Pravilno polaganje laminata na vratima

Anonim

Radovi na polaganju ovog materijala su vrlo jednostavni i razumljivi. Dijelovi materijala stavljaju se na nacrt poda, tako da se onaj koji nikada nije bio angažiran u nikada ne može se nositi s tim. No, u tom procesu postoje neke poteškoće njegovog stila, komplicira se zglobovima, kutovima, otvorima, potrebno je znati neka pravila kao složeni materijal na takvim mjestima. Polaganje laminata na vratima ima svoje nijanse.

Pravilno polaganje laminata na vratima

Shema laminata.

Instrumenti:

  • linija (metal, drvena), olovka;
  • Metalni, drvene ili gumene čekiće;
  • Predmet vrste oštrica za instalaciju, bušilicu, ručni ili električni vidio, vidio na metalu (prikladan je za rezanje laminata);
  • Bar, oni će kompakvati zglobove panela;
  • čepovi za popravak praznina;
  • Papir od filca, polietilenskog filma, adhezivnog sastava (PVA).

U svakom slučaju, rad se obavlja ova faza:

  • Priprema alata, materijala;
  • proizvod mjerenja, uzimajući u obzir moguće promjene u materijalu;
  • Priprema otvaranja vrata;
  • materijal za rezanje;
  • Polaganje.

Karakteristike samog procesa

Pravilno polaganje laminata na vratima

Dijagram laminatne strukture.

Najčešće se pojaviti poteškoće prilikom postavljanja laminata u blizini vrata, na vratima, sličnim mjestima. Prvo što treba učiniti u ovom slučaju je mjerenje jaza od podne ravnine na vratima.

Za to morate znati neke nijanse. Njegova veličina mora biti manja od 10 mm. Bitno je jer nakon montaže materijala dizajna vrata, platno bi se trebalo slobodno kretati. Ako je potrebno, možete promijeniti visinu vrata.

Prije rada s laminatom provjerite je li prikladna osnova na kojoj je fiksirana pod njegovom polaganjem. Baza bi trebala biti čak, uvjeti vlage prikladne (za ploče od strane vlastitih ploča). Pod se može sastojati od gore spomenutih ploča, pogodne su za montažu, također stavite staru prevlaku, bešavnu bazu od cementa, keramičke pločice, bazu drveta.

Članak o temi: Zanimljive stvari za dom rade sami

Pravilno polaganje laminata na vratima

Mogućnosti polaganja laminata.

Tepisi poljoprivrednici - Mobile, Soft Base, tako neprikladni za polaganje laminata. Ako jest, potpuno je uklonjen prije polaganja materijala. Kselolitni pod također nije prikladan, jer ima veću preostalu vlagu.

Prije posla, temelj je pažljivo pripremljena. Materijal se mora staviti na čistu površinu, mora biti glatka, stalak, suha. Male deformacije se eliminiraju, jer ovo nalazi se obloge.

Ravnina nacrta poda podliježe mljevenju i pljuvanju, ako je njegova nagiba veća od 3 mm na 1 m. Za polaganje laminata na pločama nužno su poravnati ako se ne može učiniti, zatim deformirana zamjena. Ako se baza sastoji od parketnih ploča, materijal se nalazi u istom smjeru kao i oni.

Laminat se stavlja na posebno pripremljenu podlogu. Koristi se polietilenski film, to će ga zaštititi od vlage i krade do površine baze. Ako je materijal postavljen na grijanu bazu, potreban je film.

Pravilno polaganje laminata na vratima

Laminat polaganje dijagrama u blizini vrata.

Dodatna toplinska izolacija osigurava ploče ploče, osigurat će dobru izolaciju buke. Montirani i sustav apsorpcije buke, za to se koristi karton s posebnim reljefom. Nalazi se u nekoliko slojeva i povezan bilateralnim viskijem.

Treba imati na umu da materijal nakon polaganja ima svojstva smanjiti i proširiti. Zidovi izvanredne na temelju elemenata trebaju biti s jazom najmanje 1-1,5 cm na 1 m. Dok se radi s materijalom, utikači su tamo napravljeni, oni se uklanjaju nakon kraja polaganja.

Ako se materijal koristi u obliku panela za sobu, čije dimenzije su veće od 8x12 m, osiguravaju udaljenost vrednovanja, njezina veličina nije manja od 1 cm na 1 m. To je besplatno, osigurava promjenu u Materijalni dijelovi, uzet će se u obzir utjecaj vlage i temperaturne razlike.

Montirajte postolje samo na površinu zida, nemoguće je popraviti takav premaz u bazu.

Članak na temu: Avtokrolin - Učinite to sami

Polaganje laminata na vratima

Pravilno polaganje laminata na vratima

Polaganje laminata u blizini baterije.

Manipulacije s materijalom na ova i slična mjesta imaju poteškoća. Za rad na radu samostalno, bit će lakše osigurati da je osnova pripremljena. Sam materijal također bi trebao zadovoljiti takve zahtjeve. Laminatne ploče se drže na suhom mjestu.

Polaganje laminata ispod vrata može se provesti pomoću nekoliko metoda, postoje tri glavna: okomita, paralelna s zrakama svjetlosti, dijagonalno.

Prethodno izmjerite širinu sobe i posljednja traka materijala. Uz rezultat, ne više od 5 cm se režu ili vide obrnute materijalne ploče, potrebno je da se prve pruge podudaraju s najnovijom širinom.

Plinte se ne prešaju snažno na pod i fiksirani samo na zid, inače će kršiti sposobnost materijala da se promijeni zbog vanjskih uvjeta i deformirat će se, ispucati. Otvor je sastavljen s dekorativnim gredama, trakama, koji također imaju praktične funkcije.

Rad na vratima ima nijanse i poteškoće. Prije svega, potrebno je napraviti kutiju, platbu. Mjesto pragova za tranziciju je značajno na duljini prostorije više od 12 m, širina - 8 m da se sakrije šav zgloba uzeti profile proširenja namijenjeni za to. Proizvedeni su i prodaju u različitim bojama i nijansama, tako da ih nije moguće odabrati. Takvi ukrasni i funkcionalni elementi su vezani ne na materijal, već i do baze.

Kompenzacijski šav: značajke

To se radi na području vrata, a zatim skriva oblogu.

Instalacija laminatnih traka u otvor provodi se plutajuća metoda.

Pravilno polaganje laminata na vratima

Razlike razlike u brave tipa "Kliknite" i "brave".

Samo zglobovi obrađuju adhezivni sastav, u konačnici, monolitna pojedinačna ravnina izlazi, ne pričvršćena s bazom.

Ovo područje doživljava visoke opterećenja, čvrstoća kvačila mora biti maksimalna.

Postoje 3 načina za postavljanje materijala u otvorima:

  1. Leaf vrata se režu i podešavaju na debljini laminata laminata.

Članak o temi: Redukcija trosobnog stana u kući panela

Na dnu kutije su napravljeni kontigeli, paneli ubacuju u njih. Ovo je jednostavan i jednostavan način, potrebno je pažljivo izvesti, kao što možete pokvariti dizajn vrata, ako je skupo, onda je vrlo neugodno. Za propil možete koristiti hacksaw s malim zubima ili metalom. Dva s obje strane, ulaze u laminatnu ploču i fiksirani. Dužnosti su izrađene na vratima, pažljivo ih izmjere, jer neće biti druge prilike. Rezati mora biti uredan i polako tako da nema chipping i pucanja, snop kutija materijala.

  1. Drugi način je staviti laminat prije ugradnje vrata. To je optimalna opcija s dugoročnim remontama kada se planira ugradnja novih vrata. Prvo, materijal se prolivena, a zatim je postavljen dizajn vrata.
  2. Treći - eliminira vrata.

Paneli su rezani, tako da kada su instalirani, oni su osvijetljeni čvrsto i nedostaju utore. Potrebno ih je odrezati što je moguće preciznije, u kojem slučaju ne ulaze u vrata, nego se uklapaju na mjesto prijenosa vrata. Ovdje ne možete pratiti pravilo da laminirani premaz treba braniti za 5-10 mm od zida, budući da se širi ili se sužava pod djelovanjem medija, ali, s obzirom na male dimenzije otvaranja, u ovom slučaju će biti beznačajan.

Čitaj više