Mjerenje, ugradnja i ugradnja skrodnika i ulaznih vrata

Anonim

Mjerenje, ugradnja i ugradnja skrodnika i ulaznih vrata
Novi dom izgrađen s vlastitim rukama ne može postati kuća vaših snova, ako će vrata u domaćim prostorijama i stambenim sobama u praksi biti vrlo nezgodno u radu. Prava udobnost prethodi ne samo mjerenje, ugradnja i ugradnja i ulaznih vrata, ali prije svega - kompetentni projekt u kojem se pomisli svi dijelovi, uključujući mjesto na vratima. Informacije u ovom članku pomoći će vam da izbjegnete najčešće pogreške.

Kako dizajnirati kuću s vlastitim rukama

Zahvaljujući novim tehnologijama i internetu, gotovo svaka osoba s osnovnim znanjem u izgradnji i popravku može se pokušati kao dizajner.

Kao i obično, sve počinje mjerenja i fotografijama objekta, nakon čega je izgrađen trodimenzionalni model. Lako je pronaći brojne programe koji vam omogućuju da se uključite u virtualni dizajn, na primjer, Dverisovator 2.1. Poznata ili profesionalna verzija. Njegove prednosti su posebno vidljive kada su u pitanju crteže i sheme redevelopment. Možete prenijeti na poseban sloj i označiti boju tih zidova koji planiraju demontirati, što ne pomaže da ne propustite ni najsitnije detalje. Nakon toga, na pročišćenom području, oblikuju novi sloj sa zidovima, particijama i vratima na skali od 1: 1. Nakon spajanja sloja osnovnih i novih zidova, pred vama će se pojaviti model objekta, koji će imati na kraju nacrta radova.

Tipične dimenzije otvaranja

Mjerenje, ugradnja i ugradnja skrodnika i ulaznih vrata

Nije tajna da se proizvodnja vrata standardnih veličina dobro prilagođava i, ako vrata u vašem domu odgovaraju tipičnim veličinama, zatim odaberite gotovu opciju koja vam odgovara materijalom, kvalitetom i bojom neće biti mnogo teška.

Članak o toj temi: Kako ljepilo pjene stropne ploče: Proces puhanja (video)

Zadatak bilo kojeg dobrog dizajnera je donijeti sve izglede na standardnu ​​veličinu:

  • Za ulazna vrata: širina - 90 cm ili 1 m, visina - 2,08 ili 2,10 m;
  • Za vrata u prostorijama za kućanstvo, kao što je ostava, kupaonica, WC: širina - 70 cm, visina - 2,06 m;
  • Za vrata u stambenim prostorijama, kao što su ured, dječji, spavaća soba: 80 cm i 2,06 m, respektivno.

Napomena: Visina otvora svih unutarnjih vrata trebala bi biti iz estriha od 2,06 m. S obzirom da podne obloge, u pravilu, uzima 1 cm, kao rezultat susjedne 2-metar vrata, dobivamo Razmak od 5 cm, koji će vam omogućiti da udobno instalirate kutiju za vrata i formiraju šav od pjene.

Naravno, kada je dizajniranje kuće, možete proći kroz eksperimente, a ne voziti se u okvir standarda, ali se onda pripremiti za činjenicu da će vam vrata napravljena prema pojedinačnim standardima koštati mnogo skuplje.

Shema otvaranja vrata

Mjerenje, ugradnja i ugradnja skrodnika i ulaznih vrata

Što se tiče sheme otvaranja vrata, postoji niz objektivnih pravila koja se ne smije zanemariti, bez obzira koliko je jedinstven vaš projekt.

  • Vrata u sobi ne smiju se previdjeti. U ekstremnim slučajevima može se dopustiti da se jedan od vrata koristi vrlo rijetko, na primjer, vrata ostave.
  • Vrata trebaju otvoriti najmanje 95 ° tako da ručka vrata nije u ulaznoj zoni. U suprotnom, ponavljat ćete instalater bez jednom, udaranje s vašim lakatom.
  • U otvorenom stanju kraj vrata ne bi trebala stvoriti potencijalnu opasnost za osobu koja izlazi iz susjednih soba.
  • Mnogo je logičniji i ugodniji kada su vrata instalirana u istom izgledu imaju nagib iste širine.
  • Vrata zrakoplovne instalacije, to jest, njezino poravnanje sa zidom mora biti sa strane gdje se vrata otvaraju.
  • Obratite pozornost na prikladnije vrata za otvaranje vrata u tim prostorijama gdje će se posebno često zatvoriti, na primjer, u spavaćoj sobi. Bit će dovoljno samo izvući ruku iz sobe da zatvori vrata za 95 °. A kako bi zatvorili vrata za 180 °, morat ćete izaći iz sobe i doći do ručke.
  • Prisutnost plamenja minimalno 100 mm omogućit će, prvo, da se osigura ispravan kut otvaranja vrata; Drugo, tako će vrata u suprotnoj strani izgledati mnogo učinkovitije, jer ne morate odrezati platband ili ih ostaviti u kutu.

Članak na temu: Kako popraviti klapnu?

Domaća vrata

Mjerenje, ugradnja i ugradnja skrodnika i ulaznih vrata

Prilikom dizajniranja vrata u kućanstvu, nemoguće je propustiti dio, počevši od kojih će biti sloj pločica u sobama, završavajući s kojim namještajem i kućnom opremom planirate instalirati u njih. Na primjer, ako ne smatrate da se stroj za pranje rublja obično ne uklapa čvrsto na zid, a to je 5 cm, netočno je opremljen vratima, nakon što ga instalirate, otkrit ćete da je nespretno djelovanje u unosu zona.

Posebna pozornost zahtijevat će donji čvor da se pridruže vrata u kupaonici iu zahodu. To je prvenstveno zbog činjenice da je pod u ovim prostorijama obično niži nego u cijelom stanu, da bi vlasnicima daju vrijeme da reagiraju ako postoji curenje vode. U ispravnoj opciji, susjedni će izgledati ovako: Platwrta je malo produžena da se dođe do poda, a kraj podne obloge i kraj vertikalnog dijela pločice zatvoren je 30x30 mm kutom.

Sranje, lukovi, portali

Mjerenje, ugradnja i ugradnja skrodnika i ulaznih vrata

Unatoč činjenici da su ulazna vrata instalirana na samom početku popravka, a unutarnja vrata su gotovo na samom kraju, morate ih izabrati u isto vrijeme. Ovaj zahtjev je objašnjeno činjenicom da su padine izrađene od problema sortnih vrata, tako da moraju biti skladno kombinirane u boji i teksturi.

Lukovi i portali, čija prisutnost nisu potrebna u modernom interijeru, također zahtijevaju određenu zaštitu u obliku PlatBorks. Ako ne brinete o tome unaprijed, nakon šest mjeseci rada, na njima će se pojaviti neugledne konzumiranje dijelova.

Pravilno, i što je najvažnije, pravovremeno primljeni informacije pomoći će vam da ne dovode u pitanje vaše zdravlje i novčanik da biste učili od drugih pogrešaka.

Čitaj više