog boravka

Slika 1. Dekoracija vrata bez vrata. Veličine lukova moraju se kombinirati s veličinom sobe i širine zidova u njemu.

Ipak, među zajedničkim zidovima prostora postoji nekoliko različitih svrha, tako da ove zone trebaju barem u vizualnom odvajanju. Može se izvesti instaliranjem nekih dizajna kao što je stalak na liniji razdvajanja, da razdvojite zidove, pod i strop na obje strane vizualnih granica zona s različitim premazima, međutim, najbolji način zoniranja će biti uređaja za lukove. To je najljepše rješenje pri dijeljenju zajedničkog prostora.

Luk stvara osjećaj da u apartmanu ima 2 sobe, dok se u svakom od studio zona ne osjećate ograničen prostor.

Najbolji materijal za luku - gipsana ploča

Najlakši način da postavite razliku između kuhinje i dnevnog boravka je gipsana ploča. Ovaj materijal je vrlo jednostavan za rukovanje i instalaciju i relativno prikladan. Osim toga, površine gipsane ploče mogu se razdvojiti različitim materijalima za oblaganje. Arch iz GLC može se dati drugačiji konfiguracija, što vam daje mogućnost da se uvjerite da je dizajn dekorativne particije. Jedna od varijanti razlike od 2 zone stana prikazana je na Sl. jedan.

Pripremna faza

Takve se strukture lako montiraju na stropu i spojite suprotne zidove. Da biste napravili luk između kuhinje i dnevnog boravka, morate pripremiti sljedeće materijale i alate:

Arch od suhozida između kuhinje i dnevnog boravka

Slika 2. Savijanje profila vodiča: 1 - rez na profilu, 2 - gipsana ploča, 3 - segment rezanog profila, 4 - nokta, 5 - izravni profil.

  • gipsana ploča;
  • Profili UW i CW;
  • Vijak za samostažujući 3.5x9.5 mm s ispiranjem ispiranja;
  • Vijak za samozaštit 3.5x45 mm;
  • Dowel-nokti 6x60 mm;
  • razina;
  • rulet;
  • olovka;
  • građevinski nož;
  • Maligarni kabel;
  • komad krede;
  • Škare za metal;
  • udarna vježba;
  • odvijač;
  • srp;
  • prajmer;
  • kit;
  • valjak ili četka;
  • Spatulas.

Članak o temi: Što bi zavjese u dnevnoj sobi

Prvo trebate odlučiti koji će oblik biti luk na izlazu u dnevni boravak i izmjeriti udaljenost između zidova. Bolje je ako ste na dimenzijama kako biste napravili stranu bočnih lukova. Može se izrezati iz šperploča, radiokartera, papira itd. Uz pomoć Pekala, bit će vam lakše stvoriti 2 identična bočna strana dekorativne particije. Ovaj predložak je koristan za vas i kada napravite profil za budući luk.

Uklonite liniju granica na stropu između zona. Uzimajući ovu razinu, nanesite okomite na zidove. UW-profili će biti pričvršćeni duž crta na površine. Prije procjene, bušite u podnožju otvora profila, od kojih korak ne smije prelaziti 30 cm. Broj rupa na voljenim pločama ovisi o njihovoj dužini, ali u svakom slučaju ne može biti ne manje od 2.

Arch od suhozida između kuhinje i dnevnog boravka

Montažni dijagram lukova za žbuke.

Pritisnite svaki vodič na odgovarajuću ravninu i ostavite na njemu oznakom olovke. Nakon toga, strop i zidovi izbušuju gluhi rupu ispod nokta. Umetnite titke u njih, pritisnite na strop i zidove profila i osigurajte ih. Kontakt Meathing Vodiči sa self-ladicama.

Vi svibanj želite da se lukovi nalaze kao niske. U tom slučaju, morat ćete spojiti zidove drugog vodiča i između njega i stropnog profila koji trebate umetnuti CW profile na udaljenosti od 60 cm jedan od drugog. Priloženi su samoizgled vodiča s perilicama za prešanje.

Treba reći da će broj stropa i zidnih vodiča ovisiti o debljini luka. Ako je širok, morat ćete instalirati 2 reda profila. Za lukove, debljina od 10 cm je dovoljna 1. reda (širina profila je 7,5 cm, debljina svakog lista od gipsane ploče je 1,25 cm).

Ugradnja gipsana ploča

Nakon postavljanja okvira možete pričvrstiti ožičenje unutar njega ako planirate instalirati svjetlosne uređaje u luku. Sada odrežite lišće gipsane ploče i osigurajte ih na okvir. Pričvrstite vijke, stavite ih 15 cm jedan od drugog. Nemojte pričvrstiti zatvarač približiti 1 cm od ruba listova. U kutu vijci pozicioniraju 10 cm od uglova HCl.

Članak o toj temi: Montažna tehnologija sustava Rafter

Ostaje za izradu križanja. Izrežite profil, kao što je prikazano na Sl. 2, i zajebajte ga na suhozid tako da je neobrezana baza CW bila u nastavku, postojao je oblik luka i nije govorio iza ruba suhozida.

Naravno, sjetite se da će 2 reda zakrivljenog profila biti potrebna za širok luk. Između njih, skakači iz CW profili, ojačajući dizajn, su pričvršćeni sa samozaštimom. U njihovim ciljevima, rezovi su napravljeni u širini baze zakrivljene daske. Bočni pojačanja su savijanje, a preostale ploče su zategnute arc vijcima.

Arch od suhozida između kuhinje i dnevnog boravka

Pričvršćivanje profila i suhozida za luk.

Budući da Arc luk ima veliki radijus, zatim savijte GLC za luk može biti bez namakanja u vodi. Križarnica je izrađena na sljedeći način.

  1. Traka potrebne širine je izrezana iz suhozida. Arch se mora preklapati ne samo profil, već i rubove bočnih listova.
  2. Duljina lista mora biti nešto veća od duljine profila ARC-a. Višak onda možete izrezati. U fazi označavanja odredite gdje će se ugraditi žarulje (sofeje itd.), I nanesite oznake na njih.
  3. U obratku izrađeni su od poprečnih rezanja. Nalaze se na 5-7 cm jedan od drugoga. Dovoljno je smanjiti karton i debljinu gipsa na malu dubinu (ne više od 1/3). Rezana strana će se riješiti.
  4. Nakon toga, luk je pričvršćen na profil. Njegova instalacija počinje u središtu luka. Preporučljivo je pričvrstiti vijke u svaki fragment rezanja.
  5. Na kraju instalacije burite krunu potrebnog promjera rupe za svjetiljke.

Poravnavanje površina s sferama

Nije bitno da, na prvi pogled, čini se da je luk zakoračio. Sve to je ispravljeno od strane Shtatlevije. Prije svega, površina luka obrađuje PRIMER. Serpenta se drži na šavovima i zglobovima, a zatim se primjenjuje kit. Također zatvorite rupe na mint vijci i mogućim udubljenjima. Nakon što sila prvi sloj, cijeli luk se isključuje. Nakon okurizacije, ona je spremna za završnu obradu.

Nakon završetka rada, hrabro poziva prijatelje u ažurirani dnevni boravak.

Čitaj više