Kako napraviti vrata na valjcima rade to sami

Anonim

Ako se ne želite držati klasičnog stila u dizajnu interijera, možete pokušati napraviti promjene bez primjene suvremenih sredstava. Na primjer, stavite vrata na valjke umjesto uobičajenog. Uz njihovu pomoć, moguće je podijeliti sobu u teritorijalne zone. Razmislite o tome kako napraviti vrata na valjcima vlastitim rukama.

Kako napraviti vrata na valjcima rade to sami

Shema pravilnog ugradnje vrata na valjcima.

Rad na instalaciji ove vrste vrata je jednostavan. Ako želite instalirati vrata ove vrste u svoj dom, trebate znati o svim nijansama. Konačni izbor će se obaviti tek nakon što se upoznate s njima. Značajke struktura:

  1. Uz njihovu pomoć postiže se prostor u prostoriji.
  2. Jednostavan za korištenje.
  3. Ako volite svježi zrak, ne brinite se da se vrata otvaraju ili zatvaraju tijekom nacrta.
  4. Uz pravilnu skrb, mehanizam može raditi dugo vremena.
  5. Sposobnost automatizacije mehanizma.
  6. U nekim modelima ne postoje pragovi.
  7. Niska zvučna izolacija.
  8. Niska toplinska izolacija.
  9. Ograničena uporaba.
  10. Visoke cijene komponenti.
  11. Ograničen prostor pored vrata. U određenom radijusu, u blizini vrata ne mogu se smjestiti velike unutarnje stavke ili kućanskih aparata.

Pričvršćivanje gornjih valjaka kliznih vrata: 1 - valjka, 2 - profil, 3 - platno vrata, 4 - metalna obloga.

Vrata opremljena valjcima podijeljena su u nekoliko vrsta. Mogu se međusobno razlikovati i vanjskim i radnim mehanizmom. Ali svatko ima sličan dizajn. Sastoji se od:

  • vodiči;
  • Mehanizam valjaka;
  • Platna vrata.

Načelo rada je kako slijedi: Mehanizam je pričvršćen na list vrata, dok su vodiči fiksirani iznad vrata. Tada valjaka treba umetnuti u njih i pomicati kretanje platna duž vodilica. Svaka vrata mogu imati od 1 do 4 klizne mehanizme. Isto vrijedi i za vrata i vodilice.

Članak o toj temi: Dan vode grijanje s

Osim glavnog dizajna, vrata sadrže sekundarne elemente. Odnose se na dekorativni dio. To su PlatBorks, ručke i drugi priključci.

Ako govorimo o određenim vrstama vrata na valjcima, onda možete dodijeliti:

  • harmonika;
  • kupe;
  • kaskada;
  • vrata radijusa;
  • Višehlađena i pojedinačna vrata.

Kako odabrati pravu dodatnu opremu za vrata na valjcima

Kako napraviti vrata na valjcima rade to sami

Potrebni pribor za vrata na valjcima.

Za vrata na valjcima, obični priključci nisu prikladni. To je zbog njihovog dizajna. Ručke za njih su napravljene na takav način da su u potpunosti popraćene u platnu. Ovo načelo je potrebno kako bi se osigurao nesmetan unos proizvoda u posebnoj niši. Zaključavanje vrata na valjcima ima vertikalni sustav za upadanje.

Tipično, platno se prodaju zajedno s dodatnom opremom. Ali ona se ne uklapa u unutrašnjost. I mnogi vole da ga pokupite sami. Ali ovdje možete naići na problem. Nije svaka fitness volite savršeno se uklapaju. Bolje je odabrati u katalogu na serijskom broju. To vam može pomoći stručnjaku za trgovanje.

Kako su vrata opremljena valjkom?

Prije boravka na određenom mehanizmu, kao i odabir vodiča, morate odrediti koje parametre moraju imati.

Na primjer:

  • Materijal iz kojeg će se izvesti platno;
  • Koju vrstu želite imati kod kuće;
  • Koliko bi trebao biti.

Shema pričvršćivanja donjih valjaka kliznih vrata: 1 - valjak, 2 - profil, 3 - platno vrata.

Svaki sustav ima vlastitu težinu, a to se mora uzeti u obzir. Za svaki dizajn postoji njegova granica.

Savjet! Ako ste suočeni s problemom izbora, znajte da je dizajn od MDF-a i imati jedan krilca teži nekoliko puta manje od analog koji ima staklenu krilu. Za jednostavnu varijaciju možete odabrati jeftin i jednostavan mehanizam. A za drugu opciju potrebno je odabrati složeniji mehanizam dizajniran za veće opterećenje.

Članak na temu: Što učiniti: Kabinet ima krivulju kapute

Jednako važna uloga igra se izbor vodilica. Na primjer, ako se sustav kaskadnog tipa, vodilice se koriste opremljeni s dva žbuta. To je zbog činjenice da ova opcija mora imati par mehanizama valjaka. Dakle, individualni patua je potreban za svako plaćanje.

Kako bi se osigurala bolja stabilnost, na vratima, opremljena valjcima, zahtijeva ugradnju vodilica odozdo i odozgo. Ova opcija se primjenjuje na sustave na valjcima od staklenog materijala.

Korak-po-korak instalacija vrata s vlastitim rukama

Nakon što ste odredili vrstom vrata i kupili sve komponente, možete pokrenuti postupak instalacije.

Za početnike bolje je početi trenirati instalaciju s vrata opremljenim jednim krilom.

Ali za preostale opcije, ovaj proces je otprilike isti, tako da se može uzeti kao osnova.

Da biste instalirali vrata vlastitim rukama, trebat će vam:

Kako napraviti vrata na valjcima rade to sami

Dijagram vrata na valjcima.

  1. Nanesite oznaku na vodilice. Ovdje su ovdje dvije opcije. Prvo - izmjerite visinu koju platno vrata zauzimaju, u rasponu od poda i završavaju s otvorom. Prilagodite ovoj vrijednosti 2 cm i na rezultirajući broj, dodajte visinu gotovog rollarnog mehanizma zajedno s vodičem. Zatim napravite oznaku na zidu, povezujući oznaku u jednoj liniji.
  2. Drugi način je korištenje krpe za vrata kao razinu. Mora se pričvrstiti na otvaranje i vrh za crtanje oznake. Ali budite sigurni da dodate dodatak za to, koja uključuje visinu valjnog mehanizma i samog vodiča. Važno! Koristeći razinu zgrade, provjerite razinu horizontalne oznake. Mora se obaviti prije instaliranja vodiča. Na taj način uklanjate otkrivanje spontanih vrata.
  3. Nakon završetka oznake možete instalirati vodič. Njegovo se pričvršćivanje provodi na temelju osobnih preferencija. Neki radije koriste dowel, dok drugi primjenjuju drvo. Ne zaboravite napraviti kaznu od zida, inače će vrata dotaknuti platforma. Za vrata vrste kupe, vodilice trebaju biti fiksirani i na pod i na strop. Važno! Zapamtite da vodič treba prelaziti duljinu vrata dva puta i bolje dodati nekoliko centimetara ovoj veličini.
  4. Kada je instaliran vodič, možete umetnuti vijak unutar prijevoza valjnog mehanizma. Dakle, motorni mehanizam se spušta u vodilicu. Za vrata s jednim preklopom instaliran je dva valjka, za složenije vrata, na valjku se nanosi veća količina na svakom krilu. Na vrhu vrata prijenosa morate instalirati posebne zagrade. Oni se koriste za valjke. Njihov se brda izvodi s malom alinejom - oko 0,5 cm od ruba vrata.
  5. Ako koristite list vrata iz staklenog materijala, morate instalirati drugačiji pričvršćivač. Staklo je stegnuto između dva metalna držača. Zovu se noge. Estrih se izvodi pomoću vijaka. Staklena vrata također su instalirana s gornjim i donjim vodičima. Nakon instaliranja valjaka i zatvarača, platno se nalazi na mjestu. Vijci se primjenjuju na pričvršćivanje. Da biste sakrili otvor, primijenjene su platforma. A valjkasti mehanizam je skriven pomoću posebnih dasaka. Oni igraju dekorativnu funkciju. Na kraju instalacije, ostatak priključaka je fiksno.

Članak na temu: Je li vrijedno instalacije tuš u zahodu?

Dakle, proces instaliranja vrata na valjke može se provesti neovisno. Na kraju posla dobit ćete lijepa i moderna vrata koja će dugo vremena služiti.

Čitaj više