Kako napraviti ljestve u kupaonici za tuš s vlastitim rukama?

Anonim

Moderan asortiman sanitarnih aparata omogućuje vlasnicima kuće da naprave kupaonicu koliko žele. To se također odnosi na funkcionalno punjenje kupaonice i izgled sobe. Međutim, postoje samo 3 najpraktičniji i distribuiraniji opcije za izgradnju kupaonicu tipičnog stana: instalacija tradicionalne kupke, ugradnju tuša ili tuš s odvodom u podu.

Kako napraviti ljestve u kupaonici za tuš s vlastitim rukama?

Posljednja opcija sada postaje sve popularnija, jer vam omogućuje da značajno spasite slobodni prostor u zatvorenom prostoru. Ako voda kada se pranje ne sastavlja pomoću palete, ali se kreće izravno na pod, onda morate instalirati poseban uređaj koji se naziva ljestvicom potrebnim za prikupljanje i slanje tokova u kanalizaciju.

Što je ljestve i za što je potrebno?

Ljestve je poseban uređaj koji je instaliran u kupaonici, ako se iscrpljivanje vode pod tušem ne provodi pomoću palete, već izravno na pod. Koristi se za organiziranje tuš vanjske vrste. Okviri se mogu izraditi od metala, plastike ili kombinacije tih materijala, oni su spljošteni sifon postavljeni izravno na pod. Ovaj koristan uređaj obavlja sljedeće funkcije:

  1. Provodi zbirku i smjer "otpada" vode kroz kanalizacijski sustav. Ako se šljiva u kupaonici nalazi izravno na podu, tada je potrebna ljestvica za prikupljanje vode, šivanje s tušem.

    Kako napraviti ljestve u kupaonici za tuš s vlastitim rukama?

    Ljestve

  2. Štiti šljive od začepljenja. Zaštitna i dekorativna rešetka koja se stavlja na vrh ljestava ne dopušta prodiranje u ispusni otvor plitkog smeća, pa se ne penje duže, a voda ide u kanalizaciju.
  3. Štiti od stranaca. Unutar ljestava nalazi se hidraulikum ili čak suhi dvorac, koji, djelujući na princip ventila, ne daje prodiranje neugodnih mirisa iz kanalizacije unutar sobe u kupaonici.
  4. Ostavlja sposobnost samostalnog odljeva. Kada se zaglavi u rupu odvoda, zbog nakupljanja malih smeća, kose i kućanskih kemikalija, ljestve se lako može rastaviti i očistiti vlastitim rukama.

Imajte na umu da se ljestvi koriste ne samo da bi se poboljšale kupaonice privatnih apartmana, već iu javnom tušem, na primjer, bazenima, sportskim dvoranama ili kupkama. Osim svoje glavne svrhe, ovaj uređaj može obavljati ulogu dodatne ispusne rupe.

Uređaj

Mnogi home bi željeli napustiti instalaciju standardne tuš kabine zatvorenog tipa, ali jednostavno ne znate kako napraviti odvod u duši u gesti i učinkovito. Zapravo, zahvaljujući postojanju modernih i funkcionalnih momka, dovoljno je jednostavno učiniti. Strukturno, ovaj uređaj podsjeća na normalan odvod, instaliran za kupke i sastoji se od sljedećih komponenti:

  • Bazu prolaska odvoda. Ovo je plastični ili metalni dio koji povezuje ljestvicu s kanalizacijskom cijevi.
  • Stakla šljive. Ovo je cilindrični element uređaja koji je umetnut u podnožje prolaska odvoda. Kroz staklo, voda ulazi u kanalizaciju.

    Kako napraviti ljestve u kupaonici za tuš s vlastitim rukama?

  • Brtveni prsten i prirubnica. Dvije od tih komponenti ljestvice odvodne podne strane izvode istu funkciju - brtvljenje veze između stakla odvoda i zatvarača rešetke. Oni sprječavaju da voda teče izvan uređaja u području zglobova.
  • Rešetke za zatvaranje. Ovo je metalni okvir na cilindričnoj bazi koja je umetnuta u čašu odvoda i služi kao osnova za učvršćivanje dekorativne rešetke. Budući da je odvod izrađen izravno na podu je podvrgnut intenzivnim opterećenjima težine, pričvršćivači rešetka trebaju priložiti značajnu krutost i čvrstoću strukture.
  • Zaštitna rešetka. Obično je plastična ili metalna dijela u obliku okrugle rešetke, koji je umetnut u pričvršćivanje rešetke. Potrebno je filtrirati malu smeće, kosu, ali u isto vrijeme prolazi vodu.

    Kako napraviti ljestve u kupaonici za tuš s vlastitim rukama?

    Rešetka

  • Dekorativna rešetka. Ovo je još jedna rešetka koja je instalirana na ljestvici iznad, samo ona obično ima pravokutni ili kvadratni oblik i izvodi isključivo dekorativne funkcije. Najčešće je ova stavka izrađena od metala.

    Kako napraviti ljestve u kupaonici za tuš s vlastitim rukama?

    Dekorativna rešetka

Bilješka! Kao što možete vidjeti, odvodna ljestve za kupaonicu ima najjednostavniji dizajn, lako je instalirati i biti siguran da radi. Glavna stvar je znati kako napraviti pod, pripremiti svoju površinu za instalaciju ovog uređaja tako da voda idu dobro, a ne odgođena na površini.

Vrste tuševa u obliku

Zaštite duše su tako raznolike na uređaju, izgledu i materijalu da su lako odabrati za svaki završni materijal. Ispravno izabrani u boji i obliku, podni odvod se skladno spojeni s završnim materijalom iz kojeg je napravljen pod, a ne ističe se. Stoga, instalacija ljestvice ne uništava jedinstveni izgled prostorije, ali organski i delikatno ugrađen u nju. Odlikuju se sljedeći glavni tipovi vanjskih parcela:

  1. Točka. Vrsta odbacivanja obično je mali uređaj s mrežom pravokutnog, okruglog ili kvadratnog oblika. Modeli su najpopularniji s kvadratnim i pravokutnim oblikom, koji ponavljaju geometriju i veličinu poda keramičkih pločica. Oni se mogu naći u bilo kojem trenutku sobe grupe ili sami.

    Kako napraviti ljestve u kupaonici za tuš s vlastitim rukama?

    Put

  2. Linearni. Linearno se naziva ljestvicama s oblikom urnog rasteženog u liniji pravokutnika. Ima veću veličinu od točke, stoga je sposobna prikupljati i prolazi kroz sebe veću količinu vode po jedinici vremena. Linearni tipovi se obično postavljaju u kutove kupaonice ili po perimeru.

    Kako napraviti ljestve u kupaonici za tuš s vlastitim rukama?

    Linearna ljestvica

  3. Izgubljeno. Zaplaćene ljestvice razlikuje se od svih drugih vrsta, kao što je instalirano samo na mjestima zidova zidova na površinu poda, to je sve kompaktniji i vizualno neprimjetni.

    Kako napraviti ljestve u kupaonici za tuš s vlastitim rukama?

    Ratoman

Uzeti u obzir! Dakle, da pod šljive nisu ispali iz ujedinjenih arhitektonskih izgleda, važno je odabrati pravi oblik i oblik ljestvice. Ako se kvadratna pločica koristi za obloge pod poda, tada biste trebali preferirati modele u obliku kvadrata kompaktne veličine. Ispravan izbor oblika i veličine uređaja čini ga instalacijom točnijom i jednostavnijom.

Sorte zatvarača

Okviri su instalirani na podu kupaonice za organizaciju odvoda, osim obrasca i veličine, razlikuju se i na unutarnjoj strukturi. Uglavnom govorimo o uređaju okidača, koji sprječava prodiranje mirisa iz kanalizacije unutar sobe kupaonice. Najčešći sorti se čitaju:

  • S hidroterapijom. To su jednostavniji i jeftini modeli koji su vrlo slični uređaju koji jako nalikuju redovitim sifon. Zahvaljujući porculanu tekućine unutar ispusne rupe takvih krajolika, stvoren je okidač koji ne prolazi iz tenisica iz kanalizacije unutar kupaonice. Nedostatak ove opcije je da voda unutar ispusne cijevi može ponoviti ako su praznine između korištenja duše dovoljno velike. Tada nestaje vodena barijera između kanalizacijskog i odvoda, a u zatvorenom prostoru može neugodno mirisati.

    Kako napraviti ljestve u kupaonici za tuš s vlastitim rukama?

  • S suhim zatvaračem. Modeli s suhim okidačem pored uobičajenog hidrauličkog kruga, koji su opremljeni svim ljestvicama zbog značajki dizajna, ima dodatni zatvarač pomoću prigušivača. Ovi prigušivači su slobodno prolazili vode, a kada šljiva ne funkcionira, oni se premašuju vlastitu težinu zaštitne i dekorativne rešetke ljestvice, ne prolazeći izvan neugodnih kanalizacijskih mirisa.

    Kako napraviti ljestve u kupaonici za tuš s vlastitim rukama?

Važno! Pomoću veze postoje ljestve s vertikalnom i horizontalnom priključkom za kanalizaciju. Ali najvažniji čimbenik koji uzima u obzir pri odabiru modela je visina uređaja. Ovaj parametar ovisi o tome koliko se pod može podići. Ako je visina mala, tada će biti potreban estrih manje debljine. Međutim, viši modeli imaju veću propusnost.

Tehnologija instalacije

Mnogi vlasnici kuće ne znaju kako napraviti ljestve u kupaonici, bez pribjegavanja pomoći profesionalnih majstora. Doista, ovaj zadatak je kompliciran, jer ugradnje pogrešaka obično dovode do činjenice da se voda pohranjuje na podu i ne prolazi kroz odvod. Otprilike instalacijska shema ljestve izgleda ovako:

  1. Najprije morate odrediti mjesto ugradnje ljestava. Najčešće je ovaj uređaj instaliran u sredini sobe, u kutovima ili blizu zidova. Uz to morate uzeti u obzir da je više pločica došlo do ljestve.
  2. Zatim se kanalizacijska cijev nanosi na buduće mjesto ugradnje uređaja. Da bi voda dobro protjecala kroz kanalizaciju, cijev za napajanje mora imati nagib od najmanje 3 mm po duljini od 1 metra.

    Kako napraviti ljestve u kupaonici za tuš s vlastitim rukama?

  3. Zatim je ugrađeno kućište ljestvice, a zatim se izvodi estrih. Obično se visina poda u isto vrijeme povećava 10-15 cm, ovaj pokazatelj ovisi o veličini određenog modela.

    Kako napraviti ljestve u kupaonici za tuš s vlastitim rukama?

  4. Nakon toga, rupa oko ljestava je vodootporan koristeći tekući hidroizolacijski materijal i prekriven je posebnom prirubnicama. Zatim, već možete sakupiti ljestve u potpunosti, a zatim uliti drugi sloj estriha.

Važno! Dakle, voda nije stajala na površini poda i tekla preko ljestava, potrebno je dati to nagib od najmanje 1 mm po metru u smjeru ispusne rupe.

Video uputa

Članak na temu: završni balkon s vlastitim rukama

Čitaj više