Flout za pločice šavova u kupaonici: Što bolje

Anonim

Flout za pločice šavova u kupaonici: Što bolje

Pločica je, nesumnjivo, najpopularniji materijal za zid ukras i pod u kupaonici. Postoje mnogi objektivni razlozi za to: lako je oprati, otporna je na vlagu i izravan vlažnost ulazak, to je higijenski i ekološki siguran. Uvijek je vrlo odgovoran za izbor podnih i zidnih keramičkih pločica.

Flout za pločice šavova u kupaonici: Što bolje

Međutim, kako završiti kupku će se brinuti o popravku i koliko dugo će vam pločica poslužiti, ne ovisi ne samo o kvaliteti samom pločice i izradi graditelja koji će ga položiti. Krajnji rezultat u velikoj mjeri ovisi o kvaliteti srodnih proizvoda, kao što je crijep. Onaj koji se nikada nije bavio pločicama za polaganje ne smije ni znati o svojoj svrsi. U ovom članku ćemo vam reći zašto trebamo oblikovanje pločica, koja su deblje mješavine i kako ga koristiti.

Svrha Zatira

Pločica je suha mješavina koja može biti i cement i epoksid. Flout se koristi za punjenje šavova između pločica. To se čini ne samo iz estetskih razmatranja, već i tako da vlaga ne padne u šavove i plijesan i bakterije nisu se akumulirali.

Flout za pločice šavova u kupaonici: Što bolje

Osim toga, ispravno odabrana fluut će biti u mogućnosti pomoći sakriti nedostatke formirane zbog neravnih zidova ili nepravilnog polaganja pločica.

Što trebate znati prije nego što odaberete žbuku?

Prije nego što odete u trgovinu za fugiranje za šavove, trebali biste uzeti u obzir da su bljeskalice podijeljene u dvije glavne vrste, ovisno o tome Glavna komponenta smjese: bljeskalice na cementnoj osnovi i flout na bazi smole (posebno, epoksidna smola).

Cementna baza je veća popularna s potrošačima. To je prvenstveno zbog svojih nižih troškova. Osim toga, lakše je raditi s cementnom flutom. Dovoljno je otopiti suhu smjesu s lateksom na bazi vode ili vode na željenu konzistenciju. Međutim, u nekim slučajevima, fugoni se prodaju već u prepaid za uporabu u plastičnim kantama.

Trebalo bi to shvatiti da, iako je prikladnije koristiti gotovu smjesu, manje je ekonomično od korištenja suhe smjese. Činjenica je da će gotova smjesa vrlo brzo sušiti i ako nemate vremena koristiti sve kantu ubrzo nakon otvaranja, ostaci mješavine brzo se skružuju i morat ćete ih izbaciti.

Flout za pločice šavova u kupaonici: Što bolje

Među gavranom na bazi smola je najčešća mrlja na temelju epoksidne smole. Na primjer, postoje i drugi fugilirani na temelju furanske smole. Međutim, rijetko se koriste u unutarnjem uređenju. Na primjer, fusana se na bazi letjelica koriste uglavnom u industrijskim poduzećima u teškim uvjetima proizvodnje. Epoksidne se naklonjene epoksidne ploče koriste se svugdje.

Članak o toj temi: Kakav dizajn strop može biti učinjeno u hodniku s vlastitim rukama?

Flout za pločice šavova u kupaonici: Što bolje

Kako odabrati ispravan sastav fuga?

Kriteriji za odabir cementa i epoksidnih fugola su nešto različiti.

Cement Zatirki. Može biti namijenjen za rad s uskim šavovima (do 5 mm) ili širokim šavovima (više od 5 mm). Ako morate raditi s širokim šavovima, morat ćete kupiti fugiranje s pijeskom. Štoviše, širi šav između pločica, larrhest bi trebao biti pijesak u smjesi. Neke cementne smjese također dodaju posebne kemikalije dizajnirane za borbu s formiranjem plijesni i gljivica - fungicida.

Flout za pločice šavova u kupaonici: Što bolje

Većina iskusnih šaltera pločica savjetuje, još uvijek daju prednost epoksidnim fugama u kupaonici, Budući da su, za razliku od cementa, nisu uništeni pod utjecajem kemikalija i otporniji na različite vrste onečišćenja. Međutim, cementni fugoni su također prikladni za podne pločice.

Flout za pločice šavova u kupaonici: Što bolje

Ako se još uvijek odlučite za korištenje cementnog fluta, savjetujemo vam da kupite hidrofobizer - poseban sastav koji daje površinu obrađenih svojstava odbijanja vode.

Kao što smo već primijetili, među stopama na temelju smola Optimalna opcija je podizanje na temelju epoksidne smole , Uključuje epoksidnu smolu, komponentu učvršćivanja i bojanje. Tu je i tzv. Dvo-komponentni fluut, koji se sastoji od cementa, koji se razvede od lateksa plastifikator. Takvo fuklout je mnogo jači od drugih, a obično se koristi na fasadama zgrada.

Mješavine boja

Boja flout je odabrana na temelju boje pločica.

Cementni flout može biti i prirodna siva i bilo koju drugu boju, od bijele do crne, ovisno o korištenom pigmentu u boji. Ako ne možete pronaći potrebnu nijansu gotove smjese, možete ga stvoriti sami, kupujete bijelu flutu i boju Kel.

Izbor epoksidne žlijeve je znatno širi, ali je nemoguće samostalno slikati na epoksidnoj osnovi. Zahvaljujući dodatku sjajnih komponenti, proizvođači su mogli postići učinak zlata, srebra, bronce, metalik. Raspon je stvarno impresivan.

Članak o temi: Art Vinil podovi: Ovo je pod, foto i polaganje, video i Tarkett kreativni, linoleum modularni

Prilikom odabira boju žbuke, morate biti vođeni s dva jednostavna pravila.:

  • Tamno i kontrastni flout treba koristiti samo ako ste sigurni da pločica savršeno leži. Činjenica je da takvo ugnjetavanje boja naglašava crtež polaganja pločica.
  • Ako je tijekom pločica za slaganje bilo nekih pogrešaka, bolje je koristiti svjetlo. U tom slučaju, tamnija boja pločice vizualno će sakriti postojeće nepravilnosti.

Flout za pločice šavova u kupaonici: Što bolje

Flout za pločice šavova u kupaonici: Što bolje

Flout za pločice šavova u kupaonici: Što bolje

Da ne bi napravili pogrešku s izborom pločica, savjetujemo vam da uzimanje uzoraka koji se koriste u pločicama u kupaonici u građevinsku trgovinu.

Bezbojan ili proziran

U slučaju da koristite kombinaciju nekoliko boja u dekor u kupaonici ili je odlučio kupiti mozaik pločica, je savršeno. Napravljen je na temelju stakla i savršen za mržnju šavova umjetničkog i staklenog mozaika. Prozirna žbuka se naziva vrlo uvjetno - ne propušta svjetlo i uzima boju zaljubljene pločice. Međutim, samo po sebi transparentno nije. Ova se fluut koristi samo na uskim šavovima širinom do 2 mm.

Flout za pločice šavova u kupaonici: Što bolje

Proizvođači proizvođača fugiranih mješavina

Pravi život pločice uvelike ovisi i od tvrtke proizvođača. Bolje vjerovati dokazanim proizvođačima. Među najpopularnijim proizvođačima treba napomenuti stope na ruskom tržištu:

  • Ceresit (mješavine na bazi cementa, silikonska sredstva za jednoga komponente, dvokomponentne)
  • Atlas (smjese na cementu i epoksidu)
  • Weber Vetonit (mješavine na bazi cementa)
  • UNIS (mješavine na bazi cementa)
  • Litokrome (mješavine na bazi cementa i dvije komponente epoksidne smjese)
  • Knauf (mješavine na bazi cementa).

Flout za pločice šavova u kupaonici: Što bolje

Visoka kvaliteta proizvođača proizvoda ne jamči vam pouzdan rezultat u slučaju da ne pažljivo slijedite upute.

Flout za pločice šavova u kupaonici: Što bolje

Porozna pločica? Postoji rješenje!

Porozna keramička pločica ima visoko vlažnu svojstva, pa se ne preporučuje da ga koristi u prostorijama s visokom vlagom. Da bi pločica pretrpjela tijekom rada, pokrivena je posebnom zaleđenjem ili lakom kako bi se povećao vodootporan. Takav lanac se često koristi za stvaranje decoupar crteža na pločici. Iako je takav lanac skup, daje pločicu niz vrlo korisnih svojstava:

  • Štiti od mrlja, vlage, prljavštine i prašine
  • olakšava pločicu i čišćenje
  • Sprječava proces blijeđenja
  • daje sjajnu površinu.

Silikonski fugoni se često koriste za rukovanje šavovima i zglobovima keramičkih pločica. Obrada šavova na ovaj način povećava propusnost vode šavova i sprječava stvaranje plijesni i gljivica. Radovi se provode koristeći posebni pištolj s gotovim sastavom, što uvelike olakšava proces obrade šavova.

Flout za pločice šavova u kupaonici: Što bolje

Šavovi s vlastitim rukama - upute

Tijekom rada svakako koristite gumene rukavice, respirator i sigurnosne naočale.

  • Ovisno o vrsti prigova, otvorite kantu s gotovom flutom ili dodajte tekuću komponentu u suhu smjesu (hartenifikator za epoksid i vodu ili silikon na bazi vode za cement). Dosljednost fugiranja mora nalikovati pastu za zube.
  • Uklonite križaljke i bilo kakve vanjske elemente iz pločica.
  • Napunite prostor šavova tako da. Ovo koristi posebnu gumenu lopaticu. Pretty šavovi na trgu nisu više od jednog četvornog metra. Bolje je trljati šavove najprije u smjeru od vrha do dna, a zatim lijevo na desno - profesionalci obično rade. Guenter koji ispunjavate šavove - jača pločica će se držati.
  • Očistite šavove s viškom žbukom. Što to brže radite - lakše će se ukloniti.
  • Postupno krenuti na cijelom području sobe.

Članak o temi: Pribor za kupaonicu: Aromatične svijeće i njihova uporaba u kupaonici

Flout za pločice šavova u kupaonici: Što bolje

Flout za pločice šavova u kupaonici: Što bolje

Kako se žbuka osuši, ostaci na fugama na pločici mogu se obrisati tkaninom. Epoksidna flout je lakše ispirati s toplom vodom s malom koncentracijom deterdženta.

Flout za pločice šavova u kupaonici: Što bolje

Naravno, proces polaganja pločica je dugotrajan i vrlo neugodan. Međutim, polaganje pločice na vlastitu, imate mogućnost značajno uštedjeti, jer je cijena rada na polaganju pločica ponekad viši od troškova potrošnog materijala.

Možda ne idete glatko od prvog puta, ali nije potrebno bojati se poteškoće. Glavna stvar je slijediti upute u svemu.

Čitaj više