Kako poravnati zid ispod pločice: Priprema i poravnanje, polaganje i je li zasjestila površinu u kuhinji

Anonim

Kako poravnati zid ispod pločice: Priprema i poravnanje, polaganje i je li zasjestila površinu u kuhinji

Stručnjaci preporučuju usklađivanju zidova prije polaganja kakvoće pločica ovisi o skupu čimbenika. Vrlo je važno koristiti visokokvalitetne materijale i alate za znati koja tehnologija za korištenje, uzimajući u obzir kvalitetu površine i uvjete u sobi. Vrlo često korisnici pitaju kako poravnati zid ispod pločice. Pločica je jedan od najčešćih materijala za zid ukras i pod u kupaonici iu kuhinji. Da bi se pločica sigurno pričvršćuje, potrebno je pažljivo pripremiti površinu prije nego što pošalje.

Savjeti za pripremu zida ispod pločice

Oni koji prave popravke nisu prvi put da znaju kako je priprema površine važna prije završetka. Da biste pripremili zid ispod polaganja, morate ukloniti stari sloj premaza. Cilj je doći do baze, koji će biti pogodan za daljnju obradu.

Ako je prethodna završna obrada obavljena i pločica, onda se mora ukloniti, bez zaborava na ljepljivu otopinu.

Kako bi se olakšao proces uklanjanja ploča, potrebno je dobro očistiti šavove, navlažiti cijeli zid vodom i ostaviti ga da se mlje na nekoliko sati. Uz pomoć dlijeta, morate napraviti ekstremnu pločicu, a zatim lažirajte dlijeto s čekićem tako da pločica stoji iza zida. Pločica se također može ukloniti pomoću malo, ali onda sigurnost pločice nije zajamčena.

Kako poravnati zid ispod pločice: Priprema i poravnanje, polaganje i je li zasjestila površinu u kuhinji

U obveznom, zidovi trebaju biti spremni čišćenjem od prašine i starog premaza.

Kako ukloniti boju, bijelo i dekorativnu žbuku:

  1. Stara boja uklanja se brusni disk. Sloj treba potpuno ukloniti kako bi došao do baze. Morate pucati i žbuke. Ako je iz nekog razloga nemoguće ukloniti površinu. To čini duboke ureze - poboljšava adheziju novim premazom.
  2. Kotači nisu namijenjeni primjenu rješenja na nju - on se jednostavno neće držati. Stoga bi trebalo temeljito ispirati. Da biste omekšali sloj, možete koristiti pulverizers i strugač. Važno je ukloniti sve razvod. Da biste to učinili, koristite krpu ili spužvu.
  3. Na dekorativnoj žbuci stavite pločicu neće raditi. Mora se srušiti s zida. Da biste to učinili, najbolje je primijeniti električne alate.

Članak na temu: Puknut plastični prozor: Razlozi, popravak

Danas je kuhinja i kupaonica rijetko prekrivena pozadinom. Ali ako u sobi ova vrsta završne obrade, mora se u potpunosti ukloniti i oprati zid od ljepila. Važno je zapamtiti da su najmanji ostaci starog materijala u stanju pogoršati vlačnu čvrstoću.

Kako napraviti poravnanje zidova ispod pločica

Da biste izjednačili površinu, možete koristiti nekoliko načina. Prvi je odgoditi. Za to je zid potpuno pročišćen od prašine, odmaštenog i tla. Nakon toga morate instalirati svjetiljke i izračunati broj materijala koji će biti potrebni.

Bez kita, ili kit u jednom sloju, možete učiniti samo ako mjerenje kapi ispada da su manje od 1 centimetra.

Stucco zidovi najbolje se obavljaju cement-pješčanom rješenjem. Ako se izvodi kit u kupaonici, obratite pozornost na povećanu vlažnost. Zbog toga odabiremo kit s smanjenom razinom apsorpcije vode. Možete poravnati kit s lopaticom. Uopće nije potrebno da je površina savršeno glatka.

Kako poravnati zid ispod pločice: Priprema i poravnanje, polaganje i je li zasjestila površinu u kuhinji

Postoji nekoliko načina za poravnavanje površine, odabiru koji može biti po vlastitom nahođenju.

Kako poravnati zid snažnim zakrivljenjem:

  • Kupnja ploča od gipsane ploče otpornosti na vlagu.
  • Pričvrstite ploče na zid s metalnim profilima.
  • Nadjevu ili potresa zglobova s ​​medom.

Ova metoda poravnanja je vrlo jednostavna, brza i najmanje skupa. Da biste stavili ploče na pripremljenu površinu, ona se mora ispravno obraditi, trebate se približiti toj ozbiljno, budući da će loša kvalitetna priprema površine nužno dovesti do činjenice da će pločica prije ili kasnije nestati ili nabubri.

Preporuka: Kako pripremiti zidove za polaganje pločica

Površina na kojoj je pločica postavljena je bez obzira gdje: u kuhinji, u kupaonici ili WC-u, treba biti izdržljiva i izdržljiva. Također, bez obzira na to koja pločica će biti položena: svjetlo keramike ili granita. No, priprema zida bit će različit ako će se polaganje pločica izvesti vani, a ne u zatvorenom prostoru.

Prije svega, pozornost treba posvetiti vrsti površine - faze radova i količinu vremena za njihovu provedbu ovisi o tome.

Ako je drvena površina spremna položiti pločice, na nju je pričvršćena metalna mreža, koja nakon žbukanja. Beton i zidni zidni opeka. Moguće je napustiti žbuku ako je baza gipsana ploča ili keramička cigla.

Članak o temi: Dekoracija, pribor, Hair-Pickup za zavjese s vlastitim rukama

Kako poravnati zid ispod pločice: Priprema i poravnanje, polaganje i je li zasjestila površinu u kuhinji

Osim toga, možete poravnati zidove prije polaganja pločica

Savjeti za pripremu površine:

  1. Uklonite staru pločicu iz zida u potpunosti. Čvrsti samo usporavaju i ometaju pripremni proces.
  2. Ako se pločica uklanja perforatorom, zaštitne naočale treba koristiti za zaštitu oka. Kriči pločica letjet će u različitim smjerovima, tako da morate biti izuzetno oprezni.
  3. Stara boja se uklanja pomoću lopatice. Boja ljepila je bolje pre-mokro - to će uvelike olakšati proces.
  4. Prilikom uklanjanja stare završne obrade, bolje je koristiti respirator, a pod je zaštićen perforiranim kartonom.

Ako nakon uklanjanja žbuke, pukotine ostaju na zidu i trčite, trebaju biti pečat. Nakon uklanjanja stare završne materijale, možete napraviti zid poravnanje. Mnogi se pitaju ako je potrebno savršeno pokazati zidove ili možete lagano povećati površinu. Odgovor se može naći u sljedećem odjeljku.

Trebate li žbukati zidove prije polaganja pločica

Za obavljanje kapitala i visokokvalitetnog površinskog popravka u bilo kojoj sobi, potrebno je napraviti zidove žbuke. Ova faza rada pruža dodatnu materijalnu i vremensku potrošnju, ali i značajno povećava vijek trajanja pločica.

Za izdržljivo, pouzdano i visokokvalitetno popravak, zid mora biti postavljen u cementni mort.

Podstava zidova se ne preporučuje za izvedbu s gipsanim mješavinama, jer će se brzo raspasti od vlage, izgubiti snagu i prekršiti. Gipsa žbuka je izvrsna za potresne pozadine, ali nije kategorički prihvatljivo postaviti pločicu. Potrebno je temeljito izvršiti kit, izračunavanje veličine prostorije, s obzirom na odstupanje od razine. Preporučuje se korištenje svjetiljki.

Kako poravnati zid ispod pločice: Priprema i poravnanje, polaganje i je li zasjestila površinu u kuhinji

Cementni mort može se koristiti za zidnu žbuku

Zašto trebate gips:

  • Za ujednačenu raspodjelu sloja ljepila pločica;
  • Pravilna raspodjela opterećenja, koja će dovesti do visokokvalitetnih ploča za styling;
  • Nadoknaditi nepravilnosti zidova.

Žbuka to čini da se ljepljiva smjesa može primijeniti na ujednačen sloj, izbjegavajući svoje premošćivanje. Veliki sloj ljepila može značajno usporiti tijek rada i smanjiti kvalitetu polaganja pločica. Žbuka pojednostavite polaganje pločica, čini ga bržim i jeftinim.

Članak o temi: Polaganje linoleuma na balkonu s vlastitim rukama (fotografija)

Poravnanje zidova ispod pločice (video)

Prije obavljanja popravka na pločicama za polaganje, morate se upoznati s potrebnim popisom pripremnog rada. Važno je pripremiti površinu da položi pločicu, nije bitna ova kuhinja, kupaonica ili WC. Pločica će držati pričvršćivače i pouzdano ako se provodi pred-priprema površine, pogotovo ako je riječ o pripremi betonskih ili zidova od opeke. Potrebno je poravnati površinu - to će poboljšati kvalitetu zahtjeva za polaganje pločice, ubrzat će performanse popravka. Žbuka je važna faza, čija se izbjegavanje može dovesti do činjenice da će pločica uskoro biti samo nestala.

Čitaj više