Kako spojiti vodu iz kotla - korak-po-korak instrukcija

Anonim

Kako spojiti vodu iz kotla - korak-po-korak instrukcija

Da biste osigurali stan ili kuću tople vode, često se ugrađuje kotler. Za vijek trajanja grijača u velikoj mjeri utječe na vodu iz slavine. Ako se podigne njegova krutost, a mnogi aditiva zagađivanja, unutar kotla bit će prekriveno vrištem. Preventivni slom zbog viška akumulacije razmjera je čišćenje kotla iznutra. Spajanje vode najmanje jednom godišnje, spriječit ćete kontaminaciju uređaja i višak formiranja razmjera.

Također, odvod vode iz kotla izvodi se u slučaju kada se u zimskom vremenu kuća neće koristiti, a voda unutar vodoopskrbnog sustava može zamrznuti. Iskusni stručnjak zna kako kompetentno i brzo ispustiti vodu iz instrumenta grijanja. Ali je li moguće sami ispuniti takav postupak? Da, ako to shvatite u procesu detaljnije.

Slučajeva pri ispuštanju vode

  • Često se odvod vode iz kotla provodi ako se uređaj može popraviti ili očistiti. Uređaj oslobođen od vode je mnogo manje, tako da će biti lakše demontirati. Svaki popravak s grijačima vode provodi samo sa suhim spremnicima, tako da ako postoji demontaže tan ili senzora, također se mora spojiti i voda.
  • Također, osim zadatka, očistite deset i unutarnju površinu spremnika, voda se iscrpi u slučaju nepravilne uporabe uređaja. Na primjer, kada se kotao nalazi u seoskoj kući, gdje vlasnici dolaze samo na ljetnim praznicima ili vikendom, a zimi će jedinica ostati u ne-grijanim uvjetima. U ovom primjeru, voda se zasigurno spaja, jer postoji rizik da, s jednostavnim kotlom, temperatura okoline će biti ispod + 5 stupnjeva, tj. Rizici rashladnog sredstva zamrznute, što može uzrokovati prekid spremnika.
  • Također, potreba za ispuštanjem vode često je motivirana pojavom neugodnog mirisa vode koji dolazi s uređaja. Uzrok takvog mirisa može biti dugoročni kotao, kada je ispunjen vodom ili prekidima u dovodu vode, kada kontaminirana voda ulazi u cijevi s mnogo nečistoća.

Kako spojiti vodu iz kotla - korak-po-korak instrukcija

Slučajeva kada se voda ne može spojiti

Razmotrite slučajeve kada ne smijete spojiti kotlu vodu:
  • Ako trebate isključiti kotla u nekom razdoblju, ali ne postoje niske temperature tijekom praznog hoda, ne vrijedi spajati vodu iz agregata. Ostavite vodu u spremniku, zaštitite grijač od rane korozije. Osim toga, ako vas nakon povratka, zaboravljate, uključite devastirani uređaj, a zatim rizik poziva vatru.
  • Kada je bojler bio isključen u određeno vrijeme, a unutar stagnantne vode postaje glup i neugodan miris, nema posebne potrebe za spojem. Da biste ažurirali vodu, dovoljno je samo zabiti nekoliko puta u kotlu. Takvo "ispiranje" spremnika se preporučuje redovito, prolazi kroz uređaj oko 100 litara hladne vode svakih 2-3 mjeseca.
  • Nemoguće je sami isprazniti vodu ako se jamstvo još uvijek primjenjuje na uređaj. Ako uskoro trebate kontaktirati uslugu za popravak ili održavanje, jamstvo se smatra nevažećim, čim se otkriju tragovi vaših neovisnih akcija. Ako je potrebno odvod vode kako bi se uklonilo lom, bolje je odmah nazvati čarobnjaka. Dolazak u vašu kuću, sami stručnjaci će ispuniti sve što vam je potrebno.

Članak o temi: Kako samostalno odabrati zavjese za hodnik?

Također se ne preporuča za odvođenje vode iz grijača takvo. Ako ste samo htjeli gledati spremnik iznutra bez ikakvih posebnih potreba, proveo je "trening" za budućnost ili isprazniti uređaj je neplaniran, bolje je da se suzdržite. Uz kućanske aparate, manipulacija treba provoditi samo s određenom svrhom.

Obavezni alati

Da biste proveli postupak za ispuštanje vode iz kotla, morate koristiti:

  • razvodom ili vitkom talova;
  • crijevo za odvod;
  • Odvijači (križ i uobičajeni)
  • Šesterokut.

Ključ treba odabrati, uzimajući u obzir matice, zagrizne ventile.

Kako spojiti vodu iz kotla - korak-po-korak instrukcija

Uputa korak po korak

Budući da kotler radi s visokim tlakom na uređaj, ne zaustavlja se dovođenje hladne vode i otvaranje dizalice tople vode. Odmah ćete razumjeti zašto, kada vidite, koji načelo radi grijač vode.

Pogledajte kotla i primijetit ćete da su dvije cijevi povezane s uređajem:

  • Jedan od njih (obično desno) je mlaznica kroz koju se unosi voda. Budući da kroz hladnu vodu prolazi kroz njega, tada se ta cijev obično označava plava. Ima zaštitni ventil s ventilom koji vam omogućuje da promijenite tlak vode, kao i sprečavanje protoka zagrijane vode natrag u vodovodne mreže.
  • Kroz drugu mlaznicu, obično označena crvenom bojom, grijana voda dolazi od uređaja do mješalice. Kada zaštitni ventil nije pokriven cijevi za napajanje istovremeno s dovodom tople vode u mikser, hladna voda ponovno ispunjava spremnik. Upravo zato zato ocijedite vodu svakako pokriti protok hladne vode.

Prvi važni učinci trebaju isključiti uređaj iz napajanja. Svi električni uređaji se popravljaju tek nakon što je potpuna de-energizacija važno pravilo. Kada ste isključili električnu energiju, deset će zaustaviti svoj rad i voda će se postupno hladiti. Nemoguće je odvoditi kipuću vodu, tako da je najbolje isključiti uređaj od struje u večernjim satima, planiranje odvoda vode ujutro kada je temperatura vode sigurna.

Članak na temu: Kako napraviti različite stolice vlastitim rukama

Ujutro nakon preklapanja vodoopskrbe na zaštitnom ventilu (tako da nećete dati ponovno zatvaranje vode u spremnik) otvorenu točku vodu na slavinu i pričekajte dok se kapacitet grijača ne bude prazan. Ventil tople vode na mješalici trebao bi ostati otvoren dok voda ne prestane tepiti.

Sljedeća radnja bit će spojena na crijevni uređaj, koji će uzeti vodu u kanalizaciju. Ovaj crijevo mora biti pričvršćen na ispusnu cijev. U nekim modelima nema takve mlaznice, zatim tijekom njihove veze preko zaštitnog ventila hladne cijevi, montiran je tee. U ovom tee, jedan od izlaza se koristi za montiranje ventila s konvencionalnom dizalicom ili odvodnom mlaznicom. Ova se dizalica otvara na kraju odvoda kako bi se riješio posljednjih ostataka vode.

Kako spojiti vodu iz kotla - korak-po-korak instrukcija

Kako spojiti vodu iz kotla - korak-po-korak instrukcija

Kako iscrpiti vodu kada je slom, ako je kotao još uvijek na jamstvu

Ako jamstveno razdoblje za uređaj još nije isteklo, nemoguće je izvršiti drenažu vode tijekom njegovog sloma.

Trebali biste kontaktirati tvrtku koja vam je prodala kotlar i instaliranje uređaja kod kuće.

Dakle, da nema poteškoća s definicijom odgovornog za popravke jamstva, bolje je naručiti instalaciju kotla u istu tvrtku u kojoj se uređaj kupuje.

U svakom slučaju, kako bi se zakazao ili popravio grijač vode pod jamstvom, nazovite stručnjake koji se bave instalacijom kotla. Rad na šljivama vode i popravak se provodi na mjestu ugradnje.

Srezvani stručnjaci pregledavaju uređaj (da li je fizički oštećen) i eliminirati slom. Ako posao zahtijeva demontažu grijača i ispuštanje vode, čarobnjaci će biti angažirani u tome, i možete odvoditi vodu s uređaja samo kad je jamstveno razdoblje završeno. Međutim, ne zaboravite pokriti ventil prije Posjeta za servisera da prestane polagati hladnu vodu na uređaj, kao i onemogućiti uređaj iz mreže.

Članak na temu: Drveno mljevenje: Kako mljeti vrpcu

Kako se riješiti neugodnog mirisa vode

Uzrok takvog mirisa je vodikov sulfid, koji može pasti u kotla s vodom koji dolazi iz cjelokupnog vodoopskrbnog sustava. Također, neugodan miris dobiva vodu dugo vremena u kotlu kada ga nije koristio, na primjer, ako su vlasnici ostali. Drugi razlog može se nazvati željom vlasnika grijača da uštede kada smanji temperaturu grijanja. Uređaj zagrijava vodu na 35-45 stupnjeva, ali takav temperaturni režim doprinosi razvoju mikroorganizama koji dodjeljuju vodikov sulfid u vodi.

Da biste dobili osloboditi od vode, koji stagnira, nije potrebno izvesti iz uređaja, dovoljno je napuniti kotla novom hladnom vodom nekoliko puta.

Kada voda dolazi do vas ima štetne nečistoće, preporuča se isprazniti kotla na bilo koji jednostavan i ponovno ga puniti vodom, uključiti maksimalni način temperature.

Također da biste dobili osloboditi od neugodnog mirisa dolazne vode iz bojlera, moguće je tretirati njegove zidove s 9% tablicom ocat. Potpuno ispustite vodu s uređaja i stavite deset u octu.

Ne zaboravite na svoju obranu - koristite rukavice, naočale i duge rukave.

Pričvršćivanje ručnog tkanine na dugi štap, navlažite ga u octu i obrišite zidove spremnika iznutra nekoliko puta. Nakon pola sata, provedite istu manipulaciju, samo rukovati zidovima ne octom, već s hladnom vodom.

Savjeti za ispravan rad kotla

Da bi vam kotler mogao zadovoljiti s njegovim radom za dugo vremena, poštujte niz nekompliciranih pravila:

  1. Svaka manipulacije treba provesti tek nakon isključivanja kotla iz mreže.
  2. Kada idete smanjiti vodu iz kotla ili izvesti druge zadatke, naučite upute i preporuke proizvođača.
  3. Prije nego što se uključite grijač, svakako možete omogućiti da je voda prisutna u spremniku.
  4. Redovito čistite kotao 1-2 puta godišnje.

Čitaj više