Kako izvoditi slikarska vrata to učiniti sami

Anonim

Trenutno su dizajneri došli do stotina genijalnih načina za ukrašavanje vrata s snimljivih soba, što će vam pomoći ažurirati unutrašnjost i donijeti nešto novo. Jedna od ovih metoda je ukrasna slika vrata. Jasno slijedite upute i preporuke, možete stvoriti istinski originalni crtež koji će transformirati cijelu sobu.

Kako izvoditi slikarska vrata to učiniti sami

Postoji mnogo načina za ukrašavanje vrata: umjetnička slika, decoupage, Appliques, pseudo-zamka i drugi.

Kako pripremiti vrata

Prije nego što nastavite izravno do uređenja, potrebno je pažljivo pripremiti radnu površinu. Sve počinje s vratima. Prvo morate ukloniti web s petlji, pažljivo ukloniti staklo (ako je dostupan), očistite ga od stare boje, laka i drugih prethodno primijenjenih premaza. Da biste to učinili, trebat će vam sljedeći skup alata:

Kako izvoditi slikarska vrata to učiniti sami

Za umjetničku sliku, vrata će trebati četke različitih veličina i boja.

  • Izrada odvijača ili čekića;
  • brusni papir različitosti;
  • spatula;
  • Posebni građevinski fen, koji mogu zamijeniti uobičajeni usisivač s funkcijom puhanja zraka;
  • kit i olifa;
  • mali nokti;
  • Priključci (ručka vrata, petlja i brava).

Nakon uklanjanja vrata s petljama, možete početi uklanjanje boje ili laka. To možete učiniti uz pomoć sušilice za izgradnju - kada se zagrije na određenu temperaturu, boja ili laka počinje mjehurići, što vam omogućuje da uklonite premaz s lopaticom, bez primjene na ovaj bitan napor.

Pažljivo očistiti površinu od stare boje, možete nastaviti s scrtlockom lista vrata, dok se zatvarate sve pukotine i čips. Emery papir raznih gradijaca pomoći će uskladiti površinu i riješiti se hrapavosti.

Konačna faza pripreme je oblaganje platna vrata od strane Olife, koji će nastaviti pouzdano štititi materijal od destruktivnih učinaka vlage. Kada je površina apsolutno suha, staklo možete umetnuti natrag, osiguravajući ga s malim noktima.

Članak na temu: Pozadina za dvoranu u Hruščov: Odabir opcija

Dekoracija umjetničkih slika

Umjetnička slika je najlakši način za ukrašavanje internih vrata. Kako bi to učinili kvalitativno, potrebno je ne samo slijediti sve upute i preporuke, već i pripremiti sve materijale unaprijed:

Kako izvoditi slikarska vrata to učiniti sami

Sljedeći alati će biti potrebni za decoupage: četke, ljepilo, škare, lakovi i troslojne salvete.

  • Žbuka, završetak kit i prajmer (poželjno akril);
  • Sve različite četke za uređenje, suhe i čiste krpe, male komade spužve;
  • sprej;
  • akril laka;
  • Slika se.

Ako su stara vrata spremna, u skladu s gore navedenim preporukama, možete početi odmašćivanje njezine površine, nanošenja žbuke, završne obrade kit i akrilskog laka. Ne zaboravite na upute za korištenje mješavina zgrada - sukladnost sa svim preporukama osigurava kvalitetu sušenja vrata i njezin daljnji rad.

Najbolje je koristiti posebnu boju za rad. Leaf vrata trebaju biti smješteni u horizontalnom položaju, za to možete koristiti stol i stolice kao udoban štand. Tada biste trebali kuhati matricu ili nekoliko predložaka.

Da biste dobili optimalni rezultat, morate koristiti najkvalitetnije materijale i jasno slijediti sve preporuke.

Važno je identificirati jedno jednostavno pravilo: koliko je boja prisutno u budućem crtežu, potrebno je pripremiti mnogo pojedinačnih predložaka. U isto vrijeme, nakon primjene svakog sloja, potrebno je ostaviti matricu neko vrijeme, to će omogućiti da se boja dobro osuši.

Slikarska vrata i naknadne radnje

Crtež za unutarnje vrata može izmišljati neovisno, to neće biti teško, posebno za one koji imaju kreativne depozite. Ukrašena vrata će biti spektakularno pogledala u unutrašnjosti dječje sobe, dnevnog boravka, kao iu uredu kreativnih i reklamnih agencija. Matrice ili uzorci mogu se napraviti rukom s konvencionalnom olovkom i tiskarskim nožem.

Članak na temu: ispravno obavljamo završnu obradu na balkonu: Osnovna pravila

Ako se svi potrebni materijali mogu naći neovisno, tada je situacija nešto složenija s potragom za predlošci i matrice. U pravilu se mogu naći u brojnim online trgovinama koje se izravno specijaliziraju na provedbi ovog proizvoda. Predlošci dekoracije razlikuju se u metodi debljine i pričvršćivanja (ljepila ili ne).

Kako bi se stvorila surround slika, najbolje je koristiti guste i teške obrasce napravljene na temelju plastike. Za velike crteže potrebno je razbiti predložak za nekoliko dijelova, koji se naknadno kombiniraju.

Uređenje vrata s vlastitim rukama - proces je vrlo fascinantan, podložan svim pravilima i preporukama, to može učiniti bilo koji. Štoviše, slikanje vlastitim rukama bit će uzbudljiva zabava za sve članove obitelji.

Svatko može vjerojatno raditi u četkicu, ali bolje je koristiti početnike u ovom poslu - crtež će biti gladak i uredni, bez razvoda i drugih nedostataka. Prije nego što počnete slikati predložak, vrijedi primjenjivati ​​cijelu konturu uobičajenom olovkom za priopćenje. To je potrebno za figurativnu percepciju buduće slike. Nije potrebno odmah regrutirati veliku količinu boje, bolje je dosljedno dostaviti boje crtežu.

Nakon nanošenja uzorka, list vrata treba prekriti slojem akrilnog laka, spasit će boju iz izgaranja i drugih mehaničkih oštećenja. Staklo (ako je dostupno) također može biti obojeno obojenim bojama, osvježit će unutrašnjost prostorije.

Slika unutarnjih vrata to učiniti sami - prilično jednostavan proces. Prateći sve preporuke, možete učinkovito pretvoriti sobu i dodati svježe boje u unutrašnjost.

Čitaj više