Zagrijavanje lože. Završna loggia gipsana ploča. Kako povećati sobu?

Anonim

Zagrijavanje lože. Završna loggia gipsana ploča. Kako povećati sobu?
Mnogi moderni apartmani imaju lođu ili balkon, a ponekad i ni jedan. Vrlo često se ta mjesta pretvaraju u skladište stvari koje su vlasnici izuzetno rijetki, a možda ih uopće zaborave. Ponekad su ugrađeni ormarići na balkonima, u kojima se pohranjuju različite male stvari "samo u slučaju."

No, loža, s pravim pristupom, može pretvoriti u ugodno i funkcionalno mjesto, postaje prekrasan dodatak sobi ili kuhinji. Može se organizirati na njemu sa sjedištem i solakom za opuštanje ili opremanje radne sobe s računalom.

Zagrijavanje lože. Završna loggia gipsana ploča. Kako povećati sobu?

Ako loža ima pristup kuhinji, možete organizirati blagovaonicu ili premjestiti ormariće i hladnjak tamo, čime se oslobađa prostor u kuhinji.

Prisutnost lože je izvrsna opcija za vlasnike malih stanova. Uostalom, zbog nje, moguće je proširiti stambene brojila i stvoriti funkcionalan dodatak stambenim prostorima.

Ako se odlučite za poništavanje svoje lože i spremni ste trpjeti privremene neugodnosti radi izvrsnog rezultata, onda samo trebate znati neke važne trenutke završne obrade lože.

Loggia zagrijavanje to učiniti sami

Zagrijavanje lože. Završna loggia gipsana ploča. Kako povećati sobu?

Prvo što treba učiniti na način promjene lože, instalirajte metalne plastične prozore. Mnogi vlasnici apartmana nisu poznati da je potrebno instalirati produžetak, a čarobnjak za instalaciju ne prijavljuje uvijek tu potrebu. Ne dopustite takvu pogrešku, a ekstender je potreban! Što je? Expander se naziva dodatni profil koji čini okvir prozora širom i time vam omogućuje da zagrijete strop i zidove koji se nalaze na prozoru. Ako se ekstenderu ne instalira, tada će se pojaviti pitanje i što učiniti? Ili izolirajte lođu, ali su se složili da će se strop ili zid približiti samom prozoru. Ili napravite profil prozora dovoljno pažljivo paziti iza zidova, ali zatim smanjiti debljinu izolacije. Da biste izbjegli takvu dilemu, već u fazi mjerenja morate razgovarati s gospodarima ovo pitanje. Najčešće je instaliran ekspander 50 mm i dovoljno je.

Članak o toj temi: Plusterton Dekoracija: Korisni savjeti

Druga faza - Ispravan izračun širine budućeg prozora , Još jedna poteškoća je povezana s ovim. Stvar je da je najhladnije mjesto lože koja zahtijeva najosnovniju izolaciju, je prednji zid ili "zaslon" na kojem je prozor vrijedan. Prema tome, potrebno je izračunati širinu prozorskog praga, uzimajući u obzir debljinu vidne i izolacije. Minimalna debljina izolacije, osiguravajući dovoljnu toplinsku izolaciju, 100 mm pjene, plus još 10 mm od gipsane ploče, pa čak i postojeće nepravilnosti. Kao rezultat toga, dobivamo zid izolirane od 120 mm, koji bi trebao biti dodan u širinu prozorskog praga pri izračunavanju.

Nakon instalacije prozora na loggia možete početi demontaža starog prozora i vrata , Također trebate razbiti dio zida na kojem se nalazio prozor kako bi se doveo do punopravnog puta. Ako ne želite razbiti ovaj zid kako biste izbjegli probleme s BTI prilikom prodaje stana, sasvim je moguće instalirati na njega u budućem countertop.

Sada kada je otvoren slobodan, možete otići u sljedeću fazu - Oprema Arki. , Arch je arhitektonski element, preklapanje utičnica u zidu koji ima ravan ili zaobljeni oblik. Zid lože, uz prostoriju, također je obrubljen izolacijom pri montaži luka, ali se poboljšava u minimalnom volumenu, više za poravnavanje, smanjenje minimalnog prostora. Trim je bolji za obavljanje gipsane ploče, popravljajući ga na ljepilo za montažu. Zašto gipsboard? Stvar je u tome da ako je balkon ili loggia jednostavno izoliran, zadržavajući prozor i vrata, možete koristiti MDF i plastiku i drvo. Ali ako je loggia izolirana kao dodatak stambenim prostorima, onda je najbolja opcija suhozida. To je taj materijal koji će omogućiti prostor u kombinaciji s glavnom prostorijom, tako da želite. Nakon postavljanja luka, kada je pokrov susjednog zida dovršeno, idite na sljedeći korak - strop, bočni zidovi i "zaslon".

Šivanje lođe preporučuje se pomoću gipsboard s visokom otpornošću na vlagu, iako to nije potrebno. Moguće je, bez negativnih posljedica, primjenjivati ​​uobičajenu zidnu gipsanu ploču, kao zaštićenu i izoliranu lođu, osim, uz grijanje, nemoguće je biti nazvan rasroom.

Članak na temu: Sjenica iz profilne cijevi s vlastitim rukama: crteži i fotografije

Na stropu i zidovima lože možete montirati kovrčave ukrasne elemente iz suhozida, kao i instalirati dekorativne svjetiljke u luk i na stropu. Svi ovi detalji će dati originalnost i gotov pogled na prostorije koje su se pojavile u vašem domu.

Koja je izolacija bolja?

Zagrijavanje lože. Završna loggia gipsana ploča. Kako povećati sobu?

Najbolji, i dokazani, materijal za stavljanje lože ostaje još uvijek pjena, sposobna pregledati 7-8 zime bez ikakvih problema. Možete, naravno, primijeniti i mineralne vune, ali, nažalost, ovaj materijal može apsorbirati vlagu, što je loše, jer će se "točka rosišta" s takvim ukrasom nalazi u loggiji. Stoga je bolje primijeniti dokazanu metodu i budite sigurni da će biti toplo zimi, a zidovi se neće smijati. Potrebno je čvrsto lijepiti jedni drugima guste pjene, a sve preostale utore, čak i male, trebaju sipati montažnu pjenu.

Grijanje lože

Zagrijavanje lože. Završna loggia gipsana ploča. Kako povećati sobu?

Vrlo je važno utjecati na pitanje grijanja. Najbolja opcija je osigurati grijaće radijator na zidu samog lože, ispod prozora. To je mjesto baterije koja osigurava jedinstvenu raspodjelu u cijeloj toplinskoj logovom i dobrom grijanju. Iako, u načelu, baterija se može ugraditi unutar prostorije ako ne postoji mogućnost njegovog položaja na loggiji. Ne bi trebalo pozvati ozbiljne probleme.

Paul na loggiji

Zagrijavanje lože. Završna loggia gipsana ploča. Kako povećati sobu?

Sljedeći i ne manje važan faza, je polaganje premaza na podu, što bi trebalo biti izdržljivo, svjetlo i, naravno, toplo.

Označite tri glavne vrste podne montaže:

  • Plutaju od Ceramzita, a zatim estrih.
  • Korištenje prešanog pjene plastike umjesto gline, koja je zalijepljena na pod. Odozgo ili estrih, ili gvl je gipsano svjetlo koje je vezan za ljepilo.
  • Ugradnja zaostajanja od stabla i izolacije pjene preostalog prostora. U zaključku, ploča s vrhom pričvršćena od strane LAG-a.

Sva tri načina vrijedi razmotriti, a koje odabrati, riješiti vlasnike stana, ovisno o određenom slučaju.

Trebam li povećati sobu na štetu balkona?

Zagrijavanje lože. Završna loggia gipsana ploča. Kako povećati sobu?

Sve što je gore opisano u pitanju isključivo loggia. I što se razlikuje od balkona?

Longia, poput balkona, stropna ploča se provodi izvan granica vanjskih zidova. Ali, u lođoj se, oni se još uvijek odmaraju na bočnim zidovima, zbog čega je njegov nositelj kapaciteta mnogo više balkona.

Članak na temu: Kako udarac kožnom jaknom kod kuće

Na ploči balkona, nosivost ovisi o mnogim karakteristikama: armature, starosti betona, njegovom stanju, brandu i debljini samog ploče. Međutim, maksimalno opterećenje na balkonu ne smije biti veće od 200 kg / m2. Je li to malo ili puno?

Moguće je napraviti primjerni izračun materijala za izolaciju i balkon s uklanjanjem 1M i širine široke 3M. Kao rezultat toga, balkon je 3 m2, a time i maksimalno opterećenje je 600 kg.

Izračunamo težinu cijelog materijala

Težina prozora od približno 100 kg, oko tri vrećice ljepila, pjene, 110 kg suhozida (od izračuna 10 kg * 11 četvornih metara). Još jedan kat estrih, približno 200 kg, 100 kg - profil za suhozid i 100 kg pločica. Kao rezultat toga, dobivamo 610 kg. Ovdje i razmislite o tome, i da li se to vrijedi ići na takav balkon barem zajedno, na primjer.

Još, Pričvrstite balkon u glavne prostore se ne preporučuje. , Činjenica je da je područje balkona nije sjajno i neće uspjeti na njegov trošak, mnogo proširiti prostor, ali troškovi će biti dosta. Ali najosnovniji nedostatak, to je još uvijek svoj kapacitet noseći. Naravno, ako prelazite preporučeno opterećenje, balkon se neće odmah propasti. Ali bilo koje, čak i male zbunjene pukotine, mogu se pretvoriti u nevolje. Dakle, je li potrebno riskirati i živjeti u stalnoj zabrinutosti? Naravno da ne! I ne vrijedi proširiti dnevnu sobu na račun balkona.

Unatoč svim minutama na balkonu, u usporedbi s lođom, može se pretvoriti u ugodno i udobno mjesto odmora. Da biste to učinili, u zavarenom okviru unaprijed je potrebno instalirati metalne plastične prozore. Okvir je učvršćen na vanjske zidove i, prema tome, sudjeluje dio težine. Unutarnji prostor može biti odvojen od MDF, drva ili lagane obloge, a pod je također napravljen drvenim, ali ne i teškim. Takav balkon završit će se u, oko 200 kg težine. Prema tome, to će i dalje biti veliki rezervan do maksimalnog opterećenja. Dakle, ne možete se brinuti, spavati noću mirno, a poslijepodne idite na balkon bez straha.

Ovdje, možda, sve preporuke. Uspjesi u izmjeni!

Zagrijavanje lože. Video

Čitaj više