Što je bolje odabrati ploču ili kupaonicu?

Anonim

Do danas, tuš soba je mjesto gdje se možete u potpunosti opustiti i opustiti nakon zauzetog radnog dana. U kupaonici je osoba zaboravlja sve ili se može usredotočiti na nešto.

Što je bolje odabrati ploču ili kupaonicu?

Ova soba mora imati visoku razinu udobnosti, kao i određeni dio udobnosti. Osim toga, svi detalji interijera, dekorativni elementi moraju zadovoljiti zajednički stil. Zasebno, vrijedno je napomenuti da osim vanjske estetike, kupaonica bi trebala imati praktičnu primjenu.

To je zbog specifičnih operativnih uvjeta u kojima se nalazi tuš. Postoji stalno visoka razina vlage, temperaturne razlike, kondenzat, kao i paru. Takvi utjecaji negativno utječu na svaki završni materijal, tako da se treba vrlo pažljivo odabrati. Kupaonica je zasebna soba, čiji dizajn može stvoriti mnoge probleme.

Uostalom, akumulacija vlage, loše promjene zraka - to su stalni radni uvjeti za tuš. Ovo stanje stvari moći će izdržati ne svaki materijal! Stoga, proizvodi koji se koriste u kupaonici trebaju biti otporni na vlagu, praktičan, pouzdan, dobro da se odupre agresivnim sredstvima za čišćenje, soling efekti. Tipično, keramika ili PVC proizvodi su prikladni za ovu sobu. Što je bolje? Rječimo se!

PVC paneli

Glavna prednost panela je njihova praktičnost. To je na štetu ove kvalitete da se riješi veliki broj problema. Lako prilikom postavljanja kupaonice također dodaje prednosti PVC materijala. Da biste napravili potpuni ukras sobe ne moraju koristiti složene alate, skupu opremu i provodite puno vremena. Osim toga, nedostatak nacrta radova, prljavštine, prašine i drugih satelita satelitskog popravka prisiljeni su razmišljati o mnogim.

Što je bolje odabrati ploču ili kupaonicu?

PVC paneli

Kako bi se postavili paneli na pretraľivanje dizajna PVC proizvoda i pričvrstite ga na zid. Pod sukladnost s instalacijskom tehnologijom, možete upravljati bez intervencije stručnjaka, tj. Uradi sam. Dvorac spojka poput obloga ili laminirani parket osigurava trajne ploče za lijepljenje s površinom. Ova faza rada ne zahtijeva profesionalne vještine ili vještine.

Članak na temu: Patchwork Master Class: Učinite to sami, video patchwork šivanje za lijeni, vez, nove proizvode, uzorke, fotografije

PVC proizvodi su bolje zalijepljeni na zid i pričvrstite na sanduk pomoću tekućih noktiju. Da biste to učinili, potrebno je sigurno pričvrstiti vodilice, a zatim instalirati prvi element, poravnavajući ga na željenoj razini. Nakon toga nastavite instalaciju drugih panela analogijom. Odvojeno, vrijedno je napomenuti da je bolje primijeniti običnu plastičnu ploču za usklađivanje proizvoda.

Što je bolje odabrati ploču ili kupaonicu?

Polaganje ploča za sanduk

Još jedna jaka strana panela je jednostavnost rada. U ovoj komponenti, to je definitivno bolje od keramičkih pločica. Budući da ne mora učiniti s teškim onečišćenjem kako bi srušio četkom s otopinom iz amonijaka. PVC proizvodi se jednostavno gumiraju s bilo kojim deterdžentom. Takvo stanje stvari igra na ruci plastičnih modela u usporedbi s kazetom. Prednosti plastike:

  • nedostatak prljavštine;
  • Jednostavnost instalacije;
  • Jednostavnost održavanja;
  • pouzdanost;
  • praktičnost;
  • izdržljivost;
  • niska cijena.

Osim toga, tuš se redovito izlaže različitim temperaturama. Vrlo se negativno odražava na završnim materijalima unutar kupaonice. Međutim, paneli se jednostavno suočavaju s ovim opterećenjem. Plastični proizvodi ne samo da imaju visoke performanse, već i imaju pristupačnu cijenu. To je za ovaj pokazatelj PVC izgleda mnogo atraktivne keramike.

Odaberite ploče

PVC proizvodi su složen kemijski proizvod. Tipično, u proizvodnji plastičnih ploča, koriste se različiti sastojci koji međusobno komuniciraju u skladu s određenim načelima, formirajući plastiku. Odvojeno, vrijedno je reći da su elementi ekološki prihvatljivi čak i za vrijeme vatre. Plastični proizvodi su vrlo teško zapaliti, a ne podržavaju proces izgaranja. Stoga se njihova upotreba može primijeniti u kupaonici i drugim prostorijama.

Što je bolje odabrati ploču ili kupaonicu?

Odaberite ploče

Prilikom odabira panela pod tušem, trebate obratiti pozornost na troškove modela, jeftinije, niže kvalitete. Ako se plastika karakterizira cijena, onda nije baš gore. Pogledajte prosječni raspon cijena, a zatim odaberite PVC ovisno o vašem ukusu. Ispravno odaberite sami proizvode u kupaonici, koristeći sljedeće savjete.

Preporuke:

  1. Pritisnite plastični prosječni napor tako da se ispostavi. S bezbolnim oporavkom - sve je u redu. Ako ostane DENT, onda, najvjerojatnije, materijal niske kvalitete i sadrži veliki broj krede. To negativno utječe na trajnost proizvoda i njegovu snagu.
  2. Pokušajte saviti bravu ploče. Prilikom crpljenja privitka možete sigurno ukloniti model s popisa.
  3. Pregledajte ravninu proizvoda pod akutnim kutom, što omogućuje izravno izravno procijeniti njegovu kvalitetu. Takav pregled omogućuje vam da vidite sve skrivene nedostatke na površini plastike.
  4. Pažljivo vidjeti izravnost rebara svakog detalja. Ako postoje zakrivljenost u obliku valova ili udubljenja, proizvod nije prikladan za ugradnju.

Članak o temi: Kako šivati ​​traka za zavjese: vrste traka i njihove značajke

Pločica

Mnogi biraju keramičke pločice kako bi popravili u kupaonici i nikada se ne vraćaju na njega. Trenutno, moderni proizvođači nude vrlo široku paletu popločanih proizvoda. Različite veličine, teksture, oblike, veličine i nijanse omogućit će vam da shvatite bilo kakve dizajnerske ideje čak i najneočekivanije.

Što je bolje odabrati ploču ili kupaonicu?

Pločica

Osim toga, možete zabilježiti prilično širok raspon cijena, koji je predstavljen na domaćem tržištu. To će omogućiti svakom kupcu da stekne vašu vlastitu verziju ovisno o vlastitom dohotku. Međutim, s izborom pločica nije tako lako! Potrebno je odlučiti o dimenzijama keramike unaprijed, kao što je veća pločica, manji šavovi u kupaonici. To izravno utječe na operacijsku sposobnost prostorije, kao i konačnu cijenu rada.

Do danas, različiti modeli se nude od 5x6 do 60x30 cm. Odabir malih proizvoda, broj šavova će se povećati izravno u odnosu na broj pločica. Veliki broj praznina povećava mogućnost ulaska na vlagu ispod pločice, koja ugrožava pojavu plijesni, gljivica ili trulež.

Što je bolje odabrati ploču ili kupaonicu?

Pločice za polaganje

Vrijedno je znati! Trošak keramičke pločice 60x30 cm pri izračunavanju 1 m2. To će biti približno jednaka proizvodima od 30x30 cm ili 20x20 cm, međutim, cijena za rad će biti znatno veća.

Pribjegavati pomoć stručnjaka pri instalaciji pločice može, a ponekad čak i trebati. Polaganje pločica u kupaonici je uvijek vrlo važna stvar. Uostalom, ako je keramika postavljena nepravilno, tada će se uskoro pojaviti problemi u operaciji tuša. U isto vrijeme, nismo tako teško provesti kompetentnu instalaciju uz odgovarajuću sposobnost i vještinu. Osim gore navedenih prednosti pločice, treba ga navesti još nekoliko, na primjer, otpornost na agresivni deterdžent.

Što je bolje odabrati ploču ili kupaonicu?

Osim toga, ako je kontaminacija mesmer, onda je keramika vrlo lako čisti, a s mrljom, agresivne tvari će doći do pomoći. Za razliku od PVC panela, pločica ima visoku čvrstoću od plastičnih proizvoda ne može se pohvaliti. Osim toga, keramika bolje izgleda u estetskom planu. Kvalitativno napravljena pločica uvijek će izgledati prevodno i služit će dugi niz godina.

Članak o temi: Puno gorivo i plinski kotao

Među slabostima keramičke pločice, vrijedi spomenuti potrebu za obavljanjem pripremnog ili nacrta rada prije polaganja proizvoda. To je učinjeno tako da je pločica teška i čvrsto drže na svom mjestu. Stoga je potrebno pažljivo čišćenje iz prethodnog premaza, posebno iz pozadine ili boje, nakon čega možete početi poravnati površinu. Prednosti:

  • velika snaga;
  • estetika;
  • izdržljivost;
  • širok izbor.

Uz dobru slučajnost, svi pripremni radovi mogu ograničiti niveliranje žbuke. U drugom slučaju, bit će potrebno instalirati poseban trup iz suhozida. To je prvenstveno posljedica zidova koji se nalaze pod pravim kutom na podove ili strop. Osim toga, cijeli postupak je prilično dugotrajan, prljav i složen. Važno je dodavati da je cijena tih radova nije iz najjeftinije, tako da će ukupna vrijednost pločice biti redoslijed veličine plastičnih ploča.

Video uputa

Čitaj više