Instaliranje vrata ulaznog metala vlastitim rukama: upute, fotografija, video

Anonim

Instaliranje vrata ulaznog metala vlastitim rukama: upute, fotografija, video
Kada kupujete nova vrata, osoba ima izbor: povjeriti instaliranje stručnjaka (i platiti za ovaj iznos) ili uspostaviti ulazne metalne vrata sami (primili bonus za svoj rad u obliku tog suma u vašem džepu) ,

Nosite li se? Naravno, jer ne postoji ništa supersilo. Dovoljno je samo imati potrebne alate i jasne upute. I naravno, nitko ne otkaže zajednički um i par ruku koje se ne boje da će naporno raditi.

Pripremni rad

Instaliranje vrata ulaznog metala vlastitim rukama: upute, fotografija, video

Uzmite jednostavan primjer instaliranja ulaznih metala.

Situacija se često nalazi kada se postojeća vrata razlikuje od veličine stečenih standardnih vrata. U isto vrijeme, učinite otvor uvijek mnogo lakše nego da ga proširite. Stoga ima smisla pokupiti vrata s ovim trenutkom.

Koja je standardna širina vrata? Platnice vrata razlikuju se u širini u koracima od 100 mm u rasponu od 600 do 1000 mm. U tom slučaju, platno 600-800 mm koriste se za vrata skroom i ulazna vrata imaju širinu od 900 ili 1000 mm. To je zbog činjenice da se bilo koji namještaj standardne veličine treba lako držati kroz njih, kao i kućanskih aparata.

Dakle, naš otvaranje treba točno podesiti za veličinu vrata s kutijom na vratima.

Otvaranje možete smanjiti pomoću bijele silikatne opeke ili šljake. Može koristiti aerirano beton. I kako bi se povećao, ili perforator ili bugarski s dijamantnim diskom. Naravno, postoji specijalizirana tehnika za te svrhe, ali se koristi samo iskusni majstori.

Članak o temi: Primjena u unutrašnjosti pozadine marelice

Uz širinu vrata od 900 mm, otvor za to treba biti visine 2080 mm i širine 980. To je dovoljno da stavi kutiju i osigurati tehnološki jaz koji vam omogućuje poravnavanje vrata prilikom instaliranja. Kasnije će biti ispunjeno montažnom pjenom.

Instaliranje vrata ulaznog metala

Instaliranje vrata ulaznog metala vlastitim rukama: upute, fotografija, video

Pogodnije je instalirati vrata s asistentima. Jer samo vrata imaju mnogo težine. I to će biti mnogo lakše instalirati ga kada netko može podržati sve ako je potrebno.

Dakle, uz pomoć razine određuje se ispravan položaj vrata. Dok ih pomoćnik drži u pravom položaju, majstor označava mjesto pričvršćivača sidrenih vijaka. Snaga i pouzdanost vrata ovisit će o kvaliteti njihove instalacije. Iskusni stručnjaci izostavljaju oznaku i odmah počinju izbušiti rupe u kojima je umetnut sidro. S ovim pristupom slučaju, pomoćnik asistenta je praktički potreban.

Morate početi proces iz petlje. Oni su čvrsto stegnuti mehaničkim ključem. Tada možete ponoviti proces na suprotnoj strani Lutke. Ova operacija mora se razmotriti sa svu odgovornost, jer je to najteži i glavni dio instalacije.

Shimo- i toplinska izolacija ulaznih vrata

Instaliranje vrata ulaznog metala vlastitim rukama: upute, fotografija, video

Nakon što su vrata umetnuta, potrebno je osigurati izolaciju prostorije od nacrta i neželjene buke. Za to je prostor između kutije i otvora ispunjen montažnom pjenom. Postoje cilindri koji su opremljeni posebnom cijevi. Međutim, potrošnja materijala u ovom paketu je vrlo velika. Jednostavan pištolj za pjenu značajno će smanjiti prekoračenje montažne pjene. Izrađuje se specijalizirana ambalaža.

Preporučljivo je proizvesti kada zatvorena vrata. Jer pjena kada se širenje stvara neki pritisak koji može deformirati novi okvir vrata. Čak i ako je napravljen od metala.

Često postoje preporuke za zagrijavanje cilindara s pjenom u vrućoj vodi. Međutim, potrebno je zapamtiti da se s povećanjem temperature pjene u cilindru širi. A kada je temperatura navedena na paketu premašena, može stvoriti dovoljan pritisak tako da se sve oko njega ispostavi da se napuni pjenom nakon male, ali glasne "vezuviusne erupcije". Ako ne želite imati oko 50 ili više litara brtvila za pjenjenje, odlazite na sve četiri strane, a zatim slijedite upute za uporabu koju je odredio proizvođač.

Članak o toj temi: Žbukanje padina vrata: Faze rada

Dovoljno je na sobnoj temperaturi bušotine spremnika da ga protresi prije nanošenja.

Morate puknuti sve pukotine koje ima na strani i na vrhu vrata. Na dnu pjenastih rizika uništenih pod utjecajem opterećenja na prag na stalnom hodu. Stoga su praznine između poda i praga ugrađeni s cementnim mortom.

Pjena za potpuno sušenje je potrebno oko 6 sati. Stoga je za to vrijeme poželjno napustiti vrata u zatvorenom položaju i nemojte ga koristiti. Obitelj može posjetiti ovaj put, organizirati putovanje u kino ili šetnju u parku.

Podešavanje ulaznih vrata

Instaliranje vrata ulaznog metala vlastitim rukama: upute, fotografija, video

Nakon 6 sati isteklo, možete otvoriti vrata i prilagoditi ih. Ako su vaša vrata instalirana pozvana čarobnjaka, u pravilu, oni ne obavljaju prilagodbu nakon instalacije. Morat ćete napraviti poseban poziv. Čak i kada vrata rade na prvi pogled dobro, prilagodba još uvijek ne boli. Ova mala stvar će značajno proširiti vijek trajanja novim ulaznim vratima.

Čak i neresolutno biranje vrata prijenosa u odnosu na kutiju može negativno utjecati na stanje nadstrešnica i mehanizama za zaključavanje. Stoga, ako postoji želja da se proširi svoj životni vijek, morate se pobrinuti da je jaz po cijelom perimeru vrata je isti. U pravilu su proizvođači pričvršćeni na vrata šarki koja imaju funkciju podešavanja.

Svaka od tri petlje, koje drže vrata, ima tri trokuta vijaka. Imaju rupe za šesterokutni ključ. Na srednjem nadstrešnici morate opustiti sve vijke i na gornjoj i donji dvoje, koji se nalaze u međusobnoj.

Vidjet ćete gdje je veći razmak. Uz gornju prazninu, morate opustiti treći vijak gornje petlje, a na donjem jaz, odnosno, ispod.

U isto vrijeme, potrebno je regulirati jaz, koji se nalazi iz petlje. Kada je ispravno podešen, ostatak će rasti kao što bi trebao.

Članak o temi: Zidne svjetiljke za kupaonicu

Kada je jaz postavljen na željenu vrijednost, opušteni vijak je stegnut, nakon čega su preostali vijci zategnuti na gornjoj i donjoj petlji. Prosječna petlja je posljednji.

Instaliranje vrata ulaznog metala vlastitim rukama: upute, fotografija, video

Evo, možda, sve. Sada će vam vaša vrata vjerno poslužiti dugo.

Kako instalirati ulazne metalne vrata? Video

Čitaj više