Tekuće pozadine u hodniku

Anonim

Prvo mjesto u stanu u kojem su stanari i njihovi gosti su predsoblje. Stoga je upravo kako je koridor ukrašen, a ukupni dojam cjelokupnog stanovanja ovisi. Danas se završna obrada sve više koristi tekuće pozadine u hodniku. Razgovarajmo o njihovim značajkama detaljnije.

Tekuće pozadine u hodniku

Što trebate znati o završetku

Da biste napravili ovu sobu, morate odabrati samo one materijale i slike u boji koji stvaraju prijateljsku i prijateljsku atmosferu. U isto vrijeme, ne možete zaboraviti na praktičnost pokrivenosti za zidove u ovom dijelu stana. Jedna od kompromisnih rješenja koja kombiniraju atraktivan dizajn s dnevnom praktičnošću su tekuće pozadine za hodnik.

Tekuće pozadine u hodniku

Prije svega, mora se reći da se tekuća pozadina radikalno razlikuje od njihovog valjanog "kolega". U biti, oni nisu pozadina, a prilično podsjećaju na dekorativnu žbuku, kako u izgledu iu metodi primjene. Više o ovoj vrsti završavanja možete pročitati u ovom materijalu.

Tekuće pozadine u hodniku

U početku, tekuće pozadine su granule, u kojima se postrojenje pomiješa s raznim obojenim ubojicama, dizajniranim tako da podijeli jednu ili drugu boju do gotovog završetka. Što se tiče aplikacije, može se izvoditi i vlastite ruke i pozvati profesionalne završne obrade.

Tekuće pozadine u hodniku

Pažnja! Ako ste zainteresirani za to kako je potrebno primijeniti tekuću tapetu na zidu, savjetujemo vam da proučite ovaj materijal detaljno podnesenim na našoj web stranici.

Primjena

Tekuće pozadine u hodniku

Razmotrimo detaljnije onih slučajeva u kojima uporaba ove vrste završetka postaje najviše opravdana:

ProblemOdluka
Oteklina s poznatim materijalimaAko ste umorni od klasičnih pozadina, izbor u korist tekućih premaza je prilično oslobođen.
Sigurnost za zdravljeOvaj ekološki prihvatljiv materijal je apsolutno siguran za zdravlje ljudi i životinja.
Visoka cijenaCijena tekuće pozadine je prilično pristupačna. Stoga ne morate preplatiti značajan novac.
Dugačak radRad s ovim premazom je jednostavan, bez obzira tko čini popravak - vi ste neovisno ili angažirani radnici. Relativna jednostavnost rada znači smanjenje vremenskih troškova.

Tekuće pozadine u hodniku

Glavne karakteristike

I sada idemo nakratko na najvažnije tehničke i operativne karakteristike ovog završnog materijala, kao i da ćemo dotaknuti neke značajke njihove uporabe u unutrašnjosti.

Članak o toj temi: Cross-vez jastuci: setovi učiniti sami, uzorci Vervaco i Riolis, ukras za jastučnicu kauč, veličinu

Tekuće pozadine u hodniku

Prije svega, želio bih primijetiti takve značajke kao što je potrebno uzeti u obzir kako će svjetlo pasti na buduću završnu obradu. Uz dobro osvjetljenje nećete imati problema. Međutim, s nedovoljnim brojem svjetla, morat ćete odabrati samo svijetle tekuće pozadine. Fotografije u koridoru pokazuju primjere takvih unutarnjih rješenja.

Savjet! Kako bismo osigurali duži život, savjetujemo vam da koristite dodatni zaštitni lak.

Usput, osim akrilnog laka, možete koristiti poseban temeljnik. To će vam omogućiti da bolje zaštitite dekorativnu površinu od mehaničkih oštećenja. Osim toga, ne možete brinuti o učincima utjecaja vlage na vanjski sloj završne obrade. Što se tiče čišćenja tekuće pozadine, onda s ovim - sve je dovoljno jednostavno. Da biste izvršili takve postupke, možete koristiti usisivač s mlaznicom za četkicu. Osim toga, dopušteno je točno upotrijebiti laganu krpu ili spužvu.

Tekuće pozadine u hodniku

Unatoč činjenici da tekuće pozadine mogu u određenoj mjeri uskladiti male mehaničke štete (čips, ogrebotine, itd.), Uostalom, u slučajevima kada je veličina ovih cosela dovoljno velik, poželjno je unaprijed pripremiti površinu. To se izvodi pomoću kit.

Glavne prednosti

Tekuće pozadine u hodniku

Naravno, tako visoku popularnost da je tekuće pozadine u hodniku u posljednjih nekoliko godina zaslužena (foto pozadina u unutrašnjosti, vidi primjere), zbog brojnih prednosti koje su svojstvene ovoj vrsti završne obrade. Navedite najvažnije od njih:

  1. Sposobnost zapečatiti male mehaničke štete koja su dostupna na površini zidova.
  2. Dodatna toplina, kao i zvučna izolacija.
  3. Ne osjetljivi na apsorpciju neugodnih mirisa.
  4. Sposoban je izdržati učinke agresivnih solarnih ultraljubičastih zraka.
  5. Niska cijena koja ih čini dostupnim i instalacijom.
  6. Raznovrsna shema boja.

Tekuće pozadine u hodniku

Zahvaljujući tome, kao i druge prednosti, tekuće pozadine u hodniku su jedan od najoptimalnijih premaza koji se mogu koristiti u ovoj sobi.

Boja gama opcije

Kao što je zabilježeno nešto više, danas proizvođači nude veliki broj različitih nijansi na tržištu za popravak i izgradnju. Ako ste zainteresirani za svijetle boje, oni se također mogu koristiti pri završetku unutrašnjosti. Međutim, ova paleta boja je potrebna za korištenje takve palete boja s nekim oprezom. U idealnom slučaju, takvi se tonovi koriste fragmentarni, a ne kao osnova za završetak svih zidova u zatvorenom prostoru.

Tekuće pozadine u hodniku

U isto vrijeme, ako je u pitanju završiti zidove male i uske kuhinje, zapamtite da je u takvim okolnostima poželjno koristiti svjetlije i neutralne tonove. To će omogućiti postizanje učinka vizualnog povećanja u veličini takve prostorije. I, prema tome, pokušajte se suzdržati od korištenja svjetlijih ili tamnih nijansi, jer dalje sužava već mali prostor kuhinje.

Članak o temi: Kako popraviti sporedni kolosijek na zidu. Montaja tehnologija

Tekuće pozadine u hodniku

U međuvremenu, nemoguće je ne primijetiti ovu značajku tekuće pozadine, kao i mogućnost kombiniranja, kako s tradicionalnim valjanim pozadinama i drugim završnim materijalima. Dakle, jedna od pozornosti koja zaslužuje je dijeljenje tekućih pozadina i dekorativnog umjetnog kamena. U isto vrijeme, usput, zaštitni lanac može biti pokriven ne samo pozadinom, već i dekorativni kamen.

Tekuće pozadine u hodniku

Završni zidovi hodnika s tekućim pozadinom - veliko unutarnje rješenje

Što tržište nudi

strong>

Tržište završnog materijala ubrzano se razvija, a ako je prije nekoliko desetljeća potrošač bio iznimno ograničen po svom izboru, danas mora pokazati malo strpljenja prije nego što se napravi konačni izbor.

Tekuće pozadine u hodniku

Dakle, ono što se obično suočava kupac pri odabiru zidnih materijala za spavaću sobu?

  1. Vinil, papir i lekne pozadine - Postoji mnogo sorti ovih premaza, a najjednostavniji i sigurniji od ekološkog stajališta su precizno papir. Ali njihov glavni nedostatak je krataktost. Da, iu procesu plaće nemoguće je usporiti, kao pod utjecajem ljepila, platno može brzo izgubiti svoj oblik. Moderni moderniji su Phlizelin i vinilna pozadina. Oni ne blijede pod sunčevom svjetlom, imaju ličniji proces, izdržljiv. No, to nije uvijek moguće biti siguran u apsolutnu ekološki prihvatljivost podataka platne, budući da svaka kršenje proizvodne tehnologije postaje glavni razlog za raspodjelu toksičnih elemenata.
  2. Prirodna, eko-tapeta - Pojavio se relativno nedavno, apsolutno ekološki prihvatljiv, ali ima visoku cijenu.
  3. Dekorativna žbuka - ako ne trebaju posebne vještine za rad s pozadinom, ne samo alati, već i teorijsko znanje i praktično iskustvo potrebno je raditi s dekorativnom žbukom. Prvo, materijal se primjenjuje na površinu, a zatim strukturirati s posebnim alatima.
  4. Tekuća pozadina - idealno moderno zidno pokrivanje, koji je savršen za uhićenje hodnika. S završnom obradom zidova hodnika, čak će se početnik moći nositi s ovim materijalom. Osim toga, oni su apsolutno bezopasni za ljudsko zdravlje.

Članak o temi: Klupa iz cijevi profila vlastitim rukama

Tekuće pozadine u hodniku

Sva završna obrada može se izvesti vlastitim rukama.

Značajke tekuće pozadine

Izgled na tržištu novih završnih materijala ne ostaje nezapaženo od strane kupca. Tekuće pozadine imaju kardinalne razlike od uobičajenih valjanih kolega. Ovaj premaz se sastoji od:

  • prirodna vlakna (celuloza, pamuk);
  • ljepilo;
  • Boja.

Tekuće pozadine u hodniku

Za upotrebu, pripravak se uzgaja vodom, a zatim se nanosi na površinu zidova. Prisutnost prirodnih komponenti osigurava antistatička svojstva. Sam materijal ima elastičnost, a time i u nekim slučajevima možete bez preliminarne zidne obuke. Svi mali nedostaci, pukotine se ispunjavaju tekućim sastavom, stvarajući jedan, bešavni prostor.

Moguće je koristiti tekuće pozadine ne samo za hodnik, nego i za druge sobe, uključujući i za kuhinju. Svaki od proizvođača tekućih pozadina nudi široku količinu boja, kao i uključivanje svih vrsta jedinstvenih elemenata, zahvaljujući kojem unutrašnjost postaje doista jedinstvena.

Tekuće pozadine u hodniku

Na primjer, prisutnost tretirane svile čini zidove učinak tkivnog premazom i korištenje veličanstvenosti i izuzetnog dizajna u tankim zlatnim pređe.

Upotreba

Također je zanimljivo koristiti tekuće pozadine, ne samo izravno na zidovima u spavaćoj sobi, dnevnom boravku, dječjoj, već i na baterije, cijevi. Istinita, pred-metalne površine pažljivo su izolirane kako bi se spriječilo penetraciju hrđe na unutarnjoj površini zidova.

Tekuće pozadine u hodniku

Naravno, ovaj naslovnici ima svoje prednosti i kontra, što nam recenzije mnogih kupaca govore koji su doživjeli završnu obradu zidova svog stana s ovim premazom. Tekuća pozadina za one koji stječu stanova u novim zgradama su vrlo popularni. Nove kuće uvijek daju skupljanje, koje se mogu pojaviti pukotine na zidovima. Klasični materijali, u pravilu, ne izdržati teret i žuriti ili deformirati. Stoga, nakon nekog vremena ponovno postoje popravci u takvim apartmanima. Uz tekuće pozadine takva nevolja, to se ne događa, jer sama materijal sprječava pojavu pukotina.

Video upute za nanošenje zidova:

U svakom slučaju, s kompetentnim pristupom dizajnu interijera, primjena tekućih pozadina na zidovima kuhinje može u velikoj mjeri u velikoj mjeri. Postaje ne samo privlačno, već i vrlo individualne, što se postiže mnogi vlasnici apartmana koji su umorni od sličnih jedni drugima i tipičnim unutarnjim rješenjima. Tekuće pozadine za hodnik i koridor, FOTO:

Čitaj više