Kako instalirati tuš kabinu u privatnu kuću

Anonim

Ugradnja tuš kabine u drvenoj kući prirodna je želja da se osigura barem minimalna udobnost u vlastitom domu ili u zemlji. Cijeli sustav u kompletu može se kupiti već u gotovom obliku i jednostavno montirati, obavljajući sve zahtjeve naredbe i razmatranje značajki sobe.

Kako instalirati tuš kabinu u privatnu kuću

Vrlo je realno izgraditi tuš kabinu u drvenoj kući s vlastitim rukama. To će ga optimalno ući u strukturu strukture i značajno smanjiti troškove takvog poboljšanja. Važno je nositi se s pravilima za montažu dizajna i osigurati provedbu sanitarnih standarda.

Suština problema

Što je tuš kabina u svojoj bit? Ovo je mala izolirana soba u kojoj se možete tuširati izravno u vlastitom domu, bez brige o izlijevanje i prskanje vode. Da bi ispunila svoje funkcije, tuš kabina mora biti dovršena:

  • vodoopskrbni sustav;
  • vodovodni uređaji koji omogućuju podešavanje temperature tlaka i vode;
  • Paleta za prikupljanje vode i osiguravanje njegovog protoka u kanalizaciju;
  • Zidovi da isključuju prskanje.

Kako instalirati tuš kabinu u privatnu kuću

Kako bi se riješilo pitanje kako napraviti tuš kabinu, potrebno je razmotriti osnovne zahtjeve za takvom dizajnu:

  1. Kvadrat i volumen. Odabrana je veličina kabine, na temelju praktičnosti primanja duše od strane osobe, uzimajući u obzir njezin tjelesnost, kao i želju za objavljivanjem unutar dodatne opreme (na primjer, perilicu rublja).
  2. Zaštita od curenja vode. Kada su tuš kabine instalirane vlastitim rukama u drvenoj kući, posebno je važno isključiti vlaženje drva na podu i zidove. Da bi to učinili, oni moraju imati zidove koji eliminiraju opasnost od prskanja vode iznad kabina, a cijeli volumen treba prikupiti u paleti i otići u kanalizacijski sustav. Pouzdan hidroizolacijski tuš je bitan zahtjev za svoj raspored u drvenoj strukturi.
  3. Izvršenje sanitarnih standarda. Tuš kabina u privatnoj kući mora se u potpunosti pridržavati sanitarnih i higijenskih zahtjeva: nepostojanje nacrta, eliminaciju neugodnih mirisa i kanalizacije, osiguravajući dobru šljip koja se uklanja stalno stajalište u vodi, korištenje ekološki prihvatljivih materijala i sprječavanje izgleda plijesni, gljivica i patogenih mikroorganizama. Važno stanje - dostupnost ventilacije.
  4. Isključenje rizika pada kao rezultat kliznih bosih stopala.
  5. Estetski čimbenik. Naravno, tuš kabina treba biti optimalno i skladno uklopiti u ukupnu unutrašnjost kuće.
  6. Izolacija. Odvojite se tuširanje je bolje ako osoba unutar kabine će osjetiti svoju potpunu sigurnost od znatiželjnih očiju.

Članak o temi: Polikarbonatna vrata vlastitim rukama: Akcija algoritam

Načela odabira tuša

Kako instalirati tuš kabinu u privatnoj kući? Montaža je napravljena uzimajući u obzir ove zahtjeve, a mjesto je odabrano u neposrednoj blizini vodovodnog i kanalizacijskog sustava u zoni gdje se prijem tuša s jednom osobom neće ometati druge članove obitelji. Dizajn ove sobe započinje rješenjem obveznih uvjeta: izvor opskrbe vodom i prisutnost kanalizacijskog odvod.

Kako instalirati tuš kabinu u privatnu kuću

Tuš kabina u drvenoj kući

2 glavne vrste se razlikuju konstruktivno: otvorene i zatvorene kabine. U prvoj verziji, podni sustav za ispuštanje vode i tuš panela je stacionaran. Zidovi se izvode u obliku zavjesa koji žure samo tijekom prijema postupka.

Zatvorena sorta uključuje ugradnju stacionarnog zida s vratima. Ona je, u pravilu, izgrađena s vlastitim stropom i formira se zasebna podna obloga. Drugim riječima, izolirana, hermetička stacionarna soba je osigurana.

Prilikom projektiranja tuš kabine, posebna se pozornost posvećuje svojim dimenzijama:

  1. Opseg. Uzimajući u obzir plasman odrasle osobe, u kabini se vjeruje da je minimalna veličina mora biti 80x80 cm. Atraktivniji su dizajni standardnih veličina: 90x90, 90x100 i 100x100 cm. Prilikom planiranja prostora druge opreme ili Kako bi se poboljšala udobnost, duljina zatvaranja često osigurava duljinu kabine unutar 1,2 -1,8 m. Naravno, veličina veličine je međusobno povezana s troškovima - veliki dizajn imaju prilično visoku cijenu.
  2. Visina. Ovaj parametar treba instalirati, uzimajući u obzir visinu stropa u drvenoj kući. Naravno, osoba mora biti u stanju stajati u potpunoj visini pod tušem, ali u isto vrijeme je lako dobiti prskalicu rukama, a leteće prskanje ne bi smjeli dosegnuti drvenu stropu. Obično se razmak između stropa i raspršivača tuš lijevo od oko 30-35 cm.
  3. Oblik. Estetika tuš kabine u velikoj mjeri određena njegovim oblikom. Međutim, ovaj parametar je važan ne samo s ove strane - konfiguracija dizajna omogućuje vam da ga optimalno stavite u sobu. Posebno se najčešće koristi kutna opcija. Općenito, tuševi mogu imati okrugli, pravokutni (kvadratni), poligonalni ili asimetrični oblik. U kutu dizajn s projekcijom u obliku četvrtine kruga ima široku popularnost. Prilikom postavljanja tuširanja uz zid se koristi pravokutni oblik. U načelu, moguće je koristiti izvorne sorte, kao što je cilindar ili čak spiralna verzija.

Članak na temu: Kako ukrasiti strop vlastitim rukama: Stucco, slikarstvo, foto pozadina

Računovodstvo za tehničke zahtjeve

Tuš ugrađen u drvenoj kući treba imati pouzdanu hidroizolaciju i dobru ventilaciju. Hidroizolacijski rad počinje formiranjem podova. Najpouzdaniji način je proizvodnja betonskog estriha s dodavanjem tekućeg stakla u otopinu.

Kako instalirati tuš kabinu u privatnu kuću

Betonski estrih u drvenoj kući

Ako je nemoguće nametnuti betonski sloj, drveni pod pokriva vodonepropusnu ploču. Možete primijeniti cement-čip ili aceidne ploče.

Povrh takvih premaza, postavljen je valjani hidroizolacijski materijal u 2 sloja (vrećice, polietilen i drugi materijali). Naposljetku se formira pod oblogom od pločica, porculanskog kamena, vodootporni laminat.

Vodootaka zidova provodi se s obzirom na njihov dizajn. U otvorenoj kabini koriste se plastične zavjese koje imaju potrebnu otpornost na vodu. Stacionarni zidovi također se mogu napraviti od zadebljane plastike, au ovom slučaju nije potrebna dodatna hidroizolacija.

Ako su zidovi izrađeni od drvenih ili zidonke od opeke, potrebna je hidroizolacija i izvodi se kao dvoslojni premaz. Završna prevlaka zidova najčešće se izvodi iz keramičkih pločica ili plastike.

Kako instalirati tuš kabinu u privatnu kuću

Hidroizolacija i pločice za polaganje u drvenoj kući

Kada se instalirate tuš u drvenoj kući, prikazani su povišeni zahtjevi za ventilacijski sustav. Na stablu ne bi trebala biti kondenzata, pa bi se trebalo položiti ventilacijska autocesta, koja omogućuje da izlaže navlaženog zraka izvan kuće.

Kako bi se osiguralo takvo stanje, ventilator tipa ispuha je montiran. Smatra se optimalnim kada sustav omogućuje da se dobije izmjena zraka oko 105-115 kubičnih metara / h. Na temelju toga, ventilator je odabran po snazi.

Raspored komunikacija

Kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje tuša u privatnoj kući ili u zemlji, potrebno je riješiti 2 glavna tehnička problema: vodoopskrbna i odvodna preusmjeravanje.

Ako je središnja voda i kanalizacija pogodna za kuću, pitanje je riješeno jednostavno - umetanje se provodi u postojeće autoceste. U nedostatku centraliziranih sadržaja, problem će se morati riješiti neovisno.

Kako instalirati tuš kabinu u privatnu kuću

Dovod vode u drvenoj kući

Opskrba vodom može se osigurati na dva načina:

  1. Vlastiti vodovod iz dobro ili dobro. U tom slučaju voda se isporučuje s pumpom. Obvezni element je hidroakumulator ili kumulativni spremnik, koji osigurava određenu opskrbu vodom kako bi se uklonila potreba za ovisnostim crpke od uporabe miksera za tuširanje.
  2. Instaliranje spremnika. Tuš također može raditi kada se voda isporučuje iz kumulativnog spremnika, koji se nalazi u potkrovlju. Punjenje takvog spremnika može se osigurati čak i ručno. Voda pod tušem poslužuje se gravitacijom.

Članak na temu: Svijetli hladnjak u kuhinji Interijer (45 fotografija)

Kako instalirati tuš kabinu u privatnu kuću

Kanalizaciju u drvenoj kući

Vlastiti kanalizacijski sustav trebao bi osigurati otpadne vode. Takav sustav može biti opremljen na dva načina:

  1. Kumulativni tenk pod tušem. Voda iz tuš ladice izravno pada u akumulativni spremnik, koji se nalazi ispod poda. Dalje iz spremnika voda može ući u sustav filtriranja ili izbrisati sredstva za procjenu. Važno je osigurati odsutnost mirisa iz spremnika, za koje su instalirani elementi za isključivanje (ljestvice, sifon itd.).
  2. Vlastiti kanalizacijski sustav. Voda iz duše ulazi u cijev montirana s padinom, u kojoj se gravitacija šalje na posebnu septičke (bunare) koja se nalazi izvan kuće.

Vrste ugradnje tuša

U proizvodnji tuš kabine s vlastitim rukama mogu se koristiti razne opcije za njegov dizajn:

  1. Tipični tuš poklopac osigurava konstrukciju zidova, stvaranje podne obloge i instalaciju paleta. U prednjem zidu se izvodi vrata. Često se vrši preklapanje stropa, što osigurava potpuno izolirana mala soba.

    Kako instalirati tuš kabinu u privatnu kuću

    Tipični tuš

  2. Tuš u obliku 2 zida. Ovaj se dizajn izvodi kada je tuš susjedan za zid. U tom slučaju, stražnji zid je već dostupan i mora samo pouzdano biti pouzdano, a potrebno je samo 2 susjedna zida. Prednji zid nije podignut, ali zamijenjen je zavjesom.

    Kako instalirati tuš kabinu u privatnu kuću

  3. Tuš bez palete. Podovi imaju otvor za otpad, a površina se formira s pazom prema protoku.

    Kako instalirati tuš kabinu u privatnu kuću

    Tuš bez palete

  4. Tuš bez zidova. Ova se opcija može ostvariti samo u kupaonici, gdje je pod opremljen odvod, a zidovi imaju potrebnu hidroizolaciju.

Moderna građevinska industrija nudi ogroman asortiman materijala koji se mogu koristiti u proizvodnji tuš kabina. Najraširenije je sljedeće:

  • Za zidove: polikarbonat, staklo, opeka, plastične ploče, profesionalni podovi, drvo, Eurocub;
  • Za podne raspored: metalna paleta; Palete od betona, cigle, kamenih pločica.

Završite premazivanje i zidove, a pod se najčešće izvodi iz keramičkih pločica (pločica).

Tuš kabinu sve više privlači vlasnike privatnih kuća i vikendice. Može se instalirati u bilo kojoj strukturi, uklj. U drvenoj kući, pružajući pouzdanu hidroizolaciju. Za ugradnju možete koristiti dizajn kupnje, koji ima kompletan skup elemenata ili potpuno tuširanje s vlastitim rukama.

Pregled videozapisa

Čitaj više