Papirna pozadina pod slikanjem: Koja se koristi boja

Anonim

Unatoč pojavu svih novih i novih vrsta završnih premaza, papirnate pozadine ostaju prilično popularno dizajnsko rješenje. Točka nije samo u njihovoj relativno niskoj cijeni i ekološkoj prijateljstvu. Oni su dobri i činjenica da je teksturirana i gusta, maskiramo male površinske defekte. Odabirom ove opcije uštedite se od potrebe za promjenom pokrivenosti zidova kad god želite promijeniti glavnu boju unutrašnjosti.

Papirna pozadina pod slikanjem: Koja se koristi boja

Brzo unutarnje ažuriranje

Je li moguće obojiti komad papira? Odgovaramo: ne možete slikati sve pozadine, već samo one na kojima postoji voda odbijanja premaz.

Kada kupujete, svakako pronađite informacije o pakiranju o tome je li ovaj proizvod namijenjen slikanju.

Ponekad su izrađeni od apelud papira, a oni nisu nužno obojani. Istina, u ovom slučaju postoji rizik da će zglobovi biti vidljivi. Osim toga, boja čini papir jačim i otpornim na zagađenje.

Pozadina vrste slikanja

Ove pozadine su obično uobičajene od dva ili više slojeva.

Površinska tekstura se stvara na dva načina: utiskivanje i strukturiranje.

Script valjci se koriste za utiskivanje, koji se istiskuju na gornjem sloju specifičnog uzorka. Ako utiskivanje ima odnos (to jest, povremeno ponavljani element uzorka ili ornamenta), kada se držite, paneli se trebaju kombinirati tako da se dijelovi uzorka na spojevima podudaraju. Ne zahtijeva nikakav neprihvatljiv uzorak poravnanja.

Papirna pozadina pod slikanjem: Koja se koristi boja

Paleta pozadine

U strukturnom (strukturiranoj) pozadini između dva sloja papira, sloj drvenih vlakana (piljevina, čipsa) se postavljaju, na veličinu od kojih ovisi pogled i dubinu olakšanja. Oni ne zahtijevaju kompatibilnost crteža prilikom lijepljenja.

Ljepljiv

Pravila za oblaganje pozadine za standard slikanja:
  1. Pripremite površinu: uklonite stari premaz, ako je potrebno, poravnajte zid, žbuku ili izoštravanje, na poroznu snažno apsorbirajuću površinu za primjenu prajmera, pričekajte sušenje.
  2. Izmjerite i izrežite ploče željene duljine. Prilikom rezanja razmislite o mogućoj potrebi kombiniranja uzorka.
  3. Prije lijepljenja uz pomoć razine kako bi se na zid odredio strogo vertikalnu granicu iz kojeg početi raditi.
  4. Postoje tri opcije za primjenu ljepila: na tkaninu, na zidu, na tkanini i na zidu. Izbor ovisi o sastavu i težini pozadine - proizvođač obično označava opciju pakiranja aplikacije.
  5. Budući da se svi pozadini smatraju teškim, ljepilom za njih trebaju pokupiti prikladno.
  6. Krpe od tkanine treba pridružiti.
  7. Spojevi se ne smiju podudarati s kutovima sobe.
  8. Pozadina suha s normalnom, sobnom temperaturom, temperaturom. Nacrti su neprihvatljivi, kao neprihvatljivi i koriste dodatne izvore topline.

Članak o temi: kvarovi crpnih stanica i njihovo eliminacija

Korisni video:

Prikupite boju i nijansing

Za slikanje papira pozadine, primijenjene su različite vrste vodenih boja - akril, lateks, polivinil acetat. Češće nego drugi primjenjuju akrilnu boju - to je otpornije na vodu, a pozadine prekrivene ovom bojom mogu se obrisati mokrim spužvom.

Papirna pozadina pod slikanjem: Koja se koristi boja

Lijepa i praktična

Što treba zapamtiti tako da pokupite boju:

  • Ako kupite bijelu boju, u kojoj ćete dodati kel (najčešća opcija), trebate odmah izračunati potrebnu količinu boje i pasmine s marginom. Možete koristiti poseban uređaj za kaloriranje u trgovini - odaberite željenu boju, a uređaj će pripremiti pravo rješenje. Znajući brojčanika, uvijek kupujete boju željene nijanse.
  • Kada se suši, boja se može lagano mijenjati. Ako vam je potrebna strogo definirana nijansa, bolje je napraviti uzorak: obojite rezervni komad pozadina i pričekajte sušenje boje.

Bojanje papirnati papir

Neka jednostavna pravila pomoći će u slikanju pozadine:

  • Slika treba započeti tek nakon cjelovitog sušenja pozadine. Papir obično ne suši ne više od jednog dana, ali za potpuno povjerenje, stručnjaci preporučuju čekaju na dva ili tri dana.
  • Prije početka, morate ukloniti iz zidova utičnice, prekidače i druge stavke iznad glave koje su nepoželjne za mrlje. Odvojite dijelove poda i stropa za zatvaranje boju vrpce.
  • Boja se nanosi s četkom, valjkom (s hrpom) ili prskanjem.
  • Ako se planira koristiti različite boje za ukupni ton i za izbočeni reljef, onda je cijela površina prva obojen, a nakon sušenja se uzima kruti gumeni valjak za bojenje. Ovaj rad zahtijeva poznate vještine.

Papirna pozadina pod slikanjem: Koja se koristi boja

Valjak za slikanje pozadine

Ponekad papirnate pozadine za veću otpornost na vodu i vodu su pokriveni posebnim lakom. Ova opcija ima neke nedostatke. Na sjajnoj površini svi nedostaci su bolji vidljivi - nepravilnosti, mjehurići, zbog toga, laka se može primijeniti samo na besprijekorno glatke zidove. Osim toga, lakinski pozadini mogu se pomaknuti, pa ako se planira pokriti lak, boja zida treba biti strogo homogena. Bit će vrlo teško izbrisati ih - bit će potrebna posebna rješenja i alati.

Članak o temi: Opcije polaganja pločica - Metode i preporuke

Čitaj više