Preporuka: Kako instalirati zaključavanje u vratima snimanja

Anonim

Nakon popravka stana često instalira nova vrata. Međutim, to je često močvarno, nije opremljeno ručkama i dvorcima. U tom slučaju instalirajte dodatke mogu biti neovisno. Osim toga, vlasnik stana izgleda priliku da odaberete bravu koja će biti najprikladnija i praktičnija.

Preporuka: Kako instalirati zaključavanje u vratima snimanja

Dizajn interrumskih vrata.

I uspješno odabrane ručke dobro će nadopuniti unutrašnjost i napraviti vanjski pogled na unutarnje vrata. U nekim slučajevima nemoguće je odabrati platno s gotovim priključcima, a zasebno zaključavanje zaključavanja postaje jedini izlaz.

Zašto trebate brave u vratima snimanja

Mnogi su zbunjeni, zašto zaključati vrata u sobu. Međutim, postoje situacije kada je to potrebno.

Preporuka: Kako instalirati zaključavanje u vratima snimanja

Dvorac Dijagram za unutarnja vrata.

  1. Ako u stanu postoji malo dijete, on može slučajno oštetiti, razbiti ili prekinuti vrijedne stvari, skupu elektroniku ili dokumente. Zaključana vrata postat će nepremostiva prepreka za "razarač".
  2. Potreba za zatvaranje vrata može se dogoditi ako postoje kućni ljubimci koji se ne razlikuju uvijek točnost.
  3. Ako se soba koristi kao radni ured, zaključavanje vrata će isključiti slučajne posjete nerođenih gostiju. Nitko ne stavlja osobu da se usredotoči na posao.
  4. Zaključana vrata omogućit će umirovljeno u prepunom stanu. U ovom slučaju nitko ne može učiniti svoje poslove.
  5. Dvorci i zasuni važni su na ulazu u sobe higijene: kupaonice i WC-a. Tada će biti isključena mogućnost iznenadne invazije.
  6. Kada koristite vrata skroar u uredima, dvorci će spriječiti gubitak vrijedne imovine i važnih vrijednosnih papira.

Potrebni materijali i alati

Da ne bi bili ometeni s posla, morate sve unaprijed pripremiti da vam je potrebno:

Preporuka: Kako instalirati zaključavanje u vratima snimanja

Alati za montažu dvorca za vratara.

  1. Dvorac na vratima snimanja.
  2. Olovka za označavanje. Preporučljivo je koristiti namještaj, jer je dizajniran za rad s drvetom.
  3. Bušilica.
  4. Bušilica. Promjer mora biti odabran ovisno o veličini zaključavanja.
  5. Pero vježba.
  6. Izbušite krune.
  7. Rulet.
  8. Korolnić
  9. Odvijač. Može se upotrijebiti s prorezom ili križ, ovisno o vrsti vijaka.
  10. Sječivo. Mora odgovarati veličini planiranih udubljenja, možda je potrebno trebati različite širine i oblike: ravni i polukružni.
  11. Čekić ili kiyanka.
  12. Vijak za samostažuranje (obično dolazi s bravom).
  13. Hranu s velikim i plitkim zarezom.

Članak o toj temi: Shema laminata s vlastitim rukama: Tehnologije, metode (video)

Kada je sve spremno, možete nastaviti s radom.

Selekcija dvorca

Prije svega, morate pogledati što je materijal napravio. Ako je to čvrste drvene platno, a zatim instalirajte zaključavanje može se instalirati na bilo koju prikladnu lokaciju. Preporučena visina 90-100 cm od poda. Ali netko može biti prikladan za 80 cm ili 110 cm. Da biste odredili optimalnu lokaciju, možete simulirati otvor vrata. Preporučljivo je zatražiti članove obitelji. Na vratima morate zabilježiti optimalnu visinu.

Preporuka: Kako instalirati zaključavanje u vratima snimanja

Zamjena ručke vrata.

Ako se koristi drugi materijal, morate odrediti gdje se nalazi dodatna traka, budući da će pribor biti ugrađen. Na vratima MDF-a nalazi se na visini od 1 m od poda.

Prije kupnje brave morate mjeriti debljinu vrata.

Ako brava ne pristupa veličini, to će biti nemoguće instalirati. Minimalna debljina debljine vrata je 4 cm.

Potrebno je provjeriti je li kutija izdržati opterećenje, nema oštećenja na njemu na mjestu navodne instalacije brave.

Označavanje vrata i priprema hardvera

Instaliranje brave u unutarnjim vratima počinje obilježavanjem. Platno se uklanja iz petlji i stavi na stranu. Na kraju dijela nalazi se scena zasuna. Margine se primjenjuju na bočnu i nacrt preko konture. Gdje je ključ će biti umetnut, napravljen je poseban znak: ovdje morate probuditi vrata. Na krajnjoj strani označila je visinu brave i pričvrsne daske.

Da biste napravili nesmetanu remisiju u platnu, trebat će vam bušilica s krunom. Morate odabrati promjer vježbe, ovisno o mehanizmu za zaključavanje: ona bi trebala biti slobodno postavljena u iskopavanje. Ali i treba uzeti u obzir veličinu ukrasnih obloga: rupa mora biti potpuno skrivena. Rezerva mjesta trebala bi osigurati mogućnost priključivanja pribora na vrata uz pomoć vijaka za samozadočavanje.

Na prethodno napravljenoj oznaci izbušite rupu ispod trake koja povezuje ručke. Potrebno je to učiniti na obje strane, kako ne oštetiti tkaninu kada je kruna izašla na poleđinu.

Članak o toj temi: mirisi ožičenje u apartmanu što učiniti

Rupe za bušenje za mehanizam za zaključavanje

Preporuka: Kako instalirati zaključavanje u vratima snimanja

Markup sheme za ugradnju brave u vratara.

Prvo je pripremio mjesto za mehanizam za zaključavanje. Da biste to učinili, uz pomoć vježbe perja, rupa je napravljena promjerom malo više od njega. Kao rezultat toga, cijeli dvorac bi trebao lako otići tamo, da se slobodno uklapa, ali ne i družiti se. Da se ne bi zamijenio s dubinom, na bušilici morate mjeriti duljinu mehanizma za zaključavanje i napraviti oznaku.

Izolacijska traka prikladna je za te svrhe: ranjena je u nekoliko slojeva na pravom mjestu. Kada je bušilica utopiti na vratima, traka će ojačati na rubu i neće dati rupu dublje nego što je potrebno.

Ovisno o veličini mehanizma za zaključavanje, možda ćete morati izbušiti 2, 3 ili više takvih rupa. Kada su svi spremni, moraju biti povezani. Uz pomoć dlijeta, potrebno je ukloniti particije između produbljivanja. Možete koristiti datoteku. Tada morate poravnati udubljenje ispod brave. Za te svrhe datoteka je pogodna s velikim usjekom. Konačna obrada obavlja alat s manjim zarezom. Nakon posla potrebno je očistiti produbljivanje piljevine.

Priprema prostora za dasku, završnu fazu i verifikaciju

Kada je rupa spremna, na njega se primjenjuje prednja daska brave tako da se rupe za bravu na vratima i na traku podudaraju. Opisuje svoju vanjsku konturu. Uz pomoć čekića i dlijeta, produbljivanje je jednako debljini obloga. Planck će biti umetnut ovdje. Ne bi trebala pisati od vrata vrata. Ako je potrebno, morate produbiti udubljenje, inače vrata neće zatvoriti.

Preporuka: Kako instalirati zaključavanje u vratima snimanja

Shema rupa za bušenje za mehanizam za zaključavanje.

Sada se izvodi kontrolna instalacija mehanizma dvorca. Trebalo bi ga umetnuti bez izobličenja, slobodno uklopiti u produbljivanje, a ne postoji smetnje u bar i ne napisati iz vrata.

U pripremljenim rupama instaliran je mehanizam zaključavanja s jezikom. Bar je fiksiran s dva vijka. Na priloženoj shemi, cijela brava se prikuplja na vratima snimanja, pričvršćene su ručke i svi ukrasni elementi. Mehanizam je spreman.

Ostao je jedan detalj. Da bi se vrata zatvorila, Jamb mora produbiti za dvorca jezik. Prvo morate odrediti njegovu lokaciju. Da biste to učinili, tu je mjesto gdje zasun dodiruje othrtic, njegove donje i gornje granice. Centar se produbljuje, gdje će doći jezik. Iskopavanje bi trebalo biti dulje od zasuna, 2-3 mm. Zatim se nanosi i označena ploča za zaključavanje. Dlijeto se vrši debljini obloga. Ako postoji plastični džep, prvo je instaliran. Ukrasna sluznica je montirana na vrh uz pomoć samozakažnih vijaka. Ako se bar izbriše i sprječava zatvaranje vrata, potrebno je duboko produbiti.

Članak na temu: Kako napraviti stolić za kavu vlastitim rukama?

Preporuka: Kako instalirati zaključavanje u vratima snimanja

Shema od vrata s bravom s bravom.

Najodgovorniji trenutak. Da biste provjerili kako funkcionira mehanizam zaključavanja, morate ga vidjeti u akciji. Testovi se moraju provoditi s otvorenim vratima. Da biste to učinili, prvo se pomaknete ručku, slijedite lakoću pokreta jezika: ne smije se jesti. Zatim provjerite zatvaranje i otvaranje ključem. Te radnje trebaju biti slobodno. Samo u slučaju da ove manipulacije nisu uzrokovale poteškoće, možete pokušati zatvoriti i otvoriti vrata.

Ako se tijekom čeka nastaje bilo kakvi problemi, potrebno je rastaviti dvorac, saznati uzrok problema i eliminirati ga.

Što učiniti ako nešto pošlo po zlu

Glavni strojevi:

  • Pjevajući jezik;
  • čvrsto skretanje rukova;
  • Prikazuje ključ.

Razlozi:

  • Jezik će ručati u slučaju da je mehanizam za zaključavanje postavljen previše čvrsto ili s izobličenjem;
  • Slobodno kretanje zasuna može ometati preostale žetone u produbljivanju;
  • Zbog iskrivljenja, zaključavanje ručke može biti čvrsto rotiranje, a ključ se ne zatvara;
  • Zbog pogrešnog montaže mehanizma ručke, jezik se neće kretati;
  • Ključ neće zatvoriti vrata ako je sama bravica nepravilno sastavljena, zategnuta nepotrebnim ili nedovoljnim naporom.

Ovisno o otkrivenoj greške, možete:

  • Rastavljajte dvorac i proširite produbljivanje;
  • Očistite smeće od čipsa i piljevine;
  • Ugradite bravu kako biste eliminirali iskrivljenu;
  • ponovno sastavite ručke, slijedeći upute;
  • Ponovno sastavite mehanizam za zaključavanje.

Izrežite bravu na vratima vlastitim rukama je vrlo jednostavno. Da biste to učinili, to nije nužno biti Masters-Cranevier. Uz sposobnost zadržavanja čekića i dlijeta, neće biti značajnih poteškoća s time kako instalirati dvorac u vratara. Opća shema je uvijek ista, mogu se razlikovati dijelove ovisno o vrsti korištenog mehanizma.

Čitaj više