Kako iscrtati vodu iz kotla: video instrukcija

Anonim

S kumulativnim grijačima vode, koji su ugrađeni u stambenoj zgradi ili stanu, voda se treba provesti povremeno. Ponekad ta manipulacija možda trebaju iznenada.

Unatoč činjenici da proizvođači takvih sustava osiguravaju kupce u jednostavnosti i jednostavnosti postupka, tj. Kako odvoditi vodu iz bojlera, ne svi vlasnici ne mogu razumjeti.

Kako mogu to učiniti

Prije spajanja vode iz kotla (video upute za različite modele prikazane su u našoj galeriji), morate odlučiti o vrsti uređaja, budući da će tijek "operacije" ovisiti o tome. Postoji nekoliko opcija za devastaciju spremnika:

  1. Dizajn s ventilom i tee nalazi se vrlo rijetko. Ali ako imate točno takav agregat, onda za odvod, voda treba biti blokirana na ulazu na kotao, a zatim otvorite dizalicu između ventila i ulazne mlaznice.
  2. Uređaji opremljeni okidačem (polugom nalik okidaču) na zaštitnom ventilu, lako se riješite vode: samo da biste stavili ovu polugu. U isto vrijeme, na nosu ventila, poželjno je pričvrstiti cijev ili crijevo koja će preusmjeriti tekućinu tekućine na određeno mjesto. Istina, proces će trajati najmanje dva sata.
  3. U grijaču opremljenom čelnim ventilom morate odvrnuti poklopac u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. U ovom slučaju, tlak će ovisiti o količini vode u spremniku, odnosno, nego što je veće - to je veći teret. Kako se količina tekućine smanjuje, tlak će se smanjiti. Vrijedi se brinuti o dugotrajnom crijevu i kontejner gdje će se dati voda. Optimalno pošaljite tok odmah u kupanje, umivaonik, WC ili kante. Ponekad se to događa kada se obrnuti ventil odvrne, postoji voda u spremniku, ali ne teče. U tom slučaju potrebno je provjeriti drenažu vruće vode: ako je potpuno odbijen, zrak će pasti u spremnik.
  4. Ako želite, čelni ventil takvog uređaja može biti "repliciran" na drugo mjesto - na metar hladne vode. Istina, vodokanal radnici su izuzetno odobreni takvim manipulacijama. Nakon što je instaliran takav sustav, vlasnik neće dati vodu za spremnik od spremnika u cjevovod kada je hrana isključena, a također će mu omogućiti da uštedi i popunjava druge spremnike (na primjer, spremnik za WC).

Važno: Prije ispuštanja vode iz kotla, morate ohladiti tekućinu. Uključujući električnu jedinicu mora biti siguran da je spremnik popunjen, inače rizik ne smije oštetiti vrlo provjereni uređaj, već i organizirati pravu vatru.

Kako iscrtati vodu iz kotla: video instrukcija

Kako ispravno odvoditi vodu iz kotla

Članak o temi: Kako napraviti valjane zavjese to učiniti sami

Kada se voda mora spojiti

Talog raka i soli oblikovan u kapacitetu bojlera tijekom rada, potrebno je redovito izbrisati. Ove manipulacije su periodične i spriječiti razgradnju uređaja, čime se produži život. Ali postoje situacije u kojima se treba provesti pražnjenje spremnika "na hitnim pokazateljima":

  • Kada se jedinica nalazi u sobi bez grijanja, a temperatura okolnog prostora može pasti na + 5 stupnjeva. Ako ne ispustite tekućinu na vrijeme, pretvara se u led. A onda ćete morati kontaktirati specijalizirane usluge usluge ili čak kupiti novi uređaj.
  • Ako uređaj ne radi ili treba popraviti. Istina, ovo je pitanje bolje povjeriti profesionalce za jamstvo. Nezavisne aktivnosti za uklanjanje uzroka problema mogući su samo nakon isteka ugovora o jamstvenoj službi, inače će vlasnik izgubiti mogućnost slobodnog popravka.
  • Ako kvaliteta vode ostavlja mnogo da bude poželjna, čišćenje spremnika iz dobivenih soli i može se češće zahtijevati od razdoblja koje preporučuju stručnjaci (1-2 puta za 2-4 godine rada).

Nažalost, neki vlasnici kotlova sustavima omogućuju pogreške, razorni spremnik iz vode bez vidljivih na uzroke.

Kako iscrtati vodu iz kotla: video instrukcija

Spojimo vodu iz kotla ispravno

Kada voda nije vrijedna spajanja

Najočitiji - kada je grijač vode na jamstvenoj službi i daje "ogrechi". Ne morate osobno eliminirati vodu i vidljive probleme, nazovite upravitelje jamstva. U suprotnom, stručnjaci su vrlo opravdani mogu odbiti besplatne popravke. Stoga, nazovite profesionalce.

Ako se ne pretpostavlja da uređaj ne koristi neko vrijeme, ali temperatura u sobi bit će viša od +5 stupnjeva, nije potrebno spojiti vodu zimi. Elementi kotla brže su izloženi vanjskim čimbenicima (korozijsko, zaprašivanje, itd.) Bez vode nego ispod njega. Osim toga, uvijek postoji rizik da će vlasnik zaboraviti na odsutnost vode i uključiti prazan uređaj u mrežu, lako će pokrenuti izlaz od deset.

Članak o temi: Kako zamijeniti sifon u kuhinji?

Dugogodišnje "odmor" jedinice neizbježno će dovesti do činjenice da će voda steći karakterističan stagnirajući miris. Da biste se riješili, samo trebate potpuno promijeniti cijelu tekućinu (dva do tri puta) i prije početka rada dobar uređaj se zagrijava.

Bez nepotrebnih potreba, a ne uopće, ne biste se trebali popeti u uređaj i rad kotla. Svaka nova "intervencija" u svom životu povećava šanse za slom.

Kako iscrtati vodu iz kotla: video instrukcija

Shema veze, opskrba i odvod vode iz električnog grijača

Što učiniti s slom

Kada se vodeni grijač ponaša čudno, postoje prekidi u radu, nagli zatvaranju i stranim zvukovima, uređaj definitivno treba popraviti, a time i odvod vode. To je samo ako je pod jamstvom, vlasnik je bolji za pozivanje usluge, jer s neovisnim popravka besplatne pomoći "opekline". Još jedna instalacija je poželjna kako bi bili sigurni da je prodavatelj i serviser popravka iz jedne organizacije. U ovom slučaju, mnogo je lakše dobiti sveobuhvatnu kvalificiranu podršku. Jamstveni popravci u većini slučajeva provode se na mjestu ugradnje agregata.

Kako iscrtati vodu iz kotla: video instrukcija

Ventil za ispuštanje vode iz kotla

Upute na primjeru the Thermex bojler

  1. Početno djelovanje (uvijek, s bilo kojim električnim uređajima) - odvajanje od prehrane.
  2. Isključivanje kotla iz mreže, omotajte ventil koji kontrolira pristup hladnu vodu i dajte tople vode da se ohladi na sobnu temperaturu (ili potrošnju).
  3. Kako bi se smanjio tlak u spremniku, otvorite vruću opskrbu u bilo kojoj dizalici koja je najbliža bojleru i ostavite ga dok se voda ne završi.
  4. Na mjestu gdje je kotler hladna voda cijev, se nalazi sigurnosni ventil. Postoje orašasti plodovi koji trebaju biti odvrnuti.
  5. Nakon oraha, odvrnite samom ventil, držeći crijevo u spremnom, koja se mora odmah pričvrstiti na rupu, a spremnik za odvod, inače je dio vlage spremnika gotov.
  6. Nakon završetka manipulacije s hladnom vodom, nastavite na isti način na vrući, uvijanje ventila iz odgovarajuće mlaznice. Voda će brzo ići, jer će spremnik početi ispunjavati zrak.
Članak o temi: Kako i što učiniti ljuljačka u zemlji (20 fotografija)

Za detaljniji opis pogledajte videozapis: "Kako iscrpiti vodu s termičkim kotlom" (videosjek za video).

Upute na primjeru aristonskog bojlera

Prva tri koraka se izvode na slici i sličnosti kotla Termexa. Daljnje akcije izgledaju ovako:

  • Na vodoopskrbu, odvrnite ventil za opskrbu toplom vodom za punjenje spremnika zrakom;
  • Na cijevi koja donosi hladnu vodu kotlu, zaključajte crijevo šljiva, prethodno ga spustite u spremnik ili kupanje (umivaonik, WC);
  • Odvijte ventil na istoj cijevi da isprazni spremnik.

Kako iscrtati vodu iz kotla: video instrukcija

Vodimo vodu iz grijača vode Aristona

Pogledajte više o tome kako iscrpiti vodu iz kotla Ariston (video instrukcija) u odgovarajućem dijelu naše web-lokacije.

Završni potezi

Dreniranje vode iz spremnika za grijanje vode - ne još finale, pogotovo jer je vlaga još uvijek u spremniku uređaja. Volumen tekućine ovisi o proizvođaču modela / uređaja i na količini razmjera / taloga.

Za potpuno oslobađanje kotla iz vode potrebno je ukloniti cjevasti električni grijač (deset). Da bi se kućište bilo lakše i praktičnije, a nije bilo problema s električnim komponentama, uređaj se može spustiti na pod, nakon čega je da se obustavi.

Prije uklanjanja posljednjih ostataka vlage, često prljavi sediment, zamijenite kantu ili zdjelicu. I pripremiti krpe, kao takav rad često prati slučajni podteps. Uklonite maticu na otkucaju i ispustite vodu.

Važno: Ako nema potrebe, ne smijete se spojiti vodu iz bojlera. No, u slučaju kada je razlog ozbiljan, a jamstvo je već završilo, savjesno slijedi preporuke za izbjegavanje pogrešaka.

Da biste olakšali naknadne parcele na kotlovima, možete instalirati.

Kako iscrtati vodu iz kotla: video instrukcija

Kako ispravno odvoditi vodu iz kotla

Kako iscrtati vodu iz kotla: video instrukcija

Ventil za ispuštanje vode iz kotla

Kako iscrtati vodu iz kotla: video instrukcija

Spajanje vode iz kotla

Kako iscrtati vodu iz kotla: video instrukcija

Shema veze, opskrba i odvod vode iz električnog grijača

Kako iscrtati vodu iz kotla: video instrukcija

Spojimo vodu iz kotla ispravno

Kako iscrtati vodu iz kotla: video instrukcija

Vodimo vodu iz grijača vode Aristona

Kako iscrtati vodu iz kotla: video instrukcija

Kako ispravno odvoditi vodu iz kotla

Kako iscrtati vodu iz kotla: video instrukcija

Ocijedimo vodu iz torbe za grijanje vode

Čitaj više