Kako instalirati tuš kabinu u maloj kupaonici

Anonim

Tuš u maloj kupaonici može biti optimalna opcija za raspored ove male prostorije. Takvo rješenje može kombinirati kupaonicu i vlažnu sobu. U isto vrijeme, prostor neće biti preopterećen, a stvara se mogućnost elegantnog dizajna. Estetski izgled i udobnost mogu se osigurati kupnjom spremnog kit za tuširanje, ili to učiniti sami.

Kako instalirati tuš kabinu u maloj kupaonici

Suština problema

Mala kupaonica u kombinaciji s kupaonicom, au naše vrijeme se ne smatra vrlo rijetkim. Ova "nasljeđe" sovjetskog vremena oštro smanjuje udobnost, a to je jednostavno mjesto za stavljanje perilice rublja. Čak i ukrcajte u takvu sobu.

Kako instalirati tuš kabinu u maloj kupaonici

Tuš kabina

Postoji pitanje o tome je li potrebna mala sjedeća kupka. Ako u takvim uvjetima instalira tuš kabinu umjesto kupke, ta se mala soba vizualno širi, a proces ulja bit će mnogo udobniji.

U korištenju tuš kabina za male kupaonice postoje pozitivne stranke:

  • Mogućnost instaliranja dodatne opreme (bide, stroj za pranje rublja);
  • Čvrstoća kokpita ne daje prskanje vode, što smanjuje vlaženje podne obloge;
  • Moderne tuš kabine mogu obavljati dodatne značajke, kao što su hidromasaža, kontrastni tuš, aromaterapija;
  • Možete instalirati kabine s dubinskom paletom, koja se može koristiti kao dječja kupka;
  • Potrošnja vode pod tušem je manja od kupanja u kadi;
  • Standardne strukture isključuju rizik od ozljeda kao rezultat klizanja;
  • Ona stvara mogućnost dizajniranja prostorije u elegantnom dizajnu.

Kako instalirati tuš kabinu u maloj kupaonici

Prilikom rješavanja pitanja o montaži duše, umjesto kupke također treba uzeti u obzir nedostatke takvog sustava:

  • Odsutnost kupke uključuje ograničenja u postupku ulja: u takvim uvjetima nema vruće ili terapeutske kupelji;
  • Uz malu mahunu, lopov na autocesti ograničen je na dodatne funkcije duše;
  • Tuš kabina zahtijeva temeljitije, dnevne njege i čišćenje.

Instalacija tuš kabine ovisi o navikama vlasnika. Ako osoba ne predstavlja život bez ležanja u kadi, onda će, naravno, više voljeti čak i na štetu prostora. Međutim, moderan način ima naglašenu tendenciju da koristi dušu.

U pravilu, u malom gradu stanu, domaćini pokušavaju uspostaviti tuš kabinu stečenu u specijaliziranoj trgovini s jamstvima proizvođača. Ovi višenamjenski sustavi pružaju udobnost higijenskog postupka i pravilnog dizajna. Međutim, trošak takvih struktura čak iu pogubljenju malog veličine je visok, a ne za džep mnogih vlasnika Hruščova.

Članak o toj temi: Što je bolje vidjeti balkon

Možete smanjiti troškove ako napravite tuš kabine u malim kupkama vlastitim rukama. Općenito, naša vlastita tehnologija je jednostavna i dostupna svakom osobi. I pravi izbor materijala za suočavanje omogućuje elegantan dizajn prostorije.

Koje se opcije koriste?

U malim kupkama instalirane su 2 glavne vrste tuš kabina: zatvorena i otvorena. Posljednja sorta je lagan dizajn jer Umjesto zidova, zavjese se koriste, koji su nacrtani samo dok uzimaju dušu. Zatvoreni tip je kapitalna konstrukcija, koja je potpuno izolirana iz sobe, a ulaz se provodi kroz vrata.

Kako instalirati tuš kabinu u maloj kupaonici

Zatvoreni tuš

Prema metodi instalacije, takve se opcije razlikuju: kut i zatvorena kabina, kao i dizajn koji nije povezan s zidom kupke (slobodno stojeći). Malo spavaće sobe kvadratnog tipa najčešće se završava s kutnim tipom duše. Pravokutne, izdužene sobe bolje su opremljene dizajnom za ulazak, koji se oslanja na gladak dio zida kupaonice.

Kako instalirati tuš kabinu u maloj kupaonici

Kutni tuš

Male sobe s slobodnom vrstom tuš kabine su iznimno rijetke. Tuš kabina se može razlikovati od svih navedenih opcija kada je montiran u niše. U tom slučaju, samo trebate opremiti ulaz u tuš, a zidovi se koriste spremni, ali nakon obavezno nametanje hidroizolacije.

Kako instalirati tuš kabinu u maloj kupaonici

Otvoreni tuš

Kako je odabrana kabina? Ovaj izbor utječe na dimenzije i oblik prostorije, prisutnost kupaonice i njegovog položaja, plasman tehničkih komunikacija. Prilikom instaliranja kabine, preporuke treba uzeti u obzir:

  • Slobodni prostor ispred tuša mora imati veličinu od najmanje 65x80 cm;
  • Udaljenost između vodovodne opreme (umivaonik, toalet) i tuš bi trebao biti više od 0,3 m;
  • Kada se stavite tuš na zid s vratima, udaljenost do njega mora biti najmanje 20 cm.

Minimalne veličine kabine određuju se na temelju takvih uvjeta: slobodan ulazak i položaj unutra, slobodu kretanja s rukama kada pranje, mogućnost nagiba tijela. Male veličine kabine u veličini 80x80 i 80x90 cm su najpopularniji. U vrlo malim sobama instaliran je dizajn 70x70 cm. Međutim, morate provjeriti svoj položaj u svim članovima obitelji.

Članak o temi: Boyler od indirektnog grijanja vlastitim rukama

Konstruktivni elementi

Različite kabine sjetvora mogu se značajno razlikovati formirati i dizajn, ali svatko uključuje takve potrebne elemente: Dodirnite ulaz, kanalizaciju, vodovodne opreme (tuš prskalica, mikser, upravljačka ploča s funkcijom), paleta za prikupljanje, vodonepropusne zidove.

Kako instalirati tuš kabinu u maloj kupaonici

Upozorila je kabinu.

Potrošene opcije kabine, u pravilu, imaju pravokutni oblik ili mali zaokruživanje prednje strane. Kutne strukture moraju imati konfiguraciju koja vam omogućuje da optimalno koristite kut prostorije. Najčešći oblik je četvrtina kruga. U rijetkim slučajevima koriste se kvadratne i trokutne sorte.

Izvršenje paleta također igra istaknutu ulogu. Njegova strana može imati različite visine. Tako paleta s visokom stranom kada je ispusna rupa zatvorena može poslužiti kao kadu u kojoj možete oprati noge ili dobiti dijete.

Kako instalirati tuš kabinu u maloj kupaonici

Paleta

Vrata kabine mogu postati kamen spoticanja. Ako koristite otečenu opciju, onda je potrebno da je višak površine ispred tuša. Spremite područje kupaonice omogućuje klizna ili sklopiva vrata. Klizni sustav se često koristi kada se vrata u obliku jedne ili dvije krila pomaknu na bočnim stranama duž zidova duž posebnih brtvila. Sklopivi vrata ne mogu preklopiti u obliku harmonike.

Načela stavljanja kabine

Pitanje je kako je bolje organizirati tuš kabinu, riješiti odvojeno u svakom slučaju. Mjesto ugradnje ovisi o konfiguraciji kupaonice. Međutim, u svakom slučaju, tuš kabina treba biti smještena u blizini komunikacija: vodoopskrba, kanalizacija, ventilacijski sustav.

Kako instalirati tuš kabinu u maloj kupaonici

U maloj kupaonici kvadratnog oblika, kutna izvršenje kabine najbolje odgovara. Najkarakterističnije za takve sheme:

  • Kada se ulazna vrata nalaze u srednjem dijelu zida, tuš kabina se može montirati u jedan od dva kuta na suprotnom zidu;
  • Kada se vrata pomaknu na rub zida, najbolji tuš je kut na istom zidu.

Pravokutna količina proširene vrste s tuš kabinom ima malo drugačiji izgled. U tom slučaju, korištena konstrukcija se često instalira, na primjer, 70x90 ili 80x90 cm. Dakle, kada se ulazna vrata nalaze u srednjem dijelu izduženog zida, taksi se montira duž kraćih zidova. Kada vrata odlaze na rub kratkog zida, najčešće se koriste 2 sheme: kutna konstrukcija na suprotnoj strani ili rabljenoj kabini duž daljnjeg izduženog zida.

Članak o toj temi: Kako povući kauč s vlastitim rukama

Završni elementi

Mali prostor sobe ima nijanse koje treba uzeti u obzir prilikom izrade zajedničkog interijera. Važnu ulogu igra pravi izbor završnih materijala. Glavni zadatak organiziranja male kupaonice s tušem - vizualnom ekspanzijom prostora, za koje možete preporučiti sljedeće opcije:

  1. Shema boja bi trebala prevladati lagani tonovi (ne nužno čista bijela boja), na primjer, kombinirajući maslinu s ružičastom, bijelom sa salatom, ružičasta s bojom lila. U isto vrijeme, ne bi trebalo stvoriti motley pozadinu, ne više od 3 različite nijanse u odluci o boji.

    Kako instalirati tuš kabinu u maloj kupaonici

    Svijetla paramaquimacija boja na tako važnim značajkama:

    1. Najbolja opcija je klizna vrata koja ne zahtijevaju dodatni prostor za otvaranje.

      Kako instalirati tuš kabinu u maloj kupaonici

    2. Moderna plastika se preporučuje kao materijal za tuširanje, posebno polikarbonat. Izgleda vrlo dobro taksi mat stakla. Prozirnost zidova čini sobu prostranu i svjetliju.
    3. Najpraktičnija opcija je duboka paleta. Uz neovisno izvršenje izrađena je od akrilne plastike ili mramora. Kao gotov proizvod, možete kupiti lijevano željezo, čelik ili plastičnu paletu. Međutim, treba pamtiti da za starije osobe trebate odabrati da se zaustavi po niskoj mogućoj mjeri.

      Kako instalirati tuš kabinu u maloj kupaonici

    Prilikom instaliranja kupnje dizajna ili proizvodnje kabine, treba posvetiti posebnu pozornost na hidroizolaciju. To je nužno položeno u dvoslojnu verziju na podu prije ugradnje palete i na zidove tuša. Voda iz kabine ne smije pasti na pod kupaonice, jer Ovo stanje je jedna od važnih prednosti duše. Iz palete, otpadne vode treba slobodno ući u kanalizaciju kanalizacije. Posebnu pozornost treba posvetiti ventilaciji ispušnih plinova, posebno prilikom korištenja dizajna zatvorenog tipa.

    Vlasnici malih soba ponekad se suočavaju s složenošću instalacije perilice rublja, a domaćica je prisiljena oprati "djedovi" načine. Možete proširiti sposobnosti takve prostorije zamjenom kupke na tuš kabini. Moderni dizajni su višenamjenski uređaji, te stoga takva zamjena također će pružiti dodatne sadržaje.

    Video uputa

Čitaj više