Tekuća svilene pozadine: alternativno rješenje za zidove sobe

Anonim

Prije nego što napravite rješenje za ljepilo svilene pozadine na zidovima vaše sobe, morate se barem upoznati s njihovim karakteristikama, a također saznati više o tome kako se pravilno primjenjuju na radnu površinu. Na primjer, treba napomenuti da osim osnovne vrste svilene pozadine - tekućine, postoje i krpe na temelju vinila ili papira, čiji je vanjski sloj izrađen od svile.

Tekuća svilene pozadine: alternativno rješenje za zidove sobe

Tekuća pozadina je lakoća i ljepota

Ako je sve jasno s valjanim vinilom ili papirnatom pozadinom, tada tekuće svilene tapete za zidove uzrokuju mnogo pitanja od onih koji nisu imali iskustva s njima. Ovaj materijal, u svom izgledu, nalik na dekorativnom žbuku, u suhom obliku je mala granula.

Tekuća svilene pozadine: alternativno rješenje za zidove sobe

Sadržaj paketa pretvorit će se u prekrasan premaz

U postupku priprave pripravka, uzgajaju se pomoću određene količine vode (ponekad - s dodatkom neke količine ljepila), miješaju se, a nakon nekog vremena spremni su se primjenjivati ​​na zid. Međutim, idemo sve u redu.

Silk tekuće pozadine: Karakteristike

Biti analogni dekorativne žbuke, ovaj materijal je prilično univerzalan. Njegova je upotreba moguća iu stambenim i trgovačkim, administrativnim i drugim javnim prostorijama. Brzi rast njihove popularnosti u posljednjih nekoliko godina može se objasniti ne samo niskom cijenom, već i prilično velikom popisom pozitivnih obilježja.

Tekuća svilene pozadine: alternativno rješenje za zidove sobe

Savršeno uskladiti s ostatkom interijera

Dakle, mogu se pripisati prednostima ove izvedbe interijera:

  1. Povećajte razinu zvučne izolacije u zatvorenom prostoru, pomažući ako postoje bučni susjedi. Poboljšati toplinsku izolaciju.
  2. Sakrij male štete na zidovima: čips, nepravilnosti itd.
  3. Nije štetno za ljudsko zdravlje i razlikuje se u čistoći okoliša, kao i antistatikati.
  4. Stvaranje potpuno glatke površine, nemajte šavove, za razliku od tradicionalnih platna.
  5. Različite s visokim održavanjem, kao i mogućnost primjene u zatvorenom prostoru s visokim razinama vlage (kuhinja, kupaonica itd.). Međutim, u takvim slučajevima preporučuju se obraditi ih s posebnim lakovima.
  6. Pogodno za primjenu ne samo na zidovima, već i na drugim površinama u sobi: niše, izbočine, lukovi itd.

Članak o temi: Debljina estriha za vodu bez vode: kako sipati toplinsko polje s vlastitim rukama

Zašto odabrati iu koje su sobe zalijepljene

Sve navedene prednosti imaju pozitivan učinak na izbor mnogih vlasnika stanova ili poslovnih prostora. Osim toga, želim spomenuti dodatne pluse.

  • Dakle, tekuće svilene tapete praktički ne blijede u sunce, savršeno se suočavaju s dugom izlaganjem izravnoj sunčevoj svjetlosti.
  • Osim toga, njihova uporaba u prostorijama s nekonvencionalnim i individualnim rasporedima, kao što su tavan i potkrovlje, a mjesta, itd. Bit će posebno prikladan.

Tekuća svilene pozadine: alternativno rješenje za zidove sobe

Ispravno primijenjeni premaz zadovoljava oko

Što se tiče njihove uporabe u raznim interijerima, onda, općenito, primjena svilenih pozadina je moguća u gotovo svakoj sobi apartmana, od kuhinje, dnevnog boravka i spavaće sobe i završava s dječjom prostorijom, hodnikom i kupaonicom (u ta područja koja ne padaju vode za prskanje). Činjenica je da je ovaj materijal savršeno u kombinaciji s bilo kojim drugim vrstama završnih obrada, namještenih, zavjesa, kućanskih predmeta i dekoracija. To stvara dodatne mogućnosti za stvaranje modernog i ekskluzivnog dizajna interijera.

Dobro je znati! Što se tiče proizvođača, domaće svilene ploče svilena žbuka (svilena žbuka) su među najpopularnijim na ruskom tržištu. Ova dekorativna ruska proizvodnja gipsa kombinira dostojnu kvalitetu i nisku cijenu.

Tekuća svilene pozadine: alternativno rješenje za zidove sobe

Tekuće pozadine su raznolike u teksturi

Kao što je već zabilježeno, tekuće svilene pozadine imaju povećanu razinu sigurnosti okoliša. To je zbog uporabe iznimno prirodnih komponenti u njihovom pripravku, kao što su kvarc, svilena vlakna, mineralna punila, kao i sve vrste aditiva koji izvode dekorativnu funkciju i određuju teksturu i boju materijala. Stoga, ako odlučite primijeniti ovaj završni sastav na zidove soba, onda čak i najjednostavniji i najmoderniji apartman, na primjer, u Hruščovom, može preoblikovati izvan prepoznavanja. A o tome kako primijeniti svilene pozadine, razgovarat ćemo u sljedećem odjeljku.

Članak o toj temi: Upute za analizu spremnika za odvod spremnika

Kako glupiti svilene pozadine: pravila primjene

Posebno atraktivna prednost svilenih pozadina prije tradicionalnih kolega je nedostatak šavova i glatkih zidova. Osim toga, pozitivna točka može se nazvati činjenicom da u usporedbi s valjanim tkaninama, prilikom primjene svilenih pozadina, nema potrebe da se pokupi uzorak i uzorak koji često isporučujemo puno "glavobolje" kada se držite.

Tekuća svilene pozadine: alternativno rješenje za zidove sobe

Primjenjuju se s pokretom svjetlosti

Gotovo bilo koji popravak, bilo da je riječ o promjeni interijera u već cijenjenom stanu ili zgradi kuće u novoj zgradi, povezana je s problemom poravnanja zidova. U našem slučaju, ovaj problem je riješen gotovo sam, budući da ovaj premaz ispunjava sve rupe, ogrebotine, čips i nepravilnosti. Primjena dekorativnog žbuke neće uzrokovati probleme s gotovo bilo kojom osobom, čak i ne imati iskustva o provedbi izgradnje i popravka rada. Svaki paket uključuje detaljnu uputu, koja opisuje proces pripreme i primjenu ukrasa na zid sobe.

Za veću jasnoću odlučili smo vam preporučiti dodatne video upute o tome kako pravilno primijeniti dekorativnu žbuku (svilene tekuće pozadine) svileni majstor.

Jednostavan za popravak čini ovaj materijal s vrijednim konkurentima dobro poznate antifantalne pozadine od mačaka. Naravno, tekuće svilene pozadine podliježu oštećenju kandžara kućnih ljubimaca. Međutim, njihov se popravak vrši vrlo brzo, a njegov rezultat će biti takav da nećete primijetiti razliku. Također dodaje plus u uvjetnu "prase banku" ovog prekrasnog premaza kada se uspoređuje s tradicionalnim platnama.

Zidovi svile tkanine

Za razliku od svojih analoga, više nalik gipsa, tkivno svilene tapete su tradicionalnije u svojoj konfiguraciji. Oni su dobro poznati svi poznati rolls. Osnova tih platna može biti papir ili phliselin. U isto vrijeme, vanjski dekorativni sloj se izvodi iz viskoze, s nekim dodatkom svile. Odlikuje se izvrsnim izgledom koji može urediti bilo koju sobu.

Članak na temu: Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Kao i za lijepljenje. U svojim vijećima i recenzijama, iskusni profesionalci preporučuju pred-proces površine zida s prajmerima ili lagano razrijeđenim sastava ljepila. Točno će zalijepiti tkivno pozadinu na metodi pristupa, jer kada plače bljeskove, izgled zida će se značajno pogoršati zbog značajne debljine listova.

Kao adhezija, možete odabrati gotovo bilo koju opciju posebno dizajniran da se drži "teška pozadina".

Osim toga, potrebno je biti pažljivo i odmah poravnati formirane nepravilnosti i nabore, kao i eliminirati "mjehurići". Ako ne riješite te probleme odjednom, onda će biti fiksiran vrlo problematično.

Čitaj više