Cork supstrat: laminat i recenzije, cork bitumen i stil, kako popraviti oblogu na pod, premaz

Anonim

Cork supstrat: laminat i recenzije, cork bitumen i stil, kako popraviti oblogu na pod, premaz

Cork supstrat je praktičan i funkcionalni proizvod Postoji ogroman skup podnih materijala. Među ovom sortom se posebno razlikuje laminatom. Nije skup i izgleda vrlo estetski. Međutim, kako bi se montirao takav podnica, najprije morate postaviti supstrat koji skriva svu neravnomjernost poda i povećava toplinsku izolaciju prostorije. Većina stručnjaka prepoznaje najbolji i siguran supstrat izrađen od prometnog zastoja. Koje vrste čep supstrati su predstavljene na građevinskim tržištima i koje prednosti koje posjeduju - čitati dalje.

Za koje se za laminaciju koristi čep supstrat

Laminat je jedan od najjeftinijih materijala. Njegov stil je tako jednostavno da čak i pridošlica u području završnih djela može se nositi s njom. Međutim, da je takav premaz vam dugi niz godina služi, pluta ili sintetička supstrata je posipana između njega i pod.

Cork supstrat: laminat i recenzije, cork bitumen i stil, kako popraviti oblogu na pod, premaz

Zahvaljujući cork supstratu, možete značajno poboljšati operativna svojstva laminata i proširiti servisni život

Funkcije koje izvode Cork supstrat:

  • Povećava sve tehničke karakteristike laminata;
  • Eliminira sve male nepravilnosti podnih baza koje su previše beznačajne da ponovno sipaju pod;
  • Štiti mjesta pričvršćivanja dijelova laminata iz prašine prisutnih na betonskom polju;
  • Prilikom postavljanja laminata s plutajućom metodom postaje rezni element;
  • Ima neke hidroizolacije, sprječavajući unutarnju stranu laminata od oteklina;
  • Doprinosi činjenici da je opterećenje na podu ravnomjerno raspoređen u svim njegovim dijelovima;
  • Zahvaljujući supstratu, laminat ne škripa i ne hoda tijekom rada.

Sva ta svojstva su vrlo važna za laminat, jer zahvaljujući njoj, popravak će trajati mnogo duže. Ako ne pričvrstite takav premaz na pod, onda riskirate pribavu neprikladne površine.

Članak na temu: Popravak drvenih prozora s dvostrukim prozorima s vlastitim rukama (fotografija i video)

Srećom, pronađite cork supstrat nije problem. Na svjetskim tržištima postoje materijali različitih proizvođača, takve tvrtke su posebno popularne kao; Egen, Cezar i Cork 4U.

Prednosti i nedostaci plug supstrata

Postoji veliki broj vrsta podova pod laminatom. Najpopularniji profesionalci smatraju oblogom iz prometne gužve. Također je podijeljena na nekoliko vrsta i ima nenadmašne tehnološke karakteristike.

Cork supstrat: laminat i recenzije, cork bitumen i stil, kako popraviti oblogu na pod, premaz

Među prednostima supstrata iz prometni gužva vrijedi spomenuti dobru toplinsku izolaciju i zvučnu izolacijske kvalitete

Prednosti Cork supstrata:

  1. Korčka legla se sastoji isključivo prirodnih materijala. Zbog tog sastava, može se smatrati apsolutno ekološkim i sigurnim za zdravlje. Također u korist takvog materijala, njegova ne-toksičnost i hipoallergenia govore.
  2. Unatoč činjenici da se supstrata cijevi sastoji od prirodnih materijala, zbog liječenja antiseptičkim sredstvima, ne boji se bilo kakvih gljivica, ni plijesni, nema insekata s glodavcima. Zato ga može staviti ne samo u kuhinji i hodniku, nego iu dječjoj sobi.
  3. Takvo podove je prilično gusta i jaka i može izdržati visoka opterećenja.
  4. Zaustavite kotrnu oblogu je vrlo jednostavna. Moći ćete ga instalirati vlastitim rukama bez pomoći stručnjaka.
  5. Usluga vijek trajanja cork supstrat je toliko velik da ostaje u dobrom stanju čak i nakon potpunog trošenja laminata.
  6. Ova podova ne gubi s vremenom svojih svojstava i ne mijenja se u veličini.
  7. Možete popraviti podlogu iz cijevi samo, jer ima dovoljno malu težinu.
  8. Ima izvrsnu toplinsku izolaciju i zvučnu izolaciju, a također ima antistatički učinak.
  9. Podovi iz prometnog zastoja je pajor-zaštitni materijal.

Takve izvrsne karakteristike jedva mogu pohvaliti drugim supstratima. Međutim, kao i svi materijali, pluta krevet ima svoje nedostatke.

Članak na temu: Božićne igračke to čine sami

Core Cork supstrat:

  1. Jedan od najvećih nedostataka Cork supstrat je visoka cijena. Međutim, cijena ovog materijala isplati dugi vijek trajanja.
  2. Podloge iz prometnih gužvi su slabo tolerirani. Ne mogu se koristiti u sobama s takvom karakteristikom, bez dodatne hidroizolacije.
  3. Činjenica da je cork materijal ima dobru toplinsku izolaciju također je nedostatak. Uostalom, zbog loše toplinske vodljivosti, ne može se koristiti za podove električnim grijanjem.

Cork supstrat ima masu pozitivnih karakteristika, s relativno malim brojem nedostataka. Odaberite ga, i on će vam uvelike služiti dugi niz godina.

Uzorci i bitumen-cork supstrati i druge vrste

Cork supstrat je izvrstan materijal koji se može liječiti pod laminatom. Takvi letjelice su podijeljeni u nekoliko vrsta, zbog čega možete odabrati opciju koja odgovara vašim potrebama.

Cork supstrat: laminat i recenzije, cork bitumen i stil, kako popraviti oblogu na pod, premaz

Proportne podloge mogu se razlikovati u debljini, boji i kvaliteti

Cork supstrat može se držati i na plonje i na betonu. U prvom slučaju, svojstva toplinske izolacije ovog materijala bit će nešto viša.

Tehnička pluta se izrađuje isključivo od prirodnih materijala. To je hipoalergengen, otporan na toplinu i netoksičan. Međutim, ne može se liječiti u sobama s visokom vlagom, i ako je vlažna soba ispod vas, onda ćete morati podići film ispod utikača.

Supstrat uzorka se proizvodi s dodatkom gume. Ne boji se vlage, tako da se može koristiti za prostorije s visokom vlagom. Još jedna prednost takvog materijala je da je dobro rastegnut i može se držati na drvenim podovima.

Bitumen-cork supstrat je izrađen od materijala koji je prekriven bitumenom pomiješan s čipom iz cijevi. Stvara izvrsnu hidroizolaciju. Nažalost, bitumen-cork podovi nema sigurnost požara, tako da nije prikladna za uporabu u stambenim prostorijama.

Cork podovi imaju izvrsne kvalitete. Svaka vrsta ovog materijala ima dodatne karakteristike. Bituminoznih i gumena čep supstrata stoje malo skuplje.

Članak o temi: Falish Windows: Značajke, pravila proizvodnje

Cork supstrat: recenzije

Recenzije o Cork supstrate su uglavnom dobri. To je u velikoj mjeri superiorniji od legla od drugih materijala. Međutim, neki nisu zadovoljni svojom visokom cijenom.

Neki dizajneri koriste tehničku kotrnu podlogu kao zidni ukras. U unutrašnjosti, takav prijem izgleda vrlo neobično i ekološki prihvatljivo.

Cork supstrat: laminat i recenzije, cork bitumen i stil, kako popraviti oblogu na pod, premaz

Zahvaljujući praktičnosti i maloj cijeni o Cork supstratu, često se govori pozitivan način.

Podloge iz prometnih gužvi kao apsolutno svi. Broj njihovih prednosti vidljivo je golim okom, a visoka cijena s kamatom isplati se tijekom godina rada.

Recenzije Cork supstrate:

  1. Prije nekoliko godina sam popravio u kući. Laminat je korišten kao pod, i nakon čitanja puno povratnih informacija odabralo je trim iz prometnog zastoja. Do sada nisam požalio. Cork supstrat je prekrasan i bezopasan materijal koji odgovara svim karakteristikama. (Oleg, tver)
  2. Naravno, cork supstrat ima neke prednosti u odnosu na druge materijale, ali je njegova visoka cijena neopravdana. Što se tiče mene, to će biti jeftinije koristiti borove podove. (Milena, Arkhangelsk)
  3. Već dugi niz godina radim popravak, i savjetujem svim vašim klijentima točno cork supstrat. Nakon nekoliko godina rada, njegova cijena se isplati. Bolje je provesti vrijeme jednom, ali kako bi bili sigurni da završni materijali neće negativno utjecati na vaše zdravlje. (Andrey, Odessa)

Sudeći po recenzije, možemo reći da je cork supstrat je savršen pod ispod laminata. To je ekološki prihvatljiv i ima masu drugih pozitivnih karakteristika.

Vrste čep supstrata (video)

Cork supstrat je čelik između laminata i osnovnog poda. Poboljšava sve karakteristike poda, a istovremeno je apsolutno sigurno za zdravlje. Upotrijebite takav materijal da biste završili podove u vašem domu, a vaš će popravak trajati mnogo godina!

Čitaj više