Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

Anonim

Prošireni grijači vode koriste se za opskrbu toplim vodom u visokim zgradama, kao i privatnim kućanstvima. Oni ne posjeduju takve snage kao industrijskih uređaja, a namijenjeni su određeni broj stanara.

Da biste opremili kućište s grijanjem za vodu, bit će dovoljno za minimalno iskustvo u montažu vodovoda.

Uređaj grijača vode i njihove sorte

Prvo odaberite najprikladniju vrstu uređaja za grijanje. Da biste to učinili, vrijedi analizirati i odrediti što bi zahtjevi trebali biti svjesni proizvoda, kao i njegove parametre i funkcije.

Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

Za moderni život vrlo je važno neprekidno opskrba toplom vodom

Uređaji za grijanje vode mogu varirati ovisno o vrsti snage i na funkcionalnom uređaju. Prirodni plin ili struja mogu djelovati kao napajanje u uređajima za grijanje vode. Prema vrsti djelovanja, agregati su pod protočnom vodom i spremnik.

Akumulatorski grijači vode

Voda u akumulativnim sustavima se zagrijava u spremniku spojenom na dovod vode. Ova vrsta uređaja za grijanje je osobito popularna. To se može raspravljati dostupnim troškovima uređaja, kao i nedostatak posebnih uvjeta električne opreme.

Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

Nakon što je instaliran kumulativni sustav, morat ćete pričekati dok voda bude topla do željene temperature

Uređaji za vrstu kontaktora

Funkcionalni uređaj tekućih grijača vode je da se voda zagrijava prolaskom kroz poseban rukavac opremljen s električnim termoelamanjem. Proizvodi ovog tipa su montirani izravno na mikser koji je spojen na dovod vode.

Ovaj sustav osigurava grijanje vode unutar 30 stupnjeva. Esencijalni minus takvih uređaja je da električni uređaji imaju visoku potrošnju energije. To je neprofitabilno u smislu štednje. Osim toga, ožičenje nije u svim kućama omogućuje upravljanje tako moćnim grijačima vode.

Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

Grijači tekućih voda - snažni električni aparati, omogućujući vam da dobijete opskrbu tople vode kada ga trebate

Uz klasu potrošnje energije, tekući sustavi grijanja podijeljeni su u dvije vrste - jednofazne i dvofazne. Još jedna razlika leži u kojoj se vrsti grijaćeg elementa koristi u uređaju. To može biti spiralni ili termoelektrični grijač. U slučaju da voda iz slavine ima visoku sadržaj soli, optimalni izbor će biti instalacija grijača protoka opremljen spiralom. Osim toga, tan uređaji troše 20-30% više električne energije. Unutarnji sustav grijanja postat će optimalna opcija za sezonsku uporabu, na primjer, u seoskoj kući.

Jedna od glavnih prednosti uređaja vrste protoka je udobnost i jednostavnost njihove instalacije. Ova vrsta rada može izvršiti potpuno nespremnu osobu. Za to neće biti potrebno posjedovati bilo kakve vještine u području vodovoda, niti u elektrotehniku.

Većina sličnih uređaja ima dizajn za postavljanje na zid u neposrednoj blizini mješalice u kuhinjskom području ili u kombiniranoj kupaonici kako bi se smanjio gubitak topline. Instrumenti vrste protoka grijanja imaju nisku masu, u vezi s kojima je kapitalni pričvršćivač nije potreban za njih kao u slučaju kada je kotao ugrađen u kupaonici. Da biste to učinili, možete koristiti jednostavne pričvršćivanje i hardver. Ovisno o modelu, uređaji za grijanje mogu se nalaziti iznad mješalice ili ispod sudopera. Jedna od prednosti takvih uređaja je mogućnost skrivenog uređivanja. Da biste to učinili, možete koristiti plastične zidne ploče.

Saznajte kako instalirati bojler protoka u kupaonicu, možete pročitati upute priključene na proizvod. Trebalo bi biti opremljeno shemom za povezivanje sustava grijanja toka.

Grijači koji rade na ovom načelu imaju takve nedostatke:

  • Visok intenzitet energije - od 5 do 30 kilovat;
  • Za ispravan rad opreme je potrebno Određena razina tlaka u vodoopskrbnom sustavu; Time se eliminira mogućnost korištenja tekućih grijača vode na posljednjim katovima stambenih zgrada.

Članak o temi: Kako lijepiti vinil pozadinu na fliesline osnovi: pravi video, što ljepilo je bolja, Italija, recenzije i karakteristike, oštećenja, fotografija

Uređaji akcije protoka su optimalni za ugradnju u malim prostorijama s malom količinom stanara. U isto vrijeme, stan bi trebao biti smješten na donjim katovima.

Što će biti potrebno za ugradnju grijača ispod protočne vode

Da bi se provela privremena ugradnja grijača protoka, takav skup alata i pojedinosti treba biti dostupan:
  • izravno uređaj za grijanje vode;
  • crijevo za tuširanje s uklonjenom glavom koja se spoje na mikser;
  • Perforator ili udarci, dizajnirani za probijanje rupa u betonu;
  • Pričvršćivači - tikci s self-ladicama;
  • Winned bušilica, promjera odgovarajuće tiple;
  • tri-jezgre bakrene električne žice koja može izdržati dovoljno opterećenja;
  • Raspoređeni ključevi - cijev i "švedski";
  • kliješta;
  • Vijuganje - bolna ili filočica.

U slučaju da je proizvod uspostavljen kapitalom, trebat će vam takva vodovod pribor:

  • Da sažeti vodu iz vodenog cijevi na bojler;
  • ventil ventila, preklapajući dovod vode na uređaj;
  • Crijevo s taliljima matice željene veličine za spajanje vode na instrument.

Umjesto crijeva, možete koristiti set za montažne metalne plastične cijevi.

Preliminarni rad prilikom instaliranja bojlera protoka

Prije svega, potrebno je odlučiti o izboru modela uređaja. Tržište predstavlja prilično širok izbor sustava za grijanje grijanja, koji se može izraditi, bez pribjegavanja pomoći stručnjaka. Trebalo bi biti poznato da modeli ove vodovodne opreme imaju prilično jake konstruktivne razlike. Također može varirati pojavu uređaja. No, sve izmjene imaju isti princip operacije, a instalacija proizvoda vrši se prema specifičnoj shemi.

Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

Privremena ugradnja tekućine bojlera leggo će čak obaviti početnik

Jedinica za grijanje vode se sastoji od grijaćeg elementa, koji je piva tikvica s parom mlaznica s promjerom od 12 inča i tri električna terminala. Povezuje žice faza, nula i uzemljenja. Također u dizajnu sustava, tijelo uključuje tijelo i prekidač. Osim toga, ovisno o modifikaciji, proizvod može biti opremljen robusnim prekidačem za glatko podešavanje temperature, automatskog osigurača u nuždi i LED pozadinsko osvjetljenje.

Članak o toj temi: Napravite kotla slinga

Ugradnja tekućeg sustava grijanja vode

Instalacija i montaža takvog dizajna mogu se napraviti na dva različita načina. U prvom slučaju, oslobađanje tople vode iz uređaja je priključeno izravno na miješalicu s tušem crijevo s uklonjenim mlaznicom. Uz ovu instalaciju, podešavanje vruće i hladne vode obavit će se pomoću ručice za kontrolu mješalice. Kada se ručka načina na dizalici prevede u soul način, vruća voda se isporučuje za miješalicu. U načinu dizalice nalazi se hladna tekućina iz vodovodnog plinovoda.

Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

Kapitalna instalacija uređaja prikladna je za seoske kuće

Naravno, to je poželjno povezati vodovodnu opremu ozbiljnije nego koristiti nepouzdanu gumenu tuš crijevo. Da biste to učinili, potrebno je napraviti kapitalnu instalaciju proizvoda naftovodu. Trebali biste instalirati ventil za zaključavanje na vodovodnu cijev u grijač.

Ispraznite ventil na ulazu u vodovodni cjevovod u apartmanu. Na odabranom području pomoću Ptickle ili Fum-vrpce, instalirajte spojnicu - adapter s kojim će se voda biti spojena na uređaj. Pažljivo zatvoriti priključke.

Kontroliranje uređaja s električnom energijom treba obaviti obavljanje sigurnosnih zahtjeva za spajanje električne opreme za grijanje. Treba pamtiti da energetski intenzitet grijaćih elemenata može premašiti dopušteno opterećenje u mrežnu mrežu vašeg apartmana. U najboljem slučaju to će dovesti do kucanja čepova ili automatskih osigurača, ali vatra ožičenja nije isključena. Prije kupnje električnog grijača, pažljivo razmislite o ovom trenutku. Snaga električne energije nastaje kroz utičnicu koja mora biti nužno uzemljena.

Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

Oznaka zida za bušenje rupa za pričvršćivanje bojlera protoka

Zatim se uređaj mora pričvrstiti na zid. Grijač je fiksiran uz pomoć tipova koje se voze predupremljenim rupama. Nakon toga se proizvod može povezati s dovodom vode.

Vjenčani ventil je spojen na ulaznu mlaznicu grijaćeg elementa, a voda se isporučuje s cijevima od crijeva ili metalne plastike. Nakon toga, uređaj je spreman za uporabu.

Sljedeći korak je instalirati dizalicu ili mikser za tuš uključen u proizvod proizvoda. Sada možete napraviti ispitivanje opreme. Da biste to učinili, morate otvoriti slavinu i uključiti električnu opremu u mrežu. Nakon kratkog vremenskog razdoblja, 10-15 sekundi, voda za predgrijavanje će ići iz ispusne rupe miksera. Ovisno o klasi potrošnje energije, čak može biti vruće. Pritisak i temperatura vode se može podesiti pomoću miksera - ako je dizalica malo, to će ići vruću vodu i potpuno ga otvoriti, hladnjak će ići.

Trebalo bi biti poznato da uz pomoć grijača protoka gotovo nemoguće dobiti vodu visoke temperature. Ako trebate jako vruću vodu, ima smisla misliti kako instalirati kotla u kupaonicu.

U slučaju kada voda iz slavine ne bude u skladu s standardima kvalitete, poželjno je postaviti filtar prije usisne mlaznice bojlera. To će produžiti život proizvoda. Koristite branded cijevi i vodovodni spojnice.

Članak o temi: Podna vaza kao dekor element

Povezivanje grijača protoka do mreže

Oprema mora biti sigurno uzemljena. Osim toga, morate opremiti sustav za hitne slučajeve. Treba pamtiti da voda u uređaju protoka zagrijava 20 stupnjeva, tako da se temperatura tekućine može razlikovati u hladnoj i toploj sezoni.

Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

S obzirom na veliku snagu uređaja, bolje je staviti hitan sustav automatskog isključivanja

Prije kupnje električnog bojlera, trebali biste točno izračunati opterećenje koje će biti podvrgnuto ožičenju. Parametri kabela moraju odgovarati deklariranoj snazi ​​grijanja. Također za različite vrste grijaćih elemenata potrebne su različite vrste ožičenja. Osim toga, sustav bi trebao biti opremljen pomoću hitnog automatskog osigurača.

Možemo reći da će moderne tekuće vode grijači postati pouzdan izvor topline u vašem domu. Takvi proizvodi će vam pomoći lako i brzo riješiti problem tople vode.

Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

Oznaka zida za bušenje rupa za pričvršćivanje bojlera protoka

Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

Za moderni život vrlo je važno neprekidno opskrba toplom vodom

Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

Nakon što je instaliran kumulativni sustav, morat ćete pričekati dok voda bude topla do željene temperature

Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

Grijači tekućih voda - snažni električni aparati, omogućujući vam da dobijete opskrbu tople vode kada ga trebate

Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

Privremena ugradnja grijača protoka neće zahtijevati dugo vremena

Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

Kapitalna instalacija uređaja prikladna je za seoske kuće

Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

S obzirom na veliku snagu uređaja, bolje je staviti hitan sustav automatskog isključivanja

Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

Shematski prikaz instrumenta toka vode vode

Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

Ako se na sustav isporučuje kruta voda, preporučuje se zajedno s bojlerom za protok za instalaciju i čišćenje filtra.

Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

Provjerite kvalitetu vodovodnih spojeva

Čitaj više