Kako napraviti japanska vrata to učiniti sami?

Anonim

Danas neki od vlasnika svojih apartmana odlaze od standarda i pokušavaju dizajnirati prostor za vrata na nov način. Da biste poboljšali unutrašnjost svoje sobe, možete početi s unutarnjim vratima. Sada su japanske unutarnje klizne particije vrlo moderne. Ovo je jedinstvena opcija koja ima ogromno mnogo prednosti. Ali ne znaju svi da možete napraviti takva klizna vrata vlastitim rukama.

Kako napraviti japanska vrata to učiniti sami?

Vrata u japanskom stilu praktične su ono što su lako otvoreni, nemojte slamati zglobove, spasiti mjesto i izgledati lijepo.

Kako napraviti i instalirati klizna vrata?

Ovi modeli imaju sljedeće prednosti:

  1. Spremite mjesto u apartmanu.
  2. Lako se otvoriti s kliznim mehanizmom.
  3. Nemojte zatvarati od nacrta.
  4. Prilično lijep izgled.
  5. Nemaju prag.

Tu su i njezine mane:

Kako napraviti japanska vrata to učiniti sami?

Vrste kliznih vrata.

  1. Pokazatelji niske zvučne izolacije.
  2. Trošak pribora i dvoraca su prilično visoki.
  3. U blizini vrata ne možete staviti namještaj.
  4. Možete staviti samo u apartman. Nemoguće je koristiti kao ulazna vrata.

Vaganje svih prednosti i kontra, prijeđite na proizvodnju japanskih vrata.

I učinite ih vrlo lako, samo trebate znati o tome što je klizna vrata i moći koristiti alate.

Alati, materijali i građevinske značajke

Japanska klizna vrata imaju različite sustave. Mogu se razlikovati izvana, ali sama dizajn uvijek ostaje standard i sastoji se od mehanizma koji uključuje valjke, vodilice i krpu vrata. Načelo operacije je također nepromijenjeno: valjkasti mehanizam je pričvršćen na list vrata, a kotači se voziju unutar vodilica. Fiksirani su iznad otvora. Također, ovaj dizajn uključuje ukrašavanje panela, priključaka, platforma i dotor.

Klizna vrata su poseban dizajn. Stoga je za ove modele potrebno ista neobična kondicija. Na primjer, ručka se sruši u zvona i ne "izlijepiti", kao i druge. Dvori su odabrani s vertikalnim snimkama. Ako nešto ne radi s odabirom fitinga, posavjetujte se s profesionalcima ovog slučaja.

Članak o temi: Proračun Mogućnosti za staklenike Učinite to sami

Da bismo napravili klizna vrata u japanskom stilu, trebat će nam alat kao što su:

Kako napraviti japanska vrata to učiniti sami?

Mehanizam za japanski vratara.

  • rulet;
  • stolarski ugljen;
  • razina;
  • bušilica, nesebičnost;
  • Alati za montažu i montažu.

Također će biti potrebni sljedeći materijali:

  • Bar;
  • Ploča ili drugi materijal;
  • zatvarači;
  • Planck vodič;
  • videozapisi;
  • Priključci (ručka vrata, brava).

Stručnjaci snažno preporučuju korištenje samo visokokvalitetnih materijala, jer kvaliteta vrata instaliranih vlastitim rukama ovisi o tome.

Instalacija struktura

Dakle, počnimo proizvodnju naših vrata. Prije svega, trebate crtanje vrata koje ćete učiniti s vlastitim rukama. Da biste to učinili, morate ukloniti veličinu otvora i nacrtati na papir. Tada trebate odrediti širinu platna, trebala bi biti jednaka polovici njegove visine. I treće, odlučite koji materijal ćete proizvesti klizna vrata. Može biti plastika, štednjak vlaknastih ploča ili drugog materijala. Možda postoje stakleni umetci ili gluhi platno. Napravimo okvir vrata. Da biste to učinili, morate imati alate za montažu i montažu i drvo.

Dakle, da se okvir ne uđe, rad je bolji za proizvodnju na ravnoj površini.

Kako napraviti japanska vrata to učiniti sami?

Mehanizam za unutarnja japanska vrata s električnim pogonom.

Iz trake radimo kutiju. Kutići povezuju stolarsku komplet kako bi dobili ravno kutak. Stakleni element je umetnut unutar okvira, koji je fiksiran pomoću udaraca. Ako je to gluhonomjerna klizna vrata, onda je moguće koristiti ploču na ploču ili drvenu polja. Svježi gornji vodič na stropni dio uz pomoć samo-tapkanja i odvijača. I donji vodič jednostavno stavlja na pod na razini s gornjim vodičem.

Postavite na tkaninu s lijeve strane, na desnoj strani, vrhu i dnu valjaka. Zatim, napraviti klizna vrata vlastitim rukama, umetnite vrata na gornje i donje trake za vodilice i uz pomoć razine poravnati vertikalnost weba. Slavimo mjesto olovke donje daske. Uklonite platno od vrata i samo-ulozi su sigurni donji vodič. Možete i vrtjeti. Umetnite platno.

Članak o temi: Kako odabrati zavjese na pozadinu: dizajner savjete

Cijevi i dobros se skrivaju u otvaranju vrata i padina. Na kraju, i kapaju ručku vrata. Usput, potrebno je da su veličine panela više otvaranja oko 5 cm, a zatim neće biti pukotina. Zahvaljujući tome, klizna vrata će se čvrsto uklopiti i soba će biti topla. Ne zaboravite oko rubova tračnice kako biste umetnuli ograničenja kretanja vrata. I još uvijek možete ukrasiti platno s uzorcima ili samoljepljivim filmom.

Danas su klizna vrata u trgovinama prikazana u različitim opcijama i različitim cijenama. Ali, vođeni uputama stručnjaka, možete ih napraviti sami. Sretno ti!

Čitaj više