Ispravna drenaža za ispuštanje tuša

Anonim

Uređaj za tuširanje je važno kako bi se osigurala udobna voda i isključivanje vode na pod. Tuš kabine su zasluženo stečene široku popularnost, ali tako da ne postanu izvor trajnih problema, njihova veza mora biti ispravno, uzimajući u obzir sve nijanse rada. Postoji nekoliko mogućnosti za osiguranje protoka, a zadatak postaje izbor optimalnog dizajna koji može pouzdano služiti dugi niz godina.

Ispravna drenaža za ispuštanje tuša

Suština problema

Ocijedite za tuširanje je standardni uređaj za vodovod dizajniran za brzo i potpuno uklanjanje vode iz unutarnjeg prostora kabine, Što je samo potrebno za normalan proces vlaženja. Tko se želi oprati pod tušem, kad su noge stalno u sapunu, zagađene vode?

Ispravna drenaža za ispuštanje tuša

Tuš kabina, u pravilu, u vanjskom dijelu završava paletom, koja je dizajnirana za prikupljanje pada vode i eliminirati svoj protok na pod sobe. Ovaj element može biti prekriven niskom ili visokom stranom, što je barijera.

Što je više, veća je vjerojatnost prikupljanja svu vodu. Međutim, visoka strana bočne strane otežava prolazi kroz nju, posebno za djecu i starije osobe. To obvezuje odabrati optimalnu visinu za tuš ladicu, uzimajući u obzir praktičnost svih članova obitelji.

Odvod u tuširanju javlja se kroz odgovarajuću rupu u paleti, a za smjer vode u njemu, njegova površina se izvodi s potrebnom padinom. U načelu, ispusna rupa može se nalaziti na različitim odjeljcima - u centru, u kutovima ili na rubu palete.

Ispravna drenaža za ispuštanje tuša

Drenaža

Kada je bilo koji sustav ispušnog voda je opremljen, određeni zahtjevi nastaju: brz smjer svih otjecanja u kanalizaciju, bez stagnacije unutar palete; Isključenje povratka otpadnih voda u paletu; Uklanjanje neugodnih mirisa od kanalizacije. Osim toga, potrebno je osigurati mogućnost jednostavnog održavanja, uklj. Kada se pojavljuju blokovi.

U nekim slučajevima (češće u vlastitim domovima) ne postoji paleta pod tušem. Tada se šljiva izrađuje izravno u vanjskom premaz, a osoba koja se nalazi tuš nalazi na rešetku kroz koju voda, bez nakupljanja, lako ulazi u ispusni otvor. Načelo rada sustava sličan je verziji paleta.

Konstruktivni elementi

U općem slučaju, ispusni sustav za tuš kabinu ili tuš tuša, bez palete se sastoji od takvih elemenata: uređaj za uzimanje vode, autoceste za uklanjanje u kanalizaciju i potrebne spojne elemente.

Članak o temi: Kako funkcionira Smad bez plina

Ispravna drenaža za ispuštanje tuša

Slum sustav

Uređaj za primanje otpadne tekućine montiran je izravno na ispusni otvor i trebalo bi osigurati da se takvi zahtjevi trebaju ispuniti: brtvljenje spoja, sprječavajući povratak vode i isključivanje mirisa. Takva je uloga dodijeljena sifoni s različitim projektiranjem hidrauličke imovine.

Da biste odlučili koja je mogućnost odabrati, morate razumjeti koje se uređaje mogu koristiti uopće. Dodijeljene su sljedeće glavne vrste sifona:

  1. Tip sifona boce. Takav tip poznatog za mnoge za umivaonika i umivaonika, gdje je glavna sorta. Ovaj se dizajn također može koristiti za slučaj koji se razmatra, posebno za tuš kabinu s niskom paletom. Obrazac sifona nalikuje bocu, čiji je vrat pričvršćen na ispusni otvor. Na dnu strane, cijev je dana, koja je spojena na naslov cijevi u kanalizaciju. Donji kraj je opremljen s odvrnutim poklopcem, a prljavština naselja može se ukloniti kroz njega. Glavna prednost takvog dizajna je jednostavnost instalacije i održavanja. Kao nedostatak, postoji značajna visina uređaja, što uzrokuje značajno podizanje palete kabine.

    Ispravna drenaža za ispuštanje tuša

    Vrsta sifona boce

  2. Sifon tipa koljena (cijevi). Ovaj je dizajn formiran savijenom cijevi u obliku slova S ili u. Jednostavan sifon je stvoren za zavoj plastične cijevi S u obliku oblika i zadržavajući ga u ovom obliku uz pomoć stezaljki. Glavna prednost je mogućnost smanjenja visine uređaja, ali njegovo čišćenje je komplicirano, što se posebno manifestira kada se koristi valovito sredstvo.

    Ispravna drenaža za ispuštanje tuša

    Sifon u obliku slova S

  3. Ocijenite ljestve. Najčešće se koristi za nisku paletu ili tuš bez nje. U biti, to je cijev, završava platformom rešetke, koja je instalirana na ispusni otvor. Visina takvog uređaja je najmanje 7-8 cm.

    Ispravna drenaža za ispuštanje tuša

    Odvoditi trag

Da biste uklonili vodu s uređaja za primanje, kanal je položen. U standardnim sustavima, najčešće je posebno posebno opremljen uz zid kupaonice ili strane tuša s jednom od strana. Kabine se mogu dovršiti gotovim kanalima s duljinom od 1-1,5 m, te pokrenuti izravne i kutne autoceste. Kanal uključuje: diskretna ladica, uređaj za rešetku i odvodnju.

Sorte paleta

Glavni element sustava ispuštanja je paleta tuša. On je onaj koji pruža zbirku svih otpadnih voda i kroz rupu odvoda usmjerava ga u kanalizaciju. Od odabira ove stavke u velikoj mjeri ovisi udobnost cijelog postupka vlaženja.

Tuš palete mogu se izvesti od čelika, nehrđajućeg čelika, lijevanog željeza, plastike, keramike i umjetnog kamena. Gotovi proizvodi imaju željeni dizajn i osiguraju željenu pristranost prema ispusnom rupu.

Trenutno, akrilne palete su najpopularnije - praktične i dovoljno jake. Nedostatak se smatra visokim rizikom od nule. Povećanje pouzdanosti plastike ojačana je stakloplastikom ili metalnom armaturom.

Ispravna drenaža za ispuštanje tuša

Akrilna paleta

Domaće palete se izvode kao betonski estrih s pouzdanom hidroizolacijom. Okviri se formiraju punjenjem betonom, polaganje cigala ili kamenih elemenata. U procesu proizvodnje odmah montirajte sustav odvodnje, osiguravajući potrebnu nagib.

Obavezni alati

Prilikom instaliranja i spajanja na kanalizaciju tuš kabine, potrebno je određeni alat i potrošni materijal. Baza je napravljena punjenjem betonskog estriha, i stoga treba pripraviti alat za pripravu otopine, betona i hidroizolaciju:

  • Građevinska mješalica;
  • lopata;
  • dimenzionalni kapacitet;
  • Master ok;
  • rende;
  • pola krila;
  • kit nož;
  • nož;
  • škare.

Ispravna drenaža za ispuštanje tuša

Alati za betonske estrihe

Veza kabine se provodi pomoću:

  • Bugarski;
  • električne bušilice;
  • Perforator;
  • odvijač;
  • Stroj za mljevenje;
  • hakews za metal;
  • Učvršćenje za savijanje cijevi;
  • odvijač;
  • kliješta;
  • Thingh;
  • Ključevi ključeva, kraja, vodovoda, razvoda;
  • dlijeto;
  • bit;
  • čekić;
  • kraljica;
  • četke za slikanje;
  • lopatica.

Ispravna drenaža za ispuštanje tuša

Alati za priključak kabine

Od potrošnosti će biti potrebno:

  • montažna pjena;
  • silikonski brtvilo;
  • Vrpca za fum;
  • Lisice;
  • Studs.

Kontrola kvalitete i potrebna mjerenja osiguravaju razina izgradnje, mjerenje trake, metalna linija, kut.

Faze montaže

Od ispravnosti kabine za tuširanje do kanalizacije ovisi o njegovom glatku operacije. Ako instalirate kupljeni, potpuno opremljen model vlastitim rukama, potrebno je strogo slijediti preporuke upute. Svi spojevi moraju biti temeljito pečat pomoću posebnih kompozicija za brtvljenje na silikonskoj osnovi.

Ispravna drenaža za ispuštanje tuša

Zatvaranje spojeva

U prvoj fazi se osigurava baza za paletu i osiguran je unos u kanalizacijskog uspona. Najbolje je koristiti gotov kanalizacijski ulaz iz kupke, koji ima odgovarajuću pristranost za pružanje samotock.

Ako je tuš kabina instalirana na potpuno neprofitabilnom mjestu, posao počinje s instalacijom tee u kanalizacijska dionica s slavine do tuša, a razina instalacije treba biti ispod površine poda.

Ispravna drenaža za ispuštanje tuša

Zatim se provodi brtva u podnožju kabine posebnog odvodnog kanala ili cijevi koja povezuje ispusnu rupu palete s slavinam kanalizacijskog tee.

Prilikom polaganja, potrebno je osigurati odgovarajuću pristranost za tekući samotock. Za sifon, produbljivanje se formira u betonskom estrihu baze željene veličine. Važno je ispravno izračunati visinu sifona, uzimajući u obzir moguće podešavanje visine paletne noge.

U ovom redoslijedu provodi se odmah povezivanje tuš kabine na kanalizacijski sustav:

  1. Siphon se prikuplja prema uputama.
  2. Paleta za tuširanje se okreće, sifon je fiksiran na ispusni otvor u montiranom stanju. Gumena brtva je složena na jock.
  3. Uz pomoć podešavanja visine nogu, paleta je izravnana. Mora biti strogo horizontalno.
  4. Ispuštanje fleksibilno crijevo, odvajanje od sifona, spojen je na pražnjenje (kanal ili cijev). Šala je sigurno zapečaćena pomoću silikonskog brtvila.

Ispravna drenaža za ispuštanje tuša

Tuš kabina postaje sve popularnija, a time i mnogi ljudi žele imati u svom stanu. Instalacija se može u potpunosti postići vlastitim rukama, poštivati ​​zahtjeve uputa i preporuka stručnjaka. Ispravna i kvalitetna instalacija odvodnog sustava jamstvo je dugog i ugodnog rada tuša.

Video uputa

Članak na temu: Vrata iz stručnog lista učiniti sami: foto izvješće + video

Čitaj više