Proces instaliranja petlja na vrata

Anonim

Ako ste odlučili napraviti instalaciju struktura skrovnih vrata u vašem apartmanu (ili dom), a zatim instaliranje petlji na vrata bit će relevantno pitanje. Doista, za većinu ljudi, takva faza rada postaje nepremostiv problem na način provedbe zadataka. Kako izvoditi rad na instaliranju nadstrešnica vrata ćete saznati ovdje.

Proces instaliranja petlja na vrata

Shema za određivanje izbora petlji.

Najčešće građevinske trgovine se nude za kupnju dizajna unutarnjih vrata bez petlja. Oni se moraju kupiti zasebno, iako bi trebao biti poznat koji će se vrata vjerojatno montirati i koja je njegova veličina.

Što su petlju vrata?

Tri vrste petlja za vrata razlikuju:

  • lijevo;
  • prava;
  • Univerzalni.

Proces instaliranja petlja na vrata

Uređaj za vrata.

Da biste odredili potrebnu opciju u katastrofe, morate izvršiti sljedeće manipulacije:

  1. Idite na vrata, gdje će se montirati snimka.
  2. Stojite što trebate s druge strane gdje će se vrata otvoriti pokretom. Većina ljudi je pogrešna, postaje sa strane gdje se vrata otvaraju od sebe. Ne činite. Uostalom, dobit ćete kao rezultat pogrešne petlje.
  3. Mentalno otvorite vrata sebi. Ako se to dogodi na desnoj strani, onda je petlja vrijedna kupnje prava. Ako ulijevo, onda, odnosno, vrsta petlji lijevo. Sve je to vrlo jednostavno i elementarno. Ne samo da se zbunite.

Popis potrebnih alata

  • sječivo;
  • čekić;
  • odvijač.

Proces instaliranja petlja na vrata

Dijagram petlja metala.

To su najvažniji alati, bez kojih je nemoguće učiniti tijekom procesa instaliranja petlje na vrata. Ali, naravno, bilo bi dobro pripremiti dodatne alate, naime:

  • bušilica;
  • Tanke bušilice;
  • odvijač;
  • rezač;
  • šilo.

Prisutnost takvog pomoćnog inventara uvelike će olakšati vaš rad.

Kako izvesti rad na instaliranju petlji?

Glavna razlika, gdje, prije svega, bolje je smanjiti petlju, u okvir vrata ili u dizajnu samog vrata, br. Iako se postupak instalacije preporučuje započeti s vratima kada je izrađen od drveće i ima male čvorove.

Članak o toj temi: Loggian Glazbeni Technology: Odabir ostakljenja, koraka ugradnje

Za početak, potrebno je odrediti mjesto gdje će biti pričvršćene petlje. I samo tada prihvaćamo optimalno rješenje za pronalaženje parcele na vratima gdje će se petlje nalaziti u kutiji.

Stručnjaci preporučuju povlačenje s ruba dizajna vrata 15-25 cm - to će biti mjesto prvog umetanja. Ona košta posebnu pozornost na to kako su petlje ugrađene na druga vrata u kući, pogotovo ako se nalaze u blizini, tako da ne postoje velike razlike. Savršena opcija je 20 cm od ruba vrata. Ako se ispostavi da postoji kuja na ovom mjestu, onda je bolje povući malo. Uostalom, strogi propisi u procesu obavljanja takvih radova nisu, te se stoga može lako mijenjati udaljenost umetanja.

Za početak, preporuča se obaviti mjerenja na gornjim i donjim rubovima dizajna vrata. U isto vrijeme, kreda ili olovka vrijedi napustiti trag. Pažljivo pratite gdje se vrh i dno unutarnjeg dizajna, koji se odlučite instalirati, i koja je stakla, ako je prisutna na vratima.

Svaka zasebna petlja u procesu obilježavanja treba nanositi na takav način da njegove šarke izađu s prednje strane vrata.

Shema uređaja za vijke.

U ovom slučaju, osoba se smatra strankom u kojoj će se otvoriti cijeli dizajn. Označavanje petlje preporučuje se na dva načina.

U prvom slučaju, morate nanijeti petlju točno na odabranoj lokaciji, a zatim ga stavite s idealno oštrenom olovkom. U tom slučaju, rubovi petlje i dizajn vrata nužno se nalaze točno i paralelno jedni s drugima.

U drugom slučaju potrebno je pričvrstiti petlju uz pomoć vijaka, a zatim rezati konturu ili konvencionalnu olovku za čitanje oznaka. U isto vrijeme, dovoljno je okrenuti samo dva vijka. Ali vrijedno je razumjeti da u ovom slučaju petlja može potrajati malo u stranu, pa je potrebno biti vrlo uredan i najtočniji da su vrata tada stajala kao kosos.

Suptilnost procesa

Proces instaliranja petlja na vrata

Mogućnosti za veličinu petlja vrata.

Članak o temi: 3D pozadinu za kuhinju

Pričvrstite vijak se preporučuje točno u središtu. A za to je bolje unaprijed označiti olovkom i ušiveno. Uostalom, moguće je izbjeći uvlačenje petlji u procesu zatezanja. Nakon završetka oznake, vrijedi izrezati konturu na debljinu lopa koja se koristi. I tek tada nastavite dobiti glatko područje dlijeta.

Ako se želi, kontura se može probosti uz korištenje dlijeta. Da biste to učinili, preporuča se staviti alat u obavezno mjesto i svjetlo udara na njemu čekićem da izbaci konturu. Posebnu pozornost treba posvetiti činjenici da za kupnju strukture vrata, obris je najčešće u procesu nepravilnog korištenja chisina, ravnine vrata.

A prema pravilima, dlijeto bi trebao biti smješten tako da ovaj nacrt uđe unutra. Ovaj dio će nastaviti izaći da bi dobili najviše i lijepe zemlje iz petlje.

Pravo ugrađene petlje na vrata moraju biti postavljene na jednoj razini. U slučaju kada promatrate malo punjenje odvojenog komada petlje, morate produbiti cijelu površinu stranice. Važno je ne preurediti, jer produbljivanje treba biti ujednačeno. I provjeriti koliko se ispostavilo da je samostalno instaliranje petlje na vrata, vrlo jednostavno.

Da biste to učinili, morat ćete uzeti vladar i pričvrstiti ga na površinu petlje. Ako se ispostavi da je petlja donekle nastupa, onda ćete dalje formirati ogroman razmak između dizajna interijera i okvira vrata, a na drugom rubu vrata ne mogu zatvoriti. Dok će duboka petlja dovesti do ogromnog pritiska na okvir vrata i dalje povlačiti petlje.

Kako bi se uklonili posljedične posljedice, preporučuje se prvi slučaj da otkrije petlju i dublje ga sjedi. I za drugi - izračunajte potrebnu visinu brtve za podizanje petlje na željenu razinu. Ova brtva se najčešće radi iz krutog kartona, ali ga možete izvesti od drugih materijala koje imate. Da bi takva brtva morala biti izravno ispod petlje. U tom slučaju, nijedna fiksacija nije potrebna, uvrnuta na vrh petlje već će je čvrsto držati.

Članak na temu: Zašto vam je potreban građevinski granitelj. Sorte materijala

Kako možete jednostavno odabrati mjesto za ugradnju petlje?

Proces instaliranja petlja na vrata

Opcije za instaliranje drugog broja petlji.

Prvo morate izgraditi okvir vrata. Tada vrijedi staviti vrata na prethodno okupljenu kutiju. Natrag na 2-3 mm i ostavite mali jaz. I zatim označite oznaku već na ugrađenoj platformi potrebnih mjesta na kutiji. U slučaju kada ste u početku napravili oblogu u kutiji, napravite oznake izravno na površini dizajna vrata.

Sada znate kako je dobro poznato kako napraviti umetanje zaključane petlje. Zatim se preporuča da se primjenjivanje vaše petlje na površinu vrata, njegovo daljnje označavanje je zašijeno i vozeći tanku vježbu. Nakon toga, morate uzeti vijke i pričvrsti ih običnim odvijačem. Ako stalno mijenjate sumnju u kvalitetu rada, onda uvrnite samo dva vijka i vidite rezultat.

Leptir petlje - udobno i jednostavno!

Proces instaliranja petlja na vrata

Shema instalacije lopatica vrata.

Postoje posebne petlje bez rezanja, koje su jednako brzo i jednostavno postavljene na dizajnu vrata. Posebno obilježje takvih elemenata je da su instalirane bez uporabe dlijeta i žljebova.

Oni samo trebaju biti postavljeni i pričvršćeni izravno na površinu vrata i vrata kutije. Dizajn takvih petlja podrazumijeva ulaz elemenata jedni drugima, a to eliminira nepotrebne nevolje preliminarnoj pripremi skropisa vrata i okvira vrata do crossbinda petlje.

Uostalom, ne svaki vlasnik ima potrebne vještine za rad s drvetom, kao i posebnim alatima.

Podešavanje vrata

Važno je posvetiti posebnu pozornost na činjenicu da se postupak prilagodbe provodi u fazama.

  1. Podešavanje lista vrata s suprotnim za petlju.
  2. Onda je vrijedno provjeriti kako se nalaze paralelno s poklopcima vrata i kutije.
  3. Za početak podesite okomito mjesto dizajna vrata od petlje.
  4. I samo tada možete početi podešavanje praznina između dizajna vrata i kutije.
  5. Smatra se da je konačno podešavanje praznina s ključne strane.

Sada ste dobro poznati sve preporuke stručnjaka u instaliranju petlje na vrata skroar, a rad će se obaviti na izvrsnoj.

Čitaj više