Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Anonim

Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Prag u kupaonici je stvar, na prvi pogled, ne uopće nije obvezno, toliko više vole bez njega. Zapravo, prisutnost takve obučenosti je neophodno stanje koje je regulirano građevinskim normama i propisima.

Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Nužnost

Ako ste, na primjer, redovito, kao posljedica toga što su razine poda u kupaonici i ostatak stana postali isti, tada takve promjene u BTI ne mogu koordinirati. Naravno, ako ne idete sudjelovati sa svojim stanovanjem, ne možete brinuti o ponovnom razvijanju da budete službeno odobreni.

Međutim, život ne stoji još uvijek i ideja prodaje stana i kupnju novog može biti potpuno neočekivano. Kako bi se izbjegle poteškoće povezane s dizajnom ponovnog razvoja, popravak se bolje provodi u skladu sa svim zahtjevima navedenim u regulatornim dokumentima.

Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Prag u kupaonici je potrebno, prije svega, kako bi se zaustavilo ili barem odgodilo protok vode i zaštitila ostatak prostorija od poplave. Učinak će biti jači ako donje 15-20 cm zidova u kupaonici osiguravaju hidroizolaciju.

Dakle, glavna funkcija obučenog je prevencija širenja "poplava" u cijelom apartmanu. Osim toga, stvara dodatnu zvučnu izolaciju, jer su vrata čvrsto fiksirana u otvoru. Također, unutarnji prag sprječava prodiranje nacrta, neugodnih mirisa i prašine u kupaonicu.

Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Treba napomenuti da, osim rasporeda praga, postoje još više mogućnosti za rješavanje ovog problema. Dakle, možete organizirati pad između razina poda u kupaonici i hodniku. U ovom slučaju, pod u kupaonici može biti niži od poda u hodniku za 15-20 mm ili obrnuto. Umjesto praga, možete izgraditi glatku pristranost prema kupaonici. Sve ove opcije će vam zahtijevati mnogo više resursa - vrijeme, rad i novac od instalacije unutarnjeg praga, pa ako niste vrlo iskusni graditelj, savjetujemo vam da ne eksperimentirate, već da riješite problem najjednostavniji i pristupačniji način ,

Članak o toj temi: Zamjena brave u metalnim vratima: hitna promjena larvi

Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Zahtjevi

Kupaonica je posebna soba u kući, tako da sva dorada i oprema za ovu sobu treba odabrati neobično pažljivo. Kupaonica karakterizira povećana vlažnost i česte temperaturne razlike. Kao rezultat toga, formiranje kondenzata i izgled kalupa. Materijali koji se koriste u popravku moraju biti otporni na vlagu, ne bojati se bez topline, niti hladnoće, kao i dobro nositi pranje s posebnim deterdžentima.

Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Dakle, struktura i završna obrada praga u kupaonici trebaju biti vrlo dobro osmišljena. Poželjno je da predstavlja monolitni dizajn bez praznina i pukotina. Trebalo bi biti snažno i izdržljivo, posjeduje svojstva odbijanja vode, ali u isto vrijeme, ne sklizak. Osim toga, treba biti izrađen od izdržljivih materijala otpornih na habanje i, naravno, da se uskladi s kupaonicom i hodnikom. Zadatak nije iz pluća, ali ćemo se nositi!

Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Odabiremo materijal

Prije svega, potrebno je odrediti što će biti naš prag.

Za proizvodnju pragova koristi razne materijale:

  • Željezo možda najtrajniji materijal. Takav baklja će biti vrlo teško oštetiti ili slomiti. Možete kupiti pragove boje čelika ili obojeni u bilo kojoj drugoj boji.
  • Pragovi od nehrđajućeg čelika Vrlo je rijetko, mnogo češće od nehrđajućeg čelika, zbog prekrasnog srebrnog premaza, zidovi ili namještaja su odvojeni.
  • Brončanost Izrađena isključivo pod narudžbom, budući da je ovaj materijal vrlo skup. Međutim, možete kupiti pragove od aluminija, oslikane "ispod bronce". Oni koštaju mnogo jeftinije, a pojavom se praktički ne razlikuju.
  • Mesing - Materijal također nije jeftin, ali je vrlo lijep. Pragovi toga proizvode vrlo izdržljivo i izdržljivo.
  • Aluminijski mjehovi - lagana i jeftina. Susret u različitim verzijama boja.
  • Drvene ploče Najčešće se sastaju. To je zbog činjenice da je takav prag lako odabrati boju na drvena vrata. Stablo je lijep i ekološki prihvatljiv materijal. Drvene ploče mogu se lako napraviti vlastitim rukama. Za to, najprikladniji hrast i bor. Ove pasmine su čvrste i otporne na habanje.
  • Plastični pragovi - najpristupačniji od svih. U trgovinama možete pronaći proizvode iz plastike svih boja i veličina. Oni su jeftin, oni izgledaju estetski, međutim, oni nisu jako veliki, tako da se pripremite za činjenicu da će se jednom u nekoliko godina takva mijeha morati promijeniti.
  • Betonski prag - Ovo je kapitalni proizvod koji pouzdano štiti stan u slučaju poplave. Sasvim je moguće napraviti takav prag. Pločica ili laminat obično se koristi kao završni premaz.

Članak o temi: Kako popraviti stare stolice s vlastitim rukama

Najpopularniji pragovi drva, metala, plastike i betona.

Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Demontaža starog praga

Ako planirate izgraditi novi prag koji ne "od nule", ali na mjestu starog, logično je pretpostaviti da je prag perrandirao vaše dobi mora biti rastavljena za početak. Budući da je prag prag, kako bi ga rastaviti, trebat će vam ozbiljne alate - mali otpad, čekić i hacksaw.

Počinjemo raditi s činjenicom da uz pomoć hakiranja pije ga sa strane i pažljivo uzeti srednji dio. Pokušajte to učiniti što je moguće bliže, tako da ne oštetite vrata ili kapu. Zatim, uz pomoć otpadnog i čekića uklonite ono što je ostalo od praga.

Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Pripremni rad i potrebni alati

Da bi se polaganje praga u kupaonici prošlo glatko i rezultat rada, majstor je ostao bez fizičkih ozljeda, morat ćete se dobro opremiti.

Pripremite radnu odjeću, zatvaranje ruku i nogu i cipele (onaj koji nije jadan), stavite glavu kapu ili zavoj. Zaštita očiju s posebnim naočalama koje graditelji koriste. Rad u rukavicama.

Trebat će vam i sljedeći alati:

  • spremnik u kojem će se zalijepiti pločica;
  • Pravilo;
  • razina izgradnje;
  • nazubljena lopatica;
  • Gumena lopatica;
  • obična lopatica;
  • Perforator i bugarski s mlaznicom dizajniran za porculan posao.

Prije početka rada treba pripremiti sve potrebne materijale. Prije svega, izmjerite mjerenja i izrežite pločicu na komadiće željene veličine. Za trim, prag je najprikladniji za porculanske kamene boje iste boje kao i pod u kupaonici ili u hodniku. Zatim, vođen uputama, miješajte ljepilo pločica. Prema konzistenciji, dobivena masa bi trebala biti homogena, slična tekućini kiselo vrhnje.

Potpunimo preliminarni rad na pripremi Zaklade: Očistimo je od prašine i prljavštine, obrađenog pored.

Članak o temi: Kako promovirati kuglicu

Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Faze rada

Na pripremljenoj betonskoj osnovi potrebno je formirati pragove. Neka budemo s estrihinom.

Slijed rada:

  1. Prvo morate napraviti drvene strane, koje će poslužiti kao ograničitelji za cementni žbuku, a istovremeno stvaraju oblik budućeg praga.
  2. Da bi se estrih ne drži drvene daske, okrenite ih svojim celofom.
  3. Zatim je izlio rezultirajuću smjesu cementa i raširilo pravilo odozgo.
  4. Prilagodite visinu praga pomoću razine konstrukcije.
  5. Zatim morate čekati potpuno sušenje estriha. Može potrajati nekoliko dana tijekom kojeg se beton mora periodično navlažiti kako bi se spriječilo pojavu pukotina.
  6. Nakon što je smjesa suha i stvrdnjavanje, uklanjamo dasku i mi čistimo prag, pokušavajući to učiniti površinom što je moguće glatko.
  7. Prag zemlje sa svih strana.

Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Sljedeći korak će biti obloge porculanske pločice:

  1. Primjenjujemo ljepilo na pločicu s kormilom, primjenjujemo ga na bazu i pritisnite nekoliko sekundi.
  2. Udaljenost između pločica poravnati s posebnim plastičnim križevima. Ne zaboravite koristiti razinu izgradnje!
  3. Po završetku styling rada obrađujemo šavove fugiranja u ton. Preporučljivo je koristiti gumenu lopaticu za to, a višak smjese se uklanja spajanje pjene.

Snaga konačnog dizajna testirana je jednostavnom - zvuk bi trebao biti isti svugdje. Ako na određenim mjestima, udarci zvuče poziv, to znači da nije uspio izbjeći formiranje šupljina i pločica iznad njih može brzo puknuti.

Odabir i ugradnja praga u kupaonici

Čitaj više