LINOLEUM BELOWS: Kako pristati laminat između soba, t-oblika praga za pod i fleksibilni profil

Anonim

LINOLEUM BELOWS: Kako pristati laminat između soba, t-oblika praga za pod i fleksibilni profil

Čistači za linoleum znači granica prijelaza između prostorija šuma za linoleum ima kolosalnu raznolikost vrsta, oblika i boja. Napravio pragove iz različitih materijala i namijenjeni su široko rasprostranjenoj uporabi, kako u apartmanima i kućama te u bilo kojoj ustanovama. Svojim asortimanom, mostovi mogu zadovoljiti svaki zahtjevan okus potrošača.

Sorte za linoleum

Nekako je čudno zamisliti moderan interijer, u kojem zglobovi nisu raspoređeni između podne obloge. Ova soba izgleda nedovršena i inkurirana. Za završetak završavanja bilo kakvog popravka poda, upotrijebite zglobove za podove za podove od laminata, linoleuma, parketa, pločica itd. Spoj je ukrašen posebnim širenjem, trakama, fleksibilnim profilima. Za povezivanje heterogenih podova ili zoniranja prostorije koristi se fleksibilan konveks profil. Često, za povezivanje linoleuma koristi dekorativne pričvrsne trake. Moguće je grupirati pragove na materijalima proizvodnje, svrhe, metode pričvršćivanja, metode boje.

Kalupi su izrađeni od sljedećih materijala:

  • Polimeri (PVC), jednostavno plastika;
  • Metalne legure obojenih metala;
  • Drvo;
  • Čep;
  • Guma;
  • MDF.

LINOLEUM BELOWS: Kako pristati laminat između soba, t-oblika praga za pod i fleksibilni profil

Čistači za linoleum mogu biti izrađeni od različitih materijala

Pragovi imaju sljedeće vrste pričvršćivanja - otvorene ili vanjske montaže, skrivene ili unutarnje pričvršćivanje. Pragovi su obojeni na sljedeće načine - metoda anodizacije za zlato, krom ili bronzu, po prahu slikanje polimerima i metodom laminacije. Skup mogućnosti ili funkcionalnost poda za podove je ukrasna, zaštitna, štiti zglobove od vlage i prljavštine i izravnavanje praznog premaza. Također, pragovi se mogu položiti pomoću ljepila, hladnog ili vrućeg zavarivanja.

Potrebno je napomenuti da prije spajanja metode zavarivanja ili lijepljenja, podne obloge se može zalijepiti na bazu.

Odabir brda ovisi o specifičnim mogućnostima primjene za položenu vanjsku premaz. Uz pomoć fleksibilnih provodnja ili profila, mogu se izdati curvilinear spojevi, poslušni s keramičkim pločicama s laminatom, parketom ili linoleumom.

Članak o temi: Instalacija ogledala u kupaonici: metode ugradnje, visina, dekor

Kako staviti laminat između soba

Svi su podučavali fiziku u školi i savršeno predstavljaju s povećanjem temperature, sva čvrsta tijela šire, u skladu s omjerom gustoće. Bilo kakva podna obloga odnosi se na čvrste materijale, a prilikom polaganja na pod koristeći tehnologiju, potrebno je ostaviti praznine između zida i na zglobovima u prolazima iz jedne sobe u drugu.

Da biste prikrili utore, zid koristi dekorativni postolje, a prijelaz je dužan zatvoriti posebnim pragovima.

Prilikom polaganja laminatne ploče na pod, poteškoće se obično javljaju na spoju prostora, preporuča se zglob da se nevidljivo ili obrnuto, dekorativno, ali u oba slučaja sigurno, tako da kada hodanje ne uhvati noge iza sebe rubovi spojeva. Idealno rješenje problema bit će priključak za pristajanje 2 iste ili različite tkanine. Takav priključak može lako zatvoriti tehnološki jaz na prijelazu između soba. Prodaja konektora, daske ili pragova nude specijalizirane trgovine.

LINOLEUM BELOWS: Kako pristati laminat između soba, t-oblika praga za pod i fleksibilni profil

Pljevima-grede za dizajn zglobova mogu biti nekoliko vrsta

Planks-pragovi za pristajanje su nekoliko sorti:

  • Tzv. Quantum, koji su namijenjeni kombiniranju podne obloge na razini;
  • Zajednička je namijenjena da pritisne jednokratne prevlake na bazu i zatvorite utor za pristajanje;
  • Kutak - dizajniran za ukrašavanje kutnih elemenata stubišta stubišta.

Povlačenje praznina s pragovima laminata lako se samostalno izrađuje. Za povezivanje heterogenih materijala, na primjer, sorte laminata i pločica, preporučuje se da koristite kompenzator pluta, jer Utikač ima izvrsnu prilagodljivost temperaturnom režimu i opterećenju snage. Takav kompenzator je fiksiran unutar jaza, a potpuno zatvara prazninu. Ako trebate docilnu tepih, to je točnije instalirati platno u odnosu na drugu, tako da su vlakna paralelna s, u ovom slučaju će šav biti skriven.

T-oblika praga za pod kao dekor element

Ploče vam omogućuju da proširite uporabu podnih obloga, dajte gotov izgled, ukrasite sobu. Pragovi su podijeljeni na izravno - upotrijebljeno za pristajanje šavova jednokratnih podnih premaza, poravnavanje - koriste se za povezivanje i ukrašavanje šavova na podovima s više razina s padom visine od 3 mm do 18 mm, kutni - koriste se za popravak ruba ili kutove podne obloge, završni - koji se koristi za ukrašavanje rubnih dijelova površine, kao što su podijeji, stepenice ili jednostavno diferencijale iznad 18 mm.

T-oblika profili ili prijelazni se koriste za pristajanje šavova mješovitih podova s ​​jednom razinom.

Gornji dio t-oblik praga je dekorativni bar, noga je pričvršćena na dnu ispod trake. Da biste instalirali t-oblik praga, koristi se masa tekuće ljepilo, u koju je umetnuta noga profila.

Članak o temi: Klizna vrata vlastitim rukama: Dizajn i montažne metode (fotografija, video, crteži)

LINOLEUM BELOWS: Kako pristati laminat između soba, t-oblika praga za pod i fleksibilni profil

T-oblik prag za pod omogućuje vam da proširite uporabu podne obloge

Korištenje t-oblika praga je široko:

  • Kod kuće;
  • U proizvodnji;
  • Oblici, materijali i izgled imaju veliku raznolikost, čak je i sastavljeno za dobivanje profila u hladnjaku;
  • Dockanje porculanskog kamena.

Veličine t-oblika modula - debljina gornje trake je 2,2 mm, širina gornje ploče je 20 mm ili 25 mm. Takav prag može kombinirati različite vanjske i zidne prevlake, tj. Savršeno je montirano, kako u horizontalnom i vertikalnom položaju.

Samo fleksibilan podni profil

Bilo koji oblik i radijus curvilinear zglobovi uspješno su izrađeni fleksibilnim poda profilima. Fleksibilan podni profil pomoći će u potpuni oblik, prirodna ili umjetna priključna linija postati ukrasni elementi i dati jedinstven pogled na unutrašnjost sobe.

Vrste kovrtanja su postavljene i kako bi se napravio nepogrešiv izbor, potrebno je jasno predstavljati mogućnosti svakog tipa:

  1. Priključna zatezna traka se koristi za pristajanje krpe za linoleum, može biti zamjena za hladno ili vruće zavarivanje, za povezivanje kanta na katu različite vrste, kako bi se prikrila utore.
  2. Fleksibilan docking profil koristi se za dizajniranje curvilinear zglobova, objekata oko perimetra ili kao dugo glačanje.
  3. Prag se koristi za zaštitu rubova podne obloge od uništavanja opterećenja, osigurava sigurnost kretanja duž podne obloge.

LINOLEUM BELOWS: Kako pristati laminat između soba, t-oblika praga za pod i fleksibilni profil

Fleksibilan prag za pod da bi se dovoljno montirao

Montirajte potiskivanja nisu mnogo teške. Postoji metoda za pričvršćivanje. Otvoreno proizvedeno za profile s gotovim rupama, tražena duljina je rezana, treba napomenuti da su točke za bušenje podne obloge, popravite mostove vijcima. Zatvoreno, proizvedeno za profile s donje željeznicom i T-u obliku jahanja ili šipke s unutarnjim rupama, u kojima je donji dio pričvršćen na pod, a gornji dio je umetnut odozgo i pritisnut.

Da biste montirali fleksibilan profil, potrebni su određeni napori i doživljavaju tako pričvršćivanje.

To se događa fleksibilan podni profil. PVC profil ima bazu i dekorativnu traku, primijenjena na dizajn curvilinear linije. Metalni profil se primjenjuje ne samo na zavojima, već i na izravnim segmentima. Brtvljenje zakrivljenih zglobova pojavljuje se zbog pričvršćivanja elementa za pričvršćivanje profila u bazu, zatim je ukrasni gornji dio puppin i prijelazni zavoj postaje lijep i uredno uređen.

Članak o temi: Povezivanje odvoda umivaonika i kupanja za kanalizaciju

Uredna vezivna daska za linoleum

2 linoleum topovi svakako mogu zalijepiti hladnim ili vrućim zavarivanjem, ali brzo iz stalnih opterećenja šavova su prskani i izgledaju neakkurat, a pod pokrivanjem potpuno gubi svoju atraktivnost. Trajni dizajn tranzicijskih zglobova bit će aluminijske stezaljke za linoleum.

LINOLEUM BELOWS: Kako pristati laminat između soba, t-oblika praga za pod i fleksibilni profil

Linoleum priključci mogu biti krute ili fleksibilne

Daske prodaju sljedeće vrste:

  • Fleksibilno;
  • Teško.

Fleksibilne stezne trake koriste se za zavoje, a krute steznu trake koriste se za ravne priključke. Profil WinChair će biti otrovan keramičkim pločicama, porculanskom kamenom, parketm i laminatnom pločom, zidnim panelima itd., Gotovo sve što je dovoljno fantazija da ga primijeni. Metalni prag se smatra najpopularnijim.

Kako spojiti tepih među sobom (video)

Sve vrste glačanja rješavaju probleme zglobova, savijanja, kutova, kombinirajući različite podne premaze, kako u materijalima i visini. U isto vrijeme, savršeno se uklapaju u bilo koji interijer, kako u boji tako iu teksturi i obliku.

Čitaj više