Koje su palete za tuš kabinu: obrasci i veličine

Anonim

Ako trebate odabrati paletu za tuš, oblike i dimenzije - glavne parametre koji obratite pozornost prije kupnje. Zahvaljujući ovom vodovodnom uređaju, možete instalirati kabinu na bilo kojoj prikladnoj lokaciji. Palete se razlikuju u brojnim parametrima, što ga čini jednostavnim za provedbu projektnog projekta kupaonice različitih dimenzija. Veća soba, larrhery može biti tuš. Prilikom odabira, ne samo oblik i veličinu, već i materijali palete, kao i druge karakteristike uzimaju u obzir.

Koje su palete za tuš kabinu: obrasci i veličine

Potrebu za instalacijom palete

Ako je kupaonica premala, možete odabrati kupanje male duljine. Međutim, u nekim situacijama ne postoji mogućnost organizirati i nju u maloj sobi. U tom slučaju možete odabrati paletu za tuš. To je čak i manje od sjedenje kupke, zahvaljujući kojem se čini priliku ulazi u ovaj vodovod uređaj, čak iu najsamjenskoj sobi. To će mjesto mjesto za perilicu rublja, ormariću ili policu.

Koje su palete za tuš kabinu: obrasci i veličine

Paleta

Kada se riješi pitanje kupnje tuš kabine, često se takva potreba pojavi ako se netko iz članova obitelji razlikuje u velikoj težini, rastu. Uska kupka nije u potpunosti prikladna u ovom slučaju, ali instalirati veći sanitarni uređaj nema mogućnosti. Tada pokrovitelj štedi situaciju. Može biti velika, s visokim zidovima, kutni. Takva paleta se stvarno koristi kao kupka, na primjer za dijete.

Odabir oblika i veličina

Vodovodni uređaji za instaliranje tuš kabine nalaze se u različitim verzijama:

  • kvadrat;
  • pravokutan;
  • kutak;
  • krug;
  • ovalan;
  • poligonalno, ali češće koristite 5- i 6-ugljen
  • u obliku nalik puževima.

Koje su palete za tuš kabinu: obrasci i veličine

Takva raznolikost je zbog mogućnosti za kupnju palete željenog oblika, koja će omogućiti da se instalira na parceli pogodnom za tu svrhu u kupaonici. Ako planirate instalirati paletu iz zida ili, još bolje, u niši, instalacijski rad će biti manje, budući da vertikalne noseće particije mogu djelovati kao zidovi tuš.

Ako je kupaonica izgladila kutove, prikladna je ovalna ili okrugla paleta. Osim toga, ova se opcija može koristiti kada je instaliran u središtu prostorije. Istina, moguće je provoditi takvu ideju samo ako se soba odlikuje velikim dimenzijama. Osim obrasca, trebate obratiti pozornost na veličinu palete. Nude se u različitim verzijama i razlikuju se po visini:

  • Nisko do 4 cm;
  • Prosječno - od 4 do 10 cm;
  • Duboko - od 10 cm i više.

Članak o temi: Dekorativna strop s vlastitim rukama - moderno rješenje

Posljednje opcije mogu se koristiti kao dječja kupka. Kako biste osigurali kvalitetan rad od ispuštanja vode iz palete, morate napustiti udaljenost 10-20 cm za ugradnju sifona. Bez nje, kanalizacija neće funkcionirati. Osim toga, varijanta palete s visokim zidovima se često koristi za ručno pranje.

Koje su palete za tuš kabinu: obrasci i veličine

Duboka paleta

Ako je zadatak odabrati sanitarnu napravu za starije osobe, trebali biste razmotriti prosječne veličine paleta za tuš kabine, uključujući i visinu. U isto vrijeme, za ulazak u tuš kabinu je jednostavna i sigurna, jer je visina prilično niska. Prema istom razlogu, palete se biraju s niskim zidovima. Ova opcija je instalirana na podu, što je odredila svoju svrhu - instalacija u privatnim kućama. Niska paleta izgleda privlačno.

Minimalne veličine palete su 0,7x0,7 m. Oni se povećavaju u koracima od 0,05 cm. Na primjer, dimenzije pravokutnih vodovodnih uređaja: 0,7x0,85 m, 0,8x1,0 m. Maksimalna duljina stranaka doseže 1.7 m. Postoji niz kombinacija: duga paleta s niskim zidovima, kompaktna verzija s visokim stranicama.

Karakteristike paleta različitih veličina

Takvi vodovod uređaji su konvencionalno podijeljeni u nekoliko skupina: mali, standardni, srednji i veliki. U svakom slučaju postoje i za i protiv:

  1. Male palete. Ova skupina uključuje uređaje, a duljina zidova ne prelazi 0,8 m. S obzirom na skromne veličine, neće biti mjesta za sjedenje ili funkcionalne dodatke pod tušem. To uključuje i mogućnost dimenzija od 0,7x0,9 m. To je iznimka od pravila, međutim, upravo takva paleta s lakoćom rada. Maleni vodovod uređaji neće odgovarati ljudima visoki rast i s velikom tjelesnom težinom. U takvim paletama korisnik će se osjećati nelagodno.

    Koje su palete za tuš kabinu: obrasci i veličine

  2. Standardne dimenzije. Zajednička opcija iz ove skupine je 0,8x0,8 m. To je univerzalna opcija koja vam omogućuje da slobodno istuširate, bez osjećaja ograničenja, au kupaonici možete instalirati željenu tehniku ​​i namještaj. Cijena ove opcije je niska.

    Koje su palete za tuš kabinu: obrasci i veličine

    Standardna paleta

  3. Srednje palete. Ako je duljina zidova vodovodne naprave 1 m ili više, onda se može pripisati ovoj skupini. Zajednička opcija je ladica s dimenzijama 1.35x1,35 m. Takvi vodovod uređaji mogu se instalirati u prostranijoj sobi. U istoj skupini nalazi se kompaktna paleta s dimenzijama od 0,7x1 m. Odlikuje se visokim zidovima, zbog čega se može koristiti kao dječja kadu. Palete srednje veličine dimenzija često se biraju za kombinirane kupaonice.

    Koje su palete za tuš kabinu: obrasci i veličine

    Srednje paleta

  4. Velike veličine. Vodovodni uređaji ove skupine pogodni su za velike kupaonice. Minimalna duljina bočne strane je 1,2 m. Zbog velikih dimenzija unutar kabine može se postaviti dodatna funkcionalnost: telefonska veza, hidromasaža, stolica, itd. Moguće je instalirati tropski tuš ili turski paket. Velika kabine za sjetvu mogu se smjestiti iu središtu sobe iu niši, kutu.

    Koje su palete za tuš kabinu: obrasci i veličine

Kriteriji izbora

Prvo morate odlučiti o obliku i veličini palete. U isto vrijeme slijedi iz veličine prostorije u kojoj će se instalirati sanitarni uređaj. Osim toga, dovršenje sobe se uzima u obzir: da li će se instalirati stroj za pranje rublja, tu je i namještaj. Ako je niša uređena u sobi, može biti opremljena tuš kabinom.

Koje su palete za tuš kabinu: obrasci i veličine

Prilikom odabira, rast i težina najvećeg člana obitelji odvija se. Važno je osigurati udobnost svima: ne samo za djecu, već i odrasle osobe. Ostali kriteriji:

  1. Materijal: akril, metal, keramičke, drvene i mramorne palete, analozi umjetnog kamena. Posljednje opcije se rijetko koriste u apartmanima. Mramor i na svim vrlo skupim materijalom, tako da nije vrlo uobičajeno. Najpopularnije - akrilne palete.

    Koje su palete za tuš kabinu: obrasci i veličine

    Akrilna paleta

  2. Ugradnja položaja: zid, u središtu sobe. Iz toga ovisi o obliku palete i konfiguraciju tuš kabine. Lakše je i jeftinije instalirati vodovodni uređaj na zid. Ako imate sobu u centru, obnovu komunikacija će koštati skupo. Zidovi su dopušteno da ne ugrađuju samo paletu s ravnim kutovima. Ako postoji dovoljno prostora, možete odabrati okrugla opciju, dok se zidovi koriste i od mekog materijala i stakla, plastike.

    Koje su palete za tuš kabinu: obrasci i veličine

    Paleta na zidu

  3. Spremna ili rastavljena kabina. Možete kupiti potpuno sastavljen dizajn. Složenost samo-montaže i instalacije je potreba za ispravnim odabirom materijala. To koristi tablice za korespondenciju tuš paleta i pričvršćivanja uglova. Ako odaberete neprikladne materijale i komponente, kabina može trajati kratko vrijeme ili će se problemi početi.

    Koje su palete za tuš kabinu: obrasci i veličine

  4. Zaštita s klizanjem. Paleta, poput kupelji, imaju skliske površine. Međutim, u tuš kabini, rizik od pada gore, kao osoba je stalno u stojećem položaju. Da biste zaštitili sebe, potrebno je osigurati premaz protiv klizanja. Ovo je modernija opcija. Možete upoznati druge na prodaju: s grubim ili utisnutim dnom. Uzorak može biti drugačiji: u obliku slike, apstraktne linije, itd. Izbor je napravljen u skladu s onim što je opcija najudobnija tijekom rada. Neke vrste paleta klizi ne toliko: akril, od umjetnog kamena. Ako je odlučeno da kupite opciju s glatkom površinom, na dnu se može staviti anti-skliznog tepih ili drvena mreža.

    Koje su palete za tuš kabinu: obrasci i veličine

    Reljef

  5. Učinak buke. Što je manja debljina materijala, glasnije će biti zvuk pada vode na dnu. Steel paleta, s ove točke gledišta, manje prikladna. Lijevano željezo, akril analog i umjetna kamena verzija stvaraju snažan učinak buke.
  6. Topla / hladna površina. Uključujući vodu, ponekad morate postati hladno dno. To je neugodno, pogotovo ako je kuća cool i želi se zagrijati brže. Najpoželjnija je akrilna opcija. To se vrlo brzo zagrije. Sporiji od svih lijevanog željeza, kamena (prirodne ili umjetne), keramika se grije. Koristeći takvu paletu, morat ćete čekati neko vrijeme dok ne dobije željenu temperaturu.
  7. Akril, keramika, emajlirani metal - sve te opcije su krhkost. Ako ispustite zalijevanje, a zatim keramički vodovodni uređaj može odmah prekinuti. Pod utjecajem značajnog opterećenja, akrilni i emajlirani uređaj nije oštećen, ali je njihov dekorativni premaz poremećen. Čelični dno lako savijen pod težinom težine. Kamena ili lijevanog željeza analog, s ove točke gledišta poželjno je koristiti. Razlikuju se po snazi, ne deformiraju.

Prilikom odabira potrebno je usporediti strukture praktičnosti tijekom rada. U tom slučaju, uloga strane strane i konfiguracija zidova tuš kabine igra.

Pregled videozapisa

Članak o temi: Phased građevinski okvir za balkon

Čitaj više