Kako popraviti palete tuš kabine učiniti sami

Anonim

Popravak paleta tuš kabina je događaj koji se može provesti samostalno. Unatoč činjenici da je vodovod napravljen s dovoljnom marginom snage, čak se i ona često prekida. Pukotina paleta čini proces pranja nemoguć, što stvara značajnu nelagodu ljudima.

Kako popraviti palete tuš kabine učiniti sami

Najlakše rješenje je zamijeniti oštećeni fragment. Međutim, vrlo je skupo i dugo. U pravilu, samo iskusni stručnjaci mogu postići takav rad. To je mnogo profitabilnije i brže popraviti paletu tuš kabine vlastitim rukama. Za to je dovoljno za skup kućanskih alata koji su u svakoj spremištu. Da biste znali popraviti napuknutu zdjelu, potrebno je usredotočiti se na prirodu porijekla ove neugodne fenomene.

Uzroci oštećenja paleta

Danas, tu su tuš kabine proizvedene u domaćim poduzećima u Europi i Aziji. Gotovo svi proizvođači daju dugoročno jamstvo za svoje proizvode. Da biste izbjegli kupnju loš-kvalitetne lažne, morate provjeriti dostupnost prodavatelja certifikata i odgovarajuće oznake na svim dijelovima tuš kabine. Ali čak i najpouzdaniji dokumenti neće biti uklonjeni iz oštećenja.

Kako popraviti palete tuš kabine učiniti sami

Ovi proizvodi su pucanja iz takvih razloga:

  1. Proizvodnju defekta. Nažalost, to je prilično čest fenomen s kojim se morate nositi s potrošačima. Brak je prisutnost šupljina u nizu sudopera, kose ili kršenje njegove geometrije. U nekim slučajevima, u kršenju proizvodnje tehnologije, čvrstoća materijala je značajno inferiorna od deklariranih parametara. Ako je takav proizvod na jamstvu i postoji ček, onda je bolje ići u trgovinu ili zamijeniti na drugi sličan proizvod.
  2. Pogreške u procesu instalacije. Najčešći u inozemstvu koje neiskusni majstori omogućuju instalaciju tuš kabine na neravnomjernoj površini. To dovodi do nejednake raspodjele vanjskog opterećenja i stvaranje unutarnjeg stresa u materijalu. Druga pogreška je pretjerano snažna ili nedovoljna stezanja ojačanja.
  3. Povreda pravila rada tuš kabine. S tim proizvodima morate kontaktirati vrlo pažljivo. Pukotine se mogu formirati zbog prekomjernog pritiska na sudoper, kada na njemu postoji nekoliko ljudi. Nakon pada na paletu teških i akutnih predmeta.

Članak o toj temi: Kako izolirati temelj ekstrudirani ekspandirani polistiren - tehnologija

Dakle, napuknula je paletu tuš kabine, što učiniti? Nakon što je shvatio uzrok izgleda pukotina u spremniku, potrebno je pažljivo pripremiti za popravak.

Alati i materijali

Počnite popraviti akrilne palete tuš kabine odmah nakon što se otkriva oštećenja. Inače će se pukotina početi širiti, što može dovesti do podjele cijele zdjele. U takvim slučajevima, ne popravak neće pomoći. Kada pronađete pukotinu, morate odmah zaustaviti rad tuša. Kapacitet treba temeljito oprati i odmašći. Nakon toga, trebali biste napustiti kupaonicu na ventilaciji. Rad se može obaviti samo u odsutnosti vlage i vlage.

Kako popraviti palete tuš kabine učiniti sami

Da bi se popravila akrilna paleta tuša, trebat će vam alat i materijale:

  • oštar nož;
  • škare;
  • razina izgradnje;
  • ključ;
  • odvijač;
  • epoksidno ljepilo;
  • fiberglass;
  • akrilna boja;
  • šmirgl papir;
  • četkica za boju;
  • etanol;
  • dentifrice;
  • krpa;
  • respirator;
  • Zaštitne naočale i rukavice.

Kako popraviti palete tuš kabine učiniti sami

Alati za popravak paleta

Prije početka rada preporučljivo je ukloniti iz prostorija djece i kućnih ljubimaca. Reagensi koji se koriste u popravku su toksični i imaju oštar miris.

Kako popraviti paletu

Tijekom rada tuš kabine, male i duboke pukotine, čipovi i rupe mogu se formirati u njihovim zdjelima. U svakom slučaju potreban je poseban pristup rješavanju problema. Popravak se mora provesti tako da ne može ponoviti rad nakon kratkog vremenskog razdoblja. Razmotrite popis aktivnosti koje se provode u uklanjanju raznih vrsta štete u tuš kapu.

Kako popraviti palete tuš kabine učiniti sami

Poništava male pukotine

To je najčešći kvar koji se javlja na paletama tuš kabina. Ako odmah zatvorite pukotinu, onda će se uništenje zdjele završiti.

Kako popraviti palete tuš kabine učiniti sami

Mala pukotina na paleti

Takav posao mora se izvesti u sljedećem redoslijedu:

  1. Oštri nož za brisanje rubova pukotine. Potrebno je ostrugati akril dok ne ogrebotine ne izvorne boje.
  2. Uklonite dobivenu prašinu pomoću usisivača. Voda liječena etil alkoholom.
  3. Čaše, respirator i rukavice. Pripremite se za uporabu akrilne boje.
  4. Uz pomoć četke, nanesite akrilnu boju na ogrebotinu. Ovisno o svojoj dubini, ponovite postupak nekoliko puta dok razina boje ne prelazi dno posude.

    Kako popraviti palete tuš kabine učiniti sami

  5. Nakon što je boja potpuno suha, poravnajte sve prilive koristeći brusni papir, postupno smanjujući njegovu zrnatost.

Završna faza popravka je polirana. Kako biste izbjegli nepotrebne troškove, možete koristiti mješavinu pasta za zube i zubnog praška. Uz ovaj sastav, možete donijeti površinu zdjele u zrcalni sjaj.

Popravak dubokih pukotina

Ako šteta ima veću dubinu, može brzo uništiti cijelu čašu, brzo povećanje veličine. Ako se proizvod raspršio po cijelom volumenu, onda mrlje ovdje ne može učiniti. Potrebno je napraviti učinkovitije mjere.

Članak o temi: Što učiniti od staklenih boca: vaza, svjetiljka, svijećnjaka, police, a ne samo

Kako popraviti palete tuš kabine učiniti sami

Duboka pukotina

To je ono što trebate učiniti:

  1. Uklonite zdjelu. Da biste to učinili, bit će potrebno preklapati vodu i odspojiti sve komunikacije s tušem. Ako su vijci i orasi zahrđali, moraju se liječiti silikonskim mazivom. To će uvelike olakšati proces odvijanja.

    Kako popraviti palete tuš kabine učiniti sami

    Paleta

  2. Očistite paletu s obje strane prljavštine, kalup od limete i plijesni. Temeljito ga operite sapunastom, isperite čistom vodom i obrišite suhim.
  3. Proširite prorez, uklanjajući iz zidova napada, prljavštine i kontinuiteta, koji su se prekinuli do vlakana. Ako postoji takva potreba, onda morate napraviti prolaznu rupu.
  4. Očistite brusni papir dno i radite dio kapaciteta. Tretirajte površinu rezervat od 5 cm sa svih strana. Uklonite prašinu, odmašeni akril s medicinskim alkoholom.
  5. Pomiješajte epoksidni ljepilo, podmažite ih suprotnu stranu zdjele, fokusirajući se na mjesto koje se skida. Čvrsto pritisnite epoksidni ljepilo uobičajene gaze ili stakloplastike. Proces ponavlja 3-4 puta ovisno o veličini jaza.

    Kako popraviti palete tuš kabine učiniti sami

  6. S prednje strane ispunite epoksidnim ljepilom. Otpustite dan dok se ne zamrzne. Tretirajte ljepilo s emery papirom, kako biste je pokrili s nekoliko slojeva akrilne boje.
  7. Obavljati poliranje i poliranje površine lica. Instalirajte proizvod na mjesto, priključite komunikaciju, provjerite performanse odvoda.

    Kako popraviti palete tuš kabine učiniti sami

Nakon takvog popravka, paleta će postati jača nego u vrijeme prodaje. Život servisa značajno će se povećati.

Pečati kroz rupe

Slične nevolje mogu se dogoditi kada teški građevinski alati ili masivno zalijevanje mogu pasti u zdjelu. Unatoč činjenici da se problem čini neugodnim, moguće je lako eliminirati, koristeći sve iste alate za kućanstvo i materijale za povredu.

Kako popraviti palete tuš kabine učiniti sami

Tuš ladica

Obrada praznina mora se provesti u takvom nizu:

  1. Uklonite spremnik iz baze. Potrebno je to učiniti vrlo pažljivo kako ne bi oštetili njegove rubove i ne podijelili. Obrišite posudu od svih vrsta onečišćenja, oprati i suha.
  2. Očistite rubove uzoraka iz svih zagađivača. Uklonite izbočena vlakna i fragmentirani fragmenti. Deklarirajući akril s medicinskim alkoholom.
  3. Nametnuti čvrstu flaster na unutarnjoj površini palete, koja je potrebna za pričvršćivanje punila i njegove brtve. To koristi epoksidno ljepilo i nekoliko slojeva bilo kojeg trajnog materijala. Najbolje je koristiti stakloplastike, koji je namijenjen za takve svrhe.
  4. Pripremite epoksidni ljepilo u skladu s isporučenim uputama. Ulijte ga u rupu tako da se malo suprotstavio površini dna palete. Kako bi se izbjeglo stvaranje praznine u epoksidnom punilu, smola mora biti omotana na nekoliko mjesta.
  5. Stavite još jednu zakrpu preko rupa za ljepilo. Ovo koristi epoksidno ljepilo i tanke stakloplastike. Preskočite nakon sušenja kako biste obojili akrilnu boju.

Takav popravak je poželjno samo kada promjer rupe ne prelazi 10 cm. Ako je to više ili neznatno, nemoguće je eliminirati takav slom. Struktura palete gubi integritet i snagu.

Prevencija oštećenja palete

Problemi s zdjelom tuš kabine mogu se lako izbjeći ako slijedite sva pravila rada ovog proizvoda. Prije svega, potrebno je točno ispuniti sve zahtjeve za instaliranje palete. Prilikom izrade vode postupaka, ne morate skočiti na sudoper i pozvati pratitelja s vama. Trebalo bi biti vrlo oprezno za rukovanje zalijevanje može napraviti od metala i s oštrim rubovima. Kada padne s visine, zalijevanje može ogrebotina, podijeliti zdjelu ili probiti kroz njega.

Kako popraviti palete tuš kabine učiniti sami

Čišćenje akrila od prljavštine može biti samo sapuna ili alkoholna otopina. Aceton i kiselina mogu otopiti i oštetiti ovaj materijal. Kada instalirate tuš kabinu, može se ojačati, što će ga zaštititi od grešaka i pukotina. Za to, opeke su položene ispod posude, a slobodni prostor se postavlja montažnom pjenom ili napunjenim silikonom.

Paleta treba redovito pregledavati detekciju štete. Kada identificiraju popravak, potrebno je odmah izvršiti. Tako da će usluga biranja biti gotovo neograničena.

Video uputa

Članak na temu: Kako staviti zid vlastitim rukama

Čitaj više